julie1789 29.09.08, 12:53 Pewna dziewczynka, gdy była zupełnie malutka, wymawiała swoje imię Idzielka. Zgadnijcie, jakie to imię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
candy26 Re: Zagadka :) 29.09.08, 16:28 Dla mnie to ewidentnie Nadzieja ale moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Odpowiedź 29.09.08, 18:50 Gratulacje dla Quasimodo i Gaudencji Zgadza się, Idzielką nazywała siebie moja trzyletnia obecnie kuzynka - ale nie Andżelika, tylko Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Odpowiedź 29.09.08, 19:53 Dziękuję! Moja bardzo dobra koleżanka ma na imię Andżelika i stąd łatwo mi było o skojarzenie. Nie przepada jednak za swoim imieniem. Raz, ze wydaje się jej pretensjonalne. A dwa, ze miała przez nie wiele kłopotów. Otóż chyba było to tak, że całe życie posługiwała się wersją "Angelika". A potem się okazało, ze w akcie urodzenia jest "Andżelika". I musiała wszystkie papiery odkręcać... Nawiasem mówiąc, jej rodzina jest dowodem na prawdziwość teorii, że dziewczęta częściej dostają "wymyślne" imiona. Andżelika ma trzech braci i wszyscy oni mają imiona całkiem pospolite. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: Odpowiedź 25.02.09, 18:40 a moja kuzynka Andżelika od urodzenia jest Dżiminą tak nazywała ją starsz o rok siostra gdyż nie potrafiła wymówić imienia Andżelika. Odpowiedz Link Zgłoś