aedo 18.01.06, 11:05 Tym razem (znów na przykładzie kilku klas szkolnych) zrobiłam sobie zestawienie z wyżej wymienionych lat. Klas jest 5, ale za to dosyć liczne. 21 Anna (!!!) 8 Aleksandra Joanna Katarzyna Małgorzata 6 Magdalena 5 Agnieszka 4 Karolina Klaudia 3 Beata Paulina 2 Dominika Dorota Justyna Kamila Maja Maria Natalia Sylwia Weronika 1 Adrianna Agata Barbara Blanka Dagmara Edyta Emilia Ewa Ewelina Gabriela Helena Inga Iwona Jagoda Julia Kaja Kalina Kinga Monika Olga Patrycja Roksana Samantha Urszula Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: dziewczynki - 1989-1987 18.01.06, 14:51 Najbardziej zaskakujący jest chyba dystans między czołówką a resztą. A poza tym widać, że zestaw najpopularniejszych imion jest jeszcze bardzo konserwatywny; trendy zaczęły się zmieniać później (choć już niedużo później). Samantha (( Ale miło popatrzeć na Helenę, jeszcze wtedy Julię, Blankę. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: dziewczynki - 1989-1987 18.01.06, 14:58 Cieszą mnie: Blanka, Inga, Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: dziewczynki - 1989-1987 18.01.06, 15:54 Cóż... większość imion mi się nie podoba, znacznie bardziej wolę dzisiejszą czołówkę. Ale cieszą mnie 2 Marie, Doroty i Weroniki, Barbara, Blanka, Gabriela, Helena, Emilia, Urszula. Odpowiedz Link Zgłoś