blueelvic2 08.07.17, 21:18 No coz, brak paliwa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Aquanet - requiescat in pace ... 08.07.17, 21:43 www.youtube.com/watch?v=BB0PCBYkYYo&app=desktop Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 A ja biala roze na oltarze wynosze, ... 08.07.17, 22:15 stary zager, kadzidel zapach ulotny. * www.youtube.com/watch?v=TT5u2xVEO5M Odpowiedz Link Zgłoś
igor.1279 Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 17:34 Forum mial szanse byc czyms wiecej,niz miejscem przepychanek PiSdzielcow z POpaprancami,ale cenzor chcial tego,zeby to forum zdechl,i niech tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 17:58 igor.1279 napisał(a): > Forum mial szanse byc czyms wiecej,niz miejscem przepychanek PiSdzielc > ow z POpaprancami,ale cenzor chcial tego,zeby to forum zdechl,i niech t > ak bedzie Nie ciesz się. To forum przeżywało już cięższe chwile. Ruskie trolle to tylko paskudna wysypka. Przejdzie i zapomni się o nich Ale im szybciej się zmyjesz tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 18:09 So, so forum jest twoją własnością borsuku inni nie maja prawa sie tu wypowiadać, jak to jest z tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 18:18 Ale, ale jednak Igor nie owija w bawełnę, jest prawdziwy. Mój dom nie przetrwa bombardowania "n" lotniska Ławicy, myślę o kanale pod garażem... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 18:33 Qwardian dlaczego miałoby sie owijać w bawełnę, sprawy dotyczą nas wszystkich wiec nie widzę powodu do zakłamywania sie na wzajem. Chyba ze na tym forum tak sie już przyjęło? Przyznaje ci całkowitą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 18:53 Wybieram szybką śmierć z wyrzutni Igora nad powolne konanie serca z żalu, w wyniku zalania Polski islamistami, z inicjatywy Borsuka. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.1279 Re: Nie ma czego zalowac :-) 09.07.17, 19:59 qwardian napisał: > Wybieram szybką śmierć z wyrzutni Igora, Moje wurzutnie Tobie nie zagrazaja,oni sa tylko po to,zeby bronic sie,i tylko od Ciebie zalezy,czy bede musialem ich uzyc > nad powolne konanie serca z żalu, w wyn > iku zalania Polski islamistami, z inicjatywy Borsuka. A to realne zagrozenie,i mozesz skonac nie z zalu,a pod kolami ciezarowki,lub z nozem w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs No i popatrz Gwardianie. 09.07.17, 23:44 igor.1279 napisał(a): > Moje wurzutnie Tobie nie zagrazaja,oni sa tylko po to,zeby bronic sie,i tylko o > d Ciebie zalezy,czy bede musialem ich uzyc Igor się Ciebie boi. Wyrzutnie na Ciebie szykuje. Ale tylko jak go zaatakujesz, to ich użyje. A jak nie zaatakujesz, to normalnie - knutem. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: No i popatrz Gwardianie. 10.07.17, 15:47 Tak sobie myślę Borsuku, że naprawdę można zwyciężyć tylko sercem. Jeżeli ktoś kocha mój Stary Grunwald, Poznań, Wielkopolskę i Polskę bardziej niż ja, oddam je bez żalu. Ale nie widzę nikogo takiego, wszyscy psioczą i złorzeczą dookoła co mi się również udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete uroczyscie 09.07.17, 23:09 dachs napisał: > Nie ciesz się. To forum przeżywało już cięższe chwile. Ruskie trolle to tylko p > askudna wysypka. > Przejdzie i zapomni się o nich > Ale im szybciej się zmyjesz tym lepiej. .......... uroczyscie sie zrobilo ; foremne nagrobki, biale roze ... to ja dorzuce zapach Passage d'Enfer. Jeden z najwybitniejszych 'nosow' perfumiarstwa Olivia Giacobetti 'namalowala' nutami zapachowymi