Dodaj do ulubionych

Chcę założyc akwarium:)

18.04.06, 22:27
Chcę założyc akwarium. Czy do ok. 30 l akwarium może byc taki zestaw rybek: 2
kiryski (np. spiżowe), glonojad i 2 gurami mozaikowe. Proszę, doradźcie. Z
góry dziękuję:) i proszę o rady. Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Akwarystyka 18.04.06, 22:57
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16666
      • tymulek Re: Akwarystyka 19.04.06, 12:55
        znawca nie jestem ale z doswiadczenia wiem ze z malego akwa zechcesz
        najprawdopodobniej przejsc na duze, bo dwie czy 4 rybki Ci sie szybko znudza i
        zapragniesz miec nowa, inna....rybka bedzie ciasno, a rosna, oj szybko rosna....
        przerabialam to - od lipca zeszlego roku zaczelam i szybko "rzucilo" mi sie na
        mozg i mam 60, 30 wczoraj przyw. kolejna 35 l a jak tylko splynie zwrot z
        urzedu skarb. bedzie 240 l ;-)) a i bojownika mam w duzym sloiku - bo uznalam
        ze jak ma w kubeczku stac malutkim az umrze w sklepie rybnym to ja mu sloik 3
        litrowy odstapie - sloik dzis zamienie na 5 l naczynie
        A przede wszystkim wszyscy doswiadczeni akwarysci twierdza ze w duzym zbiorniku
        latwiej utrzymac czystosc.... zwlaszcza niedoswiadczonym Polecam duzy zbiornik -
        taki 112 l np ....wiem miejsca duzo zajmie, ale za to frajda gwarantowana
        pozdrawiam
        • sangwina Re: Akwarystyka 21.04.06, 22:36
          Dziękuję, ale niestety, po pierwsze nie stac mnie na tak wielki zbiornik, ani,
          po drugie nie mam możliwości mieszkaniowych:) Ale na pewno w przyszłości
          postaram się o coś większego, jeśli załapię bakcyla, oczywiście:):):) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka