Dodaj do ulubionych

'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich ...

19.07.17, 08:20
'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego brata. Zniszczyliscie go, zamordowaliscie. Jestescie kanaliami !'
(Prezes Jaroslaw Kaczynski z mownicy sejmowej do poslow opozycji, sroda 18.07.2017 r.)

Moze byc tylko gorzej ....

tete
Obserwuj wątek
    • arceszk Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 08:37
      Czekam - z przyjemnością - na występy K. przed sądem. Oskarżenie poważne, zapewne ma mocne dowody.

No.

I nareszcie tajemnica się wyjaśni. A ja będę mógł wrócić do przerwanej, nudnej, pisaniny.
      • lont12 Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 09:48
        C.P. staryś a głupiś, w parlamencie można powiedzieć wszystko co leży na sercu, jak w Hyde Parku
    • polski_francuz Transformacja 19.07.17, 08:41
      Jest tak jak sie obawialem: Polska jest rzadzona przez zadnego zemsty osobnika. Nie ma co patriotyzmu, logiki, sensu politycznego szukac. Jest jedynie zaslepiona zemsta.

Reforma sadowa jest pewnie by Tuska ukarac.

Nie wiem, droga t_ete, co pisac. Czuje sie jakby moja Ojczyzna zamieniala sie jakas niezrozumiala ohyde.

PF
      • t_ete Re: Transformacja 19.07.17, 09:11
        polski_francuz napisał:

> Jest tak jak sie obawialem: Polska jest rzadzona przez zadnego zemsty osobnika.
        > Nie ma co patriotyzmu, logiki, sensu politycznego szukac. Jest jedynie zaslepi
        > ona zemsta.
        > Reforma sadowa jest pewnie by Tuska ukarac.

Pragnienie zemsty to bardzo silny fundament. Jesli ma sie narzedzia - mozna na nim budowac cale gmachy.

> Nie wiem, droga t_ete, co pisac. Czuje sie jakby moja Ojczyzna zamieniala sie j
        > akas niezrozumiala ohyde.

Wczorajszy wieczor - z ludzmi, ktorzy pod prezydenckim palacem spiewali Warszawianke, Hymn, palili swiatelka, krzyczeli 'Chcemy weta'. To byl komunikat do Prezydenta. Pokojowa demonstracja, wyrazenie woli.

A Sejm ?
        Czy naprawde ludzie, ktorzy zaglosowali na PiS - chca by Jaroslaw Kaczynski 'ukladal im zycie' i czynil to takimi metodami ?
        Dziela z nim nienawisc, pogarde wobec przeciwnikow politycznych i pragnienie zemsty - za wszystko zle co im sie w zyciu wydarzylo ?
        Zadaje pytanie - wlasciwie sobie .... bo nie wiem.
        Mam nadzieje, ze nie.

Ze po kolejnej zaslonie, ktora spada - przyjdzie chwila trzezwego myslenia.

tete
        • arceszk Re: Transformacja 19.07.17, 09:32
          Droga tete,

tu kwestia, której nie bierze się pod uwagę.

W Sejmie, w pierwszej ławie zasiada ZBAWICIEL. Z poczuciem wszech-mocy i - w związku z tym - wszech-racji.
        • polski_francuz Re: Transformacja 19.07.17, 12:07
          "Pragnienie zemsty to bardzo silny fundament."

To prawda. I mnie sie zdarzylo zemsta kierowac. Tyle, ze w moich prywatnych sprawach. Pewnie nie mialem wladzy na jakisms organizmem by osobista zemste realizowac wspolnie. Kaczynski ma inteligencje by pociagnac za swoim pragnieniem zemsty wielu.

I tu jest chyba problem. Dlaczego tak wielu Polakow daje sie oszukiwac by pomoc Kaczynskiemu w realizacji jego zemsty? Naiwnosc? Niezdolnosc do samodzielnego myslenia i samodzielnego podejmowania decyzji zgodnie z mottem "panstwo za mnie pomysli i zrobi"?

Jak Ci juz napisalem przykro mi. Tym bardziej, ze jak mam cos zrobienia to to robie. A w tym wypadku moge tylko hallakowac, jak jakis Francuz.

PF
          • xiazeluka Re: Transformacja 19.07.17, 12:45
            Troje zatroskach hipokrytów kwestionuje demotfukratyczny wybór większości wyborców. Buhahaha.
            • wkkr Re: Transformacja 19.07.17, 14:01
              A gdzie ty w tych postach masz kwestionowanie demokratycznego wyboru? No gdzie? Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?
              =============
              Hitler wygrał wybory, potem poparcie dla jego polityki sięgnęło nawet 90%. W ostatnich dniach wolny nie było wiele mniejsze. Czy to w jakikolwiek sposób legitymizuje dokonania Hitlera a jego krytyków czyni hipokrytami?
              • xiazeluka Re: Transformacja 19.07.17, 14:38
                "Czuje sie jakby moja Ojczyzna zamieniala sie jakas niezrozumiala ohyde."

Takie wyznanie poczynił polski_pajac, a reszta wykwintnego towarzystwa energicznie przytaknęła.

Towarzysz Hitler nigdy nie uzyskał w wolnych wyborach więcej niż 44% głosów. Nie opowiadaj bujd o 90%. Przykład tow. Hitlera pokazuje w przyspieszonym tempie miejsce, do które zmierza demotfukracja - do dyktatury.
                • wikul Re: Transformacja 19.07.17, 15:39
                  xiazeluka napisała:

> Towarzysz Hitler nigdy nie uzyskał w wolnych wyborach więcej niż 44% głosów. Ni
                  > e opowiadaj bujd o 90%. Przykład tow. Hitlera pokazuje w przyspieszonym tempie
                  > miejsce, do które zmierza demotfukracja - do dyktatury.

A towarzysz Liliputin uzyskał 37,58% i wydaje mu się, a niektórzy mu w tym wtórują, że może wszystko rozpie...ć po swojemu. Do usranej śmierci można tłumaczyć że demokracja to nie tylko większość, nie zrozumieją. Szkoda słów.
                  • benek231 Dyskutujesz z Kretynem o demokracji? :O) 19.07.17, 16:04
                    Przeciez to prawie to samo co i ty na demokracje bys plul. Legitymizujesz polemike z ta antydemokratyczna swinia, ktorej co najwyzej mozna dac kopa w dupe, a nie probowac wytlumaczyc cokolwiek. To jest koscielna czarna sotnia, na uslugach Putina. Tak czy owak - agentura.
                    • xiazeluka Re: Dyskutujesz z Kretynem o demokracji? :O) 19.07.17, 19:39
                      Antydemotfukrata musi wyjaśniać demotfukratom na czym ich ta demotfukracja polega.
                      • gini Re: Dyskutujesz z Kretynem o demokracji? :O) 22.07.17, 20:40
                        Bozesz Ty moj, ze mnie sie znow zachciewa Luki czytac, ale trudno sie z Toba w tym przypadku nie zgodzic .

Tyle, ze dla niektorych demokracja jest kiedy to oni maja wladze, a jak nie maja to nie ma demokracji.
                        Takie jest zycie
                  • xiazeluka Re: Transformacja 19.07.17, 19:33
                    "Do usranej śmierci można tłumaczyć że demokracja to nie tylko większość, nie zrozumieją. "

A co jeszcze? Dwie kadencje temu wygrała Peło i przez 8 lat robiła, co chciała, żadnej mniejszości o zdanie się nie pytając. Dołączasz do klubu hipokrytów, co nie jest zaskoczeniem.
                    • wikul Re: Transformacja 19.07.17, 19:53
                      xiazeluka napisała:

> "Do usranej śmierci można tłumaczyć że demokracja to nie tylko większość, nie z
                      > rozumieją. "
                      >
                      > A co jeszcze? Dwie kadencje temu wygrała Peło i przez 8 lat robiła, co chciała,
                      > żadnej mniejszości o zdanie się nie pytając. Dołączasz do klubu hipokrytów, co
                      > nie jest zaskoczeniem.

