staserka 18.09.13, 09:28 To dzieci moich nowych , kolumbijsko- amerykanskich znajomych. Tesa ( powolujac sie na wersje mamy )powstala z polaczenia imion babc. T(h)eresy i Sary. Nie wiem czy istnieje samodzielne imie Tesa ale mnie osobiscie bardzo przypadlo do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 18.09.13, 10:21 Znam Tessę i dla mnie imię jest ok. Milo, podejrzewam czytane "majlo" zupełnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 18.09.13, 12:13 Tesa mi się podoba, jako zdrobnienie od Teresy. Milo średnio mnie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 18.09.13, 12:15 Podoba mi się Milo czytany jako "milo", jako "majlo" już nie. Tesa jest dla mnie neutralna. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 18.09.13, 16:15 Tesa podobałaby mi się jako zdrobnienie od Teresy/Theresy,jako samodzielne imię mi nie podchodzi.Podobnie Milo-zbyt zdrobnieniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sommer08 Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 19.09.13, 23:26 Tesse znam jako zdrobnienie od Teresy , a Milo, czytany tak jak sie pisze , to np. kolega mojej corki z przedszkola, niemiec, brat blizniak Josha Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 20.09.13, 10:24 Jeśli Milo nie jest czytany Majlo, to mi się podoba. Tesa - bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eraz-lilipop Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 20.09.13, 11:18 Latynosi uwielbiaja zdrabniac imiona ( przynajmniej ci ktorych znam) Tesa to pewnie Tesita , na Milo zdrobnienia znalesc nie umiem, ktos ma pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
tu-jaa Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 20.09.13, 12:08 podoba mi się Tesa, jeszcze lepiej Tessa Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: rodzenstwo -Tesa i Milo 28.09.13, 22:03 Mnie nigdy nie podobały się imiona krótkie typu Pola (tylko w wersji jako skrót od Apolonii/Polyanny) tak samo Tesa, tylko jako skrót od Teresy. Milo mi się nie podoba, chyba, że jako skrót od Miłosza (tak mówił na starszego brata, syn mojej koleżanki, który nie umiał wymówić pełnego imienia) Odpowiedz Link Zgłoś