majowa-panna 15.06.05, 09:35 zdrowie.twojstyl.pl/ Czy czytałyście w nowym Twoim Stylu artykuł o cc? Bo nie wiem czy warto się przejść gdzieś go poczytac czy można sobie podarować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tara8 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 16.06.05, 15:45 Czesc majowa-panno!Napisalam do ciebie na poczte!pozdrawiam pa Odpowiedz Link
tweety_bird Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 20.06.05, 16:13 Hej! No właśnie. Czytał ktoś? Jestem żywo zainteresowana tematem. Ale jeśli nie warto, to nawet się do kiosku nie ruszam Pozdrowionka! Odpowiedz Link
mkolaczynska Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 20.06.05, 16:20 wŁAŚCIWIE JA JUŻ JESTEM PO ALE TEŻPROSZĘ O JAKIŚ KOMENTARZ WARTO KUPIĆ? Odpowiedz Link
mazuba Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 26.06.05, 21:45 nie warto. chyba, ze potrzebujecie cisnienie sobie podniesc. jak czytam o cudownych hornmonach ktore hartuja dzieci przy porodzie dolem to az mi krew wrze... a pani Kalytta jest juz na granicy nawiedzenia... pozdr magda Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 03.07.05, 17:11 Nei warto, pisane chyba pod dyktando Kalyty, co za nawiedzone babsko! Odpowiedz Link
eva-a Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 03.07.05, 22:49 no fanatyczka porodów naturalnych... Odpowiedz Link
tweety_bird Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 09.07.05, 13:54 A ja przeczytałam i wcale się nie będę przejmować. Ta nagonka na cesarskie cięcie jeszcze bardziej mnie upewnia, że tak właśnie chcę urodzić. I załatwię to sobie choćby nie wiem co! Tak mi podpowiada przeczucie, tak właśnie widzę w wyobraźni swój doskonały, godny poród. Szanuję zdanie innych i uważam, że każdy powinien mieć wybór. Jeśli dla kogoś ideałem jest poród pochwowy, to oczywiście ma takie prawo. Każda z nas jest inna i ma zróżnicowane wyobrażenia na temat różnych dziedzin życia, w tym także przyjścia na świat własnego dziecka. I dobrze! Może będę potem żałować, ale to jest mój wybór i jestem świadoma ryzyka, którego nie niweluje także poród naturalny. Pozdrawiam wszystkie "cesarzowe"** Nie dajcie się! Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 09.07.05, 18:20 Masz rację Ale swoją drogą nóż się w kieszeni otwiera, jak to babsko (Kalyta) plecie w wysokonakładowym piśmie, że dzieci urodzone przez cesarkę mają póxniej trudności w podejmowaniu decyzji Zaloże sie, że znajdą się takie czytelniczki Twojego stylu, które w to uwierzą Ktoś powinien jej w tyłek nakopać, bo wiecej robi złego tym pleceniem niż dobrego pomagając w porodach. Odpowiedz Link
dominika8 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 10.07.05, 10:32 Dziewczyny, śledzę Wasze wypowiedzi na ten temat, gdyż nieskromnie powiem, byłam z jedną z tych osób, które w tym artykule opowiedziały swoją historię. Jestem ZA cc, i byłam od początku. Szkoda, że ten artykuł tak jest odbierany, bo zamysłem Pani redaktor, która to napisala było coś wręcz przeciwnego. W każdym razie, jeżeli czekacie teraz na swoje pierwsze cc, to jestem z Wami, niczym się nie przejmujcie. Ja wspominam wszystko bardzo pozytywnie, i nie wyobrażam sobie następnego porodu w inny sposób. trzymajcie się cieplutko, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
tweety_bird Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 12.07.05, 11:08 Dominiko, Wypowiedzi Twoje i innych kobiet w tym artykule były dla mnie najważniejsze i one właśnie sprawiły, że nie przejęłam przytoczonymi wadami cc. Owszem, zawsze istnieje ryzyko, ale przy porodzie naturalnym też. Dlatego właśnie Wy - kobiety, które to przeszły są dla mnie najlepszym wyznacznikiem w tym temacie. Rozumiem, że należy przedstawić wszystkie za i przeciw, ale wypowiedzi przeciwko cesarce (nie pamiętam nazwisk lekarzy, którzy opowiedzieli się tam "przeciwko") są chyba dość sporo przesadzone. Ja i tak zawsze będę za, bo to w moim odczuciu mniejsze obciążenie psychiczne. Wolę po prostu tak właśnie rodzić i nic na to nie poradzę, bo to głęboko zakorzenione przekonanie. Cieszę się, że u Ciebie wszystko przebiegło wspaniale i mam nadzieję, że Twoje maleństwo jest dla Ciebie wielką pociechą Pozdrawiam serdecznie )) Odpowiedz Link
tara8 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 12.07.05, 12:24 Czesc dziewczyny!Nie czytalam tego artykułu ale jak czytam wasze opinie to az mi sie lzej robi na sercu.Naprawde.Bardzo sie ciesze ze sa na tym swiecie osoby ktore mysla tak samo jak ja.Dziekuje wam wszytkim pozdrawiam Odpowiedz Link
klek1 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 16.08.05, 12:29 No właśnie a co zrobić żeby mieć prawo wyboru jeśli chodzi rodzaj porodu? Tak samo jak mam wybór wyrywać ząb bez znieczulenia i ze znieczuleniem. Mamy tak biernie czekać aż się zmieni moda? Odpowiedz Link
antonina_74 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 17.08.05, 01:05 Masz przecież prawo wybrać czy rodzisz ze znieczuleniem czy bez identycznie jak przy rwaniu zęba Wybór cesarki bez wskazań medycznych, z fanaberii to - trzymając się terminologii dentystycznej - jak przyjść do dentysty żeby wyrwać zdrowy ząb bo a nuż się popsuje. Odpowiedz Link
mkolaczynska Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 18.08.05, 14:13 A jak cię ten ząb drazni wku...wia to jak myślisz wyrwał by ci go? A jak masz żółt0/brązowe zębiska, ale zdrowe i chcesz sobie zrobić takie na wkręty to rwie prawda? Odpowiedz Link
antonina_74 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 18.08.05, 15:37 nie, no jasne. Można sobie wyrywać zdrowe zęby bo żółte, można też usunąć piersi, wystające żebra bo wku... ją, istnieją też na świecie ludzie którzy "na życzenie" amputują sobie kończyny. Głupota objawia się na wiele sposobów, a jednym z nich jest cc na życzenie. Odpowiedz Link
yola13 Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 21.08.05, 13:13 Porównanie obcięcia kończyny na zyczenie, do cc na zyczenie swiadczy o twoim niskim IQ, no ale cóż tacy ludzie tez istnieją, ja np. nie wyobrazam sobie innej formy urodzenia dziecka niż cesarskie cięcie, bez względu na to co ty lub ktos inny będzie mi próbował na siłę wmawiac, po prostu nie i już. Kazda forma porodu ma swoje wady i zalety, w tym przypadku wady porodu sa dla mnie absolutnie nie do przyjecia, i szczerze to wisi mi to co ty o tym myslisz, dla mnie np. głupotą jest poród siłami natury,pewnie zaraz mnie tu bedziesz chciała obrzucic błotem, ale ty przed chwila zrobiłaś to samo, kilka tysięcy kobiet przerazonych torturami porodu naturalnego nazwałaś głupimi. Co cie to w ogóle obchodzi że ktos chce sobie zafundowac cesarkę? Przeszkadza ci to? A moze najzwyczajniej zazdrościsz? Odpowiedz Link
mkolaczynska Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 02.09.05, 14:31 antonina_74 napisała: > nie, no jasne. Można sobie wyrywać zdrowe zęby bo żółte, można też usunąć > piersi, wystające żebra bo wku... ją, istnieją też na świecie ludzie którzy "na > > życzenie" amputują sobie kończyny. Głupota objawia się na wiele sposobów, a > jednym z nich jest cc na życzenie. Podczas cc nic nie wycinazs-jeszcze nie słyszałam o wycinaniu czego kolwiek podczas cc. Dla twojej informacji cc polega na przecięciu powłok brzusznych, macicy i wyjęciu dziecka. Nikt nie wycina Ci płata skóry choć może gdyby był na sali i hirurg plastyczny to co nieco mógłby dociąć, coby potem ładniej było . Ja tam podziwam ludz którzy mają brązowe zębiska i nic z tym nie robią. He hee a ponadto skoro zaczeliśmy to jak masz wielkie migdaliska które utrudniają ci przełykanie są przyczyną powstawania kolejnych chorób krtani gardła zapaleń ucha to też powinniśmy je trzymać żeby ich broń boże nie wycinać, bo to głupota nie? Odpowiedz Link
camilcia Re: Artykuł o cc w "Twoim Stylu" 17.09.05, 20:52 można wybierać, ale czasem można się też niemiło zaskoczyć, ja cc nie planowałam, niestety miałam, miałam też potem problemy z blizną i leczyłam endometriozę w bliźnie po cc.... a to już nie do pozbycia się, wiec zawsze są 2 strony medalu. dobrze, że większość kobiet po cc dochodzi do siebie w miarę szybko, ale są też przypadki przeciwne, tak jak są porody sn lekkie i ciężkie. właśnie mam 4cm już rozwarcia i mam nadzieję urodzić naturalnie, pomimo pierwszego cc. pozdrawiam Odpowiedz Link
gruchotka camilcia! 20.09.05, 11:19 Witam! Napisałam do Ciebie na priv gazetowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link