emnilda.wolna 12.06.25, 10:20 TEA (Time for English Adventure) 2025 kl. V-VI. Laureaci. Alicja x2 Anna Joanna Nina Weronika Wiktoria Zofia Dawid Marcin Olaf TEA (Time for English Adventure) 2025 kl. VII-VIII. Laureaci. Adela Agata Aleksandra Anna Iga Julia Lena Magdalena Milana (przez dwa a) Nguyen (zagr. nazw.) Nina Adam x2 Igor Krzysztof Maksymilian Paweł Władysław Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonelli Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 11:46 Nguyen to jest wietnamskie nazwisko, mega popularne, prawie połowa populacji je nosi. W Wietnamie podaje się najpierw nazwisko a potem imię. Zresztą w Korei tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 11:52 antonelli napisał(a): > Nguyen to jest wietnamskie nazwisko, mega popularne, prawie połowa populacji je > nosi. O masz. Ponieważ się powtarzało na listach, a pozostaje człony nie, uznałam, że to imię, bo imiona powtarzają się częściej... W każdym razie w Polsce. > W Wietnamie podaje się najpierw nazwisko a potem imię. Zresztą w Korei tak samo. Wiem, ale jesteśmy w Polsce i kolejność (w przypadku europejskich nazwisk) była przypadkowa. Co do Nguyen, to zapamiętałam, że raz było na pierwszym miejscu, a dwa razy na drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
antonelli Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:19 Najwyraźniej niektórzy Wietnamczycy przyjęli naszą formę, czyli imię+nazwisko, inni pozostali przy swojej i stąd zamieszanie. Akurat to konkretne dziecko ma na imię Chau Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:28 W sensie: jedno z dzieci? Tam było więcej osób o tym nazwisku, nie wiem też, czy to akurat rodzice decydowali o kolejności. Choć rzeczywiście trudno zrozumieć kto, dziwne, żeby to sekretariat zdecydował, że część dzieci będzie w jednym formacie, a część w drugim. Uczestnik jednej z edycji figurował na liście jako po prostu "Roman". Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:30 > W sensie: jedno z dzieci? Tam było więcej osób o tym nazwisku A, już widzę, Ty sprawdziłaś na liście tego rocznika, tak jak wrzuciłam do wątku. Mnie się wszystkie edycje zlewają w jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 13:31 > Akurat to konkretne dziecko ma na imię Chau Czytam w internecie, że Chau jest imieniem uniseks. Czyli nic nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
antonelli Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 12.06.25, 16:45 Ale chociaż znaczenie ma ładne Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 13.06.25, 01:38 Najbardziej wyroznia sie Milana. Lubie Milane, a najbardziej podoba mi sie Wladyslaw. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: TEA (Time for English Adventure) 2025 16.08.25, 00:23 Wyróżnia się Władysław, choć wolałabym Włodzisława. Odpowiedz Link Zgłoś