wnetrze malego drewnianego kosciolka. Panuje chlod, sa stare drewniane lawki, przed oltarzem bukiet lilii, snuje sie nitka kadzidla. To zapach, ktory jako pierwszy 'otworzyl' przede mna drzwi do niezwyklej bo wrecz malarskiej magii perfum niszowych. Weszlam i przepadlam na amen. Ale w odroznieniu od forum - to bardzo 'bezpieczne uzaleznienie' tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Masz dobry gust... 10.07.17, 00:05 Zapach lilii, troche kadzidla oraz orzechow ... no i odrobina pizma. Wspanialy, ...ale moglby byc odrobine bardziej trwaly. Kadzidlo. Pisalem i o tym ... Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Masz dobry gust... 10.07.17, 00:43 blueelvic2 napisał(a): > Zapach lilii, troche kadzidla oraz orzechow ... no i odrobina pizma. Wspanialy > , ...ale moglby byc odrobine bardziej trwaly. > > Kadzidlo. Pisalem i o tym ... Ach ta trwalosc - wieczny problem. Zalezy od skory. Z jednej zapach znika a inni zaklinaja sie, ze ma wielogodzinna trwalosc. Lubisz kadzidla w zapachach ? A znasz Durbano 'Cristal de Roche' ? Dla mnie to bylo prawie mistyczne przezycie.... Krysztal, naprawde ... Ale najwiekszym zapachowym killerem, z ktorym sie spotkalam - byla Padparadscha. Pusta fiolka po chyba 10 latach (!) zachowala zapach. Nie mialam serca jej wyrzucic. Co do gustu ... hmm kobiety z mojego otoczenia uznaja, ze gust zapachowy mam dosc dziwaczny To na osobny watek, moze kiedys. Bo ja o zapachach moge w nieskonczonosc. tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Znam temat z opowiadan zony... 10.07.17, 01:15 A poniewaz lubi niespodzianki ... Sama rozumiesz Kocham wina, kawe i dobra kuchnie. Zapach tu odgrywa doniosla role... Perfumy? Kiedys kupilem na imieniny Lapis Philosophorum, ale to bylo juz dawno. Obecnie zona uzywa Shocking Schiaparelli ze wzgledu na trwalosc zapachu. Zapach kadzidla ma dla mnie magiczna wrecz moc... Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Znam temat z opowiadan zony... 10.07.17, 09:48 blueelvic2 napisał(a): > A poniewaz lubi niespodzianki ... Sama rozumiesz Zazdroszcze Sluchasz opowiadan i robisz niespodzianki ... > Kocham wina, kawe i dobra kuchnie. Zapach tu odgrywa doniosla role... Perfumy? Mam cos dziwnego z wanilia. W ciastach jest milym dodatkiem (ten moment gdy drozdzowe ciasto wlasnie sie piecze - i pachnie ... w calym domu ; ten zapach jest dla kwintesencja przytulnosci ; to pewnie jakies kalki z dziecinstwa), w zapachach jej nie lubie, w wiekszosci okrutnie sie na mnie 'wysladzaja' zapachy z wanilia (sa pewne wyjatki). Kardamon lubie i w zapachach (stad wielka milosc do wczesnych zapachow meskich Cartier'a) i w pikantnej herbatce z mlekiem, i w ciastkach, i w szarlotce Widok potrawy i jej zapach ... pozniej smak. Najzwyklejsze malze w bialym winie z dodatkiem czosnku i zielonej pietruszki .... Kiedy jestem na 'wloskich wakacjach' moge jesc je codziennie. I tak - cozze marinara to Liguria, pasta z dodatkiem trufli - Toskania. Pewnie juz tak zostanie > Kiedys kupilem na imieniny Lapis Philosophorum, ale to bylo juz dawno. Obecnie > zona uzywa Shocking Schiaparelli ze wzgledu na trwalosc zapachu. Durbano to mistrz.'Black Tourmaline' jest mroczny, az gesty od mroku, 'gryzie w nos' gorzkawa nuta. Niezwykly. 'Osobiscie' znam tylko 'krysztal' i 'turmalin', takze 'Jade' (moj nos sie z nim 'poklocil') - reszte zapachow z opisu w wiekszosci zachwyconych recenzentek. 