pudelek09 26.12.14, 16:17 i dla trzeciej-Karina czy Kornelka,lub dla chłopca-Dorian,Dominik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 17:00 Z tych par - Kornelia i Dominik. Karina to już raczej przebrzmiała chwilowa moda sprzed 40 lat i nie zgrywa się stylistycznie z imionami starszych sióstr. Ponadto jest to zdrobniała Katarina, czyli Kaśka, a imiona sióstr są pełnymi imionami. Dorian też z tego samego okresu co Karina, był modny w ograniczonym zakresie, ale jednak modny i już przestał być. Imię literackie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 19:01 Kornelia i Dominik - jak najbardziej Karina i Dorian - zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 19:03 Zdecydowanie Kornelia i Dominik ;D Marcelina, Laura i Kornelia - świetne połączenie wg mnie!! Znam 3 siostry Laurę, Kornelię i Malwinę i to ostatnie mi się najmniej podobało. Z imion dla chłopców, Dominik tak średnio się mi podoba, ale Dorian to raczej jedno z tych imion których po prostu nie lubię , dlatego stawiam na Dominika . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 19:46 Kornelia / Kornel. Dorian i Dominik mi się nie podobają, podobnie Karina. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 21:05 Zdecydowanie Kornelia, rewelacyjnie pasuje do imion sióstr. Dla chłopca od biedy Dominik, ale żadnego z tych dwóch nie lubię, Kornel byłby świetny. Na D ewentualnie Daniel pasuje do sióstr. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 21:09 Z podanych Kornelia i Dominik moim zdaniem oba świetnie pasują do imion rodzeństwa A do jakiego nazwiska??? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Marcelinka,Laura 27.12.14, 08:41 olinininka napisał: > A do jakiego nazwiska??? Masz zdrowie . Nie przyszło ci do głowy, że jeśli ktoś chce, sam poda, podpowie nazwisko? Ale większość jednak nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Marcelinka,Laura 27.12.14, 09:58 Ja zdrowie mam ale czy Ty je masz ??? A Ci nie przyszło do głowy, że może autorka postu zapomniała ??? lub niekoniecznie wzięła nazwisko pod uwagę ??? Jeśli nie poda nazwiska to ok, ale niech autorka postu sama zdecyduje czy chce czy nie. Sądzę, że autorka postu nie potrzebuje adwokata w osobie pauli.anny Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 23:07 Kornelia. Z męskich nie podoba mi sie ani jedno ani drugie, Dorian jakiś taki wydumany i naciągany a Dominik zniewieściały. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 23:26 Z tych trzech w miare podoba mi się tylko Kornelia. Karina i Dorian bardzo na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Marcelinka,Laura 26.12.14, 23:53 Kornelia i Dominik Karina nie pasuje a Dorian jest pretensjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Marcelinka,Laura 27.12.14, 08:38 Jeśli taki wybór, to Kornelia (bardzo lubię!) i Dominik (nie przepadam). Moje zdecydowane nie dla Doriana. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Marcelinka,Laura 27.12.14, 22:19 nazwiska nie chce podawac,a Kornela brałam pod uwage przy poprzedniej ciąży,teraz jakos mi umknal(chociaż kolezanka trochę mnie zniechecila bo mowila-znalam takiego narkomana Kornela...)a wiadomo,ze imiona kojarzy się w pierwszej kolejności z kims znanym A może jakie macie propozycje dla dziewczynki(odpadaj wszelkie Heleny,Tereski,Leny)i dla chłopca(nie Stasie,Henie,Jasie,itp.)-nikogo nie urazajac,ale mi się nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Marcelinka,Laura 28.12.14, 00:24 Marcelina, Laura i Lilianna Łucja Weronika Tacjana Miron Leonard Klemens Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Marcelinka,Laura 28.12.14, 09:37 Moje typy w ciemno (nie znając nazwiska) pasujące do imion sióstr: Matylda, Malwina, Lilianna, Weronika, Dominika, Hanna, Karolina, Sabina, Berenika Tymoteusz, Tymon, Hubert, Ernest, Tobiasz, Kajetan, Miłosz ps Moim zdaniem Dominik i Kornelia świetnie pasują do imion sióstr Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Marcelinka,Laura 28.12.14, 17:22 Ja zaproponuję taki: Kornelia, Klara, Łucja, Sara, Gabriela, Liliana, Kalina , Aurelia, Anastazja Teodor, Feliks, Ernest, Albert, Miłosz, Kornel, Cezary, Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Marcelinka,Laura 28.12.14, 18:25 Sara tez mi się podoba ale M kreci nosem!Liliane braliśmy kiedyś po uwagę może,moze.chlopczyk może Milosz,Blażej? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcelinka,Laura 28.12.14, 18:37 A Liwia, Ligia dla dziewczynki? Łucja, Stella, Idalia, Diana, Ksenia, Aurelia, Estera? Błażej b. fajnie, najlepiej z dotychczasowych IMO. Do Miłosza nie jestem przekonana, bo to staropolskie zdrobnienie od Miłosława. Może Kornel, Kordian, Kosma, Rufin, Rufus, Jeremi, Olgierd, Cyryl, Jordan, Iwo, Jonasz, Ksawery, Beniamin, Cyprian, Emil? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Marcelinka,Laura 28.12.14, 20:36 Miłosz - ładnie, za to Błażej to moje najmniej lubiane imię, brzydko brzmi i ma okropne znaczenie wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Marcelinka,Laura 31.12.14, 15:15 Kornelia i Dominik. Chociaż ja akurat znam jednego, dorosłego już Doriana i dla mnie imię jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Marcelinka,Laura 02.01.15, 12:01 Z Twoich pierwszych propozycji to Kornelia i Dominik. Poza tym Kornelia pieknie dobrane nie trzeba szukac dalej, ale jak chcesz jeszcze inne propozycje to Klara, Rozalia, Celina, Weronika, Natasza, Aurelia, Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Marcelinka,Laura 02.01.15, 13:51 Dla dziewczynki zdecydowanie Kornelia, a dla chłopca Dominik lub Błażej. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Marcelinka,Laura 03.01.15, 00:46 Z typów które podałas to tylko Karina i Dorian. nie "czuję" uroku ani Korneli ani Kornela. Nie leża mi te imiona, choć nie twierdze że są brzydkie. Moje propozycje to : Liliana, Lucynka, Michalina, Wanda, Basia, Kajetan, Gracjan, Cyprian, Tomasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Marcelinka,Laura 03.01.15, 22:05 Aurelia b.mi się podoba,ale M. nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś