Dodaj do ulubionych

Autodestrukcja

03.03.08, 20:26
w odwecie za ataki rakietowe zdemolowalo 2000 zolnierzy armii izraelskiej
Hamasowcow z rodzinami. Bilans ataku: 100 Palestynczykow na 2 zolnierzy Izraela.

Bombardowanie rakietowe Izraela kontynuowaly podczas tego ataku i kontynuuja
ciagle.

I co dalej po tym wybuchu zlego humoru zgodnie z mottem "oko za oko" (50 oczy
za 4 oczy w tym wypadku).

Sa w Izraelu jacys inteligentni? Co bedzie dalej? Dluzsza sluzba wojskowa?
Dalsze intrygi w Waszyngtonie? Atomowke w Damaszek i w Teheran a sami do
schronow?

ZEROWA akceptacja Izraela wsrod sasiadow, Izrael bez armii istnieje jeden
dzien albo i pol dnia.

Ludzie obudzcie sie to powoli zaczyna byc bezglowe szalenstwo a nie polityka.

W polityce ma sie strategie, plany na przyszlosc, jakies stosunki z sasiadami...

A tu nic takiego. Przygotowujecie do do zniszczenia Izraela i tyle.

PF

Obserwuj wątek
    • maxe1 Re: Autodestrukcja 03.03.08, 23:15
      polski_francuz napisał:

> w odwecie za ataki rakietowe zdemolowalo 2000 zolnierzy armii izraelskiej
      Hamasowcow z rodzinami. Bilans ataku: 100 Palestynczykow na 2 zolnierzy Izraela.
      ================================================================
      uwazasz to za odwet ?
      ile rakiet (tych domowej produkcji..) wystrzelono na ta wioske izraelska i od
      ilu to juz lat ??
      to byli ty palestynczycy ktorzy mieli zgotowc idf "niespodzianke" ktorej nigdy
      nie zapomna.

> Bombardowanie rakietowe Izraela kontynuowaly podczas tego ataku i kontynuuja
      ciagle.
      ====================================================================
      ja uwazam ze wzieli sobie te "ostrzezenie" do serca

> I co dalej po tym wybuchu zlego humoru zgodnie z mottem "oko za oko" (50 oczy
      za 4 oczy w tym wypadku).
      =================================================================
      prymitywne - nie potrafisz innaczej ?

> Sa w Izraelu jacys inteligentni? Co bedzie dalej?
      ================================================================
      z pewnoscia sa, czego nie mozna opowiedziec o drugiej stronie...bad,bad...

> Dalsze intrygi w Waszyngtonie? Atomowke w Damaszek i w Teheran a sami do
      schronow?
      ======================================================
      i znow plaskie i prymitywne, ty chyba naprawde nie potrafisz innaczej.

> ZEROWA akceptacja Izraela wsrod sasiadow,
      ======================================================================
      i w tym problem, zgadnij dlaczego ?

>Izrael bez armii istnieje jeden dzien albo i pol dnia.
      =========================================================
      wlasnie,patrz wyzej

> Ludzie obudzcie sie to powoli zaczyna byc bezglowe szalenstwo a nie polityka.
      > W polityce ma sie strategie, plany na przyszlosc, jakies stosunki z sasiadami..
      ====================================================================
      plany,strategie na przyszlosc z hamasem - obudz sie czlowiek...

> A tu nic takiego. Przygotowujecie do do zniszczenia Izraela i tyle.
      ==============================================================
      ty to juz nawet wiesz dlaczego....
      • derjasin48 Re: Autodestrukcja 13.03.08, 21:20
        We've now had 5 years of lies about 9/11, WMD's, and freedom. The real reasons
        were oil, profiteering,fascism and israel. Not just Bush, but the news media,
        most of congress, and all who remain silent. And now they'll use fear to quash
        dissent. It's nothing new
    • mirawayne Re: Autodestrukcja 04.03.08, 01:22
      Nich ci Bug pomoże bo rozum ci już dawno wysiadł, takie głupoty to
      rzadkość. Trzeba być skończonym idiota zeby pomyslec ze Izrael ma
      sie ponizyc do poziomu tych ciemniaków a moze maja do nich zacząć
      rzucac kamieniami? tak jak oni na IDF.Idz spać bo chyba piszesz jak
      masz kaca.
    • silverbaum Zasada Hammurabiego chyba sie sprawdza? 04.03.08, 11:21
      Z ta roznica - ze nie oko za oko, ani zab za zab...
      tylko 3 oczy za jedno oko.
      i trzy zeby za jeden zab.

Islamscy bandyci hamasowscy maja do wyboru:
      wyniszczyc wlasny narod ciaglymi zamachami na Izrael,
      lub zaprzestac tych akcji...

PS. Przypominam, ze nie jestem Zydem.

J.K.
      • polski_francuz Hamas 04.03.08, 20:47
        prowokuje a Izrael daje sie prowokowac.

Raz jeszcze, swiat kiedys powie basta. Palestynczycy tez ludzie.

PF
        • maxe1 Re: Hamas 04.03.08, 21:11
          polski_francuz napisał:

> prowokuje a Izrael daje sie prowokowac.
          -------------------------------------------------------------------
          oczywiscie ze ma sobie pozwolic na dzienna porcje kilkudziesieciu rakiet
          wysylanych przez "tez ludzi" na miasta izraela , aby pf mogl spokojnie spac -
          dobrze innym radzisz..

> Raz jeszcze, swiat kiedys powie basta. Palestynczycy tez ludzie.
          ------------------------------------------------------------

racja(!() i wykopie ta klike hamasowskich faszystow w sina dal i tym samym
          otworzy oczy tym biednym (tez) ludziom na to jak szorowano im mozgi przez
          dziesitki lat
          • polski_francuz Re: Hamas 04.03.08, 21:45
            Maxe1 jestes amerykanskim Zydem i ci latwo nawolywac do twardosci.

Gdybys mial dzieci w Izraelu, tez bys taka polityka popieral?

PF
            • maxe1 Re: Hamas 04.03.08, 22:05
              > Maxe1 jestes amerykanskim Zydem
              taak, samemu o tym nie wiedzialem ;-)

> Gdybys mial dzieci w Izraelu, tez bys taka polityka popieral?
              ------------------------------------------------------------------
              walcze o to aby dzieci w izraelu ( i wszedzie indziej) zyly nareszcie w pokoju ,
              ale popieram tez "taka" polityke niedania sie wybic w wolnym tepie, wskaz mi
              kogos ktory w analogicznej sytuacji reagowal by innaczej
              • polski_francuz Re: Hamas 04.03.08, 22:17
                "walcze o to aby dzieci w Izraelu (i wszedzie indziej) zyly nareszcie w pokoju"

No wlasnie z tym wszedzie indziej jest problem. Palestynczycy sa wielkim
                przegranym stworzenia Izraela. I choc to pozalowania godne wybrali droge
                partyzantki i niezgody z Izraelem. Podobnie zreszta jak Czeczency w stosunku do
                Rosjan.

Czy ty nie uwazsz, ze Palestynczycy nie kochaja swoich dzieci?

Jakos trzeba tym palestynskim dzieciom tez dac szanse. A jak to ja nie wiem. Ale
                czuje, ze na pytanie powinien Izrael umiec odpowiedziec.

PF
                • maxe1 Re: Hamas 04.03.08, 22:36
                  Palestynczycy sa wielkim przegranym stworzenia Izraela.
                  ------------------------------------------------------------
                  mieli zlych wyzwolicieli i to po dzis dzien, gdyby chcieli pertraktowac z
                  izraelem mieliby obecnie narmalne panstwo i zycie w godnych warunkach..

I choc to pozalowania godne wybrali droge partyzantki i niezgody z Izraelem.
                  partyzantka kojarzy mi sie z calkowicie z czyms innym, sorry..

• maxe1 Re: Hamas 04.03.08, 22:58
                  polski_francuz napisał:

> Jakos trzeba tym palestynskim dzieciom tez dac szanse. A jak to ja nie wiem.
                  jedyna szansa na to jest zaprzestanie dalszego prania mozgow, widziales kiedys
                  taki normalny program tv. dla palestynskich dzieci ?
                  moze zrozumieja ze jest czas na wyjscie z roli egzekutora dumy
                  arabsko-islamskiej i wziecie odpowiedzialnosci za wlasna przyszlosc z ludnoscia
                  ktora musza zaakceptowac jako swych przyszlych sasiadow - czyli izrael, ale jak
                  narazie to wszystko wskazuje na to ze obrali inny cel.

