Dodaj do ulubionych

"Kto nie głosuje na PiS, ten...

26.10.10, 19:02
"Kto nie głosuje na PiS, ten głosuje przeciwko sobie".

Nie, nie zwariowałem. To cytat. Przed chwilą usłyszałem na własne uszy te słowa w tivi z ust niejakiego pana Jarosława K. W rozwinięciu Kaczyńskiego.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego będę głosował przeciwko sobie? Widocznie jestem mało gramotny aby zrozumieć tak głębokie przemyślenia pis-prezesa...
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 26.10.10, 19:05

Byłem w ZOMO byłem w ORMO teraz Jestem za Platformą
      • wikul Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 26.10.10, 19:40
        qwardian napisał:

>
        > Byłem w ZOMO byłem w ORMO ...

Gratuluję ! To tam cie przekonali do Moczara ?
    • pan.scan "Program Partii programem Narodu" bo 26.10.10, 19:13
      "Kto kocha Polskiego Orła znak - ten głosuje 3 razy TAK, zaś "Partia z narodem walczy o lepsze jutro", dlaczego więc dziwisz się przemyśleniom niedoszłego peerelowskiego prokuratora?
      • hardy1 Re: "Program Partii programem Narodu" bo 26.10.10, 19:16
        Już przestałem się dziwić...
        Niedoszli...obojętne - prokuratorzy czy prezydenci...czy też dwa w jednym...to widocznie gorsi niż neofici...
    • wikul Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 26.10.10, 19:38
      hardy1 napisał:

> "Kto nie głosuje na PiS, ten głosuje przeciwko sobie".
      >
      > Nie, nie zwariowałem. To cytat. Przed chwilą usłyszałem na własne uszy te słowa
      > w tivi z ust niejakiego pana Jarosława K. W rozwinięciu Kaczyńskiego.
      >
      > Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego będę głosował przeciwko sobie? Widocznie
      > jestem mało gramotny aby zrozumieć tak głębokie przemyślenia pis-prezesa...

Niewielu rozumie zlote myśli Genialnego Językoznawcy. Z naszego forum chyba jedynie hasz0, no może jeszcze zszokowny lemingozo (łac.schoko leminngozo)
      • andrzejg to proste 26.10.10, 20:02
        prezes mówiąc 'sobie' miał na mysli siebie

A.
        • hardy1 Re: to proste 26.10.10, 23:18
          Ach. Wreszcie rozumiem smile Genialny Językoznawca myślał o sobie...no jasne! Taka mała pomyłka w wypowiedzi a ile może namieszać wink Jot-Ka na drugi raz powinien uważac bo jeszcze ludziska zaskarżą go o szkody moralne...wylewy, zawały, udary i takie tam...
          • wikul Re: to proste 26.10.10, 23:36
            hardy1 napisał:

> Ach. Wreszcie rozumiem smile Genialny Językoznawca myślał o sobie...no jasne! Taka
            > mała pomyłka w wypowiedzi a ile może namieszać wink Jot-Ka na drugi raz powinien
            > uważac bo jeszcze ludziska zaskarżą go o szkody moralne...wylewy, zawały, udar
            > y i takie tam...

Znajomość określonej liczby terminów, wyrażeń i związków frazeologicznych, nie jest warunkiem wystarczającym dla sprawnego posługiwania się nowomową. Nie mniej ważne jest zachowanie odpowiedniej składni oraz stosowanie właściwych przymiotników, które pełnią funkcję wzmacniającą wymowę poszczególnych fraz oraz ich ładunek emocjonalny.

I tak Genialny Językoznawca stwierdził :

"Naszą zasługą jest to, że rozpoczęliśmy atak na Układ. Wiem, fatalne słowo, może więc go nie używajmy. Na zespół powiązań, który w gruncie rzeczy regulował funkcjonowanie aparatu państwowego, sfery podziału wpływów, dystrybucji dóbr itd. Dzięki powołaniu CBA działanie tych powiązań przestało być skuteczne. Ponadto likwidowane są po części obce instytucje-plomby, takie jak WSI. Zaczęła się naprawa aparatu państwowego i zaczyna on powoli wykonywać swoje zadania".
            www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Nowomowa

Prosto, jasno i zrozumiale.
            • hardy1 Re: to proste 27.10.10, 19:16
              Coraz bardziej przejaśnia mi się...jeszcze z 20 lat i całkiem pojmę znaczenie słów ukrytych w nowomowie Wielkiego Językoznawcy...
              Czytam że Jot-Ka...znaczy się WJ... wprowadził nowe wyrażenia (cytuję z pamięci): "obecny rząd realizuje w Polsce strategię rozwoju polaryzacyjno-dyfuzyjną" .
              I tu znów mam zagwozdkę...dla mnie te dwa pojęcia są sobie przeciwstawne. Ale cóż ja, mały proch tej ziemi...naszej ziemi. Nie mnie pojmować genialność myśli Wielkiego Językoznawcy...a może ktoś mi wytłumaczy? confused
              • snajper55 Re: to proste 27.10.10, 22:01
                hardy1 napisał:

> Czytam że Jot-Ka...znaczy się WJ... wprowadził nowe wyrażenia (cytuję z pamięc
                > i): "obecny rząd realizuje w Polsce strategię rozwoju polaryzacyjno-dyfuz
                > yjną
                "
                .
                > I tu znów mam zagwozdkę...dla mnie te dwa pojęcia są sobie przeciwstawne.

Sprzeczne chyba nie są, są raczej nieprzystające. Prezesowi chodziło o rozwój zróżnicowano-dyfuzyjny. Według niego rząd wspomaga rozwój punktowo, a środki powinny być dystrybuowane równomiernie - zarówno w przeliczeniu na głowę obywatela RP (każdemu 12,538 miliona) jak i licząc na hektar powierzchni RP.

S.
                • hardy1 Re: to proste 27.10.10, 22:14
                  Niech będzie że nieprzystające. Jednak pis-prezes rzekł iż obecny rząd prowadzi (jednocześnie) strategię polaryzacyjno-dyfuzyjną, a nie że prowadzi polaryzacyjną a powinien dyfuzyjną. I tej sprzeczności pojąć nie mogę...Jeśli polaryzacyjną - to punktową - wspomaga rozwój dużych miast kosztem "terenu". Jeżeli dyfuzyjną - to środku równomiernie są przekazywane w "teren". Ale jedno z drugim jednocześnie?
                  No, nie na moją głowę ten geniusz myśli Jarusia K. ...
                  • snajper55 Re: to proste 28.10.10, 02:53
                    hardy1 napisał:

> Niech będzie że nieprzystające. Jednak pis-prezes rzekł iż obecny rząd prowadzi
                    > (jednocześnie) strategię polaryzacyjno-dyfuzyjną, a nie że prowadzi polaryzacy
                    > jną a powinien dyfuzyjną. I tej sprzeczności pojąć nie mogę...Jeśli polaryzacyj
                    > ną - to punktową - wspomaga rozwój dużych miast kosztem "terenu". Jeżeli dyfuzy
                    > jną - to środku równomiernie są przekazywane w "teren". Ale jedno z drugim jedn
                    > ocześnie?
                    > No, nie na moją głowę ten geniusz myśli Jarusia K. ...

Prezes twierdzi, że Platforma uważa, że wspomagany rozwój dużych miast będzie metodą dyfuzji wspierał rozwój terenów okolicznych. Że bogactwo metropolii będzie się rozprzestrzeniać (dyfundować) na okoliczne rejony. Zresztą zaczął już tę śpiewkę w poprzedniej kampanii wyborczej, choć wtedy chyba tak skomplikowanych wyrażeń nie używał. Widocznie doszedł do wniosku, że musi się unaukowić i jeśli wyborcy go nie zrozumieją, to w podziwie nad jego mądrością zagłosują na pislamistów.

S.
                    • hardy1 Re: to proste 28.10.10, 16:36
                      Genialne! Chyba naprawdę będę głosować...big_grin

Najwyższy czas zacząć wydawać i uaktualniać wiekopomne dzieło: "Nasz Ukochany Wódz Ojciec Narodu Jarosław Kaczyński - cytaty. Wybór"

PS. W wersji dla milusińskich lepiej by brzmiało "...Ojczulek..." albo "...Dziadek..." ale zaraz wrogowie Narodu, polskojęzyczni nieprawdziwi Polacy, zaczęliby rozsiewać zgniłe miazmaty że nie jest nasz Ukochany Wódz ojcem ani dziadkiem...

PS PS.Chociaż...kto go tam wie...tylko kot Alik prawdę nam powie...wink
                    • wikul Re: to proste ... 28.10.10, 17:56
                      ... Prezes, mentalny socjalista, chce walczyć z problemami które sam sobie wymyśla.
                      • hardy1 Re: to proste ... 28.10.10, 22:23
                        ...na tym polega taktyka tworzenia konfliktów jak konfliktów brakuje... Bez awantury Jaruś K. nie działa...onże jest stworzony do burzenia a nie tworzenia... A że wióry lecą...cóż to dla niego. Nie jego wióry...
    • snajper55 Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 26.10.10, 21:30
      hardy1 napisał:

>
      > Nie, nie zwariowałem. To cytat. Przed chwilą usłyszałem na własne uszy te słowa
      > w tivi z ust niejakiego pana Jarosława K. W rozwinięciu Kaczyńskiego.
      >
      > Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego będę głosował przeciwko sobie? Widocznie
      > jestem mało gramotny aby zrozumieć tak głębokie przemyślenia pis-prezesa...

Ależ to proste. Ten, kto nie głosuje na PiS zostanie wcześniej czy później wyeliminowany ("Dlatego tych widzów należy eliminować").

S.
      • hardy1 Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 26.10.10, 23:20
        Cholera...shock Ja będę głosował! Będę!
    • t_ete jasna rzecz 27.10.10, 08:33
      hardy1 napisał:

dla PiS-u Polska jest najwazniejsza - wiec jesli nie glosujesz na PiS, jestes przeciwko Polsce - czyli jestes wrednym agentem, ex-zomowcem, osobnikiem mialkim moralnie odpowiedzialnym za kryzys w kraju oraz ofiary w Smolensku i Lodzi

tete

• hardy1 Re: jasna rzecz 27.10.10, 19:19
        Jakież to proste! Wreszcie mnie oświeciło! Dzięki Tete big_grin

Gdzie jest nasz Jaruś?! Gdzie nasz Ukochany Niedoszły ale Przyszły Może Jednak? Wodzu, prowadź! Gdzie? To tylko wódz wie...Wodzu, prowadź!
    • wikul Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 27.10.10, 19:24
      "ja liczę mą krytykę temat-bezsensu za sens" - to odkrycie semantyczne hasz0a. Ciekawe kto od kogo zrzyna. Hasz0 od Kaczynskiego czy odwrotnie.
      • polazrski Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 27.10.10, 20:19
        Brakuje mi tu rozsadnego (jak zawsze) glosu offnicowej. To watek dla niej wlasciwie, a ona olewa? Wstyd!
        • hardy1 Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 27.10.10, 20:26
          ...taaa...ale kto mi wytłumaczy nowe powiedzonko Jarusia K. o które godzinę temu się spytałem - w poście wyżej. Hę?
          • polazrski Re: "Kto nie głosuje na PiS, ten... 27.10.10, 21:14
            Wlasnie dlatego ze zdziwieniem skonstatowalem nieobecnosc jedynej obecnej na tym forum, ktora by ci to mogla wyjasnic. I nie tylko to, ale w ogole wszystko.
    • wikul To jakiś cud chyba ... 28.10.10, 17:59
      ...ani jednego postu świra w tym wątku ! Chyba przegapił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka