Dodaj do ulubionych

Mężczyzna podpalił się pod PKiN

19.10.17, 18:37
Znaleziono list. "PiS ma moją krew na swoich rękach"

Mężczyzna, w chwili przekazania go medykom, był nieprzytomny, ale żył - dowiedział się na policji serwis metrowarszawa.gazeta.pl. Miał zachowane czynności życiowe. Szczegóły na temat jego stanu nie są na razie znane.

Na miejscu znaleziono list o wymowie politycznej. W PKiN odbywała się dziś sesja rady miasta. Radny, Tomasz Sybilski wychodził z pałacu. Tak opisuje to, co widział: ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22537863,mezczyzna-podpalil-sie-pod-pkin-znaleziono-list-pis-ma-moja.html#MTstream

Teraz do boju ruszy piowska sfora. Błaszczak Jackowski, Czarnecki, Pawłowicz itp indywidua, przy pomocy TVPiS będą przekonywać że to wina "totalnej" opozycji.
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 19.10.17, 18:50
      wikul napisał:

> Teraz do boju ruszy piowska sfora. Błaszczak Jackowski, Czarnecki, Pawłowicz it
      > p indywidua, przy pomocy TVPiS będą przekonywać że to wina "totalnej" opozycji.

Na razie do boju ruszył Wikul.
      I radziłbym spokojnie. Z szacunku dla ofiary i z obawy, że ktoś może wyciągnąć co pisałeś po samopodpaleniu się desperata parę lat temu.
      • oleg3 Pro memoria 19.10.17, 19:05
        Dramat przed Kancelarią Premiera. Samobójcza próba mężczyzny, który oblał się rozpuszczalnikiem i podpalił. Do ławki przykleił list do Donalda Tuska. Premier wrócił do Warszawy. Śledztwo w toku.
        • wikul Re: Pro memoria 19.10.17, 19:41
          Dobrze przewidziałem. Nie przewidziałem tylko że pierwszym będziesz ty.

Fragment historyczny

Według nieoficjalnych informacji, mężczyzna już od jakiegoś czasu pisał do polityków, w tym premiera, o swojej sytuacji życiowej, m.in. o tym, że został wyrzucony z pracy w jednym z warszawskich urzędów skarbowych, bo powiadomił Ministerstwo Finansów o swoich podejrzeniach, że w urzędzie tym dopuszczono się przestępstw; pisał też, że nie może znaleźć zatrudnienia w administracji państwowej, a jego rodzina - w tym troje małych dzieci - pozostaje bez środków do życia. W swoich listach krytycznie ocenił polityków z różnych frakcji, a także media - twierdząc, że nie są niezależne.

... i dzisiejszy.

"1. Protestuję przeciwko ograniczaniu przez władze wolności obywatelskich.

2. Protestuję przeciwko łamaniu przez rządzących zasad demokracji w szczególności przeciwko zniszczeniu (w praktyce) Trybunału Konstytucyjnego i niszczeniu systemu niezależnych sądów.

3. Protestuję przeciwko łamaniu przez władzę prawa, w szczególności Konstytucji RP. Protestuję przeciwko temu, aby ci, którzy są za to odpowiedzialni (m.in. Prezydent) podejmowali jakikolwiek działania w kierunku zmian w obecnej konstytucji - najpierw niech przestrzegają tej, która obecnie obowiązuje.

4. Protestuję przeciwko takiemu sprawowaniu władzy, że osoby na najwyższych stanowiskach w państwie realizują polecenia wydawane przez bliżej nieokreślone centrum decyzyjne związane z prezesem PiS, nieponoszące za swoje decyzje odpowiedzialności. Protestuję przeciwko takiej pracy w Sejmie, kiedy ustawy tworzone są w pośpiechu, bez dyskusji i odpowiednich konsultacji, często po nocach, a potem muszą być prawie od razu poprawiane.

5. Protestuje przeciwko marginalizowaniu roli Polski na arenie międzynarodowej i ośmieszaniu naszego kraju.

6. Protestuję przeciwko niszczeniu przyrody, szczególnie przez tych, którzy mają ją bronić (wycinka Puszczy Białowieskiej i innych obszarów cennych przyrodniczo, forowanie lobby łowieckiego, promowanie energetyki opartej na węglu).

7. Protestuję przeciwko dzieleniu umacnianiu i pogłębianiu tych podziałów. W szczególności protestuję przeciwko budowaniu "religii smoleńskiej" i na tym tle dzieleniu ludzi. Protestuję przeciwko seansom nienawiści, jakimi stały się "miesięcznice smoleńskie", przeciwko językowi ksenofobii i nienawiści wprowadzanemu przez władze do debaty publicznej.

8. Protestuję przeciwko obsadzaniu wszystkich możliwych do obsadzenia stanowisk swoimi ludźmi, którzy w większości nie mają odpowiednich kwalifikacji.

9. Protestuję przeciwko pomniejszaniu dokonań, obrzucaniu błotem i niszczeniu autorytetów, takich jak Lech Wałęsa, czy byli prezesi TK.

10. Protestuję przeciwko nadmiernej centralizacji państwa i zmianom prawa dotyczącego samorządów i organizacji pozarządowych zgodnie z doraźnymi potrzebami politycznymi rządzącej partii.

11. Protestuję przeciwko wrogiemu stosunkowi władzy do imigrantów oraz przeciw dyskryminacji różnych grup mniejszościowych: kobiet, osób homoseksualnych i innych LGBT, muzułmanów i innych.

12. Protestuję przeciwko całkowitemu ubezwłasnowolnieniu telewizji publicznej i niemal całego radia i robieniu z nich tub propagandowych władzy. Szczególnie boli mnie niszczenie (na szczęście jeszcze nie całkowite) Trójki - radia, którego słucham od czasów młodości.

13. Protestuję przeciwko wykorzystywaniu służb specjalnych, policji i prokuratury do realizacji swoich własnych (partyjnych bądź prywatnych) celów.

14. Protestuję przeciwko nieprzemyślanej, niekonsultowanej i nieprzygotowanej reformie oświaty.

15. Protestuję przeciwko ignorowaniu ogromnych protestów służby zdrowia.

Protestów pod adresom obecnych władz mógłbym sformułować dużo więcej, ale skoncentrowałem się na tych. które są najbardziej istotne, godzące w istnienie i funkcjonowanie całego państwa i społeczeństwa.

Nie kieruję żadnych wezwań pod adresom obecnych władz, gdyż uważam, że nic by to nie dało. Wiele osób mądrzejszych i bardziej znanych ode mnie, podobnie jak wiele instytucji polskich i europejskich wzywało już tę władzę do różnych działań i niezmiennie te apele były ignorowane, a wzywający obrzucani błotom. Najpewniej i ja za to, co zrobiłem też takim błotem zostanę obrzucony. Ale przynajmniej będę w dobrym towarzystwie.

Natomiast chciałbym, aby prezes PiS i PiS-owska nomenklatura przyjęła do wiadomości, że moja śmierć bezpośrednio ich obciąża, i że mają moją krew na swoich rękach.

Wezwanie swoje kieruję do wszystkich Polek i Polaków, tych którzy decydują o tym kto rządzi w Polsce, aby przeciwstawili się temu co robi obecna władza i przeciwko czemu ja protestuję. I nie dajcie się zwieść temu, że co jakiś czas działalność władz uspokaja się i daje pozór normalności (jak choćby ostatnio) - za kilka dni czy tygodni znowu będą kontynuować ofensywę, znowu będą łamać prawo. I nigdy nie cofną się i nie oddadzą tego co już raz zdobyli.
          (...)"

A teraz porównaj te swoje rewelacje z przed lat z tym listem. Nie liczę na obiektywizm. Ciebie na to nie stać.
          • lont12 Re: Pro memoria 19.10.17, 19:51
            Zgrabny list, jakby sklecony przez fachowców z Nowoczesnej PO...
            • monalisa2016 Re: Pro memoria 19.10.17, 20:50
              Powiedzcie mi, co osiagnie ten facet przez protest samounicestwienia?
              • lont12 Re: Pro memoria 19.10.17, 21:04
                Czekałem na tę prowokację Nowoczesnej Platformy od dawna. Jełopa nietrudno znaleźć.
              • wikul Re: Pro memoria 19.10.17, 23:35
                monalisa2016 napisał(a):

> Powiedzcie mi, co osiagnie ten facet przez protest samounicestwienia?

Miejmy nadzieje że wyżyje i kiedyś to wyjaśni. Moim zdaniem to wielka ale bezsensowna odwaga.
                • monalisa2016 Re: Pro memoria 20.10.17, 00:28
                  Ani wielka ale bezsensowna odwaga, co tym osiagnie, to ze skoro przezyje bedzie kaleka do konca zycia na utrzymaniu (a moze i nie) panstwa?
                  Mi jest brak slow na taki wyczyn, to nie jest odwaga to jest desperackie tchurzostwo wrecz niedomaganie psychiczne.
                  To jest tak jak bym sie podpalila (hypoteza a nie rzeczywistosc) by nie dopuscic by Merkel byla kanclerzem. Co oznaczylby taki czyn? NIC.
                  • qwardian Re: Pro memoria 20.10.17, 16:31

monalisa2016 napisał(a):

> To jest tak jak bym sie podpalila (hypoteza a nie rzeczywistosc) by nie dopusci
                    > c by Merkel byla kanclerzem. Co oznaczylby taki czyn? NIC.

Faktycznie obowiązkiem człowieka jest obserwować otaczający świat okiem socjologa czy filozofa i uczyć się, wyciągać wnioski, oraz przekazywać kolejnemu pokoleniu. Moi rodzice przeżyli dwa totalitaryzmy i sanację, ta ostatnia pociągnęła za sobą prawie trzy tysiące ofiar i obóz pełen więźniów. Nikt nie popełniał samobójstwa na widok Hitlera, Stalina, Piłsudskiego, Gomułki, czy Gierka, temu ostatniemu pokiwałem nawet przyjaźnie ręką, kiedy przypadkowo natknąłem się w pawilonie Targów Poznańskich....
                    • wikul Re: Pro memoria 20.10.17, 23:35
                      qwardian napisał:

> Nikt nie popełniał sam
                      > obójstwa na widok Hitlera, Stalina, Piłsudskiego, Gomułki, czy Gierka, temu ost
                      > atniemu pokiwałem nawet przyjaźnie ręką, kiedy przypadkowo natknąłem się w pawi
                      > lonie Targów Poznańskich....

Każdy może się kompromitować tylko po co. W twoim wypadku mnie to nie dziwi.

8 września 1968 roku na Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie w czasie dożynek Ryszard Siwiec oblał się rozpuszczalnikiem i podpalił w obecności blisko 100 tysięcy widzów. Był to tragiczny akt protestu przeciwko inwazji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację. Cztery dni później Ryszard Siwiec zmarł w szpitalu na skutek odniesionych poparzeń. Jego protest władze PRL przez wiele długich lat trzymały w najgłębszej tajemnicy.

wiadomosci.wp.pl/samospalenie-polaka-za-wolnosc-czechoslowacji-6031553094526081a
          • oleg3 Re: Pro memoria 19.10.17, 21:37

Według nieoficjalnych informacji dziennikarzy RMF FM, mężczyzna to 54-letni mieszkaniec małopolskich Niepołomic. Od kilku lat leczył się na depresję.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/mazowieckie/news-rmf24-54-latek-z-niepolomic-podpalil-sie-na-placu-defilad,nId,2455167#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
            • wikul Re: Pro memoria 19.10.17, 23:33
              oleg3 napisał:

> Według nieoficjalnych informacji dziennikarzy RMF FM, mężczyzna to 54-letni mie
              > szkaniec małopolskich Niepołomic. Od kilku lat leczył się na depresję.

Czytałem o tym ale czy to go dyskwalifikuje jako wrażliwego uczciwego człowieka który nie może sobie dać rady z pisowską rzeczywistością opartą na kłamstwach, krętactwach i odwracaniu kota ogonem? Wyłożył to jasno w pozostawionym liście.
              • babaobaba Re: Pro memoria 20.10.17, 15:57
                wikul napisał:

>
                > Czytałem o tym ale czy to go dyskwalifikuje jako wrażliwego uczciwego człowieka
                > który nie może sobie dać rady z pisowską rzeczywistością opartą na kłamstwach,
                > krętactwach i odwracaniu kota ogonem? Wyłożył to jasno w pozostawionym liście.

Przypominam samospalenie w Czechosłowacji. To było SŁUSZNE!
                ===============================================
                Jan Palach (ur. 11 sierpnia 1948 we Všetatach, zm. 19 stycznia 1969 w Pradze) – student historii i ekonomii politycznej na Wydziale Filozoficznym Uniwersytetu Karola w Pradze, który w proteście przeciwko agresji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację i powszechnej apatii czeskiego społeczeństwa 16 stycznia 1969 o godz. 16 dokonał aktu samospalenia przed Muzeum Narodowym na placu Wacława w Pradze.

Zmarł 3 dni później o 3.15 w wyniku odniesionych poparzeń (85% ciała) w specjalistycznej klinice oparzeniowej przy ulicy Legère'a. Rzeźbiarz Olbram Zoubek zdjął potajemnie jego maskę pośmiertną, której odlew zaniesiono następnego dnia na plac Wacława.

25 stycznia wielotysięczna procesja pogrzebowa na cmentarz Olszański przerodziła się w wielki protest przeciwko okupacji. Jej uczestnicy byli potem prześladowani przez tajną policję StB, która fotografowała i nagrywała jej przebieg.

W październiku 1973 szczątki Palacha ekshumowano, skremowano i przeniesiono na cmentarz w rodzinnym mieście Všetaty.

Po aksamitnej rewolucji w miejscu, w którym upadł przy Muzeum Narodowym, Palach został upamiętniony wmurowanym brązowym krzyżem. W 1990 jego szczątki powróciły na cmentarz Olszański, a rok później on sam został pośmiertnie odznaczony najwyższym czeskim odznaczeniem, orderem Tomáša Garrigue'a Masaryka.

Nazwiskiem Palacha została nazwana odkryta 22 sierpnia 1969 asteroida, (1834) Palach. Nazwę tę nadał jej odkrywca, przebywający na emigracji czeski astronom Luboš Kohoutek.
                =========================================================
                Może, idąc na głosami niektórych, należałoby tą ofiarę komunistycznego reżimu też uznać za wariata a nie odznaczać go i czcić jego pamięć. Są jak widać ofiary słuszne i niesłuszne...

• piq wikul ma o tyle rację, że to konkretny przejaw... 20.10.17, 03:25
              ...tego, co się może stać, gdy rozemocjonowani ludzie wyjdą na ulice. Nie lekceważyłbym tego. Ja nie lekceważę i niestety przewiduję małą wojenkę domową, z ofiarami.

Bo nakręcanie negatywnych emocji przez Poputczyków i Sprzedawczyków (opozycja nie nakręca, bo nic nie robi), choćby przez kontynuację sprawy smoleńskiej dzisiaj, tym się skończy, tylko nie będzie to autodestrukcja i nie będzie to domaganie się sprawiedliwości czy zadośćuczynienia, czy zmiany, jakkolwiek by to nazywać, tylko zwykłe pragnienie zemsty, zniszczenia przeciwnika, wdeptania go w glebę, rozkawałkowania zwłok i dania dżdżownicom do jedzenia. Do tego bezpośredno zmierzamy.
          • xiazeluka Re: Pro memoria 20.10.17, 09:07
            Szaleniec pozostawił wydrukowany list, zabawne. Prawdę mówiąc tej epistole brakuje jedynie pieczątki "Biuro Platformy Obywatelskiej", bo niczym nie różni się ona od tekstów, które masowo, codziennie opozycja produkuje.

Ciekawostką jest fakt, że taka okazja - dowód na potworność krwawej pisowskiej dyktatury - nie jest jakoś gorliwie propagowana w opozycyjnych mediach. Tow. Wielowieyska wręcz apeluje, by nie robić z tego incydentu polityki, na JZ wyłączone są komentarze.

Coś z tym gościem musi być bardzo nie tak.
            • wikul Pro Mławski ... 21.10.17, 00:08
              Mógłbyś sobie darować ten faszystowski bełkot przynajmniej w obliczu ludzkiego dramatu. Ale co to ma za znaczenie dla egoistycznej hieny o dziewiętnastowiecznej mentalności pozbawionej uczuć wyższych.

A list? Jak pisze Maziarski, rzeczowy, spokojny, konkretny, wolny od egzaltacji. Głos odpowiedzialnego obywatela zatroskanego sprawami kraju. To symbol sytuacji w Polsce, gdzie wszystko stanęło na głowie. Odpowiedzialni obywatele zostali wypchnięci na margines i doprowadzeni do desperacji, a na salonach władzy puszą się psychopaci, świry, matoły i narodowi bolszewicy. Nic dziwnego że faszystom się to podoba.
              • xiazeluka Re: Pro Mławski ... 21.10.17, 02:24
                Faszystą jesteś Ty, Kserokopiarko. A ów "list" szaleńca to także materiał prosto z xero, z drukarni Peło. Tony takich gówien codziennie produkujecie, nie poznajecie swojego towaru?
            • wikul Re: Pro memoria 21.10.17, 00:49
              xiazeluka napisała:

> Szaleniec pozostawił wydrukowany list, zabawne. Prawdę mówiąc tej epistole brak
              > uje jedynie pieczątki "Biuro Platformy Obywatelskiej", bo niczym nie różni się
              > ona od tekstów, które masowo, codziennie opozycja produkuje.

W odpowiedzi na te brednie zamieszczam treść listu.

"1. Protestuję przeciwko ograniczaniu przez władze wolności obywatelskich.

2. Protestuję przeciwko łamaniu przez rządzących zasad demokracji w szczególności przeciwko zniszczeniu (w praktyce) Trybunału Konstytucyjnego i niszczeniu systemu niezależnych sądów.

3. Protestuję przeciwko łamaniu przez władzę prawa, w szczególności Konstytucji RP. Protestuję przeciwko temu, aby ci, którzy są za to odpowiedzialni (m.in. Prezydent) podejmowali jakikolwiek działania w kierunku zmian w obecnej konstytucji - najpierw niech przestrzegają tej, która obecnie obowiązuje.

4. Protestuję przeciwko takiemu sprawowaniu władzy, że osoby na najwyższych stanowiskach w państwie realizują polecenia wydawane przez bliżej nieokreślone centrum decyzyjne związane z prezesem PiS, nieponoszące za swoje decyzje odpowiedzialności. Protestuję przeciwko takiej pracy w Sejmie, kiedy ustawy tworzone są w pośpiechu, bez dyskusji i odpowiednich konsultacji, często po nocach, a potem muszą być prawie od razu poprawiane.

5. Protestuje przeciwko marginalizowaniu roli Polski na arenie międzynarodowej i ośmieszaniu naszego kraju.

6. Protestuję przeciwko niszczeniu przyrody, szczególnie przez tych, którzy mają ją bronić (wycinka Puszczy Białowieskiej i innych obszarów cennych przyrodniczo, forowanie lobby łowieckiego, promowanie energetyki opartej na węglu).

7. Protestuję przeciwko dzieleniu umacnianiu i pogłębianiu tych podziałów. W szczególności protestuję przeciwko budowaniu "religii smoleńskiej" i na tym tle dzieleniu ludzi. Protestuję przeciwko seansom nienawiści, jakimi stały się "miesięcznice smoleńskie", przeciwko językowi ksenofobii i nienawiści wprowadzanemu przez władze do debaty publicznej.

8. Protestuję przeciwko obsadzaniu wszystkich możliwych do obsadzenia stanowisk swoimi ludźmi, którzy w większości nie mają odpowiednich kwalifikacji.

9. Protestuję przeciwko pomniejszaniu dokonań, obrzucaniu błotem i niszczeniu autorytetów, takich jak Lech Wałęsa, czy byli prezesi TK.

10. Protestuję przeciwko nadmiernej centralizacji państwa i zmianom prawa dotyczącego samorządów i organizacji pozarządowych zgodnie z doraźnymi potrzebami politycznymi rządzącej partii.

11. Protestuję przeciwko wrogiemu stosunkowi władzy do imigrantów oraz przeciw dyskryminacji różnych grup mniejszościowych: kobiet, osób homoseksualnych i innych LGBT, muzułmanów i innych.

12. Protestuję przeciwko całkowitemu ubezwłasnowolnieniu telewizji publicznej i niemal całego radia i robieniu z nich tub propagandowych władzy. Szczególnie boli mnie niszczenie (na szczęście jeszcze nie całkowite) Trójki - radia, którego słucham od czasów młodości.

13. Protestuję przeciwko wykorzystywaniu służb specjalnych, policji i prokuratury do realizacji swoich własnych (partyjnych bądź prywatnych) celów.

14. Protestuję przeciwko nieprzemyślanej, niekonsultowanej i nieprzygotowanej reformie oświaty.

15. Protestuję przeciwko ignorowaniu ogromnych protestów służby zdrowia.

Protestów pod adresom obecnych władz mógłbym sformułować dużo więcej, ale skoncentrowałem się na tych. które są najbardziej istotne, godzące w istnienie i funkcjonowanie całego państwa i społeczeństwa.

Nie kieruję żadnych wezwań pod adresom obecnych władz, gdyż uważam, że nic by to nie dało. Wiele osób mądrzejszych i bardziej znanych ode mnie, podobnie jak wiele instytucji polskich i europejskich wzywało już tę władzę do różnych działań i niezmiennie te apele były ignorowane, a wzywający obrzucani błotom. Najpewniej i ja za to, co zrobiłem też takim błotem zostanę obrzucony. Ale przynajmniej będę w dobrym towarzystwie.

Natomiast chciałbym, aby prezes PiS i PiS-owska nomenklatura przyjęła do wiadomości, że moja śmierć bezpośrednio ich obciąża, i że mają moją krew na swoich rękach.

Wezwanie swoje kieruję do wszystkich Polek i Polaków, tych którzy decydują o tym kto rządzi w Polsce, aby przeciwstawili się temu co robi obecna władza i przeciwko czemu ja protestuję. I nie dajcie się zwieść temu, że co jakiś czas działalność władz uspokaja się i daje pozór normalności (jak choćby ostatnio) - za kilka dni czy tygodni znowu będą kontynuować ofensywę, znowu będą łamać prawo. I nigdy nie cofną się i nie oddadzą tego co już raz zdobyli.
              (...)"

Trzeba być skończonym idiotą żeby o tym liści napisać takie bzdury.
              • xiazeluka Re: Pro memoria 22.10.17, 11:36
                No przecież Mła napisał: tylko pieczątki Peło brakuje. I podpisu Szetyny.
              • maksimum Program P.O. 02.11.17, 14:36
                wikul napisał:

> W odpowiedzi na te brednie zamieszczam treść listu.
                >
                > "1. Protestuję przeciwko ograniczaniu przez władze wolności obywatelskich.
                >
                > 2. Protestuję przeciwko łamaniu przez rządzących zasad demokracji w szczególnoś
                > ci przeciwko zniszczeniu (w praktyce) Trybunału Konstytucyjnego i niszczeniu sy
                > stemu niezależnych sądów.

Przeciez to jest program P.O.
                Gdybym nie wiedzial kto to pisal,to pomyslalbym,ze to Pomaska albo sam Grzes.
                • czuk1 Re: Program P.O. 02.11.17, 18:16
                  maksimum napisał: Przeciez to jest program P.O. Gdybym nie wiedzial kto to pisal,to pomyslalbym,ze to Pomaska albo sam Grzes.

Jaki byłby sens bazowania na programie PO. Ponadto, nie wyobrażam sobie takiego
                  który by poruszał takie szczegóły.
                  Ale , niech tam, wiesz kto pisał ? Możesz nam napisać.
                  No i proszę o potwierdzenie swojej wiarygodności poprzez porównanie konkretnych fragmentów
                  Programu PO z treścią apeli Piotra S.
                  Wtedy uwierzę.
                  • wikul Piotr Szczęsny 02.11.17, 23:09
                    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23032538_10155787015435902_8281345140259801088_n.jpg?oh=b1160f97a850be4d44858a3b1a7f2fa9&oe=5AA765B4
                    • wikul Re: Piotr Szczęsny 04.11.17, 18:30
                      • wikul Na żywo ... 06.11.17, 17:05
                        www.facebook.com/wyborcza/videos/10155384151668557/
                  • wikul Re: Program P.O. 07.11.17, 21:18
                    czuk1 napisał:

> maksimum napisał: Przeciez to jest program P.O. Gdybym nie wiedzial kto to pi
                    > sal,to pomyslalbym,ze to Pomaska albo sam Grzes.
                    >
                    > Jaki byłby sens bazowania na programie PO. Ponadto, nie wyobrażam sobie takiego
                    > który by poruszał takie szczegóły.
                    > Ale , niech tam, wiesz kto pisał ? Możesz nam napisać.
                    > No i proszę o potwierdzenie swojej wiarygodności poprzez porównanie konkretnych
                    > fragmentów
                    > Programu PO z treścią apeli Piotra S.
                    > Wtedy uwierzę.

Taki ma przekaz to i bredzi jak mu każą. Gdyby przeczytał i pomyślał to by wiedział że to samodzielny manifest Piotra.
            • wkkr Re: Pro memoria 30.10.17, 20:59
              Oczywiście, bo jak ktoś się spali to w proteście ideowym to szaleniec.
              Bolszewicy już to przećwiczyli na Siwcu i Palachu.
              Kolejny raz udowadniasz księciuniu że jesteś mentalnym bolszewikiem.
              PS
              Jeszcze jedno. Pamiętaj o swoje tezie na temat szaleństwa gdy lewactwo szaleństwem będzie usprawiedliwiać akty terroru motywowane ideologicznie a dokonywane przez muzułmanów.
              • xiazeluka Re: Pro memoria 31.10.17, 11:17
                Ten facet miał problemy ze swoją psychiką, o czym nie donosiła "Prawda", lecz sama jego familia.

Porównywanie protestujących za czasów komuny z protestującym w demotfukratycznym kraju jest logiczną i merytoryczną hańbą. Pamiętasz o nie swoich bohaterach, a zapominasz o dwóch samopodpaleniach za III RP - pewnie dlatego, że wówczas u władzy była Peło, towarzyszu bolszewiku.
          • xiazeluka Re: Pro memoria 20.10.17, 10:30
            Siukum Balala na Zalonie skasował takich jak Ty:

23 września 2011 roku. Andrzej Żydek. Samopodpalenie pod Kancelarią Premiera.

Powód : Depresja, problemy psychiczne, brak pracy, problemy finansowe, niespłacone kredyty.

12 czerwca 2013 roku. Andrzej Filipiak. Samospalenie pod Kancelarią Premiera.

Powód : Depresja, problemy psychiczne, brak pracy, problemy finansowe.

19 października 2017 roku. Samopodpalenie na Placu Defilad.

Jacek Żakowski : Od pół wieku nikt tak w Polsce nie zrobił. To czyn zrozpaczonego patrioty.
            • wikul Pro Mławski ... 21.10.17, 00:18
              xiazeluka napisała:

> Siukum Balala na Zalonie skasował takich jak Ty:
              > 23 września 2011 roku. Andrzej Żydek. Samopodpalenie pod Kancelarią Premiera.
              > Powód : Depresja, problemy psychiczne, brak pracy, problemy finansowe, niespłac
              > one kredyty.
              > 12 czerwca 2013 roku. Andrzej Filipiak. Samospalenie pod Kancelarią Premiera.
              > Powód : Depresja, problemy psychiczne, brak pracy, problemy finansowe.

To nie jest wątek o bezrobotnych desperatach i nieudanych życiowo nieszczęśnikach. Jeżeli nie potrafisz tego odróżnić to nie zabieraj głosu.
              • xiazeluka Re: Pro Mławski ... 21.10.17, 02:09
                Kserokopiarka nie ma oprogramowania do analizy tekstu.
                • wkkr Re: Pro Mławski ... 30.10.17, 21:00
                  Nie rozumiesz ze twoja argumentacja jest chybiona?
                  • xiazeluka Re: Pro Mławski ... 31.10.17, 11:18
                    Po pierwsze - nie Mła argumentacja. To był wyraźnie zaznaczony cytat.
                    Po drugie - nie jest chybiona, towarzyszu.
            • t_ete niuanse 21.10.17, 00:54
              xiazeluka napisała:

> 23 września 2011 roku. Andrzej Żydek. Samopodpalenie pod Kancelarią Premiera.
              >
              > Powód : Depresja, problemy psychiczne, brak pracy, problemy finansowe, niespłac
              > one kredyty.
              >
              >
              > 12 czerwca 2013 roku. Andrzej Filipiak. Samospalenie pod Kancelarią Premiera.
              >
              > Powód : Depresja, problemy psychiczne, brak pracy, problemy finansowe.

> 19 października 2017 roku. Samopodpalenie na Placu Defilad.

............... i co wpiszesz w tym miejscu ? Depresja i ....

W wymienionych przypadkach z 2011 i 2013 - problemy psychiczne dlatego, ze - brak pracy, problemy finansowe ? A moze brak pracy i problemy finansowe dlatego, ze problemy psychiczne ? Kto to wie ? Ale byl to osobisty, bardzo dramatyczny akt sprzeciwu wobec zdarzen, okolicznosci, sytuacji. Bezsilnosc.

Podpalenie sie z bezsilnosci, rozpaczy. Jest jak krzyk protestu - cierpie. Chce ukarac tych, ktorzy zawinili. Ukarze ich, naznacze - moim cierpieniem. Moze ktos uslyszy ?

Ryszard Siwiec. 1968.
              "Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!
              Zanim oblał się rozpuszczalnikiem, rozrzucił w tłum ulotki z protestacyjnym apelem. Płonąc, krzyczał Protestuję! i nie pozwalał gasić płomieni. Zmarł po czterech dniach w Szpitalu Praskim w wyniku odniesionych oparzeń (ponad 85% powierzchni ciała).

Jego protest został przemilczany przez wszystkie media oficjalne. Bezpośrednim świadkom SB wmawiała, że Siwiec był niezrównoważony psychicznie."

Czy Ryszard Siwiec i Jan Palach podpalili sie 'slusznie' a mezczyzna w dniu 19 pazdziernika 2017 - 'histerycznie' ?

Przygotowal sie. Ulotki, prosba by go nie ratowano. Zrobil to podobnie jak Ryszard Siwiec. Cierpienie i smierc - w imie wyzszego celu. Chcial by ktos uslyszal jego glos.

tete

• xiazeluka Re: niuanse 21.10.17, 02:15
                Tete, nie zawracaj głowy.
                • babaobaba Re: niuanse 21.10.17, 19:27
                  xiazeluka napisała:

> Tete, nie zawracaj głowy.
                  >

To ty masz głowę? Samochwała sad

• xiazeluka Re: niuanse 21.10.17, 22:19
                    Baobab, idź na spacer do dżungli. Tu dorośli rozmawiają.
                    • babaobaba Re: niuanse 22.10.17, 12:20
                      Miszcz retoryki otworzył otwór gębowy i strzelił kulą w płot. Baobab jest drzewem sawanny a nie dżungli. Sienkiewicza czytał?

• xiazeluka Re: niuanse 22.10.17, 12:30
                        A co Mła napisał, gamoniu?
                        • babaobaba Re: niuanse 22.10.17, 12:41
                          xiazeluka napisała:

> A co Mła napisał, gamoniu?
                          >

Napisał o dżungli a dżungla to tropikalny las. Sawanny to są w uproszczeniu, by Mławski zrozumiał, ogromne łąki i na tych łakach właśnie rosną sobie baobaby. Kilknij w linki:

pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCungla
                          pl.wikipedia.org/wiki/Baobab_afryka%C5%84ski
                          Wiem, że bedziesz teraz próbował ściemniać ale jak sobie chcesz.

• xiazeluka Re: niuanse 30.10.17, 15:32
                            O, znowu ktoś ukradł wpis Mła. Baobab, to Twoja sprawka? Taką masz metodę oczyszczania przedpola?

Mła więc powtórzy to, co jakieś bydlę ukradło:

Mła napisał nie "w dżungli", lecz "do dżungli".
                • wkkr Re: niuanse 30.10.17, 21:01
                  xiazeluka napisała:

> Tete, nie zawracaj głowy.
                  >
                  =========================
                  Zostałeś jebnięty między oczy i tylko tyle masz do powiedzenia?
                  Nie masz nawet grama honoru.
                  • xiazeluka Re: niuanse 31.10.17, 11:21
                    Honoru nie mają ci, którzy wyciągają historie z okresu komuny, by porównać je do czasów demotfukracji. W prl nie było innych możliwości protestowania, działania, organizowania się, za III RP można paplać i szwendać się po ulicach bez żadnego wstrętu ze strony siepaczy krwawego dyktatora-kurdupla z Żoliborza.

Nie ględź więc o honorze, ponieważ go nie masz, towarzyszu.
                    • wkkr Re: niuanse 03.11.17, 07:58
                      Przestań pie...ć bolszewiku.
                      Piotr Szczsny miał na ten te\mat inne zdanie i był konsekwentny w swym działaniu.
                      Ty zaś, tego jestem pewien, gdy przyjdzie czas w którym PiS sięgnie po pełen wachlarza prlowskich metod będziesz siedział cicho i nawet nie piśniesz w ramach sprzeciwu!
                      PS
                      Tchórzem śmierdzisz na kilometr.
                      • xiazeluka Re: niuanse 03.11.17, 14:59
                        Jesteście, towarzyszu wkkr, nie tylko nazikomunistą, lecz i zażartym nieukiem, skoro bez trudu przychodzi Wam porównywać komunizm z demotfukracją. To nieuczciwość intelektualna, towarzyszu.

A że jakiś tam jegomość miał inne zdanie... A ktoś mu zabraniał mieć to zdanie? Może Wy wszyscy, mający "inne zdanie", weźcie się spalcie dla przykładu, skoro już na kwestie tchórzostwa zeszło? Nie kryjcie się, towarzyszu wkkr, za plecami Piotra S., Wy też się spalcie. Pozostaniecie kretynem, niemniej wzbudzicie podziw Mła nieugiętą konsekwencją.
        • czuk1 Re: Pro memoria 21.10.17, 20:48
          oleg3 napisał: Dramat przed Kancelarią Premiera. Samobójcza próba mężczyzny, który oblał się rozpuszczalnikiem i podpalił. Do ławki przykleił list do Donalda Tuska. Premier wrócił do Warszawy. Śledztwo w toku.

Dobrze, że przypomniałeś. Mamy opisy sytuacji. A więc, obiektywnie porównaj zachowania rządzących (wówczas i teraz), zobacz wielką różnicę motywów i treści tych zamachów oraz zakres protestów - od osobistego do społecznego, i to w imieniu wielkiej armii przeciwników obecnej władzy.
          • oleg3 Re: Pro memoria 22.10.17, 10:12
            czuk1 napisał:

> zobacz wielką różnicę motywów i treści tych zamachów

Nie chcę mi się wałkować rzeczy oczywistych. Powtórzę za Kataryną:

Cytat
            Będę się upierać, że w kraju, w którym za dwa lata będą normalne wybory, samobójstwo z powodu niezadowolenia z sytuacji politycznej jest objawem poważnego zaburzenia psychicznego, a nie uprawnionym głosem w debacie publicznej
            • czuk1 Re: Pro memoria 22.10.17, 11:06
              oleg3 napisał:
              > Cytat
              > Będę się upierać, że w kraju, w którym za dwa lata będą normalne wybory, samobó
              > jstwo z powodu niezadowolenia z sytuacji politycznej jest objawem poważnego zab
              > urzenia psychicznego, a nie uprawnionym głosem w debacie publicznej
              >

Nigdy dotąd rządzący nie robili takiej rewolucji ustrojowej, w krótkim czasie i w tempie ekspresowym. W tej sytuacji nie ma sensu, czekanie do wyborów za dwa lata bo wtedy "będzie po ptakach, po demokracji. Będziemy mieli rządy jednej partii, której żadna silą (poza siłą ulicy) przez dziesiątki lat nie ruszy. Już dziś mamy rozbudowane nadmiernie formacje policji, budowana jest gwardia rządowa, przejęte media, prokuratura a sądy w trakcie. I naród nie będzie miał nic do gadania.
              PS. Oczywistym jest dla mnie, że głos zamachowcy jest politycznym, uprawnionym - bo jak inaczej , jak nie w tak głośny i słyszalny sposób (poza zrobieniem jakiegoś medialnego wydarzenia ) może się wypowiedzieć szary człowiek ? Wiemy, że był normalnym, uznawanym w środowisku i rodzinie. Musiał być jednak mocno załamany pogarszającą się sytuacją i zdeterminowany do tego, by zaznaczyć najmocniej swój protest. I to zrobił. Podobnie robią islamiści, zamachowcy na swoje życie , niosący jakieś - tam - groźne przesłania.
              • czuk1 Re: Pro memoria 22.10.17, 11:11
                Mnie wystarcza protest na forum. Ale to jest protest leniwego i tchórzliwego "logina".
                A ten sparzony protestujący to bez porównania większe poświęcenie, poświęcenie życia.
            • babaobaba Re: Pro memoria 22.10.17, 12:24
              oleg3 napisał:

> Nie chcę mi się wałkować rzeczy oczywistych. Powtórzę za Kataryną:
              >
              > Cytat
              > Będę się upierać, że w kraju, w którym za dwa lata będą normalne wybory, samobó
              > jstwo z powodu niezadowolenia z sytuacji politycznej jest objawem poważnego zab
              > urzenia psychicznego, a nie uprawnionym głosem w debacie publicznej
              >

>
              Tak? A napisz, proszę jakie perspektywy "normalnych wyborów" miał Jan Pallach, który podpalił się w Pradze W PROTEŚCIE!!!, by swoją śmiercią obciążyć władzę.

• xiazeluka Re: Pro memoria 22.10.17, 12:31
                Sprawdź w którym to było roku i jaki system wówczas panował, gamoniu.
                • babaobaba Re: Pro memoria 22.10.17, 12:42
                  xiazeluka napisała:

> Sprawdź w którym to było roku i jaki system wówczas panował, gamoniu.
                  >

System był taki jak ten do którego aktualnie panujący reżim zmierza.
                  • xiazeluka Re: Pro memoria 22.10.17, 12:57
                    Czyli nie był taki sam, gamoniu. Rozumiesz zatem, że wypisujesz głupoty?
                    • babaobaba Re: Pro memoria 22.10.17, 13:21
                      xiazeluka napisała:

> Czyli nie był taki sam, gamoniu. Rozumiesz zatem, że wypisujesz głupoty?
                      >

Skonstatowałem, kolejny raz z resztą, że stajesz w obronie reżimu. W innych postach stanowczo temu zaprzeczasz. Twoje rozchwianie emocjonalne jest nawet dość zabawne, łowco komuchów. Jakoś łowienie pisowskich komuchów ci nie wychodzi. Pękasz czy solidaryzujesz się z patriotami od zawsze, Radziwiłłami?

• andrzejg Re: Pro memoria 22.10.17, 15:14
                        kolejny , który się poznał?
                      • xiazeluka Re: Pro memoria 30.10.17, 15:33
                        Kolejny pedofil. I nieuk.
    • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 19.10.17, 21:39

Trzeba oddać, że w przeciwieństwie do praktykantów lekarzy na głodówce ten przynajmniej ma honor wyrażać prawdziwą frustrację i targnąć się na własne życie. Osobiście, gdybym miał za przeciwnika politycznego Antoniego Macierewicza, bez namysłu bym się rzucił z okna więc jest z mojej strony zrozumienie i świadomość, że polityka do diabelski byznes...
      • lont12 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 19.10.17, 22:29
        uważam że w ślady tego odważnego człowieka powinni pójść inni... Petru, Schetyna, Budka... długo by wymieniać
        • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 19.10.17, 23:51

Politycy będą się kąpać w beczce z gotującą się smołą za manipulację stanem wewnętrznym, nastrojem i wywoływaniem iluzji w mózgu człowieka. To niestety wszystko jest stosowane przez polityków, aktorów, elity i media przede wszystkim...
      • dachs Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 19.10.17, 23:54
        Ty Gwardianie, minimalista jakieś jesteś. Praktyczniej byłoby wyrzucić z okna Macierewicza.
        A ten biedny człowiek miał za dużą wiarę w ludzi - wierzył, że pisowiec może mieć sumienie.
        • monalisa2016 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 20.10.17, 00:40
          Polityka nalezy sie interesowac ale nie w taki desperacki sposob. Gdzie tworzenie nowych politycznych ruchow w Polsce?
          PO, Niezalezna i inne stare partie zapomnijcie to sie nie nadaje do niczego.
          • czuk1 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 02.11.17, 10:16

ml'16 pisze: " Ani wielka ale bezsensowna odwaga, co tym osiagnie, to ze skoro przezyje bedzie kaleka do konca zycia na utrzymaniu (a moze i nie) panstwa?

Jesteś wrogo nastawiona do Polski . Dla ciebie ta odwaga jest mała... a więc spróbuj. Nie tobie oceniać , że akt samospalenia był bezsensowny. Może jednak (taki miał zamiar p. Piotr) choć częściowo zostanie spełniony. Władcy Polski mają tego człowieka na sumieniu. Nie podpaliłby się gdyby rządy w Polsce były praworządne, nie powodowały upadku polskiej demokracji. Piotr S. zginął na froncie , jako jeden z odważnych, który poświęcił życie dla ratowania ojczyzny. Nie wygrał nawet małej bitwy ale niewątpliwie zginął bohatersko w jej obronie. Liczę, że Jego konkretne i osobiste apele , zgodne poglądami milionów podobnie myślących Polaków, zahamują
            autokratyczne zapędy rządzących.

Mi (czy - mnie ?!smile) jest brak slow na taki wyczyn, to nie jest odwaga to jest desperackie tchusmilerzostwo wrecz niedomaganie psychiczne.
            To jest tak jak bym sie podpalila (hysmilepoteza a nie rzeczywistosc) by nie dopuscic by Merkel byla kanclerzem. Co oznaczylby taki czyn? NIC.

Faktycznie to jest wielki wyczyn zdrowego na umyśle i mądrego człowieka (już wiemy to z wielu źródeł) i wielka odwaga, determinacja, poświęcenie życia dla ratowania polskiej demokracji
            i państwa prawa.

też - ml'16

Polityka nalezy sie interesowac ale nie w taki desperacki sposob. Gdzie tworzenie nowych politycznych ruchow w Polsce? PO, Niezalezna i inne stare partie zapomnijcie to sie nie nadaje do niczego.

Rozkazujesz ("należy"), oceniasz błędnie ("stare partie zapomnijcie to sie nie nadaje do niczego. "). Znajomość jęz. polskiego nie daje ci prawa do takich wypowiedzi. Mącisz zawodowo w polskim piekiełku, wg rosyjskich instrukcji z Sawuszkina 55. Czas takich trolli jest już liczony.
    • institoris2 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 20.10.17, 00:45
      wikul napisał:

> Teraz do boju ruszy piowska sfora. Błaszczak Jackowski, Czarnecki, Pawłowicz it
      > p indywidua, przy pomocy TVPiS będą przekonywać że to wina "totalnej" opozycji.

coz za przenikliwosc....
      Kto wie, moze tym razem, zeby
      a) zadowolic Wikula
      b)zadac klam proroctwom Wikula
      PIS sie rozwiaze, a wszelcy pisowscy aparatczycy, pelniacy panstwowe funkcje, podadza sie do dymisji.
      Wszystko to polaczone z pisowskim posypywaniem glowy popiolem i solennym przyrzekaniu, ze juz nigdy wiecej.
      • wikul Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 20.10.17, 23:24
        institoris2 napisał(a):

> coz za przenikliwosc....
        > Kto wie, moze tym razem, zeby
        > a) zadowolic Wikula
        > b)zadac klam proroctwom Wikula
        > PIS sie rozwiaze, a wszelcy pisowscy aparatczycy, pelniacy panstwowe funkcje, p
        > odadza sie do dymisji.
        > Wszystko to polaczone z pisowskim posypywaniem glowy popiolem i solennym przyrz
        > ekaniu, ze juz nigdy wiecej.

Mnie wystarczy jak ty ograniczysz swój propisowski bełkot nie na temat i odpie...sz się ode mnie.
        • wikul Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 21.10.17, 00:40
          Do OKO.press zadzwoniła też Anna Hejda, trenerka i ekspertka m.in. Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej, współpracowniczka i przyjaciółka mężczyzny. Oto jej wypowiedź:

„Dowiedziałam się, że robicie o nim materiał. Studiowaliśmy razem chemię na Uniwersytecie Jagiellońskim, z tym, że on był na studiach indywidualnych, zajmował się chemią kwantową. Jest wybitnie zdolny. Zostaliśmy przyjaciółmi, jestem matką chrzestną jego syna.

Jak przeczytałam ten jego list-ulotkę z postulatami, przyszło mi do głowy, że on został zarażony „Solidarnością”. Jak był w liceum, to po Sierpniu 1980 opracowali swoje postulaty wobec dyrekcji szkoły o samorządzie uczniowskim, większej transparentności, szkolnej demokracji.

Na studiach działał w NSZ, brał udział w strajkach studenckich. Potem spotkaliśmy się w Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej, brał udział w naszych najważniejszych programach rozwijania partycypacji społecznej, demokracji lokalnej, przejrzystości władzy.

Zawsze był niepokorny, skupiony na wolności. Dlatego to, co się dzieje w Polsce, jest dla niego tak okropne. Chcę to wszystko powiedzieć, żeby jego ofiara nie poszła na marne. Bo to był akt rozpaczy, ale nie wybryk szaleńca”.
          • monalisa2016 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 21.10.17, 00:45
            Wikul twój cytat czyjeś wypowiedzi ma nam dowodzić jego psychicznej równowagi jak i normalności?
            • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 22.10.17, 19:50

monalisa2016 napisał(a):

> Wikul twój cytat czyjeś wypowiedzi ma nam dowodzić jego psychicznej równowagi j
              > ak i normalności

Na tak radykalne rozwiązanie psychicznych dylematów wrogów z mojej strony nie ma pozwolenia. Islamo sorosowcy muszą cierpieć powoli, kiedy malutkimi kroczkami burzymy ich misterny plan pozbawienia nas nieruchomości i terytorium. Mogą dokonywać samospalenia, ale muszą żyć i cierpieć.
            • czuk1 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 02.11.17, 10:28
              lis16 napisał(a): Wikul twój cytat czyjeś wypowiedzi ma nam dowodzić jego psychicznej równowagi jak i normalności?
              List jest jednym z wielu źródeł informacji o tym, że zmarły był normalnym, uczciwym, odpowiedzialnym, odważnym, zdeterminowanym Polakiem. Co pomyślał, widział i przygotowywał dokładnie przez pół roku .... wykonał. Poświecił życie dla dobra Ojczyzny. I nie tobie go oceniać.
              • wikul Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 02.11.17, 12:16
                czuk1 napisał:

> lis16 napisał(a):

Nie wiem o co chodzi Czuk. Kto to jest lis16. Stosujesz jakieś dziwne metody podczas cytowanie w których nie wiadomo co jest cytatem a co komentarzem. Nie kombinuj, spróbuj zastosować istniejące instrumentarium : "Odpowiedz", cytuj", "link".
                • czuk1 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 02.11.17, 18:09
                  wikul napisał:
                  > Nie wiem o co chodzi Czuk. Kto to jest lis16. Stosujesz jakieś dziwne metody po
                  > dczas cytowanie w których nie wiadomo co jest cytatem a co komentarzem. Nie kombinuj, spróbuj zastosować istniejące instrumentarium : "Odpowiedz", cytuj", "link".

Zrobiłem to 1 raz i to świadomie. Kogo mój wpis dotyczy , ten doskonale wie. Moja wypowiedź jest tu nieprawidłowa, jednak wyjątkowo i świadomie.
                  Uwagę Twoją do tego , jedynego (ułomnego) wpisu przyjmuję.
                  Zapytam jednak - możesz znaleźć (u mnie) choć jeden - ostatnio - przykład w mojej forumowej działalności w którym nie ma cytatu wpisu i linka , którego mój komentarz dotyczy.

• institoris2 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 21.10.17, 00:59
          wikul napisał:

> Mnie wystarczy jak ty ograniczysz swój propisowski bełkot nie na temat i odpie.
          > ..sz się ode mnie.

dlaczego nie na temat?
    • andrzejg Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 21.10.17, 08:47
      Nie rozumiem tego gościa. Teraz córka się martwi, że zrobia z taty wariata nie oglądając się na głębsze motywy. Dla mnie jest to wariactwo. Targnąć się na swoje życie w obronie czegokolwiek świadczy o niedorozwoju emocjonalnym. W ten sposób sam wyeliminował z grupy przeciwników PiSu samego siebie, czyli najzagorzalszego z zagorzałych obrońców zasad, które uważał za słuszne. Normalniejszym byłaby walka z systemem i doprowadzenie do zostania węźniem politycznym, albo nawet do represjonowania swojej osoby. Czy Popiełuszko byłby Popiełuszką, gdyby dokonał samospalenia?

A tak, nie będziemy mieli nawet męczennika.
      • babaobaba Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 21.10.17, 19:31
        andrzejg napisał:

> Nie rozumiem tego gościa. Teraz córka się martwi, że zrobia z taty wariata nie
        > oglądając się na głębsze motywy. Dla mnie jest to wariactwo. Targnąć się na swo
        > je życie w obronie czegokolwiek świadczy o niedorozwoju emocjonalnym. W ten spo
        > sób sam wyeliminował z grupy przeciwników PiSu samego siebie, czyli najzagorzal
        > szego z zagorzałych obrońców zasad, które uważał za słuszne. Normalniejszym był
        > aby walka z systemem i doprowadzenie do zostania węźniem politycznym, albo nawe
        > t do represjonowania swojej osoby. Czy Popiełuszko byłby Popiełuszką, gdyby dok
        > onał samospalenia?
        >
        > A tak, nie będziemy mieli nawet męczennika.

Niedorozwój emocjonalny? - przeciwnie, ogromna wrażliwość. Wyżyny wrażliwości, które nigdy nie będą ci znane.

• gerlalt Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 22.10.17, 18:41
          No tak wariaci są bardzo wrażliwi w swojej wrażliwości a ten to pewnie wariat opłacony. Na dodatek nieudacznik...
          • oleg3 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 22.10.17, 19:00
            gerlalt napisał(a):

> No tak wariaci są bardzo wrażliwi w swojej wrażliwości

Osoba chorująca na depresję nie jest wariatem. Ja zaczynasz pisać coś o PiSie tracisz głowę.

www.psychiatria.pl/artykul/depresja-czym-jest-ta-choroba/544
            • gerlalt Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 22.10.17, 20:09
              Nie rozumiem słowa depresja w odniesieniu do ludzi. Kojarzy mi się ze słabością. A nieudacznikiem jest z pewnością...
              • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 22.10.17, 20:29
                Załóż sklep farmaceutyczny na Forum Kraj i zostaniesz milionerem oferując relanium...
                • wikul Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 29.10.17, 20:43
                  https://oko.press/images/2017/10/nek3-768x520.jpg
                  • institoris2 czyli wszystko jak mialo byc..n/t 30.10.17, 01:46
                    wikul napisał:

> https://oko.press/images/2017/10/nek3-768x520.jpg
                    • babaobaba Re: czyli wszystko jak mialo byc..n/t 30.10.17, 08:58
                      A jak miało być, bo nie wiem? Przeleciał mi gdzieś wpis, że człowiek protestu zrobił to za pieniądze, pytanie za czyje - Sorosa? A może samego Tuska? Może, kiedy mi napiszesz "jak miało być", domyślę się więcej.

• andrzejg RAZ mówił , że go dobiją 30.10.17, 09:04
                        no i gość nie żyje.

RAZ wie coś więcej. Może podzieli się wiedzą z prokuraturą?
                      • institoris2 Re: czyli wszystko jak mialo byc..n/t 30.10.17, 15:19
                        a coz tu jeszcze wyjasniac, facet postanowil popelnic samobojstwo, no i stala sie jak postanowil.
                        • czuk1 Re: czyli wszystko jak mialo byc..n/t 30.10.17, 15:28
                          institoris2 napisał(a):coz tu jeszcze wyjasniac, facet postanowil popelnic samobojstwo, no i stala s
                          > ie jak postanowil.

Piotr S. nie szafował życiem innych, więc wyrażenie szacunku wobec jego wartości nie jest żadną propagandą.
                          - S.Żmijan - poseł z Lubelszczyzny.
                          • institoris2 Re: czyli wszystko jak mialo byc..n/t 30.10.17, 15:51
                            czuk1 napisał:

> Piotr S. nie szafował życiem innych, więc wyrażenie szacunku wobec jego wartośc
                            > i nie jest żadną propagandą.
                            > - S.Żmijan - poseł z Lubelszczyzny.

no dobra, ale co to ma wspolnego z moim wpisem, ktory zacytowales?
      • wkkr Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 30.10.17, 20:54
        Dokładnie to samo myślę o np. powstańcach warszawskich albo o mnichach w Tybecie... wariactwo... czyste wariactwo....
        • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 02.11.17, 22:03
          W pierwszym przypadku przywódców powstania oskarża się o ludobójstwo na cywilnych mieszkańcach miasta i ma to solidne podstawy formalne...
          • wkkr Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 03.11.17, 07:59
            Nie mów do mnie więcej. Brzydzę się antysemitami.
    • wkkr Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 30.10.17, 20:53
      Dzisiaj byłem w miejscu całopalenia.
      Zapaliłem znicz i zmówiłem wieczny odpoczynek....
      ====
      Ludzie przychodzą pojedynczo.... Zapalają znicze, świece... składają kwiaty...
      Dyskretnie się modlą....
      To tyle...
      • wikul "Ogień niszczy, ale też oświetla. Jak gniew” 01.11.17, 17:37
        ... To niewygodne. Lepiej uznać Tego Pana za nieszczęsnego wariata, ofiarę depresji, ciszej wokół niego bo psychiatrzy i psychologowie przecież mówią, żeby nie nagłaśniać samobójstw, że “efekt Wertera”, a w ogóle wszystko to przesada i normalny człowiek, by się tak nie zachował.

Ciekawe skąd się tylu specjalistów od psychiatrii i Wertera nagle znalazło, ja bym widziała dziś u nas raczej groźbę efektu strusia?

W naszej historii beznadziejnych powstań i straceńczych zrywów mamy tradycję poświeceń dla ogółu. Czy to byli wariaci? Czy bohaterowie?

Śmierć przez ogień to nie tylko tradycja mnichów buddyjskich, to również dzieje Świętej Inkwizycji i palenia na stosach tych, którzy widzieli więcej, dalej i mieli więcej odwagi (Czarownice! Jan Hus!). ...

oko.press/agnieszka-holland-o-samospaleniu-piotra-ogien-niszczy-tez-oswietla-gniew/
        • xiazeluka Re: "Ogień niszczy, ale też oświetla. Jak gniew” 01.11.17, 19:05
          Buhahaha!
        • institoris2 niezla manipulatorka z tej Holland 01.11.17, 19:51
          nie tylko Palach i Siwiec dokonali samospalenia dla tej samej "sprawy" co ten czlowiek ostatnio.
          W tej samej sprawie polegl Hus, Bruno, palone jako czarownice kobiety i kto tam jeszcze.
          A juz szczytem arogancji jest koncowa konstatacja:
          "Bo co niby mamy z takim czymś robić my, zwykli, szarzy ludzie? Nie bardzo się chcemy budzić i być budzeni. Całkiem wygodnie się nam śpi."
          Musi, ze kobiecie padlo na rozum i zaczela sie z plebsem utozsamiac.

wikul napisał:

> ... To niewygodne. Lepiej uznać Tego Pana za nieszczęsnego wariata, ofiarę depr
          > esji, ciszej wokół niego bo psychiatrzy i psychologowie przecież mówią, żeby ni
          > e nagłaśniać samobójstw, że “efekt Wertera”, a w ogóle wszystko to przesada i n
          > ormalny człowiek, by się tak nie zachował.
          >
          > Ciekawe skąd się tylu specjalistów od psychiatrii i Wertera nagle znalazło, ja
          > bym widziała dziś u nas raczej groźbę efektu strusia?
          >
          > W naszej historii beznadziejnych powstań i straceńczych zrywów mamy tradycję po
          > świeceń dla ogółu. Czy to byli wariaci? Czy bohaterowie?
          >
          > Śmierć przez ogień to nie tylko tradycja mnichów buddyjskich, to również dzieje
          > Świętej Inkwizycji i palenia na stosach tych, którzy widzieli więcej, dalej i
          > mieli więcej odwagi (Czarownice! Jan Hus!). ...
          • wikul Kto tu manipuluje 01.11.17, 20:17
            institoris2 napisał(a):

> nie tylko Palach i Siwiec dokonali samospalenia dla tej samej "sprawy" co ten c
            > zlowiek ostatnio.
            > W tej samej sprawie polegl Hus, Bruno, palone jako czarownice kobiety i kto tam
            > jeszcze.

Za demokrację itp.?

> A juz szczytem arogancji jest koncowa konstatacja:
            > "Bo co niby mamy z takim czymś robić my, zwykli, szarzy ludzie? Nie bardzo się
            > chcemy budzić i być budzeni. Całkiem wygodnie się nam śpi."
            > Musi, ze kobiecie padlo na rozum i zaczela sie z plebsem utozsamiac.

Są ludzie wrażliwsi niż inni. Ludzie, którzy widzą i czują głębiej. Ludzie którzy mają w sobie specjalny, rzadki gen odwagi i sprawiedliwości.

Z pewnością ty do nich nie należysz.
            • institoris2 Re: Kto tu manipuluje 01.11.17, 20:53
              wikul napisał:

> Za demokrację itp.?

Wikul, nie podlamuj mnie prosze; wklejasz jakis moralnie podejrzany tekst, a potem zadajesz pytania, jakbys mial klopopty z ocena tego co wkleiles..
              Oczywiscie, ze tak, tu chodzi o tradycje sprzeciwu wobec tyranii, walki o szczytne cele i poswiecaniu sie w ich imie. O cierpienia ciemiezonych, przesladowanych.
              Nie moglo tu zabraknac oczywiscie Zydow, czy kobiet.
              Cala ta tradycje pani Holland nam tutaj ladnie opisala, bo przeciez jak nizej zacytowales:
              "Są ludzie wrażliwsi niż inni. Ludzie, którzy widzą i czują głębiej. Ludzie k
              tórzy mają w sobie specjalny, rzadki gen odwagi i sprawiedliwości."
              Taka osoba jest niewatpliwie pani Holland, gdybys do tego jeszcze dodal "i widza dalej", to obraz bylby pelny.

I dziwnym trafem, na co pozwolilem sobie zwrocic uwage, wszyscy ci bojownicy i meczennicy stoja po stronie pani Holland.
              Dla mnie cos takiego jest chamska manipulacja i tyle.
              >

> Są ludzie wrażliwsi niż inni. Ludzie, którzy widzą i czują głębiej. Ludzie k
              > tórzy mają w sobie specjalny, rzadki gen odwagi i sprawiedliwości.

>
              > Z pewnością ty do nich nie należysz.

masz stuprocentowa racje, z pewnoscia nie naleze.
              Dla symetrii moglbys tu dokonac oceny wlasnej osoby w tym aspekcie?
              Z gory dziekuje.
              • wikul Re: Kto tu manipuluje 02.11.17, 12:08
                institoris2 napisał(a):

> wikul napisał:
                >
                > > Za demokrację itp.?
                >
                > Wikul, nie podlamuj mnie prosze; wklejasz jakis moralnie podejrzany tekst, a po
                > tem zadajesz pytania, jakbys mial klopopty z ocena tego co wkleiles..
                > Oczywiscie, ze tak, tu chodzi o tradycje sprzeciwu wobec tyranii, walki o szczy
                > tne cele i poswiecaniu sie w ich imie. O cierpienia ciemiezonych, przesladowany
                > ch.
                > Nie moglo tu zabraknac oczywiscie Zydow, czy kobiet.

Wysmażyłeś obszerną epistołę w której chyba tylko tobie wiadomo o co chodzi. Ale gdy ktoś o tekście Agnieszki Holland pisze "moralnie podejrzany" to demaskuje soja pisowką mentalność. Z kimś takim nie ma dyskusji i wypada tylko zacytować Słonimskiego - "Nie lubię wymiany poglądów. Zawsze na tym tracę."
                • institoris2 Re: Kto tu manipuluje 02.11.17, 21:18
                  zdaje sobie sprawe z tego, ze Tobie Wikul trudno przychodzi nawet najprostsze sprawy pojac i mam dla tego pelne zrozumienie.
                  Tekst Holland to zwykla polityczna agitka i w dodatku na merytorycznym poziomie, ktory nie potrafie ocenic inaczej jak zenujacy.
                  Twoje "merytoryczne" argumenty tez sa tego rodzaju i sprowadzaja sie do wymachiwania "moralna moczuga".
                  Z przykroscia musze Cie poinformowac, ze mnie te wasze lewackie polajanki kolo dupy lataja.

wikul napisał:

> Wysmażyłeś obszerną epistołę w której chyba tylko tobie wiadomo o co chodzi. Al
                  > e gdy ktoś o tekście Agnieszki Holland pisze "moralnie podejrzany" to demaskuje
                  > soja pisowką mentalność. Z kimś takim nie ma dyskusji i wypada tylko zacytować
                  > Słonimskiego - "Nie lubię wymiany poglądów. Zawsze na tym tracę."
                  • wikul Re: Kto tu manipuluje 02.11.17, 23:08
                    institoris2 napisał(a):

> zdaje sobie sprawe z tego, ...

Z niczego sobie nie zdajesz sprawy, pisowski trollu. Rzucili cie na ten trudny odcinek i się męczysz.
                    • institoris2 i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 03.11.17, 00:51
                      a nawet bardzo, bo to przeciez cos w rodzaju glejtu. Zaraz sobie wydrukuje w kilku egzemplarzach.
                      Jak juz faszysci Z PiSu wezma sie na powaznie za wsadzanie do ciupy, albo i wieszanie wrogow (co przewiduje, ze nastapi gdzies tak na przelomie 20/21) i ja, jakims nieszczesliwym zbiegiem okolicznosci, wpadlbym w w zlowieszcze tryby pisowskiej machiny, to zawsze pozostanie mi powolanie sie na Twoja opinie, jako ostatnia deska ratunku.
                      Walne certyfikatem o stol i powiem: prosze bardzo, Wikula zescie ukatrupili, bo wasz wrog byl nieprzejednany, a tu stoi czarno na bialym, co ten wrog wasz na moj temat myslal!
                      Raczej nie pomoze, ale kto wie, bo jak to mowia, tonacy i brzytwy sie chwyci..

wikul napisał:

> Z niczego sobie nie zdajesz sprawy, pisowski trollu. Rzucili cie na ten trudny
                      > odcinek i się męczysz.
                      • qwardian Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 03.11.17, 01:59

institoris2 napisał(a):

> i ja, jakims nieszczesliwym zbiegiem okolicznosci, wpadlbym w w zlowieszcze tryby pisowskiej machiny, to zawsze pozostanie mi powolanie sie na Twoja opinie, jako ostatnia deska ratunku.
                        Walne certyfikatem o stol i powiem: prosze bardzo, Wikula zescie ukatrupili, bo wasz wrog byl nieprzejednany, a tu stoi czarno na bialym, co ten wrog wasz na moj temat myslal!

Dokładnie, z mojej strony mu daruję, bo moim bezkompromisowym warunkiem kapitulacji jest patrzeć prosto bestii w oczy, kiedy zdycha, nic poza tym…
                      • wkkr Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 03.11.17, 08:02
                        e! Ty bohatyrze!
                        Odwagi masz tyle że jak faszyści z PiS na poważnie wezmą naród za mordę, to ty w pierwszym szeregu miesięcznicy będziesz szedł.
                      • oleg3 Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 03.11.17, 13:13
                        Wikul uważa, że sprowadzenie sprawy "ad pisorum" kończy wszelką dyskusję. Zwycięzcą jest oczywiście "obrońca demokracji".Tak było od lat, a po katastrofie wyborczej Komorowskiego, przeszło w amok (nie tylko u Wikula). Abstrakt (czyli wkkr) jest kolejnym przykładem obłędu (mam nadzieję, że tylko forumowego).
                        • wikul Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 03.11.17, 13:34
                          oleg3 napisał:

> Wikul uważa, że sprowadzenie sprawy "ad pisorum" kończy wszelką dyskusję. Zwyci
                          > ęzcą jest oczywiście "obrońca demokracji".Tak było od lat, a po katastrofie wyb
                          > orczej Komorowskiego, przeszło w amok (nie tylko u Wikula). Abstrakt (czyli wkk
                          > r) jest kolejnym przykładem obłędu (mam nadzieję, że tylko forumowego).

Przestań bredzić. Nigdy nie wiedziałeś co ja uważam bo mentalny pislamista nie jest w stanie zrozumieć co myślą normalni ludzie.
                          Twoje "mądrości" potwierdzają to dobitnie. Jeżeli porażka Komorowskiego to "katastrofa" to jak nazwać wszystkie kolejne porażki (i ich skala) twoich pupili? To one miały wpływ an twoje propisowskie bajdurzenie na tym forum?
                          Można by sądzić wg ciebie że ogromna większość ludzi wybitnych, pisarzy, artystów, naukowców jest w amoku.
                          • oleg3 Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 03.11.17, 13:45
                            Całuj mnie Wikul ... w czoło.
                        • institoris2 Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 04.11.17, 01:04
                          oleg3 napisał:

> Wikul uważa, że sprowadzenie sprawy "ad pisorum" kończy wszelką dyskusję. Zwyci
                          > ęzcą jest oczywiście "obrońca demokracji".

To sie samo przez sie rozumie, ze Wikul jako zarliwy obronca demokracji, w kazdej dyskusji jest gora, tym bardziej, ze ma po swojej stronie, jak sie przyznal nizej, "ogromna większość ludzi wybitnych, pisarzy, artystów, naukowców".
                          Zaszedl juz (Wikul) tak daleko, ze nawet swoich cennych przemyslen nie umieszcza na forum, tylko ogranicza sie do wklejania tekstow cudzych. Pewnie dlatego, zeby oszczedzac antagonistow i nie narazac ich na porazenie swoim intelektem, jak rowniez niezaprzeczalnymi przewagami moralnymi. Ot dusza wrazliwa i wyrozumiala..
                          • czuk1 Re: i za ten wpis Wikul jestem Ci wdzieczny 04.11.17, 09:31
                            institoris2 napisał(a):
                            > Zaszedl juz (Wikul) tak daleko, ze nawet swoich cennych przemyslen nie umieszcza na forum, tylko ogranicza sie do wklejania tekstow cudzych. Pewnie dlatego, zeby oszczedzac antagonistow i nie narazac ich na porazenie swoim intelektem, jak rowniez niezaprzeczalnymi przewagami moralnymi. Ot dusza wrazliwa i wyrozumiala..

Nawet nie chce mi się sprawdzać. Wiem, że wikul zawsze zamieszcza swoje komentarze a cytowane teksty/linki służą mu jako kanwa/podstawa dyskusji. Niepotrzebne insynuacje . W ten sposób aktywnych forumowiczów, mających swoje stabilne zdanie na omawiane tematy .... chcesz do kąta zagonić ? Zamiast merytorycznie dyskutować ze zdaniem wikula lub tekstami , przekazanymi do dyskusji albo ...iść dalej ?
                            Czy to może nowe zwyczaje na tym forum , że jednemu wolno a drugiemu ... nie !
                            • institoris2 sam se podyskutuj czuk1 04.11.17, 10:52
                              (tylko prosze odglednie i bez ustawiania po katach)

tu masz merytoryczne wpisy Twojego faworyta:

"Wysmażyłeś obszerną epistołę w której chyba tylko tobie wiadomo o co chodzi. Ale gdy ktoś o tekście Agnieszki Holland pisze "moralnie podejrzany" to demaskuje soja pisowką mentalność. Z kimś takim nie ma dyskusji i wypada tylko zacytować Słonimskiego - "Nie lubię wymiany poglądów. Zawsze na tym tracę."

"Z niczego sobie nie zdajesz sprawy, pisowski trollu. Rzucili cie na ten trudny odcinek i się męczysz."

albo do Olega:
                              "Przestań bredzić. Nigdy nie wiedziałeś co ja uważam bo mentalny pislamista nie jest w stanie zrozumieć co myślą normalni ludzie.
                              Twoje "mądrości" potwierdzają to dobitnie. Jeżeli porażka Komorowskiego to "katastrofa" to jak nazwać wszystkie kolejne porażki (i ich skala) twoich pupili? To one miały wpływ an twoje propisowskie bajdurzenie na tym forum?
                              Można by sądzić wg ciebie że ogromna większość ludzi wybitnych, pisarzy, artystów, naukowców jest w amoku. "

czuk1 napisał:

> Nawet nie chce mi się sprawdzać. Wiem, że wikul zawsze zamieszcza swoje komenta
                              > rze a cytowane teksty/linki służą mu jako kanwa/podstawa dyskusji. Niepotrzebne
                              > insynuacje . W ten sposób aktywnych forumowiczów, mających swoje stabilne zdan
                              > ie na omawiane tematy .... chcesz do kąta zagonić ? Zamiast merytorycznie dysk
                              > utować ze zdaniem wikula lub tekstami , przekazanymi do dyskusji albo ...iść d
                              > alej ?
                              > Czy to może nowe zwyczaje na tym forum , że jednemu wolno a drugiemu ... nie !
                              • czuk1 Re: sam se podyskutuj czuk1 04.11.17, 11:10
                                institoris2 napisał(a): (tylko prosze odglednie i bez ustawiania po katach) - jeśli tak ? to przepraszam.
                                > tu masz merytoryczne wpisy Twojego faworyta: -przeczytałem, to słowne przepychanki.

Pokazujesz wpisy w bijatyki. Wtedy trudno już o "merytorykę". Trudno sobie wyobrazić przecież
                                nowy wątek , bez linka i komentarza stawiającego wątek. A potem jeśli jest merytoryczna wymiana poglądów to nikt nie przerywa jej obelgami., czy ustawianiem adwersarza. Wymiana obelg jest wtedy (najczęściej) gdy autor wątku jest zaatakowany imiennie, w oderwaniu od treści wątku.
                                Wikul jest opiekuńczy, czego ja nie lubię (ze względu na mój słuszny wiek). Ale potwierdzam swoje poglądy prezentuje stanowczo i merytorycznie. I trudno mu zarzucać jakieś systematyczne
                                narzucanie ich komuś.
                                I zdanie-pytanie moje jest aktualne - Wprowadzamy do Hyde Parku jakieś nowe zwyczaje na tym forum , że jednemu wolno a drugiemu ... NIE !?
                                • institoris2 Re: sam se podyskutuj czuk1 04.11.17, 11:21
                                  czuk1 napisał:

> I zdanie-pytanie moje jest aktualne - Wprowadzamy do Hyde Parku jakieś nowe zw
                                  > yczaje na tym forum , że jednemu wolno a drugiemu ... NIE !?

nie bardzo pojmuje dlaczego akurat w moja strone kierujesz to pytanie.
                                  Nie przypominam sobie, zebym komus sugerowal, ze mu czegos pisac na forum nie wolno.
                                  W kosz tez nigdy nie klikalem, nie wspominajac juz o jakis skargach do administracji.
                                  • czuk1 Re: sam se podyskutuj czuk1 04.11.17, 11:47
                                    Pytanie kieruję też do siebie i nie potrafię na nie rozsądnie sobie odpowiedzieć. Dlatego - korzystając z okazji - pytam też Ciebie. Doskwiera mnie taka sytuacja na tak wszechstronnym forum, nasyconym inteligentami , od których ciągle człowiek się uczy. Nieraz chciałoby się też zaistnieć, bo ćwierćinteligentem ktoś mnie nazwał a więc służy mi prawo do co trzeciego wpisu (jednego inteligenta).
                                    • institoris2 Re: sam se podyskutuj czuk1 04.11.17, 12:23
                                      mam wrazenie, ze mylisz niektore rzeczy.
                                      Otoz wolnosc slowa polega na tym, ze pisac sobie mozesz co Ci slina na jezyk przyniesie, nie oznacza jednak w zadnym wypadku, ze korzystasz z ochrony przed komentowaniem (rowniez negatywnym) tego, co publicznie wyplodziles.
                                      W tym konkretnym przypadku okreslenie "cwiercinteligent" uzyte zostalo pewnie w kontekscie, tego, co wczesniej napisales, wiec byla to swego rodzaju ocena (przyznaje ze bardziej emocjonalna niz merytoryczna, ale jednak).

czuk1 napisał:

> Pytanie kieruję też do siebie i nie potrafię na nie rozsądnie sobie odpowiedzie
                                      > ć. Dlatego - korzystając z okazji - pytam też Ciebie. Doskwiera mnie taka sytua
                                      > cja na tak wszechstronnym forum, nasyconym inteligentami , od których ciągle cz
                                      > łowiek się uczy. Nieraz chciałoby się też zaistnieć, bo ćwierćinteligentem ktoś
                                      > mnie nazwał a więc służy mi prawo do co trzeciego wpisu (jednego inteligenta).

w kwestii formalnej- a nie do co czwartego?
    • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 02.11.17, 14:22
      No to opozycja totalna znalazła swojego męczennika, a ponieważ podpalił się to potwierdził diagnozę własnego lekarza i to właśnie wydaje mi się najistotniejsze. Do tej pory nie doceniałem psychiatrów.
      • wkkr Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 03.11.17, 07:53
        Mówisz językiem bolszewików z czasów Ryszarda Siwca.
        Gratuluję sqrwysynu.
      • wikul Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 03.11.17, 13:16
        szambonurek qwardian wydalił ściek:

> No to opozycja totalna znalazła swojego męczennika, a ponieważ podpalił się to
        > potwierdził diagnozę własnego lekarza i to właśnie wydaje mi się najistotniejsz
        > e. Do tej pory nie doceniałem psychiatrów.

Docenisz jeszcze bardziej gdy cię w końcu przebadają, psycholu.
        Przenieś się do Republiki, co jeszcze tu robisz? Pasujesz do nich jak ulał.
        • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 03.11.17, 14:38

Jeżeli jestem na tym forum wśród psycholi, to już oznacza, że daleko mi do normalności, dawno to pisałem. A jeżeli obserwowanie was sprawia mi nieokiełzaną radość i satysfakcję, to znaczy, że pewnie lepiej nie będzie. Wybieranie sobie przez opozycję autorytetu martyra leczącego się u psychiatry przez ostatnie osiem lat pacjenta, to nie mój pomysł, ale mi się podoba...
          • czuk1 Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 04.11.17, 09:48
            qwardian napisał: Wybieranie sobie przez opozycję autorytetu martyra leczącego się u psychiatry przez ostatnie osiem lat pacjenta, to nie mój pomysł, ale mi się podoba...

Normalny nie jesteś. Zmarły nie jest autorytetem dla opozycji. Wśród opozycji zdania są podzielone.
            Również część społeczeństwa jest zdania, że ofiara życia (poświęcenie życia z własnej woli) za sprawę ważną dla stabilności państwa, nie może być potępione. Nikt nie wysyła w miejsce aktu spalenia setek ludzi , by pochylić się i zmarłemu oddać cześć. Nie widziałem tam też aktywistów
            KODu i opozycji.
            Insynuacją jest uznawanie, że apele kierował i spalił się jakiś chory psychopata. przecież nie potwierdza tego aktualne życie, Piotra Szczęsnego działalność społeczna i rodzina.
            Jak można ?!
    • qwardian Re: Mężczyzna podpalił się pod PKiN 07.11.17, 20:42
      Zwycięstwo opozycji...

wpolityce.pl/m/polityka/365904-brudzinski-po-samopodpaleniu-mezczyzny-w-rzeszowie-tak-konczy-sie-wykorzystywanie-tragedii-smierci-piotra-s
      • wikul Pogrzeb Piotra Szczęsnego 14 listopada ... 08.11.17, 12:44
        ...na cmentarzu na Salwatorze w Krakowie.

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22616720,pogrzeb-piotra-szczesnego-14-listopada-na-cmentarzu-na-salwatorze.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka