morsk2 07.11.03, 14:31 Mąż upiera się na Gerarda, po swoim dziadku. Czy mam się zgodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Gerard? 07.11.03, 14:49 Imie podoba mi sie, ale dla doroslego mezczyzny a nie dzieciaka( jak na poczatek).Raczej zimne.Inne dzieci z pewnoscia beda przekrecac jego imie bo jest ciezkie do wymowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: Gerard? 07.11.03, 18:36 Lepiej dajcie tak na drugie,a na pierwsze wymyślcie coś prostszego.Sądzę,że mały chłopiec byłby nieszczęśliwy z tym imieniem. Julka Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Gerard? 07.11.03, 20:32 Czesc ! Ja zgadzam sie z poprzedniczkami.Dajcie synkowi tak na drugie imie,a pierwsze wymyslcie cos innego. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Gerard? 08.11.03, 09:58 Gerard brzmi strasznie twardo, może z powodu dwóch literek r. No i maluch będzie miał problemy z wymówieniem. Popieram pomysł, żeby dać mu tak na drugie. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Gerard? 08.11.03, 16:58 Według mnie za twarde. Trudne do wymówienia, a Gejajd brzmi śmiesznie. Kojarzy mi się poza tym z filmem "Dług". Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Gerard? 09.11.03, 21:22 Witaj. Ja także opowiadam się za nadaniem tego imienia jako drugie. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Gerard? 10.11.03, 12:12 a ja się wyłamię lubię takie mocne imiona, miałam dwóch kolegów Gerardów, jeden z nich w nazwisku też miał dwa "r" )) mówiło się na nich Gerdek, Gedek, Gedo, Gero mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś