Dodaj do ulubionych

Zbrodnia na Polsce!_Pakiet klimatyczny!

03.07.15, 19:29
W Paryżu...albo albo...
To my posiadający zasoby energetyczne powinniśmy uzależniać pozostałe kraje UE
a nie jak to zdradzieckie PO odwróciło aby nas Oni gołod..pcy uzalezniali bandyckim pakietem.

Oni trują wielokrotnie wiecej i przy tym nie mając lasów jak Polska każą nam po 100 €
zapychać pod ziemię CO2.

IQ=?

vod.gazetapolska.pl/10492-konwencja-programowa-pis-i-zjednoczonej-prawicy-myslac-polska
Ktoś słucha z tutejszych bolszewików głosu rozsądku?

vod.gazetapolska.pl/10492-konwencja-programowa-pis-i-zjednoczonej-prawicy-myslac-polska
Obserwuj wątek
    • prudernik Do PFa to też odreagowanie "bolszewika" 03.07.15, 21:43
      jakim obdarzył mnie (WCZEŚNIEJ) Twój ulubieniec.
    • jerycho666 powies sie to zwyciezysz moralnie 03.07.15, 21:47
      prudernik napisał(a):

> W Paryżu...albo albo...

Imponuje mi twoje chciejstwo.
      • prudernik Re: powies sie to zwyciezysz moralnie 03.07.15, 22:11
        "Chciejstwem" nazywasz wybór ISTNIENIA Polski?
        W obliczu jej OSTATecznego zwinięcia JEŚLI nie wygra PiS?
        • piq powtarzasz, męska cipko, retorykę Targowicy,... 04.07.15, 17:36
          ...która tak samo uzasadniała potrzebę "obrony tradycji i polskości". Wielu takich matołów jak ty (bo jesteś za głupi, żeby być rosyjskim agentem jak np. "Jar" czy sakiewkiewicz) dało się na to nabrać. Ty też się nabrałeś, jako notoryczny idiota, bo notoryczni idioci wierzą zawsze bezkrytycznie.

Ja jestem dlatego dobrym chrześcijaninem, że wątpię, gdyż jestem inteligentny poza horyzont twojego pojęcia. Ty nie wątpisz, bo ci nie pozwala IQ=19,5 cm. Więc modlisz się do nowej targowicy, choć wszystkie FAKTY wskazują na to, że realizuje ona rosyjski interes polityczny. Patrz, męska cipko, lustracja, Lizbona i zamach smoleński, a ostatnio deklaracje o unieważnieniu przetargu na śmigłowce, co odsunie ich dostarczenie poza rok 2018. Czyli polskie SpOpsy będą popinkalać na piechotę w razie wojny.

A, i nie przelogowałeś się jako avenger12 vel tawariszcz Dyrłow albo zerżnąłeś bezczelnie z jego propagitki.
    • piq przeczytaj sobie, matołku:... 04.07.15, 00:34
      biznes.onet.pl/wiadomosci/energetyka/rzad-niemiec-rezygnuje-z-kar-dla-elektrowni-weglowych-zatruwajacych-srodowisko/fzlpty
      www.ekonomia.rp.pl/artykul/1173198.html

Pakiet klimatyczny już w praktyce nie żyje. Czytaj poważne źródła, a nie rosyjską propagandę w szmatach tawariszcza sakiewkiewicza, który zabrał Gazetę Polską Wierzbickiemu z pomocą sowieckich agentów (sam się przyznał!) i zrobił z niej "gazetę" "polską" dla głupiutkich tadzieńków.
      • prudernik Re: przeczytaj sobie, matołku:... 04.07.15, 14:33
        Sam kretynku jesteś SUPER matołkiem
        - przyznając mi rację nadal WYZYWASZ mnie - jak ostatni nierozumiejący sedna sprawy kretyn.
      • prudernik Re: przeczytaj sobie, matołku:... 04.07.15, 14:40
        KRETYNEK PiQczy nadal nie rozumuje tylko reaguje na litery

...zobaczył VOD "gazeta polska" i już jak AUTOMAT GW pluje na odległość wścieklizną zatrutą POwską śliną POniżajacymi "tadzieńkami" z repertuaru przemysłu nienawiści resortowych dzieci

a nie pomyśli, że dla tadzieńka to jedyny kanał transmitujący do jego domu strumień TV z KONWENCJI NA ŻYWO PiSu i Gowina.

IQ=0 ZERO! ZMierzyłeś piciuniu zero?
        • piq sakiewkiewiczowi GP podarowali ubecy, cipciu,... 04.07.15, 17:42
          ...i sam się pośrednio do tego przyznał. Nieudolnie tłumaczy go pisi komuch targalski na swoim blogu, ale widać co jest grane. Wbij sobie to w swój długonosy niepolski łeb.
    • qwardian Re: Zbrodnia na Polsce!_Pakiet klimatyczny! 04.07.15, 13:33

Trzeba będzie odkręcić sprawę elektrowni atomowych, których program budowy głupia Platforma zamówiła na fali euforii redukcji CO2. Gazowe elektrociepłownie w W-wie i Płocku to sprawa stracona, a przecież również mogły pracować na węgiel. PiS na pewno zbuduje bloki energetyczne w Ostrołęce. W miarę rozwoju technologii samochodów zasilanych na prąd wzrośnie zapotrzebowanie na kolejne elektrownie.

Kiedy pomyślę ile dało się nabrać na szwindel związany z redukcją CO2 nakręcany wspólnie przez Gazprom i wiatraczkowych. Ile bzdur się przelało przez szpalty gazet, strony sieciowe i gadające głowy w sprawie o nic. Ale nasze asy z Platformy łykały wszystko jak młode pelikany...
      • polski_francuz Filtry i magazynowanie 04.07.15, 13:56
        Kilka lat temu mialem wyklady z "sécurité industrielle" i sie troche tym interesowalem. Energia ze spalania wegla jest OK, tule, ze:
        a) trzeba filtrowac by male czastki (nanometryczne czeste) ni fruwaly w powietrzu, nie dostawaly sie do pluc bo juz tam zostana.
        b) CO2 to o ile pamietam Niemcy chcieli by magazynowac pod ziemia. Idea nie byla chyba dobra.

I dla Hasza z Psiego Pola. Mieszkalismy na Sepolnie. Niedaleko nas, na Swojcu, byla fabryka chemiczna, ktora od czasu do czasu odgazowywala. Padaly ptaki w okolicach, m.in. na Zalesiu. Ale tez obowiam sie, ze moja ukochana Mama dostala raka wlasnie z powodu tej fabryki i zmarla w wieku tylko 52 lat.

Te tematy biore na serio bo mnie osobiscie dotykaja.

PF
        • prudernik Re: Filtry i magazynowanie 04.07.15, 14:47
          Mylisz pojęcia węgiel i fosfor oraz konteksty w tym czas i technologie.
          Na G.Śląsku to ołów i cynk alumiunium itd. a nie sam węgiel był przyczyną wys. wskaźnika chorób.
          Węgiel to pylica płuc.
          Nowoczesna technologia zgazowania węgla np. z j Wytwórnią Superfosfatu we Wrocławiu - Swojcu.
          • qwardian Re: Filtry i magazynowanie 04.07.15, 20:59

Filtrowanie siarki likwiduje szkodliwe skutki na otoczenie, bo CO2 to ma pozytywny wpływ na wegetację i historycznie porównując w ciągu setek milionów lat (nie setek tysięcy) dzisiaj jest go stosunkowo mało.

Ogólnie pylica węglowa jest mało szkodliwa, można ją wykaszleć, gorzej w złocie gdzie pracowałem, bo silicon, czyli krzemica pozostaje w płucach na zawsze.
            • polski_francuz Re: Filtry i magazynowanie 04.07.15, 22:13
              CO2 ma pozytywny wplyw jak sa lasy, puszcze albo dzungle. Jak nie ma roslin to sie nie przerabia w tlen.

PF
      • prudernik Re: Zbrodnia na Polsce!_Pakiet klimatyczny! 04.07.15, 14:41
        PiQczy stał na czele frontu ANTY-Haszystowskiego.
        • piq to nie był front, cipko,... 04.07.15, 17:39
          ...bo nie robi się frontu przeciwko wrzaskliwemu góvvniarzowi. Co najwyżej kto przechodzi, to go kopnie, bo góvvniarz jest brzydki, głupi, zakłóca spokój i sika w klatce schodowej. To i dostaje należyty vvpjerdól od każdego, kto ma na to ochotę. Potem góvvniarz hasz, znany jako "ci...19.5" się żali, że dostał za swoje.
          • prudernik Re: to nie był front, cipko,... 05.07.15, 00:33
            co Ty chory chłopcze odreagowujesz przy komputerze?...Żona to czyta i nie zaprowadzi do specjalisty?
    • 99venus Re: Zbrodnia na Polsce!_Pakiet klimatyczny! 09.07.15, 21:16
      "To my posiadający zasoby energetyczne powinniśmy uzależniać pozostałe kraje UE
      a nie jak to zdradzieckie PO odwróciło aby nas Oni gołod..pcy uzalezniali bandyckim pakietem. "
      - to tylko głupota czy już paranoja pisuarowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka