Dodaj do ulubionych

TEA (Time for English Adventure) 2025

12.06.25, 10:20
TEA (Time for English Adventure) 2025 kl. V-VI. Laureaci.

Alicja x2
Anna
Joanna
Nina
Weronika Wiktoria
Zofia

Dawid
Marcin
Olaf

TEA (Time for English Adventure) 2025 kl. VII-VIII. Laureaci.

Adela
Agata
Aleksandra
Anna
Iga
Julia
Lena
Magdalena
Milana (przez dwa a)
Nguyen (zagr. nazw.)
Nina

Adam x2
Igor
Krzysztof
Maksymilian
Paweł
Władysław
Wojciech

Obserwuj wątek
    • antonelli Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 11:46
      Nguyen to jest wietnamskie nazwisko, mega popularne, prawie połowa populacji je nosi.

W Wietnamie podaje się najpierw nazwisko a potem imię. Zresztą w Korei tak samo.
      • emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 11:52
        antonelli napisał(a):

> Nguyen to jest wietnamskie nazwisko, mega popularne, prawie połowa populacji je
        > nosi.

O masz. Ponieważ się powtarzało na listach, a pozostaje człony nie, uznałam, że to imię, bo imiona powtarzają się częściej... W każdym razie w Polsce. wink

> W Wietnamie podaje się najpierw nazwisko a potem imię. Zresztą w Korei tak samo.

Wiem, ale jesteśmy w Polsce i kolejność (w przypadku europejskich nazwisk) była przypadkowa. Co do Nguyen, to zapamiętałam, że raz było na pierwszym miejscu, a dwa razy na drugim. indifferent
        • antonelli Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:19
          Najwyraźniej niektórzy Wietnamczycy przyjęli naszą formę, czyli imię+nazwisko, inni pozostali przy swojej i stąd zamieszanie.

Akurat to konkretne dziecko ma na imię Chau smile
          • emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:28
            W sensie: jedno z dzieci? wink Tam było więcej osób o tym nazwisku, nie wiem też, czy to akurat rodzice decydowali o kolejności. Choć rzeczywiście trudno zrozumieć kto, dziwne, żeby to sekretariat zdecydował, że część dzieci będzie w jednym formacie, a część w drugim. Uczestnik jednej z edycji figurował na liście jako po prostu "Roman". uncertain
            • emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:30
              > W sensie: jedno z dzieci? wink Tam było więcej osób o tym nazwisku

A, już widzę, Ty sprawdziłaś na liście tego rocznika, tak jak wrzuciłam do wątku. Mnie się wszystkie edycje zlewają w jedno. wink
          • emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:31
            > Akurat to konkretne dziecko ma na imię Chau wink

Czytam w internecie, że Chau jest imieniem uniseks. Czyli nic nie wiemy. wink
            • antonelli Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 16:45
              Ale chociaż znaczenie ma ładne smile
    • sulimira Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 13.06.25, 01:38
      Najbardziej wyroznia sie Milana. Lubie Milane, a najbardziej podoba mi sie Wladyslaw.
    • gaudencja Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 16.08.25, 00:23
      Wyróżnia się Władysław, choć wolałabym Włodzisława.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.