'Shocking' nie wachalam nigdy. Klasyk. > Zapach kadzidla ma dla mnie magiczna wrecz moc... Dla mnie rowniez. tete ps. kupilam 'Dzing!' i czekam na przesylke; jestem bardzo ciekawa czy wzbudzi we mnie podobny zachwyt - jak na poczatku mojej przygody z niszowymi zapachami ; to pewne ryzyko ale .... strasznie mnie podkusilo Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Na poczatku jedna uwaga... 10.07.17, 16:13 Jeden z najwybitniejszych 'nosow' perfumiarstwa Olivia Giacobetti 'namalowala' nutami zapachowymi wnetrze malego drewnianego kosciolka. Panuje chlod, sa stare drewniane lawki, przed oltarzem bukiet lilii, snuje sie nitka kadzidla. Masz dusze artysty filozofa i jestem pod wrazeniem. Niewielu dzis ludzi potrafi okreslic zapach, czy tez emocje... Jaki zapach ma roza? Wszyscy niby wiemy, ale... No wlasnie. Wanilia. Pierwsze skojarzenie - czekolada. Uwodzicielska slodycz podszyta waniliowa nuta. Przedsmak romansu, zachwyt zakochania... Zakochani w idei milosci. Smak i zapach odgrywaja zasadnicza role. Tak opowiadal na przewodnik (kobieta) w Meksyku, kiedy zwiadzalismy farme waniliowa. Wanilia i orchidea. Przeslawny napoj chocolatl, nie rozpoczl sie od Aztekow... To Majowie stworzyli ten bajeczny napoj i podzielili sie nim ze swiatem dodajac do kako wanilie, ziele angielska i kukurydze. Chocolatl bylo narkotykiem Aztekow. Wanilia, to nie tylko slodycze. Jadlem Mahi Mahi w sosie waniliowym... W Paryzu byla kaczka z wanilia. Oj, duzo by pisac o tym... Oczy sa pierwsze, pozniej zapach i dalej smak... Toskania, to moja milosc, ale o tym napisze innym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Na poczatku jedna uwaga... 11.07.17, 09:58 blueelvic2 napisał(a): > Masz dusze artysty filozofa i jestem pod wrazeniem. Niewielu dzis ludzi potrafi > okreslic zapach, czy tez emocje... Jaki zapach ma roza? Wszyscy niby wiemy, a > le... No wlasnie. Dziekuje za mile slowa. Ale gdybys przeczytal jak opisuje zapachy Klaudia Hinze ... zrozumialbys, ze jestem tylko marnym czeladnikiem zapachowym - czyniacym nieporadne proby. Roza - to dla mnie zapach bardzo trudny. Nie o wachanie roz w naturze chodzi. Tu roza pachnie cudownie. Szczegolnie te drobne polne, dziko porastajace brzegi wawozow - lubilam najbardziej. Ale w perfumach .... lubie te kompozycje, w ktorych roza 'dziala w zespole', tworzy pewna aure - ale nie wybija na pierwszy plan. > Wanilia. Pierwsze skojarzenie - czekolada. Uwodzicielska slodycz podszyta wanil > iowa nuta. Przedsmak romansu, zachwyt zakochania... Zakochani w idei milosci. S > mak i zapach odgrywaja zasadnicza role. Tak opowiadal na przewodnik (kobieta) > w Meksyku, kiedy zwiadzalismy farme waniliowa. Wanilia i orchidea. Gorzka czekolada. Najlepsza Za moja niechec do wanilii w perfumach - odpowiada nurt perfumiarski zwany elegancko 'gourmand'. Karmel, kokos, slodka czekolada, wanilia, likier, wata cukrowa, pralinki itd. Projektanci najpierw wykreowali 'mode na' - zdobyli klientele - i poszla produkcja. Masowa. Na samo wspomnienie kompozycji, w ktorych czuje przypalona cukrowa wate - przechodzi mnie dreszcz I najsmieszniejsze jest to, ze pamietam z dziecinstwa - wozki z wata cukrowa. Wspomnienie tamtego zapachu jest mile. > Przeslawny napoj chocolatl, nie rozpoczl sie od Aztekow... To Majowie st > worzyli ten bajeczny napoj i podzielili sie nim ze swiatem dodajac do kako wani > lie, ziele angielska i kukurydze. Ziele angielskie. Cudowny dodatek. > Wanilia, to nie tylko slodycze. Jadlem Mahi Mahi w sosie waniliowym... W Paryz > u byla kaczka z wanilia. Oj, duzo by pisac o tym... To mnie przerasta. Nie jem miesa i nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak to moze smakowac. Wanilia - jako 'obloczek zapachowy' w towarzystwie cytrynowej skorki - obecna w ciastach, ciasteczkach, kremach .........czekolada z sola, czekolada z chili, czekolada z malinami czy czarna porzeczka ... No nie, jestem glodna ! > Toskania, to moja milosc, ale o tym napisze innym razem. Chetnie poczytam. Ciekawa jestem w ktorych miejscach byles. Moze chodzilismy w roznym czasie tymi samymi uliczkami ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Skoro o slodyczach mowa... 11.07.17, 14:15 Najlepsze waniliowe macarons jadlem w kawiarni Bouchon Bakery... ** Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Masz dobry gust... 10.07.17, 21:05 Ale z czego zrobione kadzidło? Bo jest ich od groma i każde ma swoje odmienne przeznaczenie. Przy okazji, jeśli pozwolisz- zapytam, jakim zapachem okadzillbys trupa aquanetu/?/ Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Sa to zywice drzew sosnowych boswellia,.. 11.07.17, 01:56 zywice mirry z drzewa zanego balsamowcem i jeszcze pare innych + kory drzew ( na przyklad drzewa sandalowego, cedru, cynamonowca...), nasiona i owoce (jalowca, anyzu... ) moze i korzenie. Nie jestem bieglym w tym temacie ... Jezeli juz, to kupuje gotowe mieszanki. Kadzidelko, relaksujaca muzyka, kieliszek Sherry i dobra ksiazka - relaks na maxa. Kadzidelko to aromoterapia, mistyka, medytacja, relaks i hiegena dla umyslu, celebracje religijne, dezynfekcja... Aquanet nie umrze... Nagrobek w watku otwarcia oznacza ufnosc, ze forum odzyska swoja wspaniala swietnosc. To wiara w ludzi, ze potrafia... R.I.P znaczy tyle samo co: Return If Possible. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Sa to zywice drzew sosnowych boswellia,.. 11.07.17, 09:38 blueelvic2 napisał(a): > zywice mirry z drzewa zanego balsamowcem i jeszcze pare innych + kory drzew ( n > a przyklad drzewa sandalowego, cedru, cynamonowca...), nasiona i owoce (jalowca > , anyzu... ) moze i korzenie. Slynne olibanum zwane kadzidlem frankonskim. Zywica z drzewa boswellia. Doskonale w zapachu Avignon (CdG). To w ogole byl cudowny koncept Comme des Garcons. Piec kadzidlanych zapachow - prezentujacych rozne swiatynie. Avignon - kosciol katolicki, Zagorsk - monastyr rosyjski, Jaisalmer - swiatynia hinduska, Kyoto - swiatynia buddyjska i Ouarzazate - marokanski meczet. To 'stara sprawa' bo ma z 15 lat. Niewatpliwie jednak w perfumiarskim swiecie - moment przelomowy. Najlepsze perfumiarskie 'nosy' sa autorami tych wspanialych kompozycji. Perfumy kadzidlane NIGDY nie pachna tak samo. Kto nie wierzy - niech powacha po kolei cala serie 'Incense' CdG ; zamknie oczy i pozwoli by zapach go przeniosl .... tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Zaintrygowal mnie ten oto fragment: ... 11.07.17, 15:24 Piec kadzidlanych zapachow - prezentujacych rozne swiatynie. Avignon - kosciol katolicki, Zagorsk - monastyr rosyjski, Jaisalmer - swiatynia hinduska, Kyoto - swiatynia buddyjska i Ouarzazate - marokanski meczet. To 'stara sprawa' bo ma z 15 lat. Piec kadzidalnych zapachow. Czy wiesz przypadkiem czym one sie roznia? Bede wdzieczny za podpowoedz. Pytam sie tylko dlaego, ze kiedy bylem w Jerozolimie i zwiedzalem rozne koscioly nie zwrocilem na ten szczegol uwagi,...a kadzidlo bylo w uzyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Zaintrygowal mnie ten oto fragment: ... 11.07.17, 19:51 blueelvic2 napisał(a): > Piec kadzidalnych zapachow. Czy wiesz przypadkiem czym one sie roznia? Bede wdz > ieczny za podpowoedz. > > Pytam sie tylko dlaego, ze kiedy bylem w Jerozolimie i zwiedzalem rozne kosciol > y nie zwrocilem na ten szczegol uwagi,...a kadzidlo bylo w uzyciu. Wiem oczywiscie. Wachalam wszystkie Roznia sie zapachem - choc kazdy z nich ma w skladzie kadzidlo - to jednak towarzysza mu rozne skladniki. I to powoduje, ze calkowicie sie roznia. Tworza serie 'Incense' ale .......tu nie chodzilo o zastosowanie 'rodzaju' kadzidla uzywanego w swiatyniach roznych religii. Raczej o 'namalowanie' pewnego obrazu, o probe odtworzenia atmosfery w tych okreslonych przeciez - religia, architektura, temperatura, i calym otoczeniem - budowlach. Avignon : nuty zapachowe: rzymski rumianek, czystek, żywica elemi, kadzidło, wanilia, paczula, palisander ; 'Avignon - to gotycki kosciol z drewnianymi stallami, nieco chlodny, wilgotny, monumentalny, ascetyczny ; Zagorsk : nuty zapachowe: białe kadzidło, sosna, owoce ziela angielskiego, fiołek, drzewo cedrowe, irys, drewno hinoki, drewno brzozy ; 'Zagorsk' to prawoslawna cerkiew i uwierz mi, czuje sie w tym zapachu 'snieg jak okiem siegnac', wszystko jest sciete lodem, zmrozone ... melancholijne, poetyckie ... Jaisalmer : nuty zapachowe: kardamon, kadzidło, cynamon, ambra, benzoin, ziele angielskie, jagody, drzewo gwajakowe, heban ; 'Jaisalmer' - swiatynia hinduska, oszalamiajace gorace bogactwo przypraw kontrastuje z surowymi nutami drewna ; Ouarzazate : nuty zapachowe: kadzidło, pieprz, gałka muszkatołowa, szałwia muszkatołowa, drzewo wenge, piżmo, wanilia, labdanum, absolut, drzewo kaszmirowe ; 'Ouarzazate' - to marokanski meczet - a wiec rozgrzane sloncem przyprawy, slodka zywica ... Kyoto : nuty zapachowe: kadzidło, olejek cyprysowy, kawa, drzewo tekowe, wetiwer, paczula, ambra, nieśmiertelnik, cedr z Virginii ; 'Kyoto' - swiatynia buddyjska ; zapach chlodny, przestrzenny, wyciszony, medytacyjny. tete ps. cala seria CdG 'Incense' dostepna jest rowniez jako 'kadzidelka' ; pewnie to inny efekt niz zaaplikowanie perfum na skore - ale sadze, ze tez ciekawy ; Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Dziekuje za info... ... 12.07.17, 03:06 Wyprobuje w nadchodzacy weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Sa to zywice drzew sosnowych boswellia,.. 11.07.17, 09:38 ...Remember In Pecet. Sp. "pomoże jak umarłemu kadzidło" ale mantra jedności morzu pomoże: aumamen.com/mantra/maha-mrityunjaya-mantra-with-beejakshara Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Kazdy bierze swoja sowe za sokola... 11.07.17, 17:56 ejze kolego próbujesz być złośliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 W zadnym wypadku szanowna kolezanko... 11.07.17, 23:47 Dla mnie sowa to symbol madrosci, sokol zas jest symbolem wzroku, dalekowzrocznsci... Madrosc spoglada do przodu i widzi to, czego przecietnosc nie dostrzega. To mial byc komplement... Szkoda, ze go "sponiewieralem" Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: W zadnym wypadku szanowna kolezanko... 11.07.17, 23:54 Etam sorry. Twoja wino i przepraszac wypada/ także za lamenty w niebogłosy i załamywanie rąk, nad kondycja forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Niestety... 09.07.17, 20:26 Nowi internauci wnosza przeciez troche inny poglad na rzeczywistosc i to jest calkiem normalne. Pisza z innch zakatkow swiata, maja rowniez inne doswiadczenia - pisza zupelnie z innej perspektywy. Tylko od inteligencji "starych i zasiedzialych" bywalcow Aquanet zalezy wymiana pogladow, a one zalezne sa i od wyksztalcenia, kreatywnosci, wychowania i ... dobrych checi. Sa tu ludzie posiadajacy bardzo szeroka wiedze, ale ... zasciankowe maniery biora gore. I to jest przyczyna upadku tegoz forum. Jeszcze nie zdechlo, ale sie okrutnie meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Niestety... 