erina1 17.02.06, 20:23 Proszę o pomoc(wskazówka)jak nauczyć kota żeby drapał drapaczkę,a nie fotel.Próbowałam stosować kropelki ale na niego nie działają są miejsca,według kota lepsze niż drapaczka co robić????????pomóżcie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buenos.aires Re: POMOC W DRAPANIU 17.02.06, 20:29 ja zrobilam tak przyczepilam drapak do szafki, zlapalam siersciucha, chwycilam go za lapy i pokazywalam do czego to sluzy. jak ten twoj drapak lezy to kot go nie ruszy, w zyciu ps moj sie nauczyl drapac toto w wieku chyba 4-5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: POMOC W DRAPANIU 17.02.06, 20:37 Nasz drapak sięga od parapetu do podłogi umocowany solidnie,mam trzy koty wszystkie drapią z lubośćia.Meble całe. Odpowiedz Link Zgłoś
wroo1 Re: POMOC W DRAPANIU 18.02.06, 12:18 moje podeszły do sprawy profesjonalnie i same załapały o co chodzi. Może n początku lekko mu pokazałem łapą (jego) jak się toto fajnie drapie. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: POMOC W DRAPANIU 18.02.06, 12:33 A fotel można chwilowo zabezpieczać folią, taśmą klejącą dwustronną, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
erina1 Re: POMOC W DRAPANIU 18.02.06, 18:58 Serdecznie dziękuje za "poradki"myślę że chyba kot,zbiegiem czasu zachęci się.A tak na marginesie to zastanawiam się co robił kot buenos.aires przez 3-4lata tzn w co drapał?pozdr.E Odpowiedz Link Zgłoś
mayen Re: POMOC W DRAPANIU 22.02.06, 10:48 ja swoja Kulencję nauczyłam drapania słupka-drapaka sznurkiem. Założyłam sznurek na słupek i przesuwałam go, tak że kicia się zainteresowała i zobaczyła,że fajnie się drapie. Wsześniej żadna kocimiętka, pokazywanie, zanoszenie kota na drapak nie działało ;) Odpowiedz Link Zgłoś