olafinek 01.08.07, 22:32 spotkaliscie takie połaczenia? ja znam: Adam Adam literacki Marek Marek (Tokarczuk) Zygmunt Marek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: imię i imię-nazwisko 02.08.07, 02:16 w mojej Rodzinie jest nazwisko Seweryn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: imię i imię-nazwisko IP: *.chello.pl 02.08.07, 10:55 Tak, sama tak mam. I znam kilka osób o nazwiskach Bogdan, Borys, Zygmunt. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: imię i imię-nazwisko 02.08.07, 21:54 ja znam osoby o nazwiskuławek i Olek. Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: imię i imię-nazwisko 02.08.07, 22:03 ja znam panow o nazwiskach: Lukasz i Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: imię i imię-nazwisko IP: *.smrw.lodz.pl 02.08.07, 22:11 miałam pacjenta: Marka Janusza w laboratorium ciągle mylono jego imię z nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: imię i imię-nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:00 A ja o nazwisku KUBA Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię i imię-nazwisko 30.12.07, 12:41 Miałam w grupie chłopca o nazwisku Dorota. Niestety nie pamiętam imienia. Jego tata nazywał się Marcin Dorota a mama Renata. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: imię i imię-nazwisko 30.12.07, 13:24 znam osoby o nazwisku Janusz i Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: imię i imię-nazwisko 30.12.07, 13:48 ja znam Pawła ,który ma na nazwisko MAREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: imię i imię-nazwisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 14:23 Znam osoby o nazwiskach Bogdan, Magda, Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: imię i imię-nazwisko 30.12.07, 16:37 Moja bardzo daleka rodzina nosi nazwisko Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
wsaq2 Re: imię i imię-nazwisko 30.12.07, 19:47 U mnie w firmie - Mirosław Michał i Jerzy Jurek Klient - Aleksander Aleksandrowicz (ale to trochę jednak inaczej), i najfajniejsze - Filip Filip - rodzicom można pogratulować poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
penelloppa Re: imię i imię-nazwisko 28.07.21, 11:17 W mojej dalszej rodzinie jest nazwisko Filipek. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: imię i imię-nazwisko 06.11.14, 14:42 U nas jest pan dentysta o nazwisku Justyna. Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: imię i imię-nazwisko 06.11.14, 16:00 Mnie razi jak słyszę coś typu Maciej Maciejewski lub Tomasz Tomaszewski, nie mówiąc już jak ktoś tu wyżej napisał Marek Marek... nie nazwałabym tak dziecka ani w jednym ani w drugim przypadku jak dla mnie to brak pomysłu na imię, ale to akurat moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: imię i imię-nazwisko 02.04.19, 14:48 Tomasz Tomaszewski to był nauczyciel WF z mojej podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: imię i imię-nazwisko 06.08.21, 11:01 W podobną stylistykę wpisuje się Kajetan Kajetanowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: imię i imię-nazwisko 06.08.21, 11:06 Jeszcze Bolesław Bolkowski (aktor), Jan Jankowski (kolega z liceum), Maciej Maciejewski (znam z sześć takich zestawów), Symcha Symchowicz (pisarz, polski Żyd)... to chyba wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: imię i imię-nazwisko 06.08.21, 11:49 Tomaszów Tomaszewskich to pewnie jest trochę, bo popularne i imię, i nazwisko. Np. fotograf, mąż Małgorzaty Niezabitowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: imię i imię-nazwisko 06.08.21, 11:44 Andrzej Andrzejewski - aktor Adam Adamus - były piłkarz Katarzyna Kasia - filozofka (już ją wpisałam gdzie indziej) W sumie praktyczne, nic się nie myli. Znałam kiedyś kogoś, kto nazywał się albo Marek Jarczak, albo Jarek Marczak - do dziś nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: imię i imię-nazwisko 06.08.21, 11:46 Jeszcze Daniel Danielewicz - dyrektor hotelu w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: imię i imię-nazwisko 09.08.21, 10:08 I Jakub Jakubów - z listy niezakwalifikowanych do liceum we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: imię i imię-nazwisko 12.08.21, 15:25 emnilda.wolna napisała: Znałam kiedyś kogoś, kto nazywał się albo > Marek Jarczak, albo Jarek Marczak - do dziś nie jestem pewna. Ja znałam Pawła Piotrowskiego. Chwilę mi zajęło zapamiętanie czy on jest Paweł Piotrowski czy może jednak Piotr Pawłowski. I nie byłam jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: imię i imię-nazwisko 29.10.21, 08:13 Mój kolega z gimnazjum to Adam Pawłowski. Pani od polskiego mówiła na niego Paweł. W Jagiellonii grał kiedyś Jan Paweł Pawłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mow.mi.boska Re: imię i imię-nazwisko 06.11.14, 16:08 Marek Dominik Janek i Bogusz (choć wcześniej znałam je jako nazwisko i dopiero niedawno się dowiedziałam, że to też imię) Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię i imię-nazwisko 06.11.14, 18:52 Znam kobiety o nazwisku: Seweryn, Adam, Adrian. Odpowiedz Link Zgłoś
olka0208 Re: imię i imię-nazwisko 06.11.14, 20:32 ja znam rodziny o nazwisku: Jacek i Pawełek. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: imię i imię-nazwisko 07.11.14, 11:04 Znam rodzinę o nazwisku Lech i dziewczynę o nazwisku Magda. To ostatnie mnie mocno zdziwiło, bo myślałam, że żeńskie imiona jako nazwisko to rzadkość, w tym wątku wyczytałam jeszcze kilka takich i też mi dziwnie brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: imię i imię-nazwisko 01.01.15, 18:00 Ja znam dziewczyny o nazwiskach : Leszek, Filip, oraz tak jak wyżej Bogusz, choć rownież nie wiedziałam ze to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: imię i imię-nazwisko 03.01.15, 12:20 Znam osoby noszace nazwisko Michalek i Bogusz. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: imię i imię-nazwisko 18.11.18, 10:51 Poznałam też dziewczynkę Wiktorię Wiktor. Pana Marka Marek i Weronikę Marek i rodzinę o nazwisku Majka Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: imię i imię-nazwisko 05.01.15, 10:26 Znam rodzeństwo Justyna i Justyn Justyńscy Mikolaj Mikołajek znam jeszcze takie nazwiska: Majka, Krzysiek, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: imię i imię-nazwisko 14.03.15, 18:50 Znam osoby o nazwiskach: Bartosz, Hilla, Stach, Staś, Jurek, Dominik, Gabriel, Łukasik. Stephen. Poza tym Pawłowski, Pawłowicz, Adamkiewicz, Łukaszyńska, Urbanowicz, Jakubowski, Jańska, Michałowski, Barteczko, Pawlak, Dawidowisz, Bartos, Szczepanik, Szczepaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: imię i imię-nazwisko 02.04.19, 14:52 W klasie mojego kolegi jest uczeń o nazwisku Jankowski. W warszawskiej gminie żydowskiej jest rabin o nazwisku Wojciechowicz. Nie wspomnę już o Władysławie Bartoszewskim... Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: imię i imię-nazwisko 17.11.18, 20:20 Marek Jurek, chyba na plakacie wyborczym. Wiktoria Borys, koleżanka z gimnazjum. David Aaron, ostatnio na Facebooku. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: imię i imię-nazwisko 17.11.18, 20:22 A kolega lubił piosenkarza Janusza Radka Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: imię i imię-nazwisko 17.11.18, 21:46 Miałam w liceum kolegę Krzysztofa Michała, córka ma w klasie dziewczynkę o nazwisku Weronika, a jeszcze pamiętam kolegę ze studiów miał na imie oraz nazwisko Dawid. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: imię i imię-nazwisko 18.11.18, 00:15 Cezary Cezary - 13 Posterunek A tak serio, nadawanie dziecku takiego samego imienia i nazwiska to idiotyzm. Albo ojciec w USC był tak pijany po pępkowym . Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: imię i imię-nazwisko 04.01.19, 17:30 Jan Krzysztof - dziś w wiadomościach Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: imię i imię-nazwisko 02.04.19, 14:55 A ostatnio w "Jednym z dziesięciu" byli panowie o nazwiskach Konstanty i Martyna. I pan o nazwisku Zygmunt, też w wiadomościach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię i imię-nazwisko 02.04.19, 19:33 Poznałam osobę o nazwisku Adolf. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imię i imię-nazwisko 03.04.19, 13:23 Spotkałam się z Igorem Iwanem. Wg mnie zestawienie "takie se". Choć dobrze, że jest tu popularny Igor, a nosiciel jest uczniem SP, to zmniejsza nieco wątpliwości, które to imię, a które nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: imię i imię-nazwisko 08.04.19, 21:20 z TV: Aleksander, Dawid, Idzi, Prokop, Roman Zasłyszane i z okolicy: Eliasz, Emanuel, Herman, Robert, Urban oraz Filipek, Jarek, Staszek, Witek, Włodek A z imion "staropolskich" Balcer Olech Pełka Żegota Lasota Szczęsny Zawisza Dużo mi się tego zebrało Odpowiedz Link Zgłoś