mmiles 09.05.05, 12:18 Prosze o pomoc... Mam maleńką suczke dobermana i szukam dla niej imienia ROSYJSKIEGO. Szczególnie zalezy mi wlasnie aby wywodzilo sie ono ze wschodniej strony. Każda pomoc mile widziana... POMOCY!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gia27 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 12:22 www.dogomania.pl/imiona/origin/Russia.php Odpowiedz Link Zgłoś
mmiles Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 12:25 no widzialem ten link i oczywiscie dokladnie go zbadalem, jednak żadne imie mi nie pasowalo bo wszystkie są jakby za mało rosyjskie. Mysle o jakimś mocnym imieniu. TASZA... czy Basza.... Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 12:41 Matka mojego Grafa nazywała się Axa, obecny pies (axy i Grafa już nie ma) nazywa się Wiktor. Wszystkie oczywiście to najpiękniejsze dobermany z kopiowanymi uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 13:03 A może Katiusza? Jak kiedyś może będziesz miał samca tej rasy, to nazwiesz go Kałasz/nikow/. Arisha, Babessia:)) Natasza, a i już nie wiem. Basza - to raczej rodzaj męski. Odpowiedz Link Zgłoś
dogilab Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 10.05.05, 09:49 A dlaczego nie DASZA (zdrobniałe Daszeńka)? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 10.05.05, 10:33 Bardzo mi się podoba i pasuje do doberki i ładnie sie woła! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 11.05.05, 09:08 Może Nikita? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 10.05.05, 10:34 jak ta foksterierka z czeskiego filmu. Pamiętacie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczuria Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 13:13 a może Ałła ?? albo Żenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
nxo Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 18:31 Jak wzięłam malutką kotkę, to nazwałam ją Misza. Chyba przeczuwałam, że okaże się, że to kocurek... ;)))) Wiem, że to imię męskie ale co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
gia27 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 18:56 Dla mnie najpiękniejsze rosyjskie imię to Sasza,tak bym nazwała swojego pieska,oczywiście suczkę,bo Sasza dla faceta to juz nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
nn7 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 15.05.05, 12:20 Sasza to męskie imię!!! Zdrobnienie od Aleksander! Właśnie dla psa Sasza się pięnie nadaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 09.05.05, 19:49 Jedynie Beria! Co prawda imiona te onegdaj nosiły moje dwie kocice (odeszły już do krainy wiecznych łowów). Mniemam, że Twoje „suczydło” nie powinno czuć urazy, bo „pyszczydlaki” charakterki miały. Oj miały! Najniższe ukłony! Spieszący z pomocą M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczuria Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 10.05.05, 08:39 pięknie brzmi Swietłana. W parku własciciel zawola :Swietłana, kochanie, nie gryź kota. Może byc też Tierieszkowa - dla kosmicznej suki, Nadieżda, Zinaida zapomniałam jak nazywały sie kobiety z Cichego Donu albo z Wojny i Pokoju - też można coś nadać Odpowiedz Link Zgłoś
sylsyl1 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 15.05.05, 18:44 mielismy w rodzinie Dinkę :) i była urocza Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Sonia? 15.05.05, 23:54 Znajoma Sonia jest wprawdzie seterem, ale imię ładne n'est ce-pas? Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna Gwiazda 18.05.05, 15:52 A może Zwiezd(k)a? Karman (kieszeń), Wołga, Bajkał (dla psa), Skazka (bajka) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian [...] 18.05.05, 16:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 18.05.05, 21:43 Riłka Odpowiedz Link Zgłoś
kathtea Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 20.05.05, 11:47 a może Tajga? Pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
nikanor2 Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 21.05.05, 13:53 Alma, Masza, Toczka , Odpowiedz Link Zgłoś
hania Re: ROSYJSKIE IMIE DLA SUCZKI!!! PROSZE POMÓŻCIE! 27.05.05, 13:43 Lara (z Doktora Ziwago), ale cudne tez Dasza lub Masza Odpowiedz Link Zgłoś