IP: *.opera-mini.net 11.09.11, 15:26
Dzień dobry! Czy orientujecie się może, co to za imię i jaki jest jego wariant w Polsce? Słyszałam ostatnio, że to po prostu imię Waleska, na różnych stronach internetowych znalazłam jednak informację, że to może być zagraniczna Władysława albo Waleria. Czy ktoś wie, jak jest naprawdę? Jakie to imię ma pochodzenie i znaczenie?
Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Valeska. 11.09.11, 15:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,12924,42603256,,Cz_y_spotkaliscie_sie_z_imieniem_Waleska_.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,12924,27642862,,Imiona_z_roku_1931_Zawada.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,12924,60900705,,co_wiecie_na_temat_tego_imienia_.html?v=2
    • lipsmacker Re: Valeska. 11.09.11, 16:45
      Raz tu czytalam watek w ktorym wspomniana byla Walentyna Scarlet zdrabniana do Waleski. Nie wiedzialam ze to rowniez samodzielne imie. Teraz spojrzalam w watki zalinkowane przez dalenie i wpadlam w zachwyt. Dla mnie sliczne i idealne bo i ja i maz mielismy babcie Walerie i nie raz rozmawialismy o Walerii jako o imieniu dla potencjalnej corki (poki co mamy dwoch synow) z tym ze mieszkamy w kraju anglojezycznym i juz Valerie nas nie zachwyca. A Valeska owszem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.