Dodaj do ulubionych

Urocze kotki do oddania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:52
Oddamy w dobre ręce 8-tygodniowe urocze kociaki. Zajrzyj na
www.kociaki.xt.pl, by zobaczyć ich zdjęcia i przeczytać krótką
charakterystykę.
Chetnie byśmy je zatrzymali, ale pięć kotów to trochę za dużo....
Pozdrawiam
Grażyna & Krzysztof
tel. 022 853 32 90 w godz. 20.00 - 22.000
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:58
      a czy koty są wysterilizowane?
    • Gość: miki Re: Urocze kotki do oddania IP: *.icenter.pl 13.08.04, 13:02
      Przyznam, ze jak czytam takie posty i widze, ze ludzie bezmyslnie
      rozmnazaja koty to mnie trafia - tak wiele jest nieszczescia kociego,
      kociaki zdychaja w podlych warunkach w schronisku (naprawde!!) a ktos sobie
      bezmyslnie rozmnaza zamiast wysterylizowac kota czy kotke :(
      Mam nadzieje, ze jak tym kociakom znajdziecie domy to
      wysterylizujecie swoja kotke i za pol roku nie bedzecie od nowa pisac
      'urocze kotki do oddania' :((((
      • Gość: Krzysztof Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 15:44
        Drogi kolego lub koleżanko - sam(a) się wysterylizuj.
        Są to kotki po kocicy, która nie należy do nas. My staramy się rozdać je z
        dobrego serca, bo szkoda nam kotów.
        A jeśli żal Ci kotów w schroniskach, to wyślij im dotację.
        Pozdrawiam
        Krzysztof
        • Gość: miki Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 17:42
          robię więcej niż wysłanie dotacji... staję na głowie by ratować życie
          schroniskowym kotom i w schronisku jestem bardzo bardzo często i zapewniam Cię,
          że tam jest prawdziwe piekło i gdybyś zobaczył te umierające koty też byś był
          zły na bezmyślne rozmnażanie
          • Gość: Krzysztof Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:44
            A to sorry Miki, nie sterylizuj się broń boże :-)

My też byśmy sprawę tych kotów sobie odpuścili, ale nie mamy sumienia.
            • Gość: miki Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 23:42
              i bardzo dobrze, że nie macie sumienia zostawić kociaki bez pomocy :) mam
              nadzieję, że właścicielka kotki jednak ją wysterylizuje bo nie ma nic gorszego
              niż bezmyślnie rozmnożyć a potem zanieść do schroniska
              oby kociaki znalazły domy - jeśli masz zdjęcia i podeślesz mogę je umieścić na
              swojej stronie www.kocie-zycie.prv.pl ze zdjęciami zawsze łatwiej

sorry, że do Ciebie się doczepiłam nie wiedziałam, że to nie Wy pozwoliliście
              na ciążę kotki, po prostu trafia mnie gdy ludzie zamiast dbać by nie było
              niechcianych kociaków wzruszają ramionami a potem jest problem no i oczywiście
              schronisko a nawet jak nie schronisko to dom, który być może byłby dla jakieść
              naprawdę potrzebującej kociej sieroty
            • mar.gajko Re: Urocze kotki do oddania 15.08.04, 14:22
              Miki w pełni cię rozumiem. W tej chwili w krakowskim schronisku, gdzie ludzie
              przynosza swoje i zalezione kociaki, smiertelność jest 100%. Nikt sobie nie
              zdaje sprawy jak "dobrze" im robi. Rozmnożą nie ma chętnych i kopa do
              schroniska. A tam śmierć i to nie szybka i bezbolesna. Tylko w męczarniach we
              własnych wymiotach i begunce. Takie małę 6 - 8 tygodniowe podają szybciej, te
              większe 10-16 tygodniowe męcza się dłużej.
              • Gość: miki Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:41
                i właśnie o tym trzeba ludziom pisać - bo ludziom się wydaje, że schronisko to
                takie fajne miejce gdzie się odnozi kociaczki a tam szybko ktoś po nie
                przychodzi a nawet jak nie to tam mają super fajną opiekę i wszystko jest ok...
                trzeba pisać prawdę często i wszędzie by dokładni wiedzieli na co narażają koty
                oddając je do schroniska by wiedzieli, że trzeba robić wszystko by nie
                rozmnażać bez sensu

Krzysiu sorry to już zupełnie wyszło poza Twój wątek, pewnie należałoby założyć
                nowy ale plus taki, że ogłoszenie o kotach ląduje wciąż na górze ;)

a mówić trzeba naprawdę, to koszmar patrzyć na kota, który przychodzi zdrowy a
                potem widzieć jak powoli umiera i tylko niema prośba w oczach.. 'weź mnie,
                pomóż mi' a wszystkim po prostu nie da się pomóc i tak odchodzą jeden za drugim
                i tylko w moim sercu zostają na zawsze...
                • Gość: Krzysztof Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:02
                  Witam!

Ta kocica to już wiekowa dama i obawiam się, czy sterylizacja wyszłaby jej na
                  zdrowie (a właśnie - czy jest to możliwe, jeśli kot jest stary? Kocica z 10 lat
                  ma na pewno...). Do tej pory miała po jednym kociaku, więc nie było z tym
                  problemu. Teraz ma cztery.... Uśpić ich nikt nie miał sumienia.

Pozdrawiam

Krzysztof
    • Gość: K Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:50
      I co, nie ma chętnych?..... :-)
    • Gość: K Re: Urocze kotki do oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:51
      Ratunku, za 10 dni muszę wyjechać z kraju, pomocy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka