Dodaj do ulubionych

Wie ktoś może

19.11.05, 17:48
gdzie powinnam szukać mieszanki mopsa i np shar pei, albo buldoga
francuskiego, albo po prostu zwykłego kundelka???? bardzo proszę o pomoc, bo
nigdzie nie mogę znaleźć, a prawdopodobnie jeżeli nie znajdę to nie będę
miała żadnego:((( dziękuję za pomoc, jestem ze Szczecina
Obserwuj wątek
    • kakui Re: Wie ktoś może 19.11.05, 17:53
      mieszanki ras sa wg mnie niedopuszczalne. kundla znajdziesz na forum "oddam,
      przyjme". a co nie mozna kupic zwyklego rasowca tylko jakies miksy?

wogole mops i shar pei? wiesz co to bedzie? wiesz jakie to moze miec problemy
      pozniej?! wydasz majatek na leczenie!
      • migdalek.niebieski Re: Wie ktoś może 19.11.05, 17:55
        A dlaczego mieszanki są niedopuszczalne??? ja chcę właśnie taką piątą wodę po
        kisielu. Jak zauważyłaś nie znam się na psach, dlatego pytam
        • pierozek_monika Re: Wie ktoś może 19.11.05, 18:20
          niedopuszczalne w pewnym sensie - bo obie te rasy mają poważne problemy
          zdrowotne, a amatorskie tworzenie krzyżówek to tworzenie potworków. Jest ryzyko,
          ze potomkowie odziedziczą wszystko, co najgorsze po rodzicach.
    • pierozek_monika Re: Wie ktoś może 19.11.05, 18:17
      migdałku, wstrzymaj się trochę, zobaczysz znajdzie się pies dla Ciebie, a takich
      koktaili mołotowa nie bierz.
      Pomogę Ci szukać, tylko nie decyduj się błagam na psa od jakiegoś
      hodowcy-eksperymentatora za dychę.
      • migdalek.niebieski Re: Wie ktoś może 19.11.05, 19:03
        Ja bardzo chcę mieć pieska. Gdyby zależało to tylko odemnie wzięłabym tego
        białego, którego zaproponowała Twoja koleżanka. Ale mój chłopak najpierw wogóle
        nie chciał o psie słyszeć, potem jak pożyczałam psa od jego rodziców zaczynał
        trochę żartować że faktycznie też moglibyśmy mieć, ale tylko ładnego rasowego i
        w dalekiej przyszłości. Mimo wszystko nie dawałam mu spokoju, kupiłam już
        kocyk, miseczkę, ciastka jakieś i wczoraj powiedział że może na gwiazdkę
        dostanę i żebym poszukała jakiegoś ale nie kundla. A ja za bardzo nie chcę
        czystego rasowego, bo tak naprawdę do końca tylko mopsy mi się rasowe podobają,
        ale bardzo drogie są i nie wiem czy potrafiłabym poprawnie zająć sie takim
        psem. Więc wymyśliłam żeby jakiejś krzyżówki poszukać.
        Podsumowując, musimy znaleźć kompromis, będę miała psa, ale jeżeli wezmę pod
        uwagę jego zdanie, a on oprócz "rasowości" wymaga żeby pies był mały (bo mało
        miejsca mamy), żeby był jaknajmłodszy i żeby miał bardzo krótką sierść. I jak
        ja mam takiego znaleźć???:(((
        • pierozek_monika Re: Wie ktoś może 19.11.05, 19:29
          www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=19755 baza
          darmowych ogłoszeń, może poszukaj też tu
        • blue.berry Re: Wie ktoś może 20.11.05, 14:03
          przyznam ze jak czytam takie posty to opadaja mi rece.
          nie wiesz czy umialabyc sie zajac poprawnie rasowym psem?? a juz krzyzowka
          bedziesz umiala sie zajac? czy ty w ogole zastanawiasz sie co piszesz?
          posiadanie rasowego psa to przede wszytskim ulatwienie - jesli pozna sie
          dokladnie specyfike rasy, zachowanie, ewnetualne problemy zdrowotne lub
          wychowawcze to potem biorac psa z dobrej hodowli przynajmniej wiadomo czego
          mozna sie spodziewac.
          decydujac sie na mixa (i to jeszcze jakiego mops z sharpeiem!) dostejsz do reki
          wybuchowa mieszanke ktorej ani zachowania ani zdrowia nigdy nie bedziesz pewna
          i ktora zazwyczaj gwarantuje ci problemy i klopoty.
          poza tym niezaleznie od rasy pies to pies - jesli nie wiesz czy potrafisz zajac
          sie poprawnie rasowym psem, tz ze nie wiesz czy potrafisz sie zajac
          jakimkolwiek psem. wiec moze sobie odpusc.
          zreszta z Twojego opisu troche wynika ze tworzycie pare ktora nie wie czego
          chce i chyba tak naprawde to bardziej kaprys niz chec posiadania psa.
          bo jesli komus zalezy na psie bardzo to jedzie do schroniska i wybiera jednego
          (i spokojnie mozna wybrac wg klucza czyli maly i z krotka siersia i na pewno
          znajdzie sie tez jakis szczeniak). natomiast jesli ktos chce jakas konkretna
          rase bo jest nia zainteresowany/zafascynowany, to tez dokladnie wie czego chce
          i szuka wtedy najlepszej hodowli, a pieniadze na psa odklada, bo pies to nie
          zabawka lecz zobowiazanie na wiele lat. dlatego tez mozna chwile na niego
          poczekac, zarowno ze wzgledu na odlozenie potrzebnej kwoty jak i na znalezienie
          dobrego miotu.
          poza tym podejscie do psa jako prezentu na gwiazdke generalnie rokuje srednio
          dobrze, bo taki pies kupowany jest w pospiechu zeby zdazyc w terminie i bez
          zastanowienia.
          dlatego tez proponuje aktualnie wstrzymac sie i poczekac. moze pojezdzij ze
          swoim chlopakiem na wystawy psow - jest duzo malych ras o ktorych pewnie nie
          masz pojecia a ktore na takich wystawach mozna obejrzec. moze ktoras rasa
          spowoduje ze zaswieca ci sie oczy. albo popracuj dluzej na chlopakiem i namow
          go na psa ze schroniska.
          ale napewno nie kupuj zadnych mixow czy pseudorasowcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka