marialudwika 04.08.03, 12:43 Czy maja to i Wasze psy?Czy to normalne?Ile razy w tygodniu myjecie im zeby? A moze to "wina" karmy?Chetnie dowiem sie cos w"tym temacie". ml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wybredna Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.krapkowice.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 12:58 Ludzie już długo męczą się z tym "problemem".Niby nie ma kamienia ani płytki nazębnej,dziąsła zdrowe,karmimy zwierzaka wszystkim co wg nas najlepsze,a z pyska... Niestety nie da się zupełnie wyeliminować przykrego zapachu.U mojego psa okazało się ,że przyczyną są wrzody.Pomimo wyleczenia-zapach utrzymuje się nadal tylko nie jest aż tak intensywny. Sprawdź jak jest z kondycją dziąseł u Twojego psa(zaczerwienione,przerośnięte itp.). Jeśli nie znalazłaś przyczyny można się tylko przyzwyczaić:)Możesz też wypróbować preparaty w spreyu do higieny jamy ustnej zwierząt(najlepiej zamówić je u lek.wet.). Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: PYSZCZEK psa -zapach 04.08.03, 13:06 Różnie z tym bywa. Czasami pomaga mycie zębów (albo jakiś tam spray do higieny jamy ustnej). Są różne gryzaki odswiezające itp. Trochę pomaga - chociaż jak to wynik jakiegoś schorzenia wewnętrznego to nic nie da - tak samo jak u człowieka zresztą ;-) A co do żywienia - to z doświadczenia stwierdzam, że najmniej przyjemny zapach jest po surowym mięsku. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcik Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.solcon.nl 04.08.03, 14:51 Dziekuje za odpowiedz,dostaje przerozne gryzaki,jak STIX,RASK Dental.Daje jej i innym psom takie gryzaki ze skory wolu czy cos i specjalne twarde ciasteczka dla psow,karme Eukanuba Dental.Myje od czasu do czasu zabki i pryskam spray,em Bayer.....efekt na 5min!!!Musze chyba rzeczywiscie zaakceptowac,ha trudno.Kocham psinke BARDZO.Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: 80.51.236.* 04.08.03, 22:26 Gryzaki z suszonego mięsa dają wspaniały zapach - powąchaj, szczególnie pachnące są płócka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: diabel:* 05.08.03, 06:12 Suce mojej Mamy tak potwornie śmierdziło z pyska, że nie dało się z nią wytrzymać w jednym pokoju! Wet przepisał specjalne tabletki - i przeszło. Tak więc zapytajcie lekarza o "odkażacz" do pyska. A tak na marginesie - świeży zapach z psiej mordki jest bardzo miły :) Zwłaszcza jak pies młodziutki i ma czyste ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcik Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.solcon.nl 08.08.03, 15:16 Po zastopowaniu "gryzakow" i tych srodkach pyszczek pachnie bosko!! pozdrawiam A PS To byla super rada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alab108 Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.atr.bydgoszcz.pl 05.08.03, 10:04 Ile razy skarżyłam się lekarzowi na zapach przykry z pyska, słyszałam, to jest zwierzę i nie mam wąchać. Mój jamnik nie ma osadu na zębach,nie ma żadnych zmian na dziąsłach, które mogłyby wskazywać na stan zapalny, badanie krwi robione niedawno jest w porządku. Pani doktor poradziła mi żeby spróbować Metronidazol w tabletkach, ale podkreśliła, że da efekt krótkotrwały i rzeczywiście. Podawałam psu tabletki przes 3 dni 3x1 i efekt był rewelacyjny ale trwał tylko kilka dni. Ten smród z pyska to podobno bakterie beztlenowe wywołują. Zastanawiam się czy warto dawać ten lek skoro tylko pomaga na kilka dni, a nie wiadomo czy nie daje żadnych skutków ubocznych? Bo to możnaby tak w nieskończoność podawać lek co kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybredna Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.krapkowice.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 11:16 Są tabletki,które doskonale likwidują beztlenowce ,w skład wchodzi metronidazol i spiromycyna.Nazwę mogę Ci podać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marialudwika Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.solcon.nl 05.08.03, 11:30 Bardzo chetnie,tylko nie wiem jak mam Ci to priva podac?Zeby rzeczywiscie bylo priva.Nie chce dostawac maili od rzewuskiego!!Masz gg?Moj nr gg jest3460015 Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alab108 Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.atr.bydgoszcz.pl 05.08.03, 12:22 Do Wybrednej!Mam prośbę. Ja też nie bardzo sobie radzę z komputerem i też nie wiem jak Ci podać swój pri. Czy mogę prosić o pomoc. Mi też bardzo zależy na na zwie tego leku. Bo jak pisałam po Metronizadolu zapach zniknął na kilka dni i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marialudwika Re: PYSZCZEK psa -zapach-SPRAY IP: *.solcon.nl 05.08.03, 14:10 Ja tez mam ten spray jest to DOG-A-DENT firmy Beaphar.On istotnie pomaga,ale boje sie go za czesto uzywac.Od weta-homeopaty kupilam paste BUCADOG firmy EUROVET.Powinno sie jej ok.5cm wciskac psu do pyszczka i ma pomoc.Mam ja od wczoraj.Podobno nie szkodzi psu a to przeciez wazne.Pozdrawiam Was i Wasze psiaki ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybredna Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.krapkowice.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 11:07 Chodziło mi o pocztę na portalu gazeta.Przepraszam za nieścisłość.Już piszę wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alab108 Re: PYSZCZEK psa -zapach IP: *.atr.bydgoszcz.pl 08.08.03, 12:41 Do Wybrednej! Serdeczne dzięki za nazwę leku. Odpowiedz Link Zgłoś