Przestań pieprzyć w kółko to samo, jakby mogła robić co chciała to by Ziobro już dawno siedział. PO nie rządziła sama, musiała liczyć się z PSL i twierdzenie że robiła co chciała to pisowski mit. Jak się rządzi z PSL popytaj eseldowców. Dodatkowo przez kilka lat musiała zmagać się z pisowskim prezydentem a na kluczowym stanowisku CBA Tusk zostawił Kamińskiego. Wyobrażasz sobie coś podobnego teraz? Inaczej obsadzano składy komisji i innych stanowisk. Co ma do tego hipokryzja? Wystarczy bez uprzedzeń przypomnieć sobie te rządy albo coś poczytać a nie walić z głowy jak chory w kubeł.
                • dachs Re: Transformacja 19.07.17, 18:01
                  xiazeluka napisała:

> Towarzysz Hitler nigdy nie uzyskał w wolnych wyborach więcej niż 44% głosów. Ni
                  > e opowiadaj bujd o 90%. Przykład tow. Hitlera pokazuje w przyspieszonym tempie
                  > miejsce, do które zmierza demotfukracja - do dyktatury.

Co robić zatem, Xiążę. Co robić?
                  Nie pytam o stan idealny.
                  Pytam co robić tu i teraz, by te 40% Kaczyńskiego nie doprowadziło do dyktatury.
                  Masz jakis konkretny pomysł?
                  • xiazeluka Re: Transformacja 19.07.17, 19:38
                    A na czym, Twoim zdaniem, ta dyktatura ma polegać? Kiedy tow. Tusk ukradł naszą forsę z OFE, TK na wyścigi kiwał głowami z aprobatą. Kiedy Peło desantowało do TK swoich sędziów, nikt o dyktaturze z przerażeniem nie opowiadał. Kiedy Janicki dostał awans za Smoleńsk, nikt nie ryczał wniebogłosy, że miernych i wiernych Platfusy promują. I tak dalej.
                    Chcieliście demotfukracji, to ja macie. Raz wygrywają łajdacy bezbożni, a raz pobożni.
                    • wikul Re: Transformacja 19.07.17, 20:00
                      xiazeluka napisała:

> A na czym, Twoim zdaniem, ta dyktatura ma polegać? Kiedy tow. Tusk ukradł naszą
                      > forsę z OFE, TK na wyścigi kiwał głowami z aprobatą.

Trzeba było wykonać ruch uprzedzający i ulokować je w SKOK-ach.

Kiedy Peło desantowało do
                      > TK swoich sędziów, nikt o dyktaturze z przerażeniem nie opowiadał.

Do TK wybierano najlepszych prawników a nie serwilistyczne miernoty. Rzeczywiście, dyktatura.
                      • qwardian Re: Transformacja 19.07.17, 20:14
                        Nie najlepszych prawników, tylko łasych na granty pieniężne z fundacji Sorosa, jak w przypadku córki byłego aparatczyka PZPR, Rzeplińskiego.
      • lont12 Re: Transformacja 19.07.17, 09:43
        nienawidzi komuchów i tyle... należy sprawdzić geny posła Budki, bo wygląda NATO że jest fizycznym potomkiem Lenina
    • qwardian Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 08:45
      Michnik zareagował gorzej na wspomnienie własnego brata. Sqrvssyny, coś takiego leci z jego złoto ustnych warg...
      • arceszk Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 08:53
        To nie było - 'na wspomnienie'. To było - 'twój brat był taki owaki, więc i ty jesteś taki sam'.

Tryb knajackiej dekomunizacji.
      • wikul Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 10:42
        qwardian napisał:

> Michnik zareagował gorzej na wspomnienie własnego brata. Sqrvssyny, coś takiego
        > leci z jego złoto ustnych warg...

A ja jeszcze gorzej mogę cię potraktować tylko co z tego. Będziesz ten przykład podawał? Michnik rządzi tym krajem? Jest parlamentarzystą?
        Jesteś bezmyślnym tumanem.
    • lont12 nie tylko zdradzieckich, bo zarazem radzieckich 19.07.17, 09:41
      przykładem ten potomek Lenina - poseł Budka
    • arceszk Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 10:38
      Jedyny moment.

Własnie tracony.

Jakieś wezwania do przeprosin. Przeprosin nie będzie. Słowa: 'zdradziecki', 'kanalia', 'zamordsowaliście' - wiszą w powietrzu.

Twardy opozycjonista miał wyjątkową okazję. Mógł powiedzieć: przeprosiny tu - i teraz. Nie ma przprosin, więc na kierowane do mnie określenie 'kanalia' odpowiem określeniem 'gnoju' [lub innym, celowo obraźliwym]. A za oskarżenie mnie o mord dokonany na Prezydencie RP odpowiesz przed sądem. Będę ciebie ciągał po sądach, do upadłego.

Itd.

Ale - ten moment, tak to wygląda, już zmarnowano.
      • blueelvic2 Sadze, ze rzeczywiscie zmarnowano wysmienita... 19.07.17, 15:03
        okazje, aby slowa "chorego" Jarka przekuc natychmiast w antypisowska bron.

Paranoja chorego czlowieka nie moze byc idea, drogowskazem przemian partii rzadzacej...

Nalezalo z tym wyjsc na ulice i to jak najszybciej. Stracono impet... Szkoda.
    • perla ja lubię takie teksty 19.07.17, 10:41
      dobrze, że Jarek w końcu wygarnął właśnie.
      • wikul Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 10:44
        perla napisał:

> dobrze, że Jarek w końcu wygarnął właśnie.

Marzy ci się Białoruś którą zawsze chwaliłeś. Może dożyję czasów kiedy ktoś wygarnie Liliputina do kryminału.
        • perla Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 11:18
          wikul napisał:

> Marzy ci się Białoruś którą zawsze chwaliłeś.

a co ty Wikul wiesz o Białorusi?
          Rządzi tam dyktator i dlatego mamy z nimi najspokojniejszą granicę, bez roszczeń terytorialnych właśnie.
          • wkkr Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 14:04
            perla napisał:

> wikul napisał:
            >
            > > Marzy ci się Białoruś którą zawsze chwaliłeś.
            >
            > a co ty Wikul wiesz o Białorusi?
            > Rządzi tam dyktator i dlatego mamy z nimi najspokojniejszą granicę, bez roszcze
            > ń terytorialnych właśnie.
            ======================
            A jakie granice mamy niespokojne i z roszczeniami?
            • perla Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 14:21
              wkkr napisał:

> A jakie granice mamy niespokojne i z roszczeniami?

roszczenia mają Litwa, Ukraina, Czechy. Ukryte roszczenia mają Niemcy. Słowacja nie wiem.
              Na granicy z Królewcem stoją zaś uzbrojeni po zęby Rosjanie z nowoczesnym sprzętem bojowym właśnie.
        • wkkr Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 14:02
          wikul napisał:

> perla napisał:
          >
          > > dobrze, że Jarek w końcu wygarnął właśnie.
          >
          > Marzy ci się Białoruś którą zawsze chwaliłeś. Może dożyję czasów kiedy ktoś wyg
          > arnie Liliputina do kryminału.
          >
          ==========================
          perla chyba lubi czuć uścisk mocnej męskiej reki na karku......
      • arceszk Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 10:46
        Co wygarnął?

Konkret.
        • arceszk Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 11:36
          Więc - co wygarnął?

Konkret? Czy tylko pusta gadka o 'wygarnięciu'? Wygarnięciu - czego?
          • blueelvic2 Nie doczekasz sie odpowiedzi... 19.07.17, 13:53
            smile)
      • t_ete psychiatra 19.07.17, 11:04
        perla napisał:

Psychiatra nazwalby to 'dekompensacja'.
        Gorset zoliborski rozpadl sie wczoraj 'na oczach' kamer. Wczesniej pojawialy sie w nim rozne pekniecia - fastrygowane pozniej i klejone.
        Wczoraj widzielismy nie polityka, nie lidera - ale pelnego nienawisci czlowieka, ktory z siebie ta nienawisc wykrzyczal. Z pewnoscia doznal ulgi - bo to przynosi ulge.

A my - obserwatorzy - wiemy o Prezesie wiecej.

Pan Prezes nie 'wygarnal', Pan Prezes zrzucil nieznosny ciezar - wczesniej kontrolowany i trzymany jako tako w ryzach.

tete
        • perla Re: psychiatra 19.07.17, 11:26
          tete, chodzi o to, że ja lubię takie zadymy.
          Mamy w naszym kraiku za dużo ugrzeczniaków i fajtłapków,
          za dużo cukiereczków! Silne słówko tak działa jak kubełeczek zimniutkiej woduni właśnie.

• t_ete Re: psychiatra 19.07.17, 11:56
            perla napisał:

> tete, chodzi o to, że ja lubię takie zadymy.
            > Mamy w naszym kraiku za dużo ugrzeczniaków i fajtłapków,
            > za dużo cukiereczków! Silne słówko tak działa jak kubełeczek zimniutkiej woduni
            > właśnie.

Kusi silna wladza - najlepiej w mundurze. Silni faceci z bronia, ktorzy 'ugrzeczniakow i fajtlapkow' w imie Boze i w dziele naprawy Panstwa 'wezma za pysk' ... ? Co tam jakies dywagacje, debaty, konsultacje.... to dla mieczakow.
            Stare ciotki zamieraja z zachwytu i bija rekordy usluznosci, zony komendantow czerpia z uprzywilejowanej pozycji, sredniej klasie przypada rola zolnierzy, bezpieczniakow - a kobietom - rola Marty czyli sluzacej, plodne mlodki obudza sie 'z reka w nocniku' bo przypadnie im rola 'podrecznych'. To scenariusz na podstawie ksiazki M.Atwood. W sam raz dla wielbicieli aktualnych zadym.

tete
        • blueelvic2 O chorobie Jarka pisze od ladnych paru lat... 19.07.17, 13:51
          ...ale pelnego nienawisci czlowieka, ktory z siebie ta nienawisc wykrzyczal. Z pewnoscia doznal ulgi - bo to przynosi ulge.

W rzeczy samej. Sadze, ze to CHAD typu II... Trzymal emocje, tak dlugo jak mozna bylo, az to wszystko peklo.

Dalsza rozmowa z poslem Witoldem Zembaczynskim jest potwierdzeniem jego choroby. "...oni będą w więzieniu siedzieć, będą siedzieć za to wszystko.

Co dalej? Powrot do normalnosci...
          • t_ete jest jeszcze gorzej niz myslalam 19.07.17, 15:42
            blueelvic2 napisał(a):

> Dalsza rozmowa z poslem Witoldem Zembaczynskim jest potwierdzeniem jego choroby
            > . "...oni będą w więzieniu siedzieć, będą siedzieć za to wszystko.

Zembaczynski :
            "– Sam byłem zdziwiony. Stałem poruszony jego słowami o kanaliach i mordercach brata i zobaczyłem, że zaczął mnie nawoływać – opowiada „Wyborczej” Zembaczyński. – Podszedłem i zapytałem: „Prezesie, co pan wyrabia?”. A on wciąż powtarzał: „Oni wszyscy będą siedzieć, będą siedzieć”. Pytałem: „Kto? Ja też? Czy jestem winien pana nieszczęścia?”. On znowu: „Wszyscy będą siedzieć!”. Zaczął wspominać jakąś debatę, mówić, że kiedyś powiedziałem o rozliczeniu PiS-u więzieniem, tymczasem to oni, czyli PO, tam skończą. Spójna rozmowa była niemożliwa przez partyjnych klakierów, którzy utworzyli mur. (...)

Z tego spotkania zapamiętam coś innego: obraz totalnie rozbitego, zagubionego człowieka, któremu drga twarz, trzęsą się ramiona, a w oczach stają łzy. Nie wyobrażam sobie lidera, którym rządzi tylko nienawiść i zemsta. Który jednocześnie poszukuje rozpaczliwie kogoś, kto go wysłucha. I nie będą to tylko jego klakierzy. To jest człowiek, który będzie w sobie długo hodował emocje, padło na mnie, bo chciał skanalizować je do końca. Wylać swoją złość."

A prawica dzisiaj komentuje : 'Wielki maz stanu. Trafil w sedno'.

Kaczynski sie nie cofnie - bo jak i gdzie ? Otoczony przez klakierow - w nimbie 'meza opatrznosciowego' - wypelnia swoja misje, ktora jest jednoczesnie lekarstwem na osobista traume. To na niej buduje sie polityczna sila PiS.
            Ja juz naprawde nie wiem - czy to on - jest cynikiem czy raczej zakladnikiem cynikow .... sad ?

tete
      • wkkr Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 12:02
        Facet ma potężne poczucie winy, z mównicy sejmowej dokonuje spektakularnego aktu projekcji
        a ty się z tego cieszysz....
        Czy ty masz w sobie choćby cień człowieczeństwa?
        =====================================
      • blueelvic2 Tak, sa ludzie, ktorych upodobania sa dziwne,... 19.07.17, 15:07
        albo wrecz zaskakujaco glupie.

Zadyma kiboli, zadyma narodowcow ... czasami bywa natchnieniem dla ludzi, ktorych oobowosc na wstecznym po elektryfikacji kres zmierza.
      • dachs Re: ja lubię takie teksty 19.07.17, 17:21
        perla napisał:

A to ładnie śmiać się z chorego?
        Po przecież następne to już kaftan bezpieczeństwa właśnie. smile
    • benek231 Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 19.07.17, 15:34
      O ile do niedawna, pomimo istotnych roznic, mialem sporo szacunku dla tragicznie zmarlego L.Kaczynskiego, o tyle teraz, po tym wszystkim co dokonal jego braciszek Jaroslaw, na dzwiek nazwiska Kaczynski reaguje poczuciem wstretu, obrzydzenia... Takze gdy dotyczy to Lecha, ktorego imie Jaroslaw starannie splugawil. Oraz spowodowal, ze aktualnie moge wylacznie nasrac na jego grob, oraz cala pamiec o nim.
      Ja wiem, ze to nie brzmi zbyt ladnie, ale nic na to nie poradze - nie moja wina.
      • dachs Znowu będziesz miał pretensje, że odnoszę się 19.07.17, 17:19
        tylko do częsci Twojej wypowiedzi.
        Ale, jak już Ci kiedyś wyjaśniałem, o oczywistościach nie dyskutuję.

benek231 napisał:

> Takze gdy dotyczy to Lecha, ktorego imie Jaroslaw starannie splugawil. O
        > raz spowodowal, ze aktualnie moge wylacznie nasrac na jego grob, oraz cala pami
        > ec o nim.
        > Ja wiem, ze to nie brzmi zbyt ladnie, ale nic na to nie poradze - nie moja wina.

To także nie wina katolickiego wychowania, jakiego nie odebrałeś. smile
        • benek231 Taki juz los klechy - musi pouczac :O) 19.07.17, 17:37
          Masz tu takie ogromne pole do popisow na rzecz demokracji. Mozesz krytykowac PiS, i cala reszte klero-faszystow, mozesz uzasadniac dlaczego napad na sady to napad na demokracje, itd., itp...

Ty jednak wolisz wymyslac zlosliwosci pod moim adresem, ty koscielna k u r w o.

Dzieki temu, ze zostalem wychowany, jak zostalem, mam np. zdolnosc spostrzegania takich obludnikow jak ty. No i klamcow. Ktorzy klamia i lza, ze sa demokratami gdy tymczasem metodycznie wspieraja antydemokratow i wszystko co antydemokratyczne. Moze przyznaj sie w koncu, ze jestes duchownym - wtedy takze byloby uczciwiej.

Tak, pamiec o Lechu Kaczynskim zostala tak starannie splugawiona przez jego brata, ze mozna smialo srac na jego grob, gdyz to juz nic nie zmieni. Jaroslaw Kaczynski dopuscil sie znacznie dalej posunietej profanacji zarowno grobu jak i pamieci brata. A ja robie to takze w celu wyciagniecia powyzszego na swiatlo dzienne, przy czym uwazam, ze nasranie na grob Kaczynskiego jest nawet obowiazkiem Polaka patrioty. L.Kaczynski po smierci zrobil bardzo duzo zlego.
          • dachs Re: Taki juz los klechy - musi pouczac :O) 19.07.17, 17:56
            benek231 napisał:

> Masz tu takie ogromne pole do popisow na rzecz demokracji. Mozesz krytykowac Pi
            > S, i cala reszte klero-faszystow, mozesz uzasadniac dlaczego napad na sady to n
            > apad na demokracje, itd., itp...

uzasadniam

> Ty jednak wolisz wymyslac zlosliwosci pod moim adresem, ty koscielna k u r w o.

Ja ich nie muszę wymyślać.
            Tam gdzie zachowujesz się jak cywilizowany człowiek, tam żadnych złośliwości nie znajdziesz, wręcz przeciwnie wsparcie.
            >
            > Moze przyznaj sie w koncu, ze jestes duchownym - wtedy takze byloby uczciwiej.

Kiedy nie wolno mi, bo jestem tajnym prałatem w zakonie u św. Liberiusza.
            >
            > przy czym uwazam, ze nasranie na grob Kaczynskiego jest nawet obowiazkiem
            > Polaka patrioty.

Bigos, jako patriotyczną potrawę Ci doradzam.

> L.Kaczynski po smierci zrobil bardzo duzo zlego.

Uszatku, kochany, jednego wariata mieliśmy już wczoraj.
            Daj odetchnąć parę dni od szaleństwa.
            • benek231 Re: Taki juz los klechy - musi pouczac :O) 20.07.17, 01:14
              dachs napisał:

"...wręcz przeciwnie wsparcie."
              Gdybym ja, Szkopie otrzymal od ciebie wsparcie to w pierwszym odruchu stanalbym plecami do sciany.

Widzisz, gdy nieco wczesniej rozmawialismy o wychowaniu to zapomnialem ci powiedziec, ze moi rodzice postarali sie wychowac mnie na prawdomownego i uczciwego czlowieka - na wlasne podobienstwo.

Ciebie natomiast wychowano na klamce, oszusta, kretacza, szuje, manipulanta..., ktory w dodatku czesto lubi wskakiwac w szatki moralisty...

Istotnie, gdyby zyl Lech Kaczynski to nie nie dorobila by sie Polska tego syfu, na czele z Jaroslawem Kaczynskim. Juz po smierci wyrzadzil L.Kaczynski znacznie wiecej zla niz za zycia.

Sprobuj moze i tobie sie uda.
    • gini Re: 'Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich .. 22.07.17, 18:44
      No w koncu sie wnerwil, wcale mu sie nie dziwie .

Coz Bartoszewski bal sie wiecej w czasie wojny Polakow niz Niemcow, temu dziadydze tego w zyciu nie wybacze, paptki tecia, poglaskaj kotki od cioci gini
      • wikul Jeszcze jeden ubek demonstruje ... 22.07.17, 19:37
        www.facebook.com/photo.php?fbid=1519310814795794&set=pcb.1183942318404697&type=3&theater
        • blueelvic2 Mam wrazenie, ze chamy nie wiedza czym ... 22.07.17, 19:43
          jest normalnosc i stabilizacja polityczna, mimo ze zmienia sie partia rzadzac.

Budowac, ulepszac i modernizowac... Rozwalanie i demolka ma wschodnie korzenie.
          • wikul Re: Mam wrazenie, ze chamy nie wiedza czym ... 22.07.17, 22:46
            Do nich adresuje swój dowcipny wpis Maciej Sthur,

Jak tam, Mordeczki moje kochane, zdradzieckie?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22135043,zeby-potem-nie-bylo-jakiegos-mazgajstwa-maciej-stuhr-do-wyborcow.html#MT2
        • benek231 Przeciez Smierducha to stara UB-czka :O) 22.07.17, 21:09
          Pozniej nalezala do Zjednoczenia Grunwald - razem z Kaczorem i Piotrowiczem. Stary narodowo-komunistyczny beton przerobil sie teraz na narodowo-katolicki beton. Przeciez ojczyzne kochaja tak samo, to o co chodzi nonie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka