ileczka76 12.10.08, 12:53 wybraliśmy wstępnie imię dla synka, brata Leny - Witold właśnie. z tym, że nie jestem przekonana tak w 100%... rozważaliśmy też Emila, Leona i Filipa. myślicie, że ten Witek ok?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Witold? 12.10.08, 13:11 Barzo OK. My rozwazaliśmy to imie, ale niestety - zaczyna się na W, a to przy naszym nazwisku wykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: Witold? 14.10.08, 17:59 Wkleił mi się pusty post, przepraszam Witold to bardzo ładne imię, można zdrabniać, nie jest pretensjonalne ani oklepane, dobrze brzmi w wielu językach. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Witold? 12.10.08, 14:43 Świetne imię. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=69576497 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=61646650 Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Witold? 12.10.08, 14:46 Z tych czterech najfajniejszy jest Emil, ale Witold zaraz następny. To bardzo ładne imię, niestety mam z nim tak przykre skojarzenia, że na pewno nie dam go synowi. A moja Mama - ona to dopiero by "spadła z krzesła", jakbym jej oświadczyła, ze ma wnuka Witka ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Witold? 12.10.08, 14:59 Bardzo ładne. Emilami i Filipami obrodziło, Leonami też pewnie sypnie na wzór gwiazdorskiego dziecięcia, a Witold nie tak częsty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleonora Re: Witold? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 17:52 Moim zdaniem Świetne. Naprawdę bardzo podoba mi się to imię. A już z tych wymienionych przez Ciebie jest zdecydowanie najlepsze. Emil - mi się nie podoba, za miękkie. Leon - też niezbyt, wolałabym już Leonard. Filip - Mowy Nie Ma, ale ze względów osobistych. Poza tym jest zbyt popularny. Witold - świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pah Re: Witold? IP: *.rdns.as8401.net 20.10.08, 16:51 Jakiego gwiazdorskiego dzieciecia? Czy imie Leon jest teraz popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Witold? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 17:57 Mój mąż ma na imię Witold i gdyby nie to, to takie imię nosiłby mój syn Imię przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Witold? 12.10.08, 19:35 Synek mial miec na imie Emil, ale mezowi sie nie podobalo. Witold mi sie bardzo podoba. Leon i Filip tez bardzo ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Witold? 13.10.08, 02:54 Coś mi sie wydaje, że ja już kiedyś lobbowałam w twoim poście na rzecz Witka (a może to nie był twój post...). Zdanie podtrzymuję - Witek jest wspaniały. Prosty, ale dostojny, ponadto znany, ale niezbyt popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: Witold? 13.10.08, 07:50 bardzo Wam dziękuję! zostaje Witold! zwłaszcza, że naszej dwuletniej córce to imię też przypadło do gustu i mój brzuch nazywa już tylko Witusiem) Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Witold? 13.10.08, 09:06 Widzę, że decyzja już podjęta, popieram - Witek świetne imię Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Witold? 13.10.08, 13:31 Gratuluję i zazdroszczę Ja uwielbiam to imię, ale narzeczonemu nie podchodzi. Jako nie-Polak nie dostrzega jego "pradawnego" uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: Witold? 13.10.08, 20:05 Gratuluję i trochę zazdroszczę, bo mój mąż kategorycznie odmawia zgody na to imię. Na szczęście spór zarzegnało samo dziecko, które okazało się być Hanną Łucją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: Witold? IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 22:37 Nie tylko ok - jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik_ecc Re: Witold? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.08, 00:23 Uwielbiam Witolda, natomaist zadne z pozostalych 3 imion nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: Witold? 16.10.08, 21:12 serdecznie dziękuję wszystkim za opinie - zwłaszcza, że prawie wszystkie są pozytywne) bardzo mi pomogliście. definitywnie zostaje Wituś) Odpowiedz Link Zgłoś
m_jak_mysz Re: Witold? 23.10.08, 20:19 Przypadkiem weszłam na to forum - ale muszę się dopisać, bo sama mam 12-letniego syna Witolda Jana i strasznie mi się miło ten wątek przeczytało Imię świetnie się nosi, syn je bardzo lubi (a przez 12 lat nie spotkałam ani jednego dziecka o tym imieniu!), mam nadzieję, że Twój też się do niego przywiąże i dobrze mu z nim będzie, ma prezencję) Najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Witold? 24.10.08, 11:51 Witold jest super, jestem jak najbardziej za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Witold? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 12:31 Mnie wydaje się to imię najpiękniejszym dla chłopca, mam właśnie synka o tym imieniu 5,5 roku (Wituś, Witek, Witeczek)Jest to imię mało popularne ale przez to oryginalne i mały jest bardzo zadowolony z imienia, my też. Teraz mamy problem, bo w drodze drugi chłopczyk i nie możemy znaleźć równie ładnego. Odpowiedz Link Zgłoś