Dodaj do ulubionych

Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:27
Z tytułu felietonu w Gazecie Wyroczni z 17 sierpnia br wynika, że opuszcza Nas
nieodżałowany Dziennikarz /-/ Antoni Pawlak. Jak przystało na zdeklarowanego
prawicowca żegna się jedynie z prawicą.
Panie Redaktorze !
Nie mówimy żegnaj a jedynie do zobaczenia.
Niech Pan wraca jak najszybciej czekamy i ckni się nam za Panem.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 11:32
      Pawlak? Kto to jest?
      • Gość: jolka Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 21:58
        Gość portalu: olo napisał(a):

> Pawlak? Kto to jest?

To ksywka pewnego dziennikarza. Wiem ale nie powiem.

Pozdrawiam

• wojcd Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana 22.08.01, 22:56
          Pani Jolu
          a można prosić?
          Serdecznie pozdrawiam Wojciech
        • Gość: X-15 Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 11:18
          Jezeli ma zamiar podkladac sie Rakowskiemu, jak ostatnio to uczynil w felietonie

( https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
          dzial=0511&forum=GOSPODARKA&wid=169163&aid=169163)

, to niech lepiej wyjezdza
      • Gość: Indris Kto to jest Pawlak IP: *.ibspan.waw.pl 23.08.01, 10:05
        Pawlak jest ojcem syna Pawlaka. A syn Pawlaka, to był ten bobasek, którego przedstawiał plakat 1-go
        Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" na jesieni 1981. A w okolicach 1989 powstała piosenka
        zaczynająca się od słów: "Dziesięć lat ma syn Pawlaka..."

Powyższe określenie Pawlaka podsunęła mi notka w dzisiejszym "Naszym Dzienniku" mówiąca o
        tym, że Simon Peres spotkał się z "MĘŻEM PREZYDENTOWEJ".
    • Gość: jolka Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:16
      Panie Wojtku !
      O co chodzi o nazwisko tego dziennikarza ?
      Pozdrawiam.
      • wojcd Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana 23.08.01, 00:48
        Okrutnica z Pani wielka. Niech Pani nam więcej na ten temat powie. Naprawdę ja
        nic nie wiem.
        Pozdrowienia dla naszego słoneczka - Wojciech
        • Gość: jolka Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 01:06
          wojcd napisał(a):

> Okrutnica z Pani wielka. Niech Pani nam więcej na ten temat powie. Naprawdę ja
          > nic nie wiem.
          > Pozdrowienia dla naszego słoneczka - Wojciech

Nie mogę zdradzić bo to tajemnica poliszynela, nałożyli by filtr na mojego nicka.
          Czytał Pan ten felieton Panie Wojtku? Nie polecam - wystarczy tytuł.
          Z tym sloneczkiem to mi się z Rumunią kojarzy, przepięknym krajem pełnym
          kontrastów i skupisk biedy w pobliżu oaz luksusu.
          Pozdrawiam także.

• Gość: olo Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 09:54
            proszę spróbować, płonę z niecierpliwości.
            • Gość: jolka Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 22:37

> proszę spróbować, płonę z niecierpliwości.

Toleńku to TY ! Nożyczki Ty moje w pierwszej chwili Cię nie poznałam. Zostałeś
              jednak, bardzo dobrze nie ma to jak w domu ( wiesz; pamiętasz : jesteśmy we
              własnym domu - kto tego nie mówił ??). No tak ale te zmiany, podobno jedyną stałą
              rzeczą są zmiany. Jak przeczytałam tytuł felietonu to już bez czytania napisałam
              to epitafium czy requiem dla Ciebie - tak jak umiałam najlepiej ( to z petitum
              tego wątku). Może zabrzmiało zbyt chropowato - wybacz proszę - ale to ze
              szczerego serca. Taka strata dla polskiego dziennikarstwa no nie to mi się nie
              mogło w głowie pomieścić.
              Możesz liczyć na moją dyskrecję nikt się nie dowie kim jesteś.
              Spoko nie spalaj się tak.
              Zajrzyj gdzieś na otwarty akwen wodny może na Stegny ?

Podobno nie ma nic lepszego od :
              Czystej szklanki pełnej zimnej wody.Masz ją ode mnie.
              Pozdrawiam.

• Gość: Hiacynt Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 23:01
                Gość portalu: jolka napisał(a):

> Gość portalu: olo napisał(a):
                >
                > > proszę spróbować, płonę z niecierpliwości.
                >
                > Toleńku to TY ! Nożyczki Ty moje w pierwszej chwili Cię nie poznałam. Zostałeś
                > jednak, bardzo dobrze nie ma to jak w domu ( wiesz; pamiętasz : jesteśmy we
                > własnym domu - kto tego nie mówił ??). No tak ale te zmiany, podobno jedyną sta
                > łą
                > rzeczą są zmiany. Jak przeczytałam tytuł felietonu to już bez czytania napisała
                > m
                > to epitafium czy requiem dla Ciebie - tak jak umiałam najlepiej ( to z petitum
                >
                > tego wątku). Może zabrzmiało zbyt chropowato - wybacz proszę - ale to ze
                > szczerego serca. Taka strata dla polskiego dziennikarstwa no nie to mi się nie
                > mogło w głowie pomieścić.
                > Możesz liczyć na moją dyskrecję nikt się nie dowie kim jesteś.
                > Spoko nie spalaj się tak.
                > Zajrzyj gdzieś na otwarty akwen wodny może na Stegny ?
                >
                > Podobno nie ma nic lepszego od :
                > Czystej szklanki pełnej zimnej wody.Masz ją ode mnie.
                > Pozdrawiam.

Jolu, niejakiego Antoniego Pawlaka znam z chronicznego wstrętu do służby
                wojskowejsmile. Nawet dał temu wyraz.
                Ale gdzie się teraz produkuje?? Czyżby na zachodnim wybrzeżu narozrabiał? smile)
                • wojcd Do Joli i Hiacynta 23.08.01, 23:35
                  Pani Jolu,
                  jestem odcięty od GW i nie mam dostępu do archiwum. No więc niech zostanę w
                  nieświadomości.
                  Niech nam Pani błyszczy dzisiaj
                  Wojciech
                  -----------------
                  Panie Hiacyncie,
                  nie pamiętam gdzie Pan użył nazwy WUML. Ponieważ sprawa nieprawidłowego
                  rozwinięcia powtarza się na forum już kilka razy, więc chciałbym tu powiedzieć,
                  że W oznacza nie WARSZAWSKI i nie WYŻSZA lecz WIECZOROWY (Uniwer....).
                  • Gość: Hiacynt Re: Do wojcd IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 23:47
                    wojcd napisał(a):

> Pani Jolu,
                    > jestem odcięty od GW i nie mam dostępu do archiwum. No więc niech zostanę w
                    > nieświadomości.
                    > Niech nam Pani błyszczy dzisiaj
                    > Wojciech
                    > -----------------
                    > Panie Hiacyncie,
                    > nie pamiętam gdzie Pan użył nazwy WUML. Ponieważ sprawa nieprawidłowego
                    > rozwinięcia powtarza się na forum już kilka razy, więc chciałbym tu powiedzieć,
                    >
                    > że W oznacza nie WARSZAWSKI i nie WYŻSZA lecz WIECZOROWY (Uniwer....).
                    > Serdecznie pozdrawiam Wojciech

Przypadkowo nie wyrzuciłem tego numeru (17 sierpnia o którym pisze Jola) Gaduły
                    Wyrodnej do kosza, ale nie widzę tam felietonu Antoniego Pawlaka. Ostatnio w
                    jakimś numerze się na niego natknąłem, ale pobieżnie przeglądnąłem i nie pamiętam
                    co pisał???? To taki poeto - pisarz, nie wiem dlaczego Jola nazywa jego
                    dziennikarzem.
                    Wyższa szkoła napisałem, ale nie jako rozwinięcie WUML, tylko "tak sobie". Jerzy
                    Wiatr - chyba ten wątek.
                    Chyba nasza miła Jola stworzyła najbardziej zagadkowy wątek. Jak znajdę ten
                    artykuł w moim śmietniku (jeżeli z ostatniego tygodnia) to dam znać. Pozdrawiam
                  • Gość: jolka Re: Do Panów : Wojtka i Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 23:47
                    wojcd napisał(a):

> Pani Jolu,
                    > jestem odcięty od GW i nie mam dostępu do archiwum. No więc niech zostanę w
                    > nieświadomości.
                    > Niech nam Pani błyszczy dzisiaj
                    > Wojciech
                    > -----------------
                    > Panie Hiacyncie,
                    > nie pamiętam gdzie Pan użył nazwy WUML. Ponieważ sprawa nieprawidłowego
                    > rozwinięcia powtarza się na forum już kilka razy, więc chciałbym tu powiedzieć,
                    > że W oznacza nie WARSZAWSKI i nie WYŻSZA lecz WIECZOROWY (Uniwer....).

Witam Panów!
                    Przekomarzam się trochę z autorem przedmiotowego felietonu. Co do błyszczenia to
                    mogą być kłopoty ale mogę trochę popromieniować swoim humorem. A Pan Hiacynt to
                    ma jeszcze inne braki nie wie kto jest autorem fraszki o ambarasie no a ten WUML
                    toż to klasyka. Oj Ci ludzie - kwiaty smile).
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Hiacynt Re: Do Joli IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 23:52

> wojcd napisał(a):
                      >
                      > > Pani Jolu,
                      > > jestem odcięty od GW i nie mam dostępu do archiwum. No więc niech zostanę
                      > w
                      > > nieświadomości.
                      > > Niech nam Pani błyszczy dzisiaj
                      > > Wojciech
                      > > -----------------
                      > > Panie Hiacyncie,
                      > > nie pamiętam gdzie Pan użył nazwy WUML. Ponieważ sprawa nieprawidłowego
                      > > rozwinięcia powtarza się na forum już kilka razy, więc chciałbym tu powied
                      > zieć,
                      > > że W oznacza nie WARSZAWSKI i nie WYŻSZA lecz WIECZOROWY (Uniwer....).
                      > > Serdecznie pozdrawiam Wojciech
                      >
                      > Witam Panów!
                      > Przekomarzam się trochę z autorem przedmiotowego felietonu. Co do błyszczenia
                      > to
                      > mogą być kłopoty ale mogę trochę popromieniować swoim humorem. A Pan Hiacynt to
                      >
                      > ma jeszcze inne braki nie wie kto jest autorem fraszki o ambarasie no a ten WUM
                      > L
                      > toż to klasyka. Oj Ci ludzie - kwiaty smile).
                      > Pozdrawiam

Jolu, ale do wątku o oszołomach już nie zajrzałaś. Zajrzyj i przeczytaj leniu.
                      Podaj datę tego numeru giewu.Spali mnie ciekawość. smile))
                      ps. Zrozumiełem dzieci - kwiaty, brrrr. Ale ludzie - kwiaty smile
                    • wojcd Re: Do Pani Joli 23.08.01, 23:56
                      Pani Jolu,
                      chyba Pani w formie bo miłemu Hiacyntowi Pani nie odpuszcza.
                      Zrobiło się ciekawie - KACZMAREK - ciekawe ile to kosztuje?
                      PS. Niech Pani omija w dyskusjach monstrum Aaron, Tor, Torbram, WOJO,... to ta
                      sama osoba.
                      • Gość: Hiacynt MAM - do woj IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 00:02
                        wojcd napisał(a):

> Pani Jolu,
                        > chyba Pani w formie bo miłemu Hiacyntowi Pani nie odpuszcza.
                        > Zrobiło się ciekawie - KACZMAREK - ciekawe ile to kosztuje?
                        > PS. Niech Pani omija w dyskusjach monstrum Aaron, Tor, Torbram, WOJO,... to ta
                        > sama osoba.
                        To jest numer z 18/19 sierpnia. Nasza milusińska chciała nas wyprowadzić w pole.
                        Czytałem, wstrętna laurka dla niejakiego Halla, dosayć dla mnie żałosnej postaci.
                        Taki minister od partii politycznych. Jutro prześlę. Teraz szybko ponownie
                        przeczytam. Pzdr.
              • Gość: olo Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 10:51
                miła Pani, chyba jednak myli mnie Pani z kimś innym. Przykro, że sprawiłem
                zawód. Niezależnie od meritum pragnę zwrócić uwagę, że nie akwenu WODNEGO -
                jest to masło maślane ponieważ akwen to obszar WODNY. Pozdrawiam - w dalszym
                ciągu nieznajomy.
                • Gość: jolka Re: Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 03:36

> miła Pani, chyba jednak myli mnie Pani z kimś innym. Przykro, że sprawiłem
                  > zawód. Niezależnie od meritum pragnę zwrócić uwagę, że nie akwenu WODNEGO -
                  > jest to masło maślane ponieważ akwen to obszar WODNY. Pozdrawiam - w dalszym
                  > ciągu nieznajomy.

Bardzo serdecznie dziękuję za te cenne uwagi.smile
                  Pozdrawiam.

• Gość: jolka Re: Do Panów : Wojtka i Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 00:06
      Hiacyncie !
      Autor się załamie bo okazuje się, że tylko on czytał i ja jedna czytelniczka
      ( i to tylko tytułu). Chociaż poeta-pisarz (dwa w jednym ?) ale zawód
      wykonywany to : dziennikarz a może faktycznie powinno być felietonista.
      To tak się ma jak lekarz do felczera?
      Panie Wojtku !
      I kto tu jest okrutny ?
      Co wy Panowie tak się napalacie olo z niecierpliwości hiacynt z zaciekawienia?
      Co sie dzieje?
      Pozdrawiam.
      a indywidualnie też antolka.
    • Gość: Hiacynt Jolu gdzie jesteś IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 00:12

> Z tytułu felietonu w Gazecie Wyroczni z 17 sierpnia br wynika, że opuszcza Nas
      >
      > nieodżałowany Dziennikarz /-/ Antoni Pawlak. Jak przystało na zdeklarowanego
      > prawicowca żegna się jedynie z prawicą.
      > Panie Redaktorze !
      > Nie mówimy żegnaj a jedynie do zobaczenia.
      > Niech Pan wraca jak najszybciej czekamy i ckni się nam za Panem.
      > Pozdr.

Dwie myśli Tolka Banana

"pokażna część poglądów ludzi prawicy wydawała mi się zawsze moralnie sprośna"

"bezbarwny jak Józef Stalin u początków kariery Marian Krzaklewski dokonał ..."

określają poziom jego przemyśliwań.
      Zbiegiem okoliczności natknąłem się dzisiaj na słowa Herlinga (nota bene Michnika
      chciał umieścić w szpitalu) w jego dziennikach iż kupował codziennie La Stampa
      tylko po to by przeczytać co nowego mają do powiedzenia publicyści ... i tu
      następowały dwa nazwiska. Czy giewu ma chociaż jedno nazwisko???
      • wojcd Do Joli i Hiacynta 24.08.01, 00:20
        Jaki jest prozaiczny los człeka. Tak to się musiało skończyć. Przecież to
        normalne - bije się leżącego - bo jest okazja.
        Wojciech
        • Gość: Hiacynt Re: Do Joli i Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 00:31
          wojcd napisał(a):

> Jaki jest prozaiczny los człeka. Tak to się musiało skończyć. Przecież to
          > normalne - bije się leżącego - bo jest okazja.
          > Wojciech

Przeczytałem ponownie cały felieton. Pisane na zamówienie dogorywającej unii, a
          może i bez zamówienia, aby zapunktować. Taki stary nawyk nadgorliwości, u
          Trznadla się poprzednicy spowiadali. Propaganda w najgorszym stylu. Anderman
          czasem takie gnioty pisze. Dziwne, wydaje im się, że mają kwalifikacje do
          zajmowania się polityką i pisania o niej, bo coś tam napisali. Ale to jeszcze
          postpeerelowskie rozumowanie. Aktorzy w komitecie centralnym itd.
          Publicyści Herlinga to Sergio Romano, były ambasador w Moskwie, jak pisze Herling
          bokiem mu wyszła służba państwowa i zajął się publicystyką i Barbara Spinelli
          (jak nasza Jola kobieta). Jolu czy jesteś już w łóżku, czy jesteś nocnym Markiem,
          tfu nocną Jolą smile
    • Gość: jolka Re: Do Panów : Wojtka i Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 00:23
      Hiacynt !
      Piszesz żle o gospodarzach a mnie wywalają z sieci. Nie są tacy żli.
      Pan Wojtek akceptuje Olka Halla.
      Pozdr.
      • wojcd Do Jolii Hiacynta 24.08.01, 00:32
        Szkoda mi go trochę, ale sam na to pracował - niżej, niżej,.... .
      • Gość: Hiacynt Re: Do Panów : Wojtka i Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 00:33

> Hiacynt !
        > Piszesz żle o gospodarzach a mnie wywalają z sieci.

Możesz rozszerzyć>
        > Nie są tacy żli.

Kto???
        > Pan Wojtek akceptuje Olka Halla.
        > Pozdr.

Co to znaczy akceptuje??? I którego Olka - Halla, czy Tolka _Olka Pawlaka, ????
        • Gość: jolka Re: Do Panów : Wojtka i Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 00:51
          > Gość portalu: jolka napisał(a):
          >
          > > Hiacynt !
          > > Piszesz żle o gospodarzach a mnie wywalają z sieci.
          Gazeta Wyborcza a ścislej jej dziennikarze nie są żli. Wiecej nie powiem żeby
          nie było że się przypochlebiam. Gospodarze to GW a kto by inny ?
          >
          > Możesz rozszerzyć>
          > > Nie są tacy żli.
          >
          > Kto??? GW
          > > Pan Wojtek akceptuje Olka Halla.
          >
          > Co to znaczy akceptuje??? I którego Olka - Halla, czy Tolka _Olka Pawlaka, ????
          Pisze u góry Olka Halla! Chyba juz zmęczeni jesteśmy Hiacyncie co ?
          Jestem przy kompie nie w łóżku.
          Panie Wojtku!
          A jakby pelnym zdaniem pan rzekł, kto leży kto sie obniżał jest Pan dziś bardziej
          zagadkowy ode mnie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Hiacynt do Joli o leżących i obniżających się IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 00:58

> > Gość portalu: jolka napisał(a):
            > >
            > > > Hiacynt !
            > > > Piszesz żle o gospodarzach a mnie wywalają z sieci.
            > Gazeta Wyborcza a ścislej jej dziennikarze nie są żli. Wiecej nie powiem żeby
            > nie było że się przypochlebiam. Gospodarze to GW a kto by inny ?
            > >
            > > Możesz rozszerzyć>
            > > > Nie są tacy żli.
            > >
            > > Kto??? GW
            > > > Pan Wojtek akceptuje Olka Halla.
            > >
            > > Co to znaczy akceptuje??? I którego Olka - Halla, czy Tolka _Olka Pawlaka,
            > ????
            > Pisze u góry Olka Halla! Chyba juz zmęczeni jesteśmy Hiacyncie co ?
            > Jestem przy kompie nie w łóżku.
            > Panie Wojtku!
            > A jakby pelnym zdaniem pan rzekł, kto leży kto sie obniżał jest Pan dziś bardzi
            > ej
            > zagadkowy ode mnie.
            > Pozdrawiam.

Jolu: leżący to oczywiście po czteroletniej nagonce Krzaklewski, a obniżający się
            to Adam Michnik. Też uważam, że miał wielką szansę. W wątku o zwierzętach
            Aleksandra o nim pisałem. Mógłbym jego biografię napisać, też na niego liczyłem.
            Szkoda gadać, nieszczęśliwy człowiek. Któż o tym wie oprócz mnie. smile Jolu
            wybaczasz Sztaudyngera
            • Gość: jolka Re: Do Hiacynta ad rem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 01:40
              Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Jolu: leżący to oczywiście po czteroletniej nagonce Krzaklewski, a obniżający s
              > ię to Adam Michnik. Też uważam, że miał wielką szansę. W wątku o zwierzętach
              > Aleksandra o nim pisałem. Mógłbym jego biografię napisać, też na niego liczyłem
              > Szkoda gadać, nieszczęśliwy człowiek. Któż o tym wie oprócz mnie. smile Jolu
              > wybaczasz Sztaudyngera

Nie mówmy jednak lepiej po nazwiskach. Nie lubię gdy się przyrownuje ludzi do
              zwierząt. Zazdroszczę Ci Hiacyncie, że tak dużo wiesz ale czy jestes pewny swych
              ocen. Ktoś chyba Ks. Maliński powiedzial kiedyś : Patrz ludziom w oczy
              zwłaszcza wtedy gdy wydaje Ci się że jesteś absolutnie sprawiedliwy, że masz
              rację patrz ludziom w oczy. Czyli weryfikuj opinie. Nie pamietam dokladnie jak to
              było ?
              A ztym Sztaudyngerem to Pan pięknie wybrnął, gratuluję i współczuję kobietom
              które Pan tak czaruje na codzień, muszą bardzo uważać. Pozdr.
              • Gość: Hiacynt Re: Do Joli ad rem IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 02:02

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                >
                > > Jolu: leżący to oczywiście po czteroletniej nagonce Krzaklewski, a obniżaj
                > ący s
                > > ię to Adam Michnik. Też uważam, że miał wielką szansę. W wątku o zwierzęta
                > ch
                > > Aleksandra o nim pisałem. Mógłbym jego biografię napisać, też na niego lic
                > zyłem
                > > Szkoda gadać, nieszczęśliwy człowiek. Któż o tym wie oprócz mnie. smile Jolu
                >
                > > wybaczasz Sztaudyngera
                >
                > Nie mówmy jednak lepiej po nazwiskach. Nie lubię gdy się przyrownuje ludzi do
                > zwierząt. Zazdroszczę Ci Hiacyncie, że tak dużo wiesz ale czy jestes pewny swyc
                > h
                > ocen. Ktoś chyba Ks. Maliński powiedzial kiedyś : Patrz ludziom w oczy
                > zwłaszcza wtedy gdy wydaje Ci się że jesteś absolutnie sprawiedliwy, że masz
                > rację patrz ludziom w oczy. Czyli weryfikuj opinie. Nie pamietam dokladnie jak
                > to
                > było ?
                > A ztym Sztaudyngerem to Pan pięknie wybrnął, gratuluję i współczuję kobietom
                > które Pan tak czaruje na codzień, muszą bardzo uważać. Pozdr.

Jolu, to jest wątek "Haracz zwierząt dla Aleksandra", nikogo do zwierząt nie
                przyrównuję. Jeżeli chodzi o ocenę ludzi, pochopnie jej nie wydaję. Józef
                Bocheński, to jest Ojciec Józef Bocheński - jeden z twórców niemieckiej ustawy
                delegalizującej niemiecką partie komunistyczną. Służę szczegółami na temat każdej
                osoby o której się niepochlebnie wypowiedziałem. PA (dlaczego Pan)
    • Gość: jolka Re: Panie Wojtku ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 00:32
      Kogo Pan uważa za leżącego ? Pana Hiacynta za ten WUML ?
      Pozdr.
      • Gość: GP Mądra Jola! IP: *.ppp.polbox.pl 24.08.01, 00:40
      • wojcd Do Joli 24.08.01, 00:40
        Niech Pani sobie wyobrazi, że nie. Ja sam zacząłem mieć wątpliwości z
        rozwinięciem skrótu. Chciałem to gdzieś sprawdzić, ale dokonałem kiedyś
        samookaleczenia intelektualnego i wyrzuciłem te wiekopomne dzieła, gdzie stało
        napisane co to jest. Po godzinnych poszukiwaniach w sieci udało mi się dotrzeć
        do znaczenia skrótu. Trzeba sobie co nieco przypomnieć - może przyda się. NOWE
        CZASY - NOWY DUCH.
      • Gość: Hiacynt do Joli i Wojtka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 00:47

> Kogo Pan uważa za leżącego ? Pana Hiacynta za ten WUML ?
        > Pozdr.

Jolu - coraz bardziej wątpię czy jesteś dziewczynką???
        Mam kłopoty z serwerem, ale zobaczymy. W całym wątku tylko raz zabrałem głos:

Gość portalu: Cyklista napisał(a):

> Był marksistą, i został marksistą. Gada jak marksista, więc może wam się to
        > nie podobać – ale to nie powód żeby go obrzucać obelgami. Dla waszej informac
        > ji,
        > prof. Wiatr w swojej dziedzinie jest (lub raczej był) uznanym autorytetem
        > międzynarodowym.
        >
        > Pozdrawiam, życząc łaski tolerancji (nie każdemu dana)

Na to ja:
        Jedyny uznanym znawcą marksizmu był Józej Bocheński. Jakby się długo porozglądać,
        to można jeszcze wspomnieć o Kołakowskim.
        Twoje informacje są lekko nieaktualne i pochodzą z Wyższych Szkół Marksizmu i
        Leninizmu, ale trudno je nazwać uczelniami.

Poniała. To była improwizacja, za młodziutki jestem żeby te szkoły pamiętać.smile
        A Boya też mogłabyś mi łaskawie darowaćsmile
        • wojcd Re: do Hiacynta 24.08.01, 00:58
          Panie Hiacyncie,
          ja uważam, że zapominanie jest bardzo dobre. Wymazujemy z mózgu to co zbędne i
          ja traktuję to bardzo dobrze. Tu chodzi o to że znajomość tego co to był WUML
          nabiera TERAZ znaczenia i przy pomyłkach jest zawyżana ranga tej kuźni
          talentów. Oczywiście wolałbym by znajomość tego skrótu była epizodem, ale cóż
          czasami koszmary wracają.
          Wojciech
          • Gość: Hiacynt Re: do Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:02
            wojcd napisał(a):

> Panie Hiacyncie,
            > ja uważam, że zapominanie jest bardzo dobre. Wymazujemy z mózgu to co zbędne i
            > ja traktuję to bardzo dobrze. Tu chodzi o to że znajomość tego co to był WUML
            > nabiera TERAZ znaczenia i przy pomyłkach jest zawyżana ranga tej kuźni
            > talentów. Oczywiście wolałbym by znajomość tego skrótu była epizodem, ale cóż
            > czasami koszmary wracają.
            > Wojciech

Ja myślę, że przebaczanie jest dobre, ale nie zapominanie. Żeby nam nie pisali
            swojej historii. A czynią to bezczelnie od wielu lat, a właściwie kontynuują.
            Chyba można sobie darować Pawlaka, ale jeżeli Pan sobie życzy to felieton mogę
            wysłąć. Ja czasów WUMLów na szczęście nie znam, ale WUMLowców jest pełno.
            • wojcd Re: do Hiacynta 24.08.01, 01:14
              Panie Hiacyncie,
              chyba spieramy się o drobiazgi. Otóż w czasach WUML-owskich istniał styl
              mówienia - SŁOWOTOK lub nowomowa.... . Było mnóstwo pojęć które traktowaliśmy
              ze wstrętem (wola ludu, postępowa klasa robotnicza, ....). Pozostawanie w
              zasięgu tych dźwięków okaleczało psychicznie. Słowo WUML też takim było.
              Używanie ich i znajomość budzi do dziś u mnie obrzydzenie.
              Natomiast co do pisania historii to się zgadzam w zupełności - jest to wręcz
              podłe.
              Wojciech
    • Gość: jolka Re: Ponownie do jeszcze nie śpiących Panów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 01:05
      • Gość: Hiacynt co Jolu ponownie???? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:09

• Gość: Scan Re: Pan do jeszcze nie śpiącej Pani IP: *.home.net.pl 24.08.01, 01:11
        Witam Jolu. Melduję się. Czy mam sie odmeldować?
        Scan
        • Gość: jolka Re: Pani do jeszcze nie śpiącejgo Scana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 01:54
          Gość portalu: Scan napisał(a):

> Witam Jolu. Melduję się. Czy mam sie odmeldować?
          > Scan

Witam Cię Słoneczko ty moje! Nie śpisz jeszcze znowu zupa przesolona, chcesz się
          mi zwierzyć z jadłospisu (menu) smile)
          Byłeś na cwiczeniach wojskowych ? smile
          Pozdr.
          Pozdrawiam.

• Gość: Scan Re: Pani do jeszcze nie śpiącejgo Scana IP: *.home.net.pl 24.08.01, 02:02
            Odmeldowałem się. To tylko moje wirtualne ego. Po grochówce. Kuchnia,już,
            niestety, pusta.
            Pozdrawiam tez wirtualnie.
            Scan
            • Gość: scan Re: Pani do jeszcze nie śpiącejgo Scana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:10

> Odmeldowałem się. To tylko moje wirtualne ego. Po grochówce. Kuchnia,już,
              > niestety, pusta.
              > Pozdrawiam tez wirtualnie.

To jesteś czy Cie nie ma ? Juz nie nadążam.
              Pozdr

• Gość: duchscan Re: DO Pani Generałowej IP: *.home.net.pl 24.08.01, 02:12
                Na warcie byłem, już wróciłem.
                Jakie rozkazy?
                Scan
                • Gość: jolka Re: DO Pani Generałowej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:25
                  Gość portalu: duchscan napisał(a):

> Na warcie byłem, już wróciłem.
                  > Jakie rozkazy?

Co by tu Ci przydzielić do roboty ?
                  Jak to było ? Łopata miotła ? Czemu jeszcze nie śpisz marzycielu smile?
                  Pozdrawiam.
                  Wirtualna Jolka.

• Gość: Scan Re: DO Pani Generałowej IP: *.home.net.pl 24.08.01, 02:27
                    Bardzo proste. Słucham muzyki. I marzę.
                    I pozdrawiam
            • Gość: jolka Re: Panie Wojtku ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:10
              • wojcd Re: Panie Wojtku ! 24.08.01, 02:16
                Pani Jolu,
                coś jakby pusto i cicho się zrobiło.
                Wojciech
                • Gość: jolka Re: Ponownie Panie Wojtku ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:20
                  wojcd napisał(a):

> Pani Jolu,
                  > coś jakby pusto i cicho się zrobiło.

Cicho wszędzie, głucho wszedzie czy doczekam sie odpowiedzi od szanownego Pana na
                  pytania postawione godzinę temu - conajmniej ?
                  Pozdr.

• wojcd Re: Ponownie Panie Wojtku ! 24.08.01, 02:23
                    Pani Jolu,
                    przepraszam ale - ja się pogubiłem? Czy może mi Pani przypomnieć?
                    • Gość: jolku ! Re: Ponownie Panie Wojtku ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:35
                      wojcd napisał(a):

> Pani Jolu,
                      > przepraszam ale - ja się pogubiłem? Czy może mi Pani przypomnieć?
                      Co Pan robil ? Ja zadalam panu pytania a Hiacynt odpowiadał na jeden post do
                      Pana od razu trzema postami w końcu się wq (wkurzył) nawymyślał mi i poszedł się
                      kłócić z Pomarańczową Alternatywą o to że są z Wrocławia a nie z San Francisco.
                      Rozumiem, że odpowiedzi Hiacynta Pan akceptuje. Pozdr.

• wojcd Re: Ponownie Panie Wojtku ! 24.08.01, 02:41
                        Pani Jolu,
                        ja odpowiadałem tylko na kawałki wypowiedzi Hiacynta. On się poczuł dotknięty
                        nie potrzebnie niewiedzą o ten cholerny WUML. Ja się skoncentrowałem nad
                        wyprostowaniem tego i nie śledziłem dokładnie wątku. Po za tym przestałem
                        interesować się losem AH stąd mój brak znajomości tego o czym mówiliście.
                        Wojciech
              • Gość: Scan Re: Panie Jolu IP: *.home.net.pl 24.08.01, 02:19
                Do którego Wojtka mówisz - Jolu?
                Również Wojtek vel Scan
                • Gość: jolka Re: Panie Wojtku vel Scan IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:28

> Do którego Wojtka mówisz - Jolu?
                  > Również Wojtek vel Scan

Gdzie jest Pan WojcD ? Oj duchu, nie narażaj się kobiecie.
                  To ja jestem jolka vel scan vel Hipolit vel WojcD Ktos Ty ?
                  Pozdr.
                  • Gość: Scan Re: Pani Jolu IP: *.home.net.pl 24.08.01, 02:31
                    Nie wiem gdzie Wojcd. Jestem ja. Również Wojtek. Scan.
                    Prawdziwy. *home.net.pl
                    Pozdrawiam.
                    Qui pro quo?
                    • Gość: jolka Re: Pani Wojtku Scanie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:45

> Nie wiem gdzie Wojcd. Jestem ja. Również Wojtek. Scan.
                      > Prawdziwy. *home.net.pl
                      > Pozdrawiam.
                      > Qui pro quo?

O miło mi jestem Jolka. Od razu Wojtku jesteś mniej wirtualny.
                      Mam tu jeszcze jednego Wojtka, który przysypia i musze go budzić.czemu nie śpisz?
                      Czytałeś felieton Pana A.Pawlaka, to Ty go zamawialeś ?
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: scan Re: Pani Generałowo! IP: *.home.net.pl 24.08.01, 02:49
                        Ale widzę, że ten Wojtek już czujny. Ja też,jeszcze. Póki muzyki starczy, spać
                        się nie chce - może zmiana miejsca - jestem koło Zgorzelca teraz.
                        I pozdrawiam naturalnie.
                        Scan vel W.
                        • Gość: jolka Re: Pani Wojtku Scanie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:58
                          Gość portalu: scan napisał(a):

> Ale widzę, że ten Wojtek już czujny. Ja też,jeszcze. Póki muzyki starczy, spać
                          > się nie chce - może zmiana miejsca - jestem koło Zgorzelca teraz.
                          > I pozdrawiam naturalnie.

Jaka muzyczka przygrywa, może wyłączyć bo się Pan rozbudzi, chyba Pan nie
                          prowadzi samochodu ?
                          Oj bo się Pan nie wyśpi.
                          Pozdr.

• Gość: Scan Re: Pani Wojtku Scanie ! IP: *.home.net.pl 24.08.01, 03:02
                            A jakiej chcesz słuchac - bo dużo jej jest. Do poniedziałku czasu moc na spanie.
                            W końcu jeszcze trochę wolnego jest.
                            Wojtek vel Scan

> Gość portalu: scan napisał(a):
                            >
                            > > Ale widzę, że ten Wojtek już czujny. Ja też,jeszcze. Póki muzyki starczy,
                            > spać
                            > > się nie chce - może zmiana miejsca - jestem koło Zgorzelca teraz.
                            > > I pozdrawiam naturalnie.
                            >
                            > Jaka muzyczka przygrywa, może wyłączyć bo się Pan rozbudzi, chyba Pan nie
                            > prowadzi samochodu ?
                            > Oj bo się Pan nie wyśpi.
                            > Pozdr.
                            >

• Gość: jolka Re: Pani Wojtku Scanie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:16
                              Oj marzycielu. Toż ja wirtualnie głucha jestem. Chcę wiedziec czego Ty słuchasz.
                              Pozdr.
                              • Gość: Scan Re: Pani Jolu IP: *.home.net.pl 24.08.01, 03:20
                                Nie dogada się facet z kobietą. A zawsze ma ją przodem puszczać.
                                Żydowskiej. Dostałem dziś parę kaset muzyki z wesela chasydzkiego.
                                Piękna rzecz.
                                I Lori Anderson. Odnalazłem te kasety po 5 latach zapomnienia. Znasz?
                                Scan
                                • Gość: jolka Re: Panie Wojtku Scanie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:26

> Nie dogada się facet z kobietą. A zawsze ma ją przodem puszczać.
                                  > Żydowskiej. Dostałem dziś parę kaset muzyki z wesela chasydzkiego.
                                  > Piękna rzecz.
                                  > I Lori Anderson. Odnalazłem te kasety po 5 latach zapomnienia. Znasz?

Niestety nie znam muzyki żydowskiej, a także Lori Anderson. Bardzo mi przykro.
                                  Właśnie przeczytałam o Twoim Wojtku pomyśle na temat czołgu. I deliberuje nad
                                  tym . smile). Pozdr.

• Gość: Scan Re: Pani Jolu, IP: *.home.net.pl 24.08.01, 03:36
                                    Lori A - taka nowofalowa piosenkarka - z czym porównać (może z Korą jeśli o
                                    teksty, muzyka zupełnie rózna, od ballady, zadumy przez skecz, żart,
                                    piosenkę "aktorską". Można ją gdzieś na rynku znależc. Ja polecam. CO do
                                    czołgu - uważam, że to domena kobiet i zdecydowanie powinnaś dać swój głos "w
                                    temacie". Może chłopcy przestaną się bawić w wojny....
                                    A czy Flamenco może lubisz pytam nieśmiało, próbując znależć punkt
                                    zaczepienia....?
                                    Pozdr
                                    Scan
                                    • Gość: jolka Re: Pani Jolu, IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:45

> Lori A - taka nowofalowa piosenkarka - z czym porównać (może z Korą jeśli o
                                      > teksty, muzyka zupełnie rózna, od ballady, zadumy przez skecz, żart,
                                      > piosenkę "aktorską". Można ją gdzieś na rynku znależc. Ja polecam. CO do
                                      > czołgu - uważam, że to domena kobiet i zdecydowanie powinnaś dać swój głos "w
                                      > temacie". Może chłopcy przestaną się bawić w wojny....
                                      > A czy Flamenco może lubisz pytam nieśmiało, próbując znależć punkt
                                      > zaczepienia....?

Odnośnie moich upodobań muzycznych to nie mam zbyt wyrafinowanych gustów. Aż
                                      wstyd się przyznać. A co do twojej nieśmiałości to chyba nabyta ? smile).
                                      Właśnie pożegnałam jednego Wojtka i chyba Ciebie ładnie pożegnam. Już póżno a
                                      życie nie kończy się na dzisiejszej nocy ? Co o tym sądzisz ?
                                      Pożyczymy sobie kolorowych snów smile).
                                      • Gość: Scan Re: Pani Jolu, Dobranoc IP: *.home.net.pl 24.08.01, 03:48
                                        Pewnie, ze spac trzeba. Choc w pewnym momencie to juz chcialem dac za wygrana,
                                        bo facet z dwiema kobietami - to OK , ale na odwrot??? Toz to jakas aberracja!!
                                        Na szczęscie przeciwnik spi -smile))
                                        Dobranoc Jolu.
                                        KOlorowych? Ja już czarno białe i to rzadko.
                                        Pozdrawiam srdecznie
                                        Scan W.
                                        • Gość: jolka Re: Dobranoc Wojtku! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:52

> Pewnie, ze spac trzeba. Choc w pewnym momencie to juz chcialem dac za wygrana,
                                          > bo facet z dwiema kobietami - to OK , ale na odwrot??? Toz to jakas aberracja!!
                                          > Na szczęscie przeciwnik spi -smile))
                                          > Dobranoc Jolu.
                                          > KOlorowych? Ja już czarno białe i to rzadko.
                                          > Pozdrawiam srdecznie

Niech Ci się nie przyśni czołg. A co to kolega daltonista biało-czarno ? smile))
                                          Pozdrawiam takze niemniej serdecznie.
                                          > Scan W.

• wojcd Re: Panie Wojtku vel Scan 24.08.01, 02:32
                    Pani Jolu,
                    przyznaję się bez bicia. Biorę winę na siebie - to się nazywa męskie
                    doświadczenie. Naprawdę straciłem orientację.
                    • Gość: jolka Re: Panie Wojtku vel Scan IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:47
                      wojcd napisał(a):

> Pani Jolu,
                      > przyznaję się bez bicia. Biorę winę na siebie - to się nazywa męskie
                      > doświadczenie. Naprawdę straciłem orientację.

Panie Wojtku !
                      Widze że Pan bez względu na porę jest dżentelmenem. Dzięki.
                      Pozdr.

• wojcd Re: Panie Wojtku vel Scan 24.08.01, 02:50
                        Miła jest Pani niezmiernie sądządząc, że jestem w tym dżentemenem - to tylko
                        doświadczenie.
                        • Gość: jolka Re: Panie Wojtku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 02:54
                          wojcd napisał(a):

> Miła jest Pani niezmiernie sądządząc, że jestem w tym dżentemenem - to tylko
                          > doświadczenie.

Jest Pan zmęczony dyskusją nad felietonem A.P. ?

• wojcd Re: Panie Wojtku 24.08.01, 02:59
                            Pani Jolu przestałem interesować się swoim WODZEM AP (AH) i nie mam prawie nic
                            do powiedzenia. Oczywiście można o tym coś powiedzieć ze znajomości tego co
                            było kilka lat temu. Ale to już chyba nie ma większego znaczenia. Ja wiem co
                            Adaś Nienawistnik o tym myśli. Ale to walka w parterze. Wygrana - żadna.
                            • Gość: jolka Re: Panie Wojtku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:13
                              wojcd napisał(a):

> Pani Jolu przestałem interesować się swoim WODZEM AP (AH) i nie mam prawie nic
                              > do powiedzenia. Oczywiście można o tym coś powiedzieć ze znajomości tego co
                              > było kilka lat temu. Ale to już chyba nie ma większego znaczenia. Ja wiem co
                              > Adaś Nienawistnik o tym myśli. Ale to walka w parterze. Wygrana - żadna.

Nawiązując do naszej poprzedniej wymiany poglądów to ja sobie przypomniałam, że
                              czytałam artykuł taki manifest odnośnie zaplecza i choć treść była może i dobra
                              ale forma nie do przyjęcia (chociaż zasadniczo uznaję zasadę wyższości treści nad
                              formą). Ten sposób oznajmiania prawd objawionych. Mnie osobę apolityczną
                              odrzucał. Dlaczego nie można porozmawiać z kolegami zrezygnować z honorarium. Brr.
                              Pozdr.

• wojcd Re: Panie Wojtku 24.08.01, 03:24
                                Pani Jolu
                                ja myślę, że fenomen AH wypala się i trzeba pozwolić mu cicho (temu fenomenowi)
                                pozwolić zejść z tego świata. Adaś Nienawistnik próbuje ratować co się da i po
                                części rozgrzesza się i mówi to AH jest grzesznikiem i częściowo
                                odpowiedzialnym - nie ja. Adaś próbuje odsunąć od siebie winę za przyszłą
                                agonię UW.
                                PS. Przypomina mi to do złudzenia spory polityczne staruszków gdy byłem w
                                Londynie i rozmawiali o przedwojennej Polsce.
                                • Gość: jolka Re: Panie Wojtku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:32
                                  wojcd napisał(a):

> Pani Jolu
                                  > ja myślę, że fenomen AH wypala się i trzeba pozwolić mu cicho (temu fenomenowi)
                                  >
                                  > pozwolić zejść z tego świata. Adaś Nienawistnik próbuje ratować co się da i po
                                  > części rozgrzesza się i mówi to AH jest grzesznikiem i częściowo
                                  > odpowiedzialnym - nie ja. Adaś próbuje odsunąć od siebie winę za przyszłą
                                  > agonię UW.
                                  > PS. Przypomina mi to do złudzenia spory polityczne staruszków gdy byłem w
                                  > Londynie i rozmawiali o przedwojennej Polsce.

A to już jestem w kursie dzieła. To co chyba pójdziemy spać oczywiście każdy u
                                  siebie ?. Pozdr.
                                  • wojcd Re: Panie Wojtku 24.08.01, 03:33
                                    Paniu Jolu - przyjemnych snów.
                                    • Gość: jolka Re: Panie Wojtku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 03:36
                                      wojcd napisał(a):

> Paniu Jolu - przyjemnych snów.

Miłej nocy życzę Panie Wojtku!.
                                      Pozdrowienia

• Gość: jolka Re: Panowie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 01:11
      Hiacynt !
      Moja wiedza o WUML kończy się na tym, że jego byłą siedzibę w moim mieście
      odrestaurowano (zabytek klasy O - chyba) i mieści sie tam Fundacja na rzecz
      Uniwersytetu Szczec.Super luksusowo - stylowo.
      J.Bocheński, Wiatr, Kołakowski mało wiem i żyję.
      Panie Wojtku !
      Wpisałam sobie rzeczonych forumiarzy na swoją czarna listkę. dzięki.
      GP !
      Ktoś Ty ? Żartujesz, dokuczasz czy doceniasz ? smile).
      Pozdr.
      • Gość: Hiacynt Re: Panowie IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:17

> Hiacynt !
        > Moja wiedza o WUML kończy się na tym, że jego byłą siedzibę w moim mieście
        > odrestaurowano (zabytek klasy O - chyba) i mieści sie tam Fundacja na rzecz
        > Uniwersytetu Szczec.Super luksusowo - stylowo.
        > J.Bocheński, Wiatr, Kołakowski mało wiem i żyję.

Co nazwisko to człowiek. Żebym tylko nazwiska znał to byłoby pół biedy.
        Długa historia.

> Panie Wojtku !
        > Wpisałam sobie rzeczonych forumiarzy na swoją czarna listkę. dzięki.

Co to za czrna lista???? właściwie listka.
        > GP !
        > Ktoś Ty ? Żartujesz, dokuczasz czy doceniasz ? smile).
        > Pozdr.

Jolu, taki niewinny temacik, taka mała persona(obecnie ten Antoś), a taka nocna
        rozmowa się rozwinęła. Chyba czas do łóżek.??

• wojcd Do Hiacynta 24.08.01, 01:24
          Panie Hiacyncie,
          jest takie indywiduum na Forum Aaron=Tor=Torbrum=WOJO= ... (to ta sama osoba) z
          którym nie ma rozmowy i mówię by innym zaoszczędzić czasu i zdenerwowania.
          Wojciech
          • Gość: Hiacynt Do Pana Wojtka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:27
            wojcd napisał(a):

> Panie Hiacyncie,
            > jest takie indywiduum na Forum Aaron=Tor=Torbrum=WOJO= ... (to ta sama osoba) z
            >
            > którym nie ma rozmowy i mówię by innym zaoszczędzić czasu i zdenerwowania.
            > Wojciech
            Ja z zasady nie rozmawiam z osobami które obrażają - powiedzmy wartości. Ale
            dziękuję. Jola pewnie śpi. Trochę ją "przemaglowaliśmy", ale ona była
            inspiratorką smile Pozdrawiam
      • Gość: Hiacynt do Joli broniącej Buzka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:33
        Jolu, jeżeli Buzek usunął Walendziaka, a zostawił Tomaszewskiego i usunął
        Kaczyńskiego, to wybacz nie jest wart Twojej obrony. Dla mnie jest człowiekiem
        bez charakteru. Z tamtym osobnikiem nie dyskutuję. Nie 3x6, a raczej kruszący się
        beton. Dobranoc
    • Gość: Hiacynt Jolka jesteś Wielką Manipulatorką IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 01:23

> Z tytułu felietonu w Gazecie Wyroczni z 17 sierpnia br wynika, że opuszcza Nas
      >
      > nieodżałowany Dziennikarz /-/ Antoni Pawlak. Jak przystało na zdeklarowanego
      > prawicowca żegna się jedynie z prawicą.
      > Panie Redaktorze !
      > Nie mówimy żegnaj a jedynie do zobaczenia.
      > Niech Pan wraca jak najszybciej czekamy i ckni się nam za Panem.
      > Pozdr.
      Niespodziewany wyjazd politycznego chuligana

Jolu, zmanipulowałaś tytuł. Zachowałaś się jak nieodrodna czytelniczka Gaduły
      Wyrodnej. Do jutra z Tobą nie dyskutuję. Może jutro przywrócę Ciebie do łask.
      Dobranoc Szanownym Dyskutantom

Jolu o WM się nie obrażaj smile, Zbigniew Herbert Michnika też nazwał
      manipulatorem. Jesteś w dobrym Towarzystwie smile
    • sceptyk Wstyd mi 24.08.01, 11:01
      Chcialem bardzo zabrac glos, bo wreszcie nie o Zydach i Palestynczykach, a i
      nicki autorow wielce obiecujace, ale musze przyznac, ze wstydem, ze nie udalo
      mi sie polapac w czym rzecz. Niemniej jednak chcialbym Panstwa zapewnic, ze ze
      slusznymi pogladami tu wypowiedzianymi sie zgadzam, a z nieslusznymi - nie.

pozdrawiam
      sc-k
      • Gość: Hiacynt Re: Wstyd mi IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 13:56
        sceptyk napisał(a):

> Chcialem bardzo zabrac glos, bo wreszcie nie o Zydach i Palestynczykach, a i
        > nicki autorow wielce obiecujace, ale musze przyznac, ze wstydem, ze nie udalo
        > mi sie polapac w czym rzecz. Niemniej jednak chcialbym Panstwa zapewnic, ze ze
        > slusznymi pogladami tu wypowiedzianymi sie zgadzam, a z nieslusznymi - nie.
        >
        > pozdrawiam
        > sc-k

Dłuższy czas też nie wiedzieliśmy, o czym dyskutujemy. (autorka wiedziała, ale
        nie do końca). Mam nadzieję, że jeżeli Jola "dopisze", to będzie ciąg dalszy,
        nocnych rozmów. W którą stronę dyskusja się potoczy nie wiadomo. Zapraszam
        • wojcd Do Hiacynta 24.08.01, 14:16
          Panie Hiacyncie,
          chodziło o to co jest w mojej wypowiedzi z 03:24. Prosiłbym by Pan spojrzał na
          moją wypowiedź z 01:14 - o pozytywnej roli zapominania.
          • Gość: Hiacynt Re: Do Wojtka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 14:45
            wojcd napisał(a):

> Panie Hiacyncie,
            > chodziło o to co jest w mojej wypowiedzi z 03:24. Prosiłbym by Pan spojrzał na
            > moją wypowiedź z 01:14 - o pozytywnej roli zapominania.
            Panie Wojciechu
            Przed chwilą moją dłuższą wypowiedż wcięło.
            Wszystkie wypowiedzi czytałem, skierowane do mnie i nie do mnie. Wczoraj byłem
            bardzo śpiący, a tempo dyskusji zbyt wolne - jak na mnie - więc Morfeusz nagle
            się mną zaopiekował. Myślę, że niektóre wątki dokończymy, może nowe się pojawią.
            Zeskanowałem i przetworzyłem tekst Pawlaka, ale mało jest wart, raczej tylko do
            umieszczenia autora w szufladce i podpisanie ... co komu w duszy gra.
            Jeżeli Pan sobie życzy to prześlę. Do dalszego ciągu pozdrawiam
            • wojcd Re: Do Hiacynta 24.08.01, 14:58
              Panie Hiacyncie,
              dziękuję za artykuł. Myślę że nie ma już potrzeby zapoznawania się z nim.
              Chodziło o postawienie diagnozy, którą Pani Jola przyjęła. Oczywiście podobne
              wątki pojawią się bo Adaś Nienawistnik będzie chciał ratować UW i chyba
              będziemy świadkami niejednej akcji tego typu.
              Wojciech
      • Gość: mietek Re: Wstyd mi,że dopiero teraz wstyd sceptykowi IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 24.08.01, 14:08
        Oj sceptyk,sceptyk!Tyle czasu zabierałeś ludziom,tyle miejsca zabierałeś na
        tych stronach,tyle nerwów zabierałeś mi.Teraz nadszedł czas.żeby to wszystko
        oddać.
      • wojcd Do Sceptyka 24.08.01, 15:02
        Panie Sceptyku,
        miałbym prośbę by Pan spojrzał na moją odpowiedź na ostatni Pański post w wątku
        o dekomunizacji.
        • sceptyk Re: Do wojcd 24.08.01, 15:24
          Melduje, ze wgladu dokonalem.

pzdr
          sc-k
    • Gość: Hiacynt do Joli - Kto sklonował Rakowskiego IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:08
      Jolu, czy juz czytałaś. Stworzyłem dla naszej owocnej dyskusji wątek - a Ty co?
      Czytałaś swojego ulubionego chuligana? Wrócił.
      Pozdrawiam, czytaj i odpowiedz
    • Gość: jolka Re: Zawstydzona do Panów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:50
      Hiacyncie !
      Poczytam podyskutujemy. Udzieliłam Ci już I części wywiadu rzeki. Następne
      części w trakcie opracowania.
      Pozdrawiam nie tylko Hiacynta ale także pozostałych Panów, których wywiodłam na
      manowce nie tylko nocne. To ja jestem polityczną chuliganką. smile).
      • Gość: Hiacynt Re: Zawstydzona do Panów IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 00:15

> Hiacyncie !
        > Poczytam podyskutujemy. Udzieliłam Ci już I części wywiadu rzeki. Następne
        > części w trakcie opracowania.
        > Pozdrawiam nie tylko Hiacynta ale także pozostałych Panów, których wywiodłam na
        >
        > manowce nie tylko nocne. To ja jestem polityczną chuliganką. smile).

Jolu!
        Oby każdy chuligan był polityczny.
        Oby każdy chuligan polityczny był podobny do Ciebie.
        Czy chuliganki potrafią się wstydzić, i jak to się okazuje. smile
        • Gość: jolka Re: Zawstydzona do Panów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 00:26
          >
          > Jolu!
          > Oby każdy chuligan był polityczny.
          > Oby każdy chuligan polityczny był podobny do Ciebie.
          > Czy chuliganki potrafią się wstydzić, i jak to się okazuje. smile

Szukam Scana, ta fraszka o ambarasie to bardzo aktualna jest (w gwarze Perły).
          Odnośnie zawstydzonych chuliganek to tak i Panowie po prostu o tym pisza.
          Pozdrawiam.

• Gość: Scan Re: Zawstydzony do Pani IP: *.home.net.pl 26.08.01, 00:35
            Jolu, jestem u Jolki.
            Scan
            • Gość: jolka Re: Trochę mniej zawstydzona IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 00:43

> Jolu, jestem u Jolki.
              > Scan

Wojtku !
              Gdzie to jest jak tam dojść a może dojechać. Czy po drodze są jakieś drogowskazy.
              Czy mam się kierować na Tomaszów Mazowiecki ? czy drogi są przejezdne ?
              Pozdrawiam.

• Gość: Scan Re: Całkiem nieśmiały IP: *.home.net.pl 26.08.01, 00:49
                Drogowskazy? Tylko serce.... Jolu!
                Scan W.
          • Gość: Hiacynt Re: Zawstydzona do Panów do Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 00:38

> >
            > > Jolu!
            > > Oby każdy chuligan był polityczny.
            > > Oby każdy chuligan polityczny był podobny do Ciebie.
            > > Czy chuliganki potrafią się wstydzić, i jak to się okazuje. smile
            >
            > Szukam Scana, ta fraszka o ambarasie to bardzo aktualna jest (w gwarze Perły).
            > Odnośnie zawstydzonych chuliganek to tak i Panowie po prostu o tym pisza.
            > Pozdrawiam.
            >
            Jolka, Ty się nie wymiguj - tylko do konkretów. Oblężenie i wzięcie snem.
            Pospiesz się
            • Gość: jolka Re: Bezwstydna do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 00:47
              Mam już wizję podcząstki z II części, ale mogę sie wycofać i nie pisać,
              zaostrzyłam sobie właśnie ołówek (klawiaturę). Zdecyduj się bo konwencja może
              być nieprzyjemna.
              A czas ... drobiazg jak chcesz to idz spać a jutro rano sobie poczytasz.
              Bardzo bojowam dziś 25 VIII.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Hiacynt Re: Bezwstydna do Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 00:50

> Mam już wizję podcząstki z II części, ale mogę sie wycofać i nie pisać,
                > zaostrzyłam sobie właśnie ołówek (klawiaturę). Zdecyduj się bo konwencja może
                > być nieprzyjemna.
                > A czas ... drobiazg jak chcesz to idz spać a jutro rano sobie poczytasz.
                > Bardzo bojowam dziś 25 VIII.
                > Pozdrawiam.
                Jolu ale TEMPO, ja jestem szybkomyślący i szybko ripostujący, proszę.
                Napisałem, czy Twoja strategia, to wykończyć mnie oczekującego.
                Czekam na Ciebie bojową, łagodny Hiacynt

• Gość: jolka Re: do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 00:59

> Jolu ale TEMPO, ja jestem szybkomyślący i szybko ripostujący, proszę.
                  > Napisałem, czy Twoja strategia, to wykończyć mnie oczekującego.
                  > Czekam na Ciebie bojową, łagodny Hiacynt

Ja jestem szybko piszącą wolnomyślicielką. Skoro chcesz ryzykować. A tak wogóle
                  to chcesz rozmawiać czy się kłócić ?
                  Pozdr.
                  • Gość: Hiacynt Re: do Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 01:19

>
                    > > Jolu ale TEMPO, ja jestem szybkomyślący i szybko ripostujący, proszę.
                    > > Napisałem, czy Twoja strategia, to wykończyć mnie oczekującego.
                    > > Czekam na Ciebie bojową, łagodny Hiacynt
                    >
                    > Ja jestem szybko piszącą wolnomyślicielką. Skoro chcesz ryzykować. A tak wogóle
                    >
                    > to chcesz rozmawiać czy się kłócić ?
                    > Pozdr.

Tylko rozmawiać, miałem kłopoty z siecią i dopiero teraz się połączyłem.
                    Przecież napisałem że jestem łagodny, a w Twoich rękach miękki jak wosk. Mówiłaś
                    o drugiej części elaboratu. Czekam smile))
                    • Gość: jolka Re: do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 02:11

> Tylko rozmawiać, miałem kłopoty z siecią i dopiero teraz się połączyłem.
                      > Przecież napisałem że jestem łagodny, a w Twoich rękach miękki jak wosk. Mówiła
                      > ś o drugiej części elaboratu. Czekam smile))

Za póżno przczytałam odpowiedż i się kłócę.smile Też miałam kłopoty z siecią pt.
                      nienany błąd systemu.
                      Moja ty plastelino. Pozdr.
        • Gość: jurek1 Re: Zawstydzona do Panów IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:10
          Widzę łunę nad miastem. To Jola płonie ze wstydu.
    • Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:06
      Czytam i zastanawiam się czy dobrze widzę.
      Jolu,
      co Ty kombinujesz?

Pozdrawiam
      • Gość: jolka Re: Do Jurka ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 02:12
        Gość portalu: jurek1 napisał(a):

> Czytam i zastanawiam się czy dobrze widzę.
        > Jolu,
        > co Ty kombinujesz?
        >
        Jurku !
        Czy Ty nie za dużo chcesz ? Zrozumieć kobietę jeszcze na dodatek kombinującą ?
        Pozdr.

• Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:14
          Czy to tak wiele, usiłowałem Cię zrozumieć już w "fachowcach". Tym bardziej, że
          nadal nie wytłumaczyłaś się z pewnych stwierdzeń, ale niech tam.
          • Gość: Hiacynt Re: Do Jurka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:20

> Czy to tak wiele, usiłowałem Cię zrozumieć już w "fachowcach". Tym bardziej, że
            >
            > nadal nie wytłumaczyłaś się z pewnych stwierdzeń, ale niech tam.

Przymierzam sie do wielkiej dyskusji z Jolą.

Czy Jola przerywa dyskusję, wycofuje się na z góry upatrzone pozycje i wszystkich
            pozostawia zdezorientowanych. Jest niesamowicie tajemnicza, nieuchwytna, zmienia
            płaszczyzny ataku - a Ty piszesz, że jeszcze się nie tłumaczy. Czy można ją
            pokonać w polemice??? pzdr
            • Gość: jurek1 Do Hiacynta IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:24
              Hiacynt przyjacielu,

Uważaj toż to pułapka. Słodka, ale zasadzka śmiertelna. Pod koniec dyskusji
              będziesz w takim stanie, że będziesz przepraszał za całe forum, a Twoje słuszne
              skądinąd sformułowania przypiszesz Joli.
              Jeżeli ją przyprzesz do muru to może nie odpisac.

Zdrowia życzę, bo będzie Ci ono potrzebne
          • Gość: jolka Re: Do Joli IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 02:20

> Czy to tak wiele, usiłowałem Cię zrozumieć już w "fachowcach". Tym bardziej, że
            >
            > nadal nie wytłumaczyłaś się z pewnych stwierdzeń, ale niech tam.

Jurek !
            Nie porywaj się na rzeczy nie rozwiązywalne (kwadratura koła). Ale wyobrażni to
            ci nie brakuje ta łuna nad miastem no no .
            Pozdrawiam.

• Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:26
              Mieszkam tak wysoko, że całe miasto (zawyjątkiem może dwóch, trzech ulic) mam
              poniżej. W związku z tym łunę nie tylko widać, ale można ją zlokalizować.
              Nie wykręcaj się sianem bo od tego palenia się ze wstydu i siano spłonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka