Dodaj do ulubionych

MY AUSTRIACY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU GALICJI !

IP: 212.191.128.* 16.05.01, 09:01
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiktor Re: MY AUSTRIACY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU GALICJI ! IP: 192.168.0.* / *.com.ua 16.05.01, 16:57
      Gość portalu: TY napisał: MY AUSTRIACY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU GALICJI

A dlaczego tylko GALICJI, a nie calej IMPERJI AUSTRO-WEGIERSKIEJ!?

wink)))

• Gość: Austriak Re: MY AUSTRIACY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU GALICJI ! IP: 62.47.74.* 28.05.01, 12:50
      Austriacy maja wlasciwie Galicje gdzies. Byla to zawsze najbardziej zacofana
      prowincja o najwiekszej ilosci Zydostwa i analfabetow.
      Obecnie wedlug niektorch politykow Galicja wschodnia to Orient, a Galicja
      polska to Europa, ale wschodnia.
      Nie chcemy wiec Galicji !!!
    • Gość: UKR MY UKRAIN''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY! IP: 192.168.0.* / 212.26.134.* 15.08.01, 12:53
      MY UKRAIN''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY!
      I KRAKOWA TEZ!
      • Gość: ober oddajcie nam slask w starych granicach IP: 193.194.145.* 15.08.01, 12:55
      • Gość: antyk Re: MY UKRAIN''''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.08.01, 01:47
        Wezcie sobie ten zakichany krakówek za darmo razem z macharskim i resztą.
        • Gość: gaduła Re: MY UKRAIN''''''''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY! IP: *.IOd.krakow.pl 16.08.01, 15:06
          Gość portalu: antyk napisał(a):

> Wezcie sobie ten zakichany krakówek za darmo razem z macharskim i resztą.

a ty wiesz ile kosztuje nasze utrzymanie ? nie wiem czy ci sie to opłaci ?
          buzi gaduła smile

• Gość: emilian Re: MY UKRAIN''''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY! IP: *.efekt.pl 16.08.01, 15:40
        Gość portalu: UKR napisał(a):

> MY UKRAIN''''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY!

Dobra, ale najpierw oddajcie Lwow.
        • Gość: Ukr MY UKRAIŃCY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU wszystkich naszych ziemi historycznych IP: 192.168.0.* / 212.26.134.* 16.08.01, 16:36
          Gość portalu: emilian napisał(a):

> Dobra, ale najpierw oddajcie Lwow.

Lwów był założony Danyłom Hałyćkym w cześć swoho syna ukrajincia Łewa, tomu win
          належить українцям по праву...

• tyu Re: MY UKRAIN''''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY! 17.08.01, 18:18
        Gość portalu: UKR napisał(a):

> MY UKRAIN''''CY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU CHELMSZCZYZNY!
        > I KRAKOWA TEZ!

Kraków za Kijów! Machniom?
    • tyu Re: MIASTO KNURÓW DOMAGA SIĘ DOSTĘPU DO MORZA! 15.08.01, 14:08
      Taki napis widziałem kiedyś na murze (w Gliwicach - widocznie i Gliwice stoją
      Knurowowi na drodze do morza). Proponuję, chyba dokładnie zgodnie z intencją
      TY, potraktować podobnie całą dyskusję.
      Pozdrawiam wszystkich absurdalnych dyskutantów.
      • Gość: jajacek Re: A NAM POLAKOM ODDAJCIE.......!!! IP: *.kabel.telenet.be 15.08.01, 16:36
        • Gość: Mikolaj Re: A NAM POLAKOM ODDAJCIE.......!!! IP: 64.37.254.* 16.08.01, 01:55
          A BIERZTA SE CO CHCETA I ODPIERDULTA SIE W KONCU !!!!!
          • jurek1 Re: A NAM POLAKOM ODDAJCIE.......!!! 16.08.01, 01:57
            Jakiś nowy rozbiorek Polski?

To ja proszę Szczecin do Szwecji albo Danii
      • Gość: gaduła Re: MIASTO KNURÓW - DOSTĘP MORZA goraco popieram !!!! IP: *.IOd.krakow.pl 16.08.01, 16:20
        Ja w całej szerokości popieriam słuszne żądanie Knurowa o dostęp do morza !
        jednoczesnie prosze po spełnieniu tego żądania o przydzielenie mnie jednej
        wyspy najlepiej na Vanatu (Pacyfik) z chatą i cała niezbędna do życia
        infraksturkturą (nie musi być blondynka i żeby była szczupła !)
        obiecuje w zamian za to przy każdym zachodzie słońca jaki tam bede oglądął na
        tej wyspie mile wspominac słuszne i sprawiedliwe żadania Knurowa o dostep do
        morza,
        od siebie dodam ze oni tam oprócz gości jadają głównie ryby, krowy i barany,
        wieprzowinkę też ale nie jest najlepsza, a kobiety miejscowe są zbyt tęgie jak
        na mój gust, pacyfik ciepły, wulkany grzeja i naprawde jest bardzo fajnie tak
        tam osiąśc na emeryturze, goraco polecam !
        i dlatego popieram słuszne żadania Knurowa o dsotep do morza !
        • Gość: Ukr A szczo ce za Knurow czy Knuriw... IP: 192.168.0.* / 212.26.134.* 16.08.01, 16:49
          A de znachodyccia cej Knurow czy Knuriw, bo ja nikoły w żytti pro nioho ne
          czuw?
          • tyu Re: A szczo ce za Knurow czy Knuriw... 17.08.01, 18:17
            Gość portalu: Ukr napisał(a):

> A de znachodyccia cej Knurow czy Knuriw, bo ja nikoły w żytti pro nioho ne
            > czuw?

Cij Knurów (50 tys. żyt.) eto hyrnicze misto na Hornoji Sileziji, na jih ot mista
            Gliwice. 600 km ot Bałtyka. Ce tolki buła szutka!

• Gość: Ukr Re: A szczo ce za Knurow czy Knuriw... IP: 192.168.0.* / 212.26.134.* 20.08.01, 08:21
              tyu napisał(a):
              > Cij Knurów (50 tys. żyt.) eto hyrnicze misto na Hornoji Sileziji, na jih ot mis
              > ta
              > Gliwice. 600 km ot Bałtyka. Ce tolki buła szutka!

Ja tak i zrozumiałem, że to był tylko żart (wyśmienity - tak uważam)...
              Dziękuję za odpowiedź!
              Mam nadzieję, że całą tą dyskusję wszyscy jej uczęstnicy nie potraktowali na
              seriowink))
              Niech żyje przyjaźń polsko-ukraińska!
              Wiktor z Kijowa.

• Gość: jurek1 Austriackie gadanie i tyle IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 16:28
    • Gość: Onyx Re: MY AUSTRIACY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU GALICJI ! IP: 62.87.254.* 16.08.01, 15:18
      Możesz sobie wziąść "Galicyjską nędzę", która pozostała po was i nie chce się
      stąd wynieść.
      Onyx
    • Gość: Tutus Re: MY AUSTRIACY DOMAGAMY SIĘ ZWROTU GALICJI ! IP: *.ti.telenor.net 17.08.01, 18:39
      Gdybys ........ jak w piosence ......... gdybys nie chodzil na wagary to bys
      wiedzial .......ze Austro-wegry powstaly na bazie spadku jaki pozostawila po
      smierc bezdzietnego Warnenczyka ....... Gdybys to wiedzial ...... gdybys
      pisaty i czytaty byl ......i czytal wiecej niz kalendaz ........
      Gdybys ...... wiedzial ze cale Austro-wegry bez Austrii polskie byly ...
      Gdybys ...... to bys bzdur nie pisal i zamentu nie czynil .......
      Tytus
    • jacek#jw Re: MY NIE MUSIMY NICZEGO SIĘ DOMAGAĆ 20.08.01, 09:20
      Fragment piosenki śpiewanej gdzieś na przełomie lat 60/70.

Za tym pustym stepem państwo jest ogromne,
      Żółty w zaciętości ostrzy kły.
      Wymyślili w noc bezsenną straszną bombę,
      Strasząc naród radziecki w każdej wsi.

Nikt nie zrobi z Moskwy pólka ryżowego
      I na Kremlu nie będzie sake chlał.
      Więc Rosjanie nie uczcie się chińskiego,
      Język polski w zupełności starczy wam.

...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka