Gość: pacyfista IP: *.255.203.62.cust.bluewin.ch 16.05.04, 13:07 Centrum winno poszerzyc swoja dzialalnosci o wykrywanie zbrodniarzy odpowiedzalnych za smierc dziesiatkow tysiecy Palestynczykow .. Jedno z nazwisk : A. Szaron.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasniewski Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w N... 16.05.04, 13:10 Na terenie Polski akcja musiała być przeprowadzona tak dyskretnie, że przeszła niezauważona. Do notatki lepiej by było by załączono przynajmniej adres internetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby 60 lat po wojnie, to już trochę za późno. Może IP: 194.146.248.* 16.05.04, 18:52 znaleźli by sobie jakieś inne zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 nareszcie jakis aktualny temat, IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.04, 13:26 a nie w kolko Palestyna, Irak , tortury, mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgo Re: Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w IP: *.Liege.GoPlus.FastDSL.tiscali.be 16.05.04, 13:39 A kiedy powstanie centrum wykrywajace zbrodniarzy komunistycznych, badajac historie stalinizmu okazuje sie ze liczby ofiar moga byc nawet wyzsze.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 13:47 jak przeznaczysz na nie odpowiednie środki Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkafka Operacja Totenkopf 16.05.04, 14:03 Przypomina mi to operację krwawej zemsty po upadku powstania w gettcie warszawskim poszukiwania przez gestapo i SS w Warszawie i pod Warszawą ukrywających się żydów, która trwała od lipca 1943 do października tegoż roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.04, 14:28 Z pacyfisty to juz nie wiem, czy mam sie z niego smiac, czy nad nim plakac. To chyba jakis uraz psychiczny, bo w jaki inny sposob mozna sie bylo tak zalac jadem w stosunku do Stanow i Izraela. Teraz zaczyna juz nawet olewac zbrodnie nazistowskie, co przynajmniej w Niemczech jest czynem karalnym. Czy wiesz dupku, ze np. z zalogi KL Bergen-Belsen na tydzien przed wkroczeniem Anglikow zwialo ok. 300 SS-manow i SS-manek, oraz najgorszych kapo. Nikt nigdy nie wydal za nimi listu gonczego (nie tylko z winy Niemiec- vide problemy polityczne pomiedzy mocarstwami okupacyjnymi ) i ci oprawcy mogli sobie dozyc spokojnej starosci. Ich dane byly znane, a odtworzenie ich biografii powojennych zajelo pewnemu brytyjskiemu historykowi niecale 5 lat. Juz za 2 lata wyniki jego pracy beda stanowily (na 99%- taki jest plan i mam nadzieje, ze zostanie zrealizowany) elemet staly nowej wystawy Muzeum w B-B. Jak dla mnie, to jest to rzeczywiscie ostatnia szansa pociagniecia tych oprawcow do odpowiedzialnosci i mam nadzieje, ze powiedzie sie ona lepiej niz w tzw. panstwach bylego bloku wschodniego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 20:02 Ciekawe, ciekawe wypowiedzi. A ja zadam "pracownikom" Centrum Wisenthala następujące pytanie: DLACZEGO TO SŁYNNE CENTRUM NIE ŚCIGA PANA SZYMONA MORELA ? TO TEŻ ZBRODNIARZ WOJENNY A CENTRUM WISENTHALA SCHOWAŁO GŁOWĘ W PIASEK - DLACZEGO ? BO TO JEST ŻYD ? Odpowiedz Link Zgłoś
kretyn52 Re: Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w 17.05.04, 01:38 Centrum winno poszerzyc swoja dzialalnosci o wykrywanie idiotów na tym forum odpowiedzalnych za wypisywanie głupot. Jedn z najgłupszych : pacysyfista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Niemcy/Centrum Wiesenthala planuje kampanię w IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 14:41 Jak by na ten problem nie parzeć, to chyba masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś