rubeus 21.07.03, 17:18 najlepsze moim zdaniem to : 1. królewskie 2. piwo warka [ jasne pełne] 3. tyskie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzulw Haineken 21.07.03, 19:03 Ale Haineken też ma kapitalne. I podoba mi się to stwierdzenie: "to PRAWDOPODOBNIE najlepsze piwo na świecie". A nie: "TO JEST WŁAŚNIE NAJLEPSZE". Odpowiedz Link
geograf Re: Haineken 21.07.03, 22:30 miałem napisać o Heinekenie Podoba mi się subtelność, prostota i siła skojarzeń w tej reklamie No i to hasło takie naturalne... Królewskie jest jajcarskie, Warka nawiązuje do Staropolskich czasów, Tyskie zwiedza świat Reklamy Reds'a to tez siła skojarzeń-tudzież regionalnych. Niedawno pojawiła się reklama piwa Ginger...no ciekawa... Odpowiedz Link
kklusek Re: Heineken 01.10.04, 14:12 rzulw napisał: > Ale Haineken też ma kapitalne. I podoba mi się to stwierdzenie: > "to PRAWDOPODOBNIE najlepsze piwo na świecie". > A nie: "TO JEST WŁAŚNIE NAJLEPSZE". Stwierdzenie dotyczy piwa Carlsberg a nie Heineken Odpowiedz Link
rzulw Re: reklamy piw 20.08.03, 08:27 Po szwedzku Tyskland znaczy Niemcy Przez jakiś czas było tu Tyskie w sklepach i większość klientów była przekonana, że pije niemieckie piwo. Odpowiedz Link
geograf Re: reklamy piw 21.08.03, 21:14 1. Rzulw-piszesz ze Szwecji? 2.No coz...Tyskie mialo dobra podbudowe w formie zludnego wyobrazenia o pochodzeniu..a skoro pili-znaczy,ze dobre... 3.Kto skonczyl te wyobrazenia i jaka byla reakcja konsumentow? Odpowiedz Link
rzulw Re: reklamy piw 21.08.03, 21:19 Heh Już nie piją... znikło ze sklepów. Przynajmniej w mieście, w którym jestem. Widać liczy się jakość, a nie przypuszczalne pochodzenie Odpowiedz Link
ceboolka Re: reklamy piw 08.11.03, 16:48 Wśród reklam piw, a nawet powiem więcej - z wszystkich reklam telewizyjnych, jakie się ostatnio pojawiają w tv - najbardziej podoba mi się scenka z nucącymi niskimi głosami żubrami i tekst jak z filmu przyrodniczego: "Żubr występuje w puszczy" - moim zdaniem rewelacja. Pzdr Odpowiedz Link
stary.prochazka Gingers 10.11.03, 13:36 Konwencja komiksu - dobry ale niemiłosiernie spaprany pomysł Odpowiedz Link
ixtlilto Re: reklamy piw 03.01.04, 10:08 Z dawna reklama żywca, stylizowana na 7 grzechów głównych?!? Była ze 3 lub nawet 4 lata temu; ale nadal jestem pod jej wrażeniem. Obecnie Heineken mi się podoba. Ogólnie pomysł i łatwość rozpoznania spotu. Odpowiedz Link
lamancza Re: reklamy piw 19.02.04, 15:19 ixtlilto napisała: > Z dawna reklama żywca, stylizowana na 7 grzechów głównych?!? Była ze 3 lub > nawet 4 lata temu; ale nadal jestem pod jej wrażeniem. To była reklama Browar-u, marki Okocimia, chyba juz padła. Odpowiedz Link
aankaa Re: reklamy piw 21.02.04, 15:06 lamancza napisał: > ixtlilto napisała: > > > Z dawna reklama żywca, stylizowana na 7 grzechów głównych?!? Była ze 3 lub > > > nawet 4 lata temu; ale nadal jestem pod jej wrażeniem. > > To była reklama Browar-u, marki Okocimia, chyba juz padła. fakt, Okocim - ostała mi się na pocztówkach (wiszą oprawione w kuchni) Odpowiedz Link
pshamack Re: reklamy piw 20.05.04, 16:10 A co powiecie o powszechenie wykorzystywanym w reklamie piwa motywie gór? Podobno góry to unikalne pojęcie, które wywołuje tylko pozytywne skojarzenia i dlatego ten temat w reklamie jest tak eksploatowany. Odpowiedz Link
ixtlilto Re: reklamy piw 06.06.04, 14:55 zaczyna mi się podobać nowa kampania Zywca (chyba!) i czekam niecierpliwie co będzie dalej... Czechom gratulujemy Pragi Niemcom gratulujemy Oktoberfestu Grekom gratulujemy Zorby ... Odpowiedz Link
karmilla Re: reklamy piw 30.06.04, 10:36 a mnie się podobało hasło (na parasolu w ogródku): Piast - piwo Zdolnego Śląska. poza tym lubię Redd'sa: Pendemnabendem czy totem potem. Obecne Redd's bee free już trochę mniej, ale też lubię Odpowiedz Link
jozefoslawek Re: reklamy piw 13.08.04, 02:54 Najlepsza byla reklama sprzed kilku lat, w ktorej taki facet gadal: Najbardziej cieszy mnie, ze w Polsce tak lubiane i poularne jest piwo bezalkoholowe -------------------------------- Tak wiec... czy naprawde nie wiesz, ze UJAWNIAM PRAWDE? A prawda boli... www.prawda.blox.pl Odpowiedz Link