Dodaj do ulubionych

Polski Francuz jest

25.02.22, 14:48
Ławrow mnie okłamał łkała w programie ZDF "Was nun" minister spraw zagranicznych Niemiec Annalena Baerbock.

Bismarck w grobie się przewraca. Reakcja Merkel nie jest znana. Schröder , ułaskawiony łaskawie przez Bidena, potępił przez zęby rosyjską agresję. Teraz Niemcy, w ramach Ordnungu, będą antyrosyjscy i rzucą kasę na polską armię? Swojej i tak już nie dadzą rady zbudować. Sprawy zaszły za daleko. Nawet te hełmy podobno nie dotarły na Ukrainę.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Polski Francuz jest 25.02.22, 15:21
      oleg3 napisał:

" Bismarck w grobie się przewraca. Reakcja Merkel nie jest znana. Schröder, ułaskawiony łaskawie przez Bidena, potępił przez zęby rosyjską agresję."

Reakcja pani Baerbock jest czescia zmiany mentalnosci. Ta zmiana juz panuje na Zachodzie i zaczyna sie w Polsce. Popatrzmy sie NATO*) z polskiej perspektywy. Nowa mentalnosc niemiecka jest pokojowa a lepiej miec pokojowego sasiad niz klamce i awanturnika.

Jaka bedzie Ukraina i jaka bedzie Rosja? Trudno powiedziec. Sadze, ze ludzie chca, w wiekszosci,spokojnie zyc i pracowac. Putin zyje przeszloscia na, prawie ze, bezludnej wyspie. A ze ma dobre zycie to kontynuuje bo mysli, ze tak bedzie dalej w Rosji, jak u niego w blond-lysawej lepetynie.

Czy ma racje czy nie to trudno przewidziec. Ja sadze, ze ludzie powoli i na Ukrainie i w Rosji mysla inaczej. I zmiana mentalnosci i tam zachodzi.

PF

*) To jest zart slowny. Dodaje bo juz slychac szczek kalachow na mnie skierowanychsmile
      • oleg3 Re: Polski Francuz jest 25.02.22, 15:33
        Cytat
        I dzisiejsi zolnierze Bundeswehry martwia sie raczej o to, ze musza nosic brudne gacie niz o to, ze trzeba jakos walczyc przeciwko wrogiej armii i ja rzucic na kolana.

Ano. Poza gaciami kluczowym problemem Wehrmachtu jest gender i transgender.

Zauważ, że Niemcy poniosły największą klęskę od czasów Adenauera. Cała koncepcja opanowania Europy przy pomocy rosyjskiego gazu poszła się jebać. Teraz Europa będzie zaopatrywana w gaz z Ameryki i od Arabusów (może i z Iranu) tankowcami. Polska ma już niezbędną infrastrukrurę.
        • felusiak1 Re: Polski Francuz jest 28.02.22, 20:51
          Z Ameryki gazu nie bedzie bo rząd zablokowal ukończenie portu gazowego. Moj rzad walczy z klimatem a John Kerry wlasnie wyrazil nadzieje, ze Putin nie odstapi od walki z klimatem.
          Oprocz tego US Army tez jest zajeta genderem i transgenderem.
      • felusiak1 Re: Polski Francuz jest 28.02.22, 20:56
        Zmiana mentalności? Co to takiego?
        Przypominasz mi moja szwagierkę. Wprawdzie on nie czyta derszpigiel ale ma taka sama sieczkę.
        Z tego wynika, ze derszpigiel jest tylko jedną sieczkarnią pośrod tysięcy sieczkarni.
    • qwardian Re: Polski Francuz jest 25.02.22, 18:23
      Ta Ślązaczka sprawia dobre wrażenie estetyczne..
    • oleg3 Ładna i inteligentna kobieta 28.02.22, 08:02
      Jestem pod wrażeniem. Obejrzyj PF zamiast czy obok czytania Der Spiegel. Możesz oglądać wygodnie co będzie miłą zmianą w stosunku do czytania Der Spiegel w niewygodnej, klęczącej, pozycji.

oleg3 błyskotliwie napisał:

> Teraz Niemcy, w ramach Ordnungu, będą antyrosyjscy i rzucą kasę na polską armię?

• polski_francuz Re: Ładna i inteligentna kobieta 28.02.22, 08:22
        oleg3 napisał:

"Jestem pod wrażeniem. Obejrzyj PF zamiast czy obok czytania Der Spiegel. Możesz oglądać wygodnie co będzie miłą zmianą w stosunku do czytania Der Spiegel w niewygodnej, klęczącej, pozycji."

No coz, na dwoje babka wrozyla. Albo, mowiac inaczej wiadomo co wojna burezy a nie wiadomo co zaczyna. Sluchalem wczoraj w Spieglu online, przemowy w Bundestagu: Baerbock, Habecka, Scholza i Lindnera. Zaczynac rzady jak oni nie jest latwo. Byc zmuszonym by cala powojenna prace mentalna ich narodu odrzucic jest nieslychane.

Ale inaczej byc nie moglo. Oby tylko ruski dyktator nie uzyl broni jadrowej.

PF
        • oleg3 Re: Ładna i inteligentna kobieta 28.02.22, 09:31
          polski_francuz napisał:

> No coz, na dwoje babka wrozyla.
          No tak. Jednak - Słowo się rzekło, kobyłka u płota.
          Jest deklaracja gigantycznej kwoty na bezpieczeństwo militarne.

> . Byc zmuszonym by cala powojenna prace mentalna ich narodu odrzucic jest nieslychane.
          Jest!

> Oby tylko ruski dyktator nie uzyl broni jadrowej.
          To pewnie słowa. Taktyka. Tak to oceniam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka