slon_bim-bom Re: kotka-pierwsza ruja 02.11.04, 21:44 Kiedy jest pierwsza ruja u kotki?? Nasza ma 6 miesięcy i nie wiem, kiedy się tego spodziewać. Czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować?? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: kotka-pierwsza ruja 03.11.04, 08:18 może dostać ruję nawet na dniach skoro na 6 miesięcy. Moja kotka miała ruję w wieku 12 miesięcy. Jeśli chodzi o przygotowania - jedynie musicie się uzbroić w stalowe nerwy i to wszystko :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: kotka-pierwsza ruja 03.11.04, 08:35 To zależy od kotki. Moja persiczka przechodzi ja bardzo łagodnie, cichutko mruczy, czasami miauknie gdy słyszy mojego męża, na mój i córki głosy tak nie reaguje. Wogóle nie jest uciązliwa, a ruje ma tydzień potem tydzień spokoju i od nowa ruja i tydzień spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: kotka-pierwsza ruja 03.11.04, 08:37 Tak, są różnie temperamentne kotki ;). Właśnie już od kilku posiadaczy persów słyszałam, że ich perskie koty lekko przechodzą ruję. Ciekawi mnie, czy to zbieg okoliczności, czy też to jest charakterystyczne dla tej rasy? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: kotka-pierwsza ruja 04.11.04, 09:11 Persy z natury są kotami, które nie maiałczą. Moja kicia często tydzień nie wyda z siebie tego dźwięku, chętnie za to mruczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: kotka-pierwsza ruja 04.11.04, 09:19 a to ciekawe, bo jedna z moich kotek też zachowuje się tak jak twoja kotka, nie miauczy, za to dotkniesz ją palcem, to odrazu mruczy. A druga kotka dużo skrzeczy, miauczy ale nie mruczy. Odpowiedz Link Zgłoś