Ale czuje, ze na pytanie powinien Izrael umiec odpowiedziec.
                  -----------------------------------------------------------------
                  izrael ma odpowiedz (camp david ,taba)
                  ale jak narazie ma problem ochrony zycia swych dzieci przed rakietami
                  nazi-hamasowcow
                  • polski_francuz Ekstrapolacja 05.03.08, 09:39
                    Palestynczycy wybrali taktyke prowokacji, ktora jest "karana" wkroczeniem Cahalu
                    do Gazy. Gina dzieci i niemowleta (dzisiaj rano radio) i swiat nabiera litosci
                    do biednych Palestynczykow i zaczyna nienawidzic bezdusznych Israelis.

Taki jest schemat stosunkow izarelsko-palestynskich. Jaka jest prosta
                    ekstrapolacja tego schematu:
                    a) nienawisc do Izraela bedzie rosla az swiat przymknie oczy na "danie w twarz
                    Izraelow" przez Iran z sojusznikami - najbardziej prawdopodobny;
                    b) Zamknie Izrael Gaze tak, ze sie mysz ani rakieta nie przesliznie i to getto
                    powoli wymrze albo ucieknie do Egiptu.

I jeden i drugi scenariusz skonczy sie powszechna nienawiscie do Izraela i do
                    Zydow. Zaczna sie pogromy, bojki, akty terroru itp.

Dlatego sie pytam, czy jest w Izraelu ktos intelignetny? Czy tez adrenalina
                    zaslepila juz wszystkich...

PF
                    • jasiekiera Re: Ekstrapolacja 05.03.08, 12:15
                      to co oferujesz Izraelowi pf, to cicha uleglosc wobec terroru, albo
                      apokalipsa.
                      Pragne ci przypomniec, ze nienawisc do zydow i pogromy nie maja w
                      historii nic wsplnego z Palestynczykami. Antysemityzm, czego dowodza
                      rozliczne forumowe dywagacje byl i jest zupelnie bezinteresowny,
                      czesto nie potrzebuje nawet zyda.
                      Argument zas, ze jesli nie bedziecie dobrzy dla Palestynczykow, to
                      bedziemy was zydow nienawidziec, jest malo przekonywujacy. Bez
                      waszej milosci damy sobie rade, natomiast z terrorem musimy walczyc,
                      bo jak tego nie bedziemy robili to nas zwyczajnie zaleje. A wowczas
                      wasz ewentualna milosc zda sie nam jak psu na bude.
                      Pominales zupelnie alternatywa pokojowa, i uczyniles to slusznie,
                      gdyz wiesz dobrze , ze na dzisiaj wraz ze znanym powszechnie
                      stanowiskiem Hamasu o nieuznaniu panstwa Izrael w zadnej postaci,i
                      zwalczaniem go wszystkimi mozliwymi srodkami, taka alternatywa jest
                      mrzonka.
                      Podsumowujac pf. nie chodzi tu ani z zaslepienie, ani adrenaline.
                      • polski_francuz Re: Ekstrapolacja 05.03.08, 19:37
                        Nie mam nic do zaoferowania oprocz analiz. A te lepiej czytac bo prawda roznymi
                        drogami chadza.

PF
                    • polski_francuz Akty terroru 06.03.08, 21:30
                      juz sie zaczynaja:

tinyurl.com/2jnksr
                      PF

• jasiekiera Re: Akty terroru 06.03.08, 21:41
                        polski_francuz napisał:

> juz sie zaczynaja:

PF Jestes nieprecyzyjny. Nie sie zaczynaja, bo nigdy sie nie skonczyly. Po prosu
                        ostatnio pilnowalismy sie bardzo i wiele zamachow zostalo udaremnionych zanim
                        zostales o tym poinformowany. Tym razem bandyta sie przesliznal.Szkoda.
                        • polski_francuz Re: Akty terroru 06.03.08, 22:03
                          Precyzja to nie jest slowo z zakresu polityki. Powiedzmy tendencja czy dynamika
                          bardziej pasuje.

I jeszcze Ci przypomne slowa jednego generala policji z "bialej" RPA z epoki tuz
                          przed Mandela " sytuacja jest pod kontrola".I oni mieli i sytuacje pod kontrola
                          i atomowke. Nie miele poparcia Stanow jedynie.

PF
                          • jasiekiera Re: Akty terroru 07.03.08, 08:01
                            Pf. Na okraglo probujesz nas straszyc, a to pogromami, a to apokalipsa, a to
                            konczem RPA, a to iranska bomba. Podobna metode przyjeli nasi sasiedzi, tez chca
                            nas zastraszyc terrorem.
                            Wracajac do Iranu i jego przywodcy, ktoremu jak mnieman nie jestes przeciwny,
                            wytlumacz mi o co tu wlasciwie biega, ze tak duze panstwo , nie majace wogole
                            granicy z Izraelem, zionie don taka nienawiscia i rzadza zniszczenia.
                            • polski_francuz Re: Akty terroru 07.03.08, 10:19
                              "Wracajac do Iranu i jego przywodcy, ktoremu jak mnieman nie jestes przeciwny,
                              wytlumacz mi o co tu wlasciwie biega, ze tak duze panstwo , nie majace w ogole
                              granicy z Izraelem, zionie don taka nienawiscia i rzadza zniszczenia."

Tak dobrze Iranu nie znam. Czytalem Szachinszacha, Kapuscinskiego i gralem
                              troche w tenisa z emigrantami z Iranu.

Pierwszy element niecheci to pewnie wola Iranu stania sie islamskim liderem BW,
                              czyli ambicja lokalnego mocarstwa.

Co do drugiej, to pewnie Achma ma slaba pozycje w domu. I w takiej sytuacji
                              dobrze zwalic wine na malego szatana, kogos kogo wszyscy nie lubia. I tu Izrael
                              jest jak znalazl.

Po trzecie ponoc Achma (to mi juz moj Iranczyk mowil, nie historyczne
                              zrodla)pochodzi z wioski w ktorej beylo duzo Zydow. I ich dobrze poznal.

Jesli pytasz o moja opinie to Iran jak Izrael graja niebezpieczna gre. I poki co
                              Iran podgryza wam lydki Hamasem. Ale na pewno chce wam dokopac.

Po tej odpowiedzi ciekaw bym byl, jakie widzisz opcje Izraela w stosunku do Iranu?

PF
                              • jasiekiera Re: Akty terroru 07.03.08, 12:29
                                No coz, jam maluczki.
                                Jakie widze opcje.
                                Zaczne od najbardziej naiwno-optymistycznej.
                                Widzi mi sie, jak klopoty domowe Achmy powiduja, ze skreca kark, np. w wannie.
                                Najlepiej on i wszyyyyscy bliscy mu w szalenstwie.
                                Opcja wojskowa-niebezpieczna, wyrwanie Achmie zebow jadowych, czyli
                                zbombardowanie instalacji atomowych Iranu. Potem moze byc goraco.
                                Opcja tzecia-pesymistyczna. Nic nie robic tylko czekac na to co bedzie. W tym
                                czasie Achma doprowadzi swoj atomowy program do konca. Wtedy modlic sie , zeby
                                jego szalenstwo zostalo w cudowny sposob odegnane przez dobrego Allacha.
                                • jasiekiera Re:Ps 07.03.08, 12:34
                                  PF, mam nadzieje za zdajesz sobie sprawe, ze ten fragment:"Po trzecie ponoc
                                  Achma (to mi juz moj Iranczyk mowil, nie historyczne
                                  zrodla)pochodzi z wioski w ktorej beylo duzo Zydow.
                                  I ich dobrze poznal." - brzmi wrednie.
                                  • polski_francuz Re:Ps 07.03.08, 12:57
                                    Moj Iranczyk sformulowal to tak, jakby Achma udawal niechec do Izraela.
                                    Powinienem moze to dodac gwoli scislosci.

Ale, ja ososbiscie mysle, ze on postepuje faktycznie jakby Zydow znal:
                                    prowokujaco, nieustepliwie...

PF
                                • polski_francuz Re: Akty terroru 07.03.08, 13:00
                                  Chyba myslisz trzezwo.

Szkoda, ze sprawy tak ida na BW, ze nie mozna sie dogadac po pokojowemu.

Ale, wiem to z Asterixa "La Grande Odyssée" juz zawsze tak tam bylo.

Bon appetit

PF
    • krasnojudek Oni inaczej nie potrafia 04.03.08, 11:33
      Mozliwosc bezkarnego mordowania innych jest o wiele silniejsza niz rozsadek.
      Ciesz sie ze zydzi nigdy nie mieli szansy na osiagniecie tak kolosalnej przewagi
      militarnej nad swoimi sasiadami w Europie.
      Co by sie dzialo w takiej Judeopolonii?
      • misterpee Re: Samodestrukcja - oczywiste 04.03.08, 16:27
        to nie tylko destrukcja tego malego rejonu , ale calego swiata.
        TYrudno zrozumiec dlaczego ten maly rejon ma reprezentowac interesy
        USA, Rosji, Chin i reszty swiata, dlaczego my mamy placic za idee
        stworzenia nowego imperium i apokaliptyczna destrukcje swiata.
        • gucio60 Re: Samodestrukcja - oczywiste 04.03.08, 18:09
          zostawcie go, ten facet ma w głowie tylko żaby
    • smok_sielski Re: Autodestrukcja 05.03.08, 16:48
      > W polityce ma sie strategie, plany na przyszlosc, jakies stosunki
      > z sasiadami..

Jakkolwiek nie popieram działań Izraela to myślę, że oni mają dokładnie
      sprecyzowany plan (i sumiennie go realizują z pomocą USA).
      W wielkim skrocie najwazniejsze punkty strategii:
      - okupacja + budowanie osiedli na terenach okupowanych
      - zajmowanie ujęć wody i zyznych ziem
      - wyburzenia domow + niedawanie zgody palestynczykom na budowe
      - budowanie drog + potem ich scisla kontrola (odcinanie palestynczykow od siebie)
      - uprzykrzanie zycia palestynczykom, aby ci w koncu sie sami wyniesli

Do tego dochodzi potezny PR (głównie skierowany na obywateli USA)

To mi sie wydaje calkiem jasna strategia.
      smok
      • jasiekiera Re: Autodestrukcja 05.03.08, 16:56
        zeby smoku twoja wypowiedz byla w miare kompletna powinienes rowniez
        dodac co myslisz o planie drugiej stronie konfliktu. Bo przeciez
        jakistam on jest i jakos sie on ma do strategii Izraela.
        Nie krepuj sie , w koncu chodzi tylko o twoje przemyslenia.
        • smok_sielski Re: Autodestrukcja 05.03.08, 17:56
          > zeby smoku twoja wypowiedz byla w miare kompletna
          > powinienes rowniez dodac co myslisz o planie drugiej
          > stronie konfliktu.

Spojny plan palestyny ciezko mi okreslic. Co widac:
          - ostrzal rakietami jakichs celow w izraelu
          - zamachy samobojcze
          - proba szukania wsparcia w innych krajach bliskiego wschodu oraz instytucji
          miedzynarodowych (ONZ)

To wszystko zreszta mi wyglada na bezladna szarpanine a nie konkretny plan. Nic
          wiecej mi nie przychodzi do glowy, ale chetnie sie czegos dowiem.
          smok
      • polski_francuz Re: Autodestrukcja 05.03.08, 19:34
        To co piszesz trzyma sie kupy (ze tak nieladnie powiem). Chociaz ja tak dobrze
        spraw Izraela nie znam.

Mam tylko dwie uwagi.

Po pierwsze dobrze byloby zeby koledzy z Izraela sie n/t wypowiedzieli (jeden
        juz zrobil).

Po drugie, nawet jesli ta strategia sie uda, to bedzie to scenariusz b) z
        jednego z mych powyzszych postow. Tzn wokol bedzie morze coraz bardziej
        niechetnych krajow, z nienawiscia na sercu, uzbrajajacych sie i modernizujacych
        sie po to by zniszczyc Izrael.

PF
        • jasiekiera Re: Autodestrukcja 05.03.08, 20:45
          PF z uporem godnym lepszej sprawy, pomijasz calkowitym milczeniem dosyc istotny
          problem. Mianowicie uznania panstwowosci Izraela przez sasiadow. Mam na mysli
          Hisballah a szczegolnie Hamas. Przeciez musisz sobie zdawac sprawe, ze
          jakikolwiek "krok do przodu" nie jest mozliwy baz tego uznaia. Strategia Hamasu,
          sily rzadzacej dzis Palestynczykami przynajmniej, tymi w Gazie jest zupelnie
          nieukrywany zamiar zniszczenia Izraela, bez zadnych ale.
          Piszesz , ze "wokol bedzie morze coraz bardziej niechetnych krajow, z
          nienawiscia na sercu, uzbrajajacych sie i modernizujacych
          sie po to by zniszczyc Izrael."
          Nie jest to zbyt trafna analiza. Po pierwsze w chwili powstania Izraela, to
          morze nienawisci bylo znacznie wieksze. Egipt, Jordania i dalekie kraje
          arabskie. Dzisiaj wyglada to nieco inaczej. Poparcie dla Hamasu wsrod sasiadow i
          w swiecie arabskim nie jest ani calkowite ani jednoznaczne. Zas nienawisc, coz
          ta istniala( i istnieje) nie tylko w swiecie arabskim. Pelno jej wszedzie i nie
          zawsze mozna zrozumiec jej przeslanki. Czesto wynika z wpojonych przez wieki
          nietolerancyjnych bzdur. Pomysl , ze w dzisiejszym cywilizowanym swiecie nadal
          popularne sa wsrod wielkiej rzeszy ludzi rowniez tych uwazajacych sie za
          inteligencje, pomysly zywcem wziete z protokolw medrcow syjonu.
          Jestes naukowcem,a wiec czlowiekiem inteligentnym i oczytanym wiec moznaby sie
          po tobie spodziewac nie tak plytkiej analizy.
          • polski_francuz Re: Autodestrukcja 05.03.08, 20:56
            To, ze sa kraje uznajace Izrael jak Egipt czy Jordania to rzeczywiscie dobry
            argument. Godny podkreslenia i slusznie, ze to robisz.

Na takiej neutralnosci, zbudowanej chyba na porazce militarnej warto budowac
            przyjazn.

Czy takie wysilki sa czynione ze strony Izraela?

PF
            • jasiekiera Re: Autodestrukcja 05.03.08, 21:16
              Przyjazn to za duzo powiedziane. U nas okrasla sie to jaki zimny pokoj. Ale w
              takim zimnym pokoju daje sie zyc. Jednak aby krzewic nawet taki pokoj, jak do
              tanga, trzeba dwoch. Hamas nie umie i nie chce tanczyc. Powiedzialbym , uzywajac
              twojego tytulu, jest to dzialanie autodestrukcyjne.

polski_francuz napisał:

> To, ze sa kraje uznajace Izrael jak Egipt czy Jordania to rzeczywiscie dobry
              > argument. Godny podkreslenia i slusznie, ze to robisz.
              >
              > Na takiej neutralnosci, zbudowanej chyba na porazce militarnej warto budowac
              > przyjazn.
              >
              > Czy takie wysilki sa czynione ze strony Izraela?
              >
              > PF
              • polski_francuz Re: Autodestrukcja 05.03.08, 21:22
                Nie mozna porownac Palestynczykow bez panstwowosci i jasnego kierunku z godnym
                szacunku i tradycyjnym Egiptem.

Warto sie zastanowic jak zdobyc ich sympatie i szacunek. Przyjecie obywatelstwa
                palestynskiego przez Birenbauma wydaje mi sie takim symbolicznym gestem.

PF
                • jasiekiera Re: Autodestrukcja 05.03.08, 21:39
                  pf zlitujrze sie czlowieku. Gaza bez Izraela nie przetrwalaby jednego
                  miesiaca.Wzamian za prad, paliwa, wode dostajemy codzienna porcje rakiet.
                  Oddajemy, oczywiscie , ze oddajemy. Nie moze byc inaczej.
                  Symboliczny gest Birenbauma jest smieszny , infantylny i niepraktyczny.
                  Ps. wracajac do nienawisci, zajrzyj pod ten adres, nie oczekuje komentarza.
                  www.pardon.pl/artykul/4170/sensacja_zydzi_sfalszowali_historie_a_izrael_to_oszustwo
                  • polski_francuz Re: Autodestrukcja 05.03.08, 22:26
                    Zerknalem na artykul. Mozna powiedziec, ze ludzie glownie sa kim sie czuja.

Ktos mi mowil, ze Japonczycy maja wszyscy jedno znamie tuz po urodzeniu. Znaczy
                    to ze sa bardzo sobie genetycznie bliscy.

Moze oni, ale Polacy, Zydzi, Francuzi, Niemcy sa mieszanka genow, ktorych laczy
                    jedynie historia. Czyli praktycznie to czego sie uczymy w szkolach. Na ogol
                    zreszta zle, o czym sie dowiadujemy pozniej:)

Dobranoc

PF
                    • misterpee Re: Autodestrukcja 06.03.08, 04:09
                      banicja Palestynczykow to nie wszystko, sa jeszce inne cele ktore sa
                      gwarancje tego:
                      1. zabezpieczenie wody przez okupacje Golan Heights
                      2. zabedzpieczenie dostaw ropy przez destrukcje Iraku i Iranu,
                      3. zabezpieczenie militarnej przewagi prze kontrole polityczna i inna
                      najwazniejszych panstw swiata.
                      Wszystkie te elementy moga byc spelnione jedynie wtedy kiedy stworzy
                      sie nowe imperium od Bagdadu do Kairo, albo nawet wiecej.

Problemy: kazdy niezalezny, niekontrolowany system na swiecie:
                      Chiny, Rosja,Kuba, Venezuela, Vatykan, Islam. Teze te mozna
                      rozwijac w nieskonczonosc.
                      • jasiekiera Re: Autodestrukcja 06.03.08, 07:38
                        misterpee napisała:
                        "Wszystkie te elementy moga byc spelnione jedynie wtedy kiedy stworzy
                        sie nowe imperium od Bagdadu do Kairo, albo nawet wiecej."
                        ...albo nawet wiecej. Fredzio twierdzi, ze od Wisly conajmniej.:)

• obserwator-z-boku Re: Autodestrukcja 12.03.08, 22:38
      Mowisz idioto, ze 100 Arabow na 2 Zydow............?
      Tez uwazam,ze stosunek jest niezbyt korzystny...........!
      Powinno byc 1000 na 2!!!!!!!!!!! Tak powinno rozliczac sie kazde
      szanujace sie panstwo!!!!!!!!!!!
      Gdyby na St.Quentin bylo wysylano 40-50 rakiet dziennie tez bys
      zastanawial sie "I co dalej po tym wybuchu zlego humoru..."?
      siedzac w ziemiance z zapasem kartofli..........!!!!!!!!!!!!
    • silverbaum padam ze smiechu, gdy to czytam :))) 13.03.08, 00:23
      Nie obawiaj sie, PF, Izrael z pewnoscia Ciebie (a i mnie tez)
      przezyje :)))
      J.K.
      www.antikriegsforum-heidelberg.de/palest/dolphin_u_boot_israel.jpg
      • ossey Re: Nie ma szans..chyba ze zgodzi sie na wszystkie 13.03.08, 17:00
        warunki Arabow.
    • ossey Re: To jest woja zydowsko-arabsaka 13.03.08, 16:59
      wojna ktora Zydzi przegrywaja. Zwroc uwage ze od pewnego czasu Izrael ciagle
      idzie na ustepstwa i wycofuje sie stopniowo z kolejnych wczeniej zjetych terenow.
      Teraz beda Wzgorza Golan...oddadza je w ciagu najblizszych kilku lat.

Bomabrdowanie Izraela ma negatywny wplyw na ich gospodarke. Nikt normalny tam
      nie zainwetsuje a i na emigrantow coraz mniej mozna liczyc...chyba ze z Rosji.

Dzialania Arabow sa to typowe dzialania na zmeczenie " materialu" ...nie trzeba
      uzywac ogrmnej sily....wystarczy kropla wody i troche czasu. Arabowie tego czasu
      maja bardzo duzo...Zydzi...nie.
      Potencjal Arabow coraz bardziej rosnie, Zydow maleje.
    • derjasin48 Re: Autodestrukcja 13.03.08, 21:03
      Tylko czasu nie moga przekupic i kontrolowac.Dodam jeszcze ze prawie 100% zydow porusza sie na wszystkie strony aby zamaskowac co sie dzieje w Palestynie od roku 1947.Narazie ich sila polityczna i wojskowa (dzieki nieograniczonej pomocy USA i sionistyczne organizacjie)jest maksymalna,natomiast ta sama sila Arabska jest minimalna.Ale czas,ten cholerny czas nie da sie kontrolowac .Sionisty mysla ze historia zaczela sie w 1947 a skonczila w 1948 !!!!!!!

We Francie rzad nazywal izrael:la parenthèse de l'Histoire.
      (nawias historii)

Arabskie przyslowie:
      Psy szczekaja a karawana jedzie dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka