tomek404 24.01.10, 16:02 wyborcza.pl/1,75480,7486464,Czarna_Polonia.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki Re: ciekawa historia, warto przeczytac 24.01.10, 16:09 czytałem pare dn temu w papierowym wydaniu. wysupłanie chocby kilkunastu tys. $ na poprawę zycia w tej wiosce to zaden problem dla polski. byłby to piekny i symboliczny gest. który jednak nie nastapi Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: ciekawa historia, warto przeczytac 24.01.10, 16:21 aaki napisała: > czytałem pare dn temu w papierowym wydaniu. To ty kupujesz wybiorcza? new-arch.rp.pl/artykul/34043_Informacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: ciekawa historia, warto przeczytac 24.01.10, 16:27 aaki napisała: > czytałem pare dn temu w papierowym wydaniu. > wysupłanie chocby kilkunastu tys. $ na poprawę zycia w tej wiosce to > zaden problem dla polski. > byłby to piekny i symboliczny gest. > który jednak nie nastapi Nie nastąpi ponieważ Polska ma inne priorytety w polityce zagranicznej: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ciekawa historia, warto przeczytac 25.01.10, 08:13 Niesamowita historia. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: ciekawa historia, warto przeczytac 25.01.10, 10:16 My już czarnym pomagamy, nie widze możliwości brac sobie kolejnych na kark. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______________bardziej niż ta? ... 25.01.10, 11:07 forum.gazeta.pl/forum/w,13,106176982,106176982,_Patriot_a_.html Odpowiedz Link Zgłoś
aaki "polskie" haiti 25.01.10, 19:33 www.flickr.com/photos/nygus/sets/72157620721130385/ Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wzruszajaca historia 25.01.10, 19:46 I trudno cos rozsadnego zaproponowac. Pewnie trzeba pomoc, po prostu. Ale nie dac sie, tym razem, wyrolowac przez Francuzow albo Amerykanow. I jeszcze jedna uwaga. Polacy, (jak i Zydzi zreszta chociaz inaczej), utkwili w jednym zabetonowanym sposobie myslenia: jestesmy ofiara historii i i tak dostaniemy niezadlugo w dupe. Wiec nie ma co na dlugi dystans myslec ani pomagac innym, ani robic dobrej opinii Polsce i Polakom. A jednak trzeba. Bo jestesmy i zamozni, i zaradni i solidarni z biednymi. I Polska zawsze bedzie istniec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Wzruszajaca historia 26.01.10, 12:07 Izrael wybudowal maly szpital, ktory uratowal wiecej ludzi niz wielki amerykanski i jestesmy tam nadal i nadal pomagamy. Wzruszajace byly okrzyki ludzi na ulicach "wielki Izrael" i "niech zyje Izrael" i rozmaite inne. Nasi ratownicy pokazali klase. Zrobili to bezinteresownie i bez potrzeby pokazywania sie w mediach. Nasze sluzby ratownicze braly udzial w wielu takich akcjach. Miedzy innymi po trzesieniu ziemi w Turcji. Robia to po cichu i bez rozglosu, nie liczac ilu uratowali. Mamy doswiadczenie i kazdego roku przeprowadza sie u nas wiele cwiczen zwiazanych z ratowaniem. Wszyscy jestesmy przeszkoleni, a co najwazniejsze, u nas nie ma czegos takiego, aby przejsc obojetnie obok lezacego, nawet jesli jest pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: A My w Nartach przechowaliśmy dom wart wielu 26.01.10, 12:42 To Tomeczku a propos "Pan A. Bachleda o uratowaniu Żydówki: Przechowywaliśmy siedemdziesiąt par nart z wytwórni pana Zubka i tę kobiecinę. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Właśnie tak, Mieciu. Ty, na tym forum 26.01.10, 12:51 przechowałeś, jako przedstawiciel PRLu. Depozytariusz i "dzierżyciel" jej spadku. Komuch w najczystszej postaci. forum.gazeta.pl/forum/w,13,94515812,94522573,_Musimy_przeciwstawic_s ie_destabilizacji.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Właśnie tak, Mieciu. 26.01.10, 15:09 Mozna bylo powiedziec to samo, ale inaczej. To tak jakby powiedziec, ukrylam narty i tego czarnucha. Co wazniejsze narty czy ten czarnuch? Dlatego mam swoj poglad na opowiadajacego ta historie co nie znaczy, ze nie posadzilabym drzewka dla niego i nie powinien otrzymac medalu i nagrody. Uratowal. Jesli ktos widzial film "Jeszcze tylko ten las" z Ryszarda Hanin w roli glownej, to zrozumie co mam na mysli. Antysemici tez czasami poswiecali swoje zycie ratujac Zydow. Robili to z roznych powodow, ale ryzykowali. Bohaterka tego filmu jest dobrym, prostym, bardzo poboznym czlowiekiem i dlatego zrobila co zrobila, choc tak naprawde nie lubila Zydow. W filmie pokazani sa tez inni Polacy, juz nie tacy dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________Właśnie tak, Mieciu "Moczarowcu" 26.01.10, 15:26 Pardni jesteście oboje ze Scanem. Irracjonalnie, bezwstydnie bez cienia żenady obnosicie się na Faq ze swoimi aberacjami percepcji. Wydaje sie wam, ze to początek lat 90-ych ub. wieku, kiedy Łysiak kupił w antykwariacie ksiązkę Waszego idola Kuronia z odręczną dedykacją dla gen. Kiszczaka kiedy Michnik Wasz ideowy przewodnik zapałał największą miłością do Kiszczaka i Jaruzelskiego...kiedy w więzieniu siedział Szaniawski jako ostatni dysydent w IIIRP....wtedy gdy pojąć nie mogłem stopnia BECZELNOSCI, TUPETY i BRAKU ŻENADY OBŁUDY na wodok mdlejącego Mazowieckiego z śliniącym się Kozłowskim, Onyszkiewiczem i Gieremkiem oddąjącym przegraną listę PZPR komuchom...pozwalającym palić miesiacami tony akt... ...wrzeszczącymi za pozostawieniem Krasnej Armii w Polsce... i za pozostawieniem RWPG.... przeciwni wejściu do NATO i EWG. ... Tak mi sie jawicie dziś gdy czytam o soboe w Waszych esbeckich postach.......pełnych odwrotkowej propagandy żywcem wyjętej z PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________Tomeczkowa daruj se te Wasze filmidła 26.01.10, 15:33 zastępujace wam rozum! ..... biedną prostotę wyszydzić w laurce?.............. bo tak wysłąwiają sie prości ludzie...dla Górala narty są ważniejsze od Żyda....bo narty to warunek KONIECZNY do przeżycia w kopnym śniegu w czasach wojny....a przechowany Zyd to w każdej chwili śmierć....warunek WYSTARCZAJĄCY wg kodeksu innego rasisty jakim sie TU jawisz .............. Wyjaśniam to dlatego tak szczegółowo bo Ty nie pojmiesz mentalności Polaka, prostego, uczciwego ...mówi TAK JAK MYSLI! ...Nei kompinuje faryzejsko wypowiedzi nie manipuluje cudzymi wypowiedziami BEZROZUMNIE jak Twoi z wypowiedzią bp Pieronka!!!!!!! CZAS ODDAC BABCI SWÓJ DOWÓD Z KOMÓRKA I SMS. Gówn'iarzu Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________No weźże se sama przeanalizuj swą wypow. 26.01.10, 15:37 Jak mogłaś tak lekceważąco ??? Jakbyś sie czuła gdyby uratowała Ci życie w jeziorze jakiś prymitywny wędkarz mowiąc: - "Omal se wędki nie utopiłem?" .......co byś wtedy PO-wiedziała? No cobyś powiedziała? Tomeczkowa: "Re: Właśnie tak, Mieciu. tomek404 26.01.10, 15:09 Odpowiedz Mozna bylo powiedziec to samo, ale inaczej. To tak jakby powiedziec, ukrylam narty i tego czarnucha. Co wazniejsze narty czy ten czarnuch? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: _________Aha ...rozumiem i dlatego Tomkowa 26.01.10, 16:17 Mam wrazenie, ze pisze z ktoras adminka tego forum. Ten sam tok rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: ciekawa historia, warto przeczytac 26.01.10, 20:53 Spotkałem raz w Johannesburgu jasną mulatkę z Namibii (wtedy South West Afryki), przedstawiła się i do dzisiaj pamiętam nazwisko. Tarkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Corka albo wnuczka 26.01.10, 20:59 Stasia Tarkowskiego. Zeby Nel wiedziala co on w Afryce nabradziazyl... PF Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Corka albo wnuczka 26.01.10, 21:14 Oj, zeby "córeczek" sie nie dowiedzial Odpowiedz Link Zgłoś