hanulllka 27.07.09, 22:53 Proszę o pomoc, bo pustka w głowie. Nazwisko jest długie, więc najlepiej, by drugie imię było w miarę krótkie. Jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonica7 Re: Drugie imię dla Zacharego 27.07.09, 23:00 Bogusz, Augustyn ( długie ale strasznie mi pasuje), Teofil, Florian, August, Maksym, Józef, Gustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: Drugie imię dla Zacharego 27.07.09, 23:03 a może coś mniej wyszukanego? Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: Drugie imię dla Zacharego 27.07.09, 23:11 mniej wyszukanego..hmm..no to może: Adam, Tomasz, Ignacy, Tymon, Julian, Witold, Filip Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Drugie imię dla Zacharego 27.07.09, 23:20 Zachary Jędrzej Zachary Juliusz Zachary Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla Zacharego 02.08.09, 17:46 hanulllka napisała: > a może coś mniej wyszukanego? Też bym proponowała po pradziadku, prapradziadku, ważnej postaci. Ale jeśli nie, to powiem tak - nie pasują MSZ imiona zakończone na - i, -y; nie pasują zakończone na -d i -yk, poza tym sporo pasuje nieźle, w tym wyróżniłabym Adama i Alberta. Podoba mi się też bardzo Agaton, Agapit lub Anzelm. Być może niezły byłby też Artur, za którym akurat nie przepadam. I Aureliusz, choć długi. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Drugie imię dla Zacharego 27.07.09, 23:49 a ja znowu zaproponuje : imię ojca imię dziadka imię patrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganula Re: Drugie imię dla Zacharego IP: 82.160.71.* 28.07.09, 13:52 Zachary Szymon Zachary Piotr Zachary Igor Zachary Artur Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Drugie imię dla Zacharego 28.07.09, 15:29 a skąd pomysł na Zacharego - podoba mi sie Zachary Adam Zachary Igor Zachary Wiktor Zachary Eryk ( coś mi sie tu gryzie al i tak mi sie podoba) Zachary Jeremi Zachary Maksym Zachary Filip Zachary Miłosz Zachary Szymon Zachary Aleksy Zachary Wincent(y) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Drugie imię dla Zacharego 28.07.09, 15:56 Zachary Olgierd Zachary Witold Zachary Tymon Zachary Cedryk Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Drugie imię dla Zacharego 28.07.09, 18:01 Zachary Norman Zachary Cyprian Zachary Gustaw Zachary Tobiasz Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Drugie imię dla Zacharego 28.07.09, 23:15 Zachary Marek Zachary Jakub Zachary Emil Odpowiedz Link Zgłoś