09.07.17, 23:49 blueelvic2 napisał(a): > Nowi internauci wnosza przeciez troche inny poglad na rzeczywistosc i to jest c > alkiem normalne. Pisza z innch zakatkow swiata, maja rowniez inne doswiadczenia > - pisza zupelnie z innej perspektywy. Nie jesteś pierwszy, który pisze z innego zakątka świata, a z innej perspektywy pisze tu każdy. Mieliśmy już tu nawet takich co pisali z perspektywy socjalnych bloków w Mississauga. > I to jest przyczyna upadku tegoz forum. Jeszcze nie zdechlo, ale sie okrutnie m > eczy. To forum męczą przede wszystkim faceci, którzy wpadają tu jak oszalali szeryfi z misją cywilizacyjną. Ale przeżyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Niestety... 09.07.17, 23:58 dachs napisał: , > To forum męczą przede wszystkim faceci, którzy wpadają tu jak oszalali szeryfi > z misją cywilizacyjną. > Ale przeżyjemy. > Upssss, misja cywilizująca? A ty nie uprawiasz misji cywilizujących? Złap sie najpierw za własny nos zanim cos poczynisz, nie świecisz tu żadnym przykładem ani wiedzą. To co, nie jesteś w stanie jej znieść albo tolerować tylko potrafisz grozić i krzyczeć o cenzurę? Tja? Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Twoja interpretacja jest totalnie bledna... 10.07.17, 00:52 Nie jesteś pierwszy, który pisze z innego zakątka świata... A kto powiedzial, ze jestem pierwszy? To sa twoje slowa i twoja interpretacja tego co napisalem powyzej. Pisze o nowych internautach ... Zrozumiales? Nowych, ... a nie tych starych co w gminie zbiorowej Lachendorf na arbeitslosengeld ... i w klawisz stukaja patrzac na kalendarz. Byle do pierwszego. Postrzeganie rzeczywistosci, na przyklad przez ciebie i mnie ... to dwie rozne rzeczy. Podobnie jest z perspektywa i doswiadczeniem..,. Wiec nie sprowadzaj wszystkich i wszystkiego do wspolnego mianownika, bo to zwyczajnie niepowazne, a moze nawet smieszne. Kazdy z nas jest inny i z tego powinienes zdawac sobie sprawe. Nowi internauci napisza byc moze inne watki niz ty pisales kiedys i piszesz dzisiaj... Co takiego ciekawego ty sam ostatnio na tym forum napisales? Wskaz innych, byc moze oni... Sa tu ludzie, ktorych cenie za wiedze... Zeby jeszcze tylko pisac zechcieli. To forum męczą przede wszystkim faceci, którzy wpadają tu jak oszalali szeryfi z misją cywilizacyjną. Ale przeżyjemy. Wskaz przyklad takiej misji i wskaz oszalalego szeryfa? Odmienny poglad na jakis temat zawsze mozna: ominac, odeprzec majac w odwodzie wystarczajacy zasob wiedzy) ... Kazdy inteligentny czlowiek doskonale wie na co go stac i wie czym jest kreatywnosc. Podsumowujac powiem tak: badz bardziej aktywny, pisze wiecej i schowaj swoje uprzedzenia do kieszeni, a forum zacznie czuc sie duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 To dobrze... 11.07.17, 14:21 Lubie czytac twoje komentarze. W sprawie smierci kogokolwiek, to juz wyjasnialem powyzej. Po prostu R.I.P. oznaczalo dla mnie: Return If Possible i tego wlasnie zyczylbym temu forum. Czy to zle? Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: To dobrze... 11.07.17, 14:49 A ja tylko przywołałem Twaina. Twoje życzenie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Hahaha... 11.07.17, 15:05 Odpowiem tez cytatem Twaina: Kindness is the language which the deaf can hear and the blind can see. Odpowiedz Link Zgłoś