Dodaj do ulubionych

Koalicja PiS - Lewica

15.02.20, 08:25
Dla mnie jak najbardziej oczywista. Jednak dziwię się kolegom, którzy napiętnowali PO i PSL za sojusze z SLD.
Co się zmieniło? Twarze praktycznie te same. No doszedł młody Zandberg.

Może słowa JKM dotrą do towarzyszy z forum?

Kolejna podwyżka podatków została przegłosowana! Symboliczna koalicja PiS i Lewicy zagłosowała ZA wprowadzeniem podatku cukrowego. Na naszych oczach znów uaktywniła się Sejmie wielka koalicja Zjednoczonych Socjalistów, którzy nie cofną się przed niczym, by krok po kroku zabierać obywatelom coraz więcej pieniędzy.
Niedawno wspólnie przegłosowali wzrost akcyzy o 10 proc. na alkohole i wyroby tytoniowe, a teraz nowy podatek od cukru na napoje słodzone oraz na tzw. małpki. Współpraca wielbicieli podnoszenia podatków z PiS i Lewicy wręcz kwitnie.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Koalicja PiS - Lewica 15.02.20, 08:33
      A Duda podpisuje, podpisuje...
      • andrzejg Re: Koalicja PiS - Lewica 15.02.20, 09:10
        Przypomnij mi. Czy czegoś nie podpisał, ale bez odsyłania do zawłaszczonego TK?
        • dachs Re: Koalicja PiS - Lewica 15.02.20, 09:31
          andrzejg napisał:

> Przypomnij mi. Czy czegoś nie podpisał, ale bez odsyłania do zawłaszczonego TK?
          Chyba raz. w 2017 r.
          "Nie podpiszę ustawy o Sądzie Najwyższym, jeżeli ustawa zaproponowana przeze mnie nie trafi uchwalona na moje biurko."
        • astra18 Re: Koalicja PiS - Lewica 15.02.20, 09:35
          andrzejg napisał:

> Przypomnij mi. Czy czegoś nie podpisał, ale bez odsyłania do zawłaszczonego TK?

www.prezydent.pl/prawo/ustawy/zawetowane/
          Wystarczy przeczytać.
    • xiazeluka Re: Koalicja PiS - Lewica 15.02.20, 09:53
      Nie bez powodu nazywamy od lat układ władzy Bandą Czworga. Od lat wskazujemy, że to jeden i ten sam gang złodziei, oszustów i kretynów. Fajnie, że wreszcie znajdują się forumowicze, którzy otwierają na to oczy.
    • qwardian POPiS.. 15.02.20, 11:11
      niewygodne.info.pl/artykul7/03168-Ranking-najbardziej-kosztownych-podwyzek-podatkow.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka