Dodaj do ulubionych

jaka rase wybrac???

IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 09.05.04, 19:25
mam pytanko do wszystkich milosników piesków potrzebuje porady . mam zamiar
zrobic bliskiej mi osobie prezent i kupic jej pieska na urodziny wiem ze o
nim marzy od dawna tylko nie wiem jak rase wybrac dodam jeszcze ze ta osoba
ma dziecko( 3 latka) wiec z tad te zapytanie?? musi byc to piesek łagodny dla
dziecka .maja warunki bardzo dobre wiec nie ma sie co przejmowac np ciasnota
w mieszkaniu, a moze ktoś ma do sprzedania pieska??? prosze o porade?
dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: lw Re: jaka rase wybrac??? IP: *.crowley.pl 09.05.04, 19:46
      niepodważalnie i niewątpliwie jednym z inteligentniejszych,najłagodniejszych,
      łatwych w układaniu psów rodzinnych jest labrador-retriever lub golden,do tej
      pory nie spotkałam psa tej rasy,który sprawiałby kłopoty wychowawcze nawet
      osobom które pierwszy raz mają psa,nawet mądre owczarki niemieckie i dostojne
      owczarki szkockie lub szetlandzkie bywają psami dominującymi o niepewnym
      charakterze
      • Gość: ania Re: jaka rase wybrac??? IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 09.05.04, 19:50
        kurcze ale jakie to drogie pieski??? o matko wlasnie sprawdzilam w ogloszeniach
        moze wiesz za jaka minimalna cene mozna kupic labradorka???
      • Gość: ania Re: to ja?? IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 09.05.04, 19:52
        kurcze ale jakie to drogie pieski??? o matko wlasnie sprawdzilam w ogloszeniach
        moze wiesz za jaka minimalna cene mozna kupic labradorka???
        • Gość: lw Re: to ja?? IP: *.crowley.pl 09.05.04, 20:19
          Jeśli chodzi o cenę to lepiej nie kupować tych tańszych za minimalną cenę,bo
          niestety utrzymanie dobrej hodowli i odchowanie zdrowych szczeniaków kosztuje,a
          jak ktoś zaniża cenę to należy się spodziewać że coś jest nie tak-lepiej wtedy
          wziąć od kogoś kto przyznaje się że piesek jest mieszańcem po jednym rasowym
          rodzicu i chce je oddać jako "wpadkę cieczkową" a nie sprzedać,jeśli cena jest
          przeszkodą,dodatkowo dziecko jest jeszcze małe i zajmuje rodzicom sporo czasu
          może lepiej będzie wziąć 8-12 miesięcznego kundelka o już ukształtowanym
          charakterze i wiadomej wielkości-będzie wiadomo jakiego pieska się bierze,
          kundelki też bywają śliczne i bardzo mądre(np.w piękne 3-kolorowe łatki),na tym
          forum też dopiero co pojawiły się posty o labradorkach do oddania,nie radzę też
          brać z firm pośredniczących-tzw.pośrednictwo kynologiczne tylko bezpośrednio od
          hodowcy-to ma być prezent a nie góra zmartwień.Średnia cena rodowodowego
          labradorka to 1.600 zł(podobnie bardziej popularnych obecnie ras-
          beagle,yorki).A może jednak lepiej pozwolić im samym wybrać sobie moment i psa
          jakiego chcą-kochają psy i zapewne nawet jak prezent nie będzie w odpowiednim
          czasie i zgodny z ich marzeniami to poświęcą się i będą nim opiekować(skoro
          mają dobre warunki to chyba sami by już sobie wzięli pieska,ja nie wiem co ich
          powstrzymuje,ale warto chyba i to przemyśleć)
    • Gość: BlueBerry Re: jaka rase wybrac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 08:58
      kupowanie psa w prezencie (niewazne czy doroslemu czy dziecku) to kompletnie
      nieodpowiedzialny pomysl. i glupi.
      jesli ta osoba marzy o psie od dawna to napewno ma tez jakies ulubione rasy. a
      moze by chciala wziasc psa ze schroniska? lepiej zrobisz jak w ramach prezentu
      kupisz jej przewodnik po rasach psow, zabierzesz na wystawe lub do schroniska.
      psa nie powinno sie dostawac ale wybierac samemu! bo to jest wybor na dlugie
      lata. a nie paczka z kokardka na ktora ma starczyc 300 zlotych.
    • lena_zienkiewicz Re: bokserkę 10.05.04, 09:04
      Doradzam sunię bokserkę.Mam taką i widzę, że przyjaźń między moją córką a sunią
      jest poprostu nie do "pobicia".

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka