Dodaj do ulubionych

Francja - ślub z nieboszczykiem

03.06.17, 17:06
www.tygodniknarodowy.pl/6969/francja-zabity-w-zamachu-policjant-bierze-slub-ze-swoim-partnerem/

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
widzicie? to jest dopiero kultura, postęp i wyższa cywilizacja.
Gdzie nam zaściankowym Polakom do nich właśnie.
Obserwuj wątek
    • perla należy życzyć młodej parze 03.06.17, 17:21
      wspaniałego miesiąca miodowego i długich lat udanego małżeństwa.
      Liczę, że teraz nowożeńcy umieszczą w necie ślubne zdjęcie wraz z prezydentem Francy właśnie.
      • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 17:28
        Nasz prezydent jest pienkny. I taki meski...postawil siem nawet Trumpowi. Nie dziwota, ze o nim marzysz.

PF
        • perla Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 17:35
          polski_francuz napisał:

> Nasz prezydent jest pienkny.

skoro on taki piękny to może wypełni obowiązki małżeńskie w zamian za nieobecnego nieboszczyka.
          Idziecie światłą drogą, jeszcze trochę i przegonicie Egipt właśnie:

wiadomosci.onet.pl/swiat/egipt-pozegnalny-seks-z-zona-do-6-godzin-po-smierci-propozycje-zmian-w-prawie/kb0gw
          • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 18:05
            Sex to we Francji wazna sprawa. Nie wyobrazam sobie bezjajnego lidera, ktory rucha wyborcow i ma kota.

PF
            • perla Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 18:26
              polski_francuz napisał:

> Sex to we Francji wazna sprawa.

seks seksem ale pieprzenie jak popadnie kończy się mal francese co pada na wasze mózgi jak widać właśnie.
              • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 18:41
                Zdrowy sex pomaga w zyciu i sprzyja zdrowemu rozsadkowi. Jeszcze tu nie widzialem, zeby z wypadku samolotowego z winy pilota o slabym chrakterze robiono panstwowa religie.

Ojczyzna sie ma i ja kocha ale sex sie ma z ludzmi, z jakimi ma sie przyjemnosc miec sex. Co trzeba dobrze wbijac w durnowate pisowskie glowy. Na otylych pisowskich nieudacznikach.

Na mnie czas. Jakis sex przyda mi sie. Chyba, ze to do stolu mnie wolaja.

PF
                • gertuszka Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 19:16
                  Piszecie o sexie jak o sporcie. "Uprawiać sex" teraz się mówi. Nie wydaje mi się, żebym była staroświecka ale uprawiać można grządki. Zmiechanizowanie najbardziej intymnej dla dwojga (sic!) sytuacji jest dla mnie nie do przyjęcia. Szafowanie sobą w tej kwestii jest zwyczajną prostytucją, nazywaną obecnie przeniesieniem lęków, odreagowywaniem czegoś. Nie wiem. Bardzo niezrozumiałe jest dla mnie już pierwzze Twoje zdanie. Chyba już ten polski jezyk zupełnie stał Ci się obcy bo piszesz niezrozumiałą skladnia dla mnie. Kiedyś separacja od łoża i stołu. dzisiaj na to "wołają". Pewnie można i tak. Ale to nie moja bajka. It's not my cup of tea. wink
                  • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 21:25
                    Jezyk sie rozwija i zyje swoim zyciem. To prawda, ze moj jezyk polski ma charakter angielski, francuski i niemiecki czyli jezykow ktore uzywalem i w pracy i w zyciu codziennym.

Ale, proponuje olac skladnie, i pozostac przy pierwszym przykazaniu, ktore brzmi: badz zrozumialy i przekaz to co masz do przekazania.

Amen

PF
                    • gini Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 10:56
                      O to chodzi, ze nie jestes zrozumialy, co pisza ludzie na okraglo
                      • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 11:01
                        Alez nie droga gini, nie badz taka cwana. Kolezanki forumowe pisza, ze moja skladnia jest niedobra. Ze "za i przeciw" nie jest zbyt po polsku itp. Chodzi zatem o forme a nie o sens.

A co z autostradami belgijskimi? Ruszylo sie cos? Bo ruszam juz we wtorek!

PF
                        • gini Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 12:29
                          Kup sobie franco dobry samochod, i naucz sie jezdzic, bo zlej baletnicy to i rombek od spodnicy przeszkadza.
                          Moze zmien trase i nie jedz przez Belgie,bedzie mniej przykrego aromatu.
                          • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 12:47
                            Samochod jest dobry bo wynajety. To prawda, ze diesel ale mam nadzieje, ze katalizator nie byl oszukiwany i zbyt smrodzic nie bedzie.

Co do wyzwisk? No coz kazdy jest jaki jest i predzej czy pozniej prawda na jaw wychodzi.

PF
                            • gini Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 13:01
                              A wynajety to dobry, wspaniale i fajnie, ze masz nadzieje ,co do brzydkich aromatow, to nie o samochod mi chodzilo , franca to nie wyzwisko, to od takiej brzydkiej choroby, a poniewaz pochwalasz sex obojetnie jaki to pasuje do ciebie jak ulal .Twoi kumle z bylej dzungli z Calais znoow morduja ludzi, nie mozeciie wybudowac im paru pieciogwiazdkowych hoteli , zeby sie robactwo, nie rozaprzestrzeniialo na caala Europe?

A i koniecznie podwyzszcie im zasilki, zniiescie ten stan wyjatkowy.

• polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 13:15
                                Moi kumle z Calais chca do Anglii i dobre hotele ani zasilki ich we Francji nie zatrzymaja.

PF
                                • gini Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 13:25
                                  A chca do Anglii , no patrz pan, a moze na pustyni gdzies im lepiej by bylo?Ciebie mogliby zabrac ze soba, bo masz problemy z poruszaniem sie po autostradzie, a tam daliby wielbllada, i problemow bys nie mial.
                                  • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 21:13
                                    To jest dobra rada: po belgijskich autostradach trzeba sie poruszac na wielbladzie.

Proste, ale trzeba bylo pomyslec!

PF
                                    • gini Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 21:16
                                      No wiesz jak ktos umie jezdzic to jezdzi samochodem, ale popaprancom pozostaja wielblady,
                                      • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 21:28
                                        Na samochody to za duzo dziur. Pewnie przygotowujecie sie juz na wielblady. Trzeba uprzedzic innych i stworzyc odpowiednie znaki drogowe. Zgaduje, ze wypozyczalnia wielbladow bedzie na Molenbeeku, he?

PF
                                        • gini Re: należy życzyć młodej parze 04.06.17, 21:38
                                          No patrz ja jezdze bardzo czesto , ba ludzie jezdza codziennie, i jezdza, ale jak sie trafi taka niemota jak ty to co mu pozostaje?Ponarzekac na autostrady.

A jakie specjalnie dla ciebiie znaki droogowe sa potrzebne?To zamowie, moze taki Uwaga kierowcy, bedzie przejezdzala franca, wiec ratuj sie kto moze.

Ty sie martw o te siedem milionow co sa we Francji , i martw sie o stan wyjatkowy.Ale tobie przeszkadzaja tylko ci z Molenbecku, we Francji juz nie przeszkadzaja, do Polski tez bys sprowadzil tatalajstwo.

Kolegom z knajpy, moze nie kurtka przeszkadza tylko twoj kretynizm.
                                        • perla gini wyluzuj 04.06.17, 23:46
                                          w temacie dróg w Belgii to ten Polski Pajac ma rację.
                                          Syfiasto to wygląda.
                                          Ale lepsze to niż pod paryskie getta.
                                          Napisz mu aby tam się przejechał.
                                          Ciekawe czy ujdzie z życiem właśnie?
                                          • gertuszka Re: gini wyluzuj 05.06.17, 08:50
                                            A kiedy ty byłeś ostatnio za granicą i czego, co? Slęczysz dniami i nocami przed komputerem. I czytasz jakie są drogi, tak? Kiedy byłeś w Paryżu. Kiedy wyjechałeś poza Zamośc lub Tomaszów. Lata temu. Nic nie wiesz.
                • gini Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 20:14
                  Franco, przeciez ani polska ani rosyjska prokuratura , nie ustaliila jeszcze winnych.A ty franco mozesz uderzycv do Biedronia bedziesz mial duzo sexu i zostaniesz prezydentowa miasta Slupska,chyba .

Kto wyrzezbil takiego, przymulka,?
                  • polski_francuz Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 21:29
                    Nu, balaganiarko. Zreperowalas te cholerne belgijskie drogi? Juz we wtorek rusze nimi by osiagnac centrum imperium europejskiego - Niemcy. I znow boje sie, ze na drodze do Liège cos sie memu pieknemu autu stanie. Przez belgijskich balaganiarzy.

Utrzymuja dzihadistow w Molenebeku a drog nie potrafia utrzymac.

Fuj!

PF

• blueelvic2 Polki biora slub z Jezusem... 04.06.17, 14:00
                Czy z ich mozgiem jest wszystko w porzadku, a jezeli tak, to dlaczego?

Mam nadzieje, ze odpowiesz?
            • wikul Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 22:46
              polski_francuz napisał:

> Sex to we Francji wazna sprawa. Nie wyobrazam sobie bezjajnego lidera, ktory ru
              > cha wyborcow i ma kota.

A nie odwrotnie?
      • kalllka Re: należy życzyć młodej parze 03.06.17, 23:18
        Heh, to już nie takie nowe hasło.. miłość poza grób.
        Spójrzmy co nam przynosi francuskie
        vie eternelle..
        www.bleepingcomputer.com/news/security/eternalblue-nsa-exploit-becomes-commodity-hacking-tool-spreads-to-other-malware/

Ps
        Gdyby arcycep ciekawym o czym traktuje w/w,www, służę pomocą
    • arceszk Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 17:53
      Zaczynam oglądać film z King-Kongiem.
      • arceszk Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 21:01
        Żal mi Konga.

Nie potrafił się zmniejszyć.
    • benek231 A gdy pedofile w sutannach biora slub z Jezusem:O) 03.06.17, 18:27
      to jakos ci to nie przeszkadza, hitlerku...
    • gertuszka Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 19:12
      Wzruszająca wierność, nawet po śmierci. W zasadzie, jeśli panowie są dyskretni, to ok. Nie zaglądam NIKOMU do alkowy. Ale nie chcę też słuchać odgłosów z niej, piszę w sensie metaforycznym. Nie chcę wiedzieć kto z kim, jak i tentego bo to jest ICH sprawa. Nie chcę być wciągana w "sposoby pożycia".

Dziś parada równości, tyle policji było, że ho ho, a ja akurat szłam sobie ulicami i nic nie wiedziałam. Nie jestem fanką parad.
      • benek231 To oni opowiadaja jak to robia? :O) 03.06.17, 20:45
        gertuszka napisała:

Nie chcę wiedzieć kto z kim, jak i tentego bo to jest ICH sprawa. Nie chcę być wciągana w "sposoby pożycia".
        Czy nalezy rozumiec zatem, ze nie masz nic przeciwko byciu wciagana w cudze heteroseksualne detale wspolzycia?
      • blueelvic2 Zgadzam sie... 04.06.17, 00:34
        Najlepsze wyjscie to nie komentowac. Dlaczego? Bo tuz za rogiem czai sie seks oralny, analny...
        Pojawia sie heteroseksualnosc, biseksualnosc czy tez homoseksualnosc. Obok peofilia, religia i zasady moralne. Milosc, tolerancja, obluda i nienawisc. Niewiedza, ciemnota i wiara.
    • dachs Po żonie to wdowiec, a po mężu to chyba - "wdów" 03.06.17, 20:53
      perla napisał:

> widzicie? to jest dopiero kultura, postęp i wyższa cywilizacja.
      > Gdzie nam zaściankowym Polakom do nich właśnie.

Aaa, tam - kultura, postęp i wyższa cywilizacja.
      Polska zaściankiem finansowym, po prostu jest.
      Wiesz ile renty wdowiej dostanie taki wdów?
      • qwardian Re: Po żonie to wdowiec, a po mężu to chyba - "wd 03.06.17, 21:03

Więcej terrorystów i zamachów. Na trupach tworzyć majatki i wartość dodaną, to by wprowadziło nawet autora Kapitału w prawdziwe zdumienie...
      • wikul Re: Po żonie to wdowiec, a po mężu to chyba - "wd 03.06.17, 22:49
        dachs napisał:

> Aaa, tam - kultura, postęp i wyższa cywilizacja.
        > Polska zaściankiem finansowym, po prostu jest.
        > Wiesz ile renty wdowiej dostanie taki wdów?

O tym pewnie Perła zapomniał, ja zresztą też.
        • qwardian Re: Po żonie to wdowiec, a po mężu to chyba - "wd 03.06.17, 22:54
          Nie łudź się więcej, oczekuj najgorsze...
      • gertuszka Re: Po żonie to wdowiec, a po mężu to chyba - "wd 03.06.17, 22:56
        Wiesz ile renty wdowiej dostanie taki wdów?

Jaki jesteś cyniczny! ps. Ile? wink
        • dachs Re: Po żonie to wdowiec, a po mężu to chyba -  04.06.17, 00:15
          gertuszka napisała:

> Jaki jesteś cyniczny! ps. Ile? wink

Robię co mogę. Nie wiem, ale na pewno więcej niż kochanek policjanta. smile
    • qwardian Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 20:56
      Na ceremonii pojawiła się burmistrz Paryża Anne Hidalgo oraz były prezydent Francji Francois Hollande.

Ooo trup polityczny również obecny . Noc poślubna należy do robaków i bakterii beztlenowców, które są naprawdę wierne i konsumują swój związek z panem młodym smile
      • polski_francuz Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 21:32
        Niech bedzie pochwalony. Panie kwardian, to byl akt symboliczny. Rozumiesz Pan symboliczny? Czy mam moze lepiej to wytlumaczyc uzywajac pisowskich symboli?

PF
        • qwardian Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 22:06
          Duch czorta nie spływa na mnie zbyt łaskawie, ale postaram się to przemyśleć...
        • wikul Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 22:52
          polski_francuz napisał:

> Niech bedzie pochwalony. Panie kwardian, to byl akt symboliczny. Rozumiesz Pan
          > symboliczny? Czy mam moze lepiej to wytlumaczyc uzywajac pisowskich symboli?

Nie da rady, nie trafi. Co innego gdyby to powiedział Czarzasty.
        • kalllka Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 04.06.17, 11:14
          aktu zaślubin zazwyczaj jest symboliczny.
          Np. Akt zaślubin Polski z morzem.
          Uważasz panf, ze tam tez o jakieś pisowskie symbole chodziło/ uważaj pan bo się w piętkę gonisz, broniąc idiotyzmow/
      • gini Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 04.06.17, 10:54
        Mowisz, ze noc poslubna nalezy do robakow, a moze jak drzewiej bywalo Macron skorzysta do prawa pierwszzej nocy, ewentualnie odda ten zaszczyt francuzowi.
        • blueelvic2 Polki biora slub z Jezusem... 04.06.17, 14:05
          Kto skorzysta z praw pierwszej nocy? Biskup, wikary czy moze sam Jezus wysle ducha swietego, zeby dziewice orgazm przezyly?
    • hymenos Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 21:30
      A ja jestem ciekaw jak nieboszczyk powiedział TAK. Bez tego związek jest nieważny, nawet jak zostanie skonsumowany.
      • polski_francuz Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 21:33
        Zywy, polskich francuz, powie ci ze drwienie z symboli jest glupota. Podobna jak ladowanie na malym lotnisku we mgle.

PF
        • hymenos Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 21:43
          polski_francuz napisał:

> Zywy, polskich francuz, powie ci ze drwienie z symboli jest glupota. Podobna ja
          > k ladowanie na malym lotnisku we mgle.
          >
          > PF

Drwina z drwiny nie może być symboliczna i z założenia zawiera pierwiastek głupoty. W przeciwieństwie do lądowania.
          • polski_francuz Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 21:52
            Drogi kolego, ladowanie we gle na malym lotnisku bylo balaganem. Robienie z tego panstwowej religii bylo i jest glupota, ktora cofa rozwoj panstwa o kilka wiekow. Te glupote, obecna w polskim zyciu politycznym warto (a wlasciwie to nalezy) wykorzenic.

A wracajac do watku i do zainicjowanej nim dyskusji dyskusji. Zanim sie wezmie za ocene innych, to:
            a) warto ich poznac i zrozumiec;
            b) warto miec samemu czysto przed swoim progiem.

PF
            • blueelvic2 W Polsce slub z Jezusem biora... 03.06.17, 22:09
              On chyba tez juz nieboszczyk... Dziewica, oblubieniec Jezus, a wszystko w majestacie purpuratow.

• hymenos Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 04.06.17, 20:21
              polski_francuz napisał:

> a) warto ich poznac i zrozumiec;

Zatem przybliż nam tu francuską tradycję brania ślubu z nieboszczykiem. Chciałbym zrozumieć coś o czym w życiu nie słyszałem.

> b) warto miec samemu czysto przed swoim progiem.

A konkretnie?!
              • polski_francuz Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 04.06.17, 21:23
                Mozna sie zenic z nieboszczkiem/czka za zgoda prezia. Tak zrobila pani Jaskiewicz, ktorej partner zginal w wypadku.

A konkretnie co kraj to obyczaj. A obyczaje sie szanuje.

PF
                • hymenos Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 05.06.17, 08:47
                  polski_francuz napisał:

>> A konkretnie co kraj to obyczaj. A obyczaje sie szanuje.

To jedynie półprawda. Tak, co kraj to obyczaj, jednak wymóg szacunku wobec dziwacznych zachowań, praw czy zwyczajów odmiennie traktujących ceremoniały i rzeczy, które są ważne dla rodzimej kultury jest pozbawiony podstaw. Jeśli śmieszy mnie górnolotne uzasadnianie chęci zagwarantowania sobie odpowiedniego statusu prawnego, materialnego czy społecznego poprzez miłość, którą można było usankcjonować lata wcześniej, to nie widzę żadnego powodu, by na tą śmieszność wskazywać.
    • blueelvic2 Sensacji gosciu szukasz... 03.06.17, 22:13
      Tak na marginesie ten watek jest do doopy.

Gdybys napisal o slubie polskich dziewic z Jezusem, to ewentualna dyskusja mialaby znacznie ciekawszy oddzwiek.
      • qwardian Re: Sensacji gosciu szukasz... 03.06.17, 22:50
        A więc zaślubiny z pedałem to religia. Gwarantuje coś oprócz xxx-ja w xxx-ie..
        • blueelvic2 To znaczy, ze Jezus byl pedalem... 04.06.17, 00:22
          Nic mi o tym nie wiadomo.

Na marginesie twojego komentarza pewna refleksja. Czy rodzic moze pozbawic wlasne dziecko milosci tylko dlatego, ze jego syn jest p.... O nie, on jest zapewne tylko homoseksualista. Pedalami sa inni.

Odpowiedz prosze.
      • polski_francuz Re: Sensacji gosciu szukasz... 03.06.17, 22:51
        Nie sensacji. Szuka popularnosci na koszt innych. Stworzyl watek oklamujac innych, ze go zona porzucila. Wielu pospieszylo by mu psychicznie pomoc.

A to byl zwyczajny pis, oh pardon, pic, ktory wzburzyl wielu wpisujacaych. Od tej pory szuka popularnosci. Cos tak jak Duda szuka szacunku, proponujac nowa konstytucje.

PF
        • blueelvic2 To takie bezsensowne pisanie watkow... 04.06.17, 00:28
          Zadnej refleksji, zero dyskusji i brak konkluzji, a przeciez mamy do czynienia i z etyka, z moralnoscia...

Zasady moralne, medycyna i filozofia tworza lancuch zachowan i ocen. Temat rzeka.
          • wikul Re: To takie bezsensowne pisanie watkow... 04.06.17, 00:49
            blueelvic2 napisał(a):

> Zadnej refleksji, zero dyskusji i brak konkluzji, a przeciez mamy do czynienia
            > i z etyka, z moralnoscia...
            >
            > Zasady moralne, medycyna i filozofia tworza lancuch zachowan i ocen. Temat rzek
            > a.

To załóż jakiś swój ambitny wątek i pokaż nam jak się dyskutuje na takim wątku.
            • blueelvic2 Zakladalem juz wiele, ... 04.06.17, 03:45
              ale ciebie tam nie bylo. Probowalem pisac i w twoich, ale nie doczekalem sie odpowiedzi. Widocznie mamy inny poglad na temat czym jest forum i na jego tematyke.

To załóż jakiś swój ambitny wątek i pokaż nam jak się dyskutuje na takim wątku.

Zarty sobie robisz?

Narmalnosc nakazuje, aby autor watku otwarcia ewentualnie ta dyskusja pokierowal. Zakladam, ze piszac watek ma sie jakies przeslanie do pozostalych uczestnikow forum, ... albo chcialoby sie poznac opinie innych w takiej czy innej sprawie.

Masz tu kilka przykladow:

* watek kontrowesyjny, ale...

forum.gazeta.pl/forum/w,13,164062995,164062995,Gdyby_Gosiewska_suka_byla_i_miala_wolny_czas_.html

** obyczajowsc parlamentarna i nie tylko

forum.gazeta.pl/forum/w,13,164026913,164026913,Krystyna_Pawlowicz_poselski_sposob_bycia_.html

** wielka polityka

forum.gazeta.pl/forum/w,13,163704925,163704925,Przed_nami_spotkanie_Trumpa_z_Xi_Jinpingiem_.html

** kontrowersje w sprawie BW (historia i rzeczywistosc)

forum.gazeta.pl/forum/w,13,163913689,163913689,Izraelskie_osiedla_na_Zachodnim_Brzegu_.html
              Bylo tego duzo, duzo wiecej.

Sadze wikul, zeby ktos mogl cos pokazac (lepiej lub gorzej), to nalezy stworzyc ku temu szanse.

Empatia na sztandarach, to jeszcze nie wszystko.

• wikul Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 03.06.17, 23:03
      perla napisał:

> widzicie? to jest dopiero kultura, postęp i wyższa cywilizacja.
      > Gdzie nam zaściankowym Polakom do nich właśnie.

Teraz wszystko jest możliwe Perła, nawet ułaskawienie niewinnego.
    • institoris2 Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 04.06.17, 04:28
      a ja przykladowo mam potrzebe ozenic sie z osoba jeszcze nie urodzona.
      Wiem, ze ma na imie Ewa i urodzi sie w roku 2516. Jak mnie zechce, to moj dzisiejszy wpis badzie dowodem, ze ja tez tego chcialem.
    • lont12 Re: Francja - ślub z nieboszczykiem 04.06.17, 23:48
      lepiej późno niż wcale, jak mawiają nekrofile, do których zalicza się sam pan prezydent Macron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka