Gość: kucharz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:50 Gar z popularnym bigosem gotuje sie na pełnym ogniu, mamy w nim wiele gatunków mięsa. Trzeba trochę przyprawy aby smakował wyśmienicie! Tylko nie przysolcie! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agalot Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:45 Czy potrawa nie będzie za pikantna jak wrzuce do niej aferę rozporkową ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek Re: Polski Bigos IP: *.lublin.mm.pl 08.01.05, 13:04 Może pół szklaneczki ropy z Orlenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:44 niejesteście głodni bigosik Wam nie smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Polski Bigos 08.01.05, 13:17 Gość portalu: kucharz napisał(a): > Gar z popularnym bigosem gotuje sie na pełnym ogniu, > mamy w nim wiele gatunków mięsa. > Trzeba trochę przyprawy aby smakował wyśmienicie! > Tylko nie przysolcie! > Smacznego! no a co z takimi przyprawami jak pieprz i sól? soli ci w Polskiej Ziemi dostatek, ale czy pieprz też tu rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieprz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:25 100krotki napisała: > Gość portalu: kucharz napisał(a): > > > Gar z popularnym bigosem gotuje sie na pełnym ogniu, > > mamy w nim wiele gatunków mięsa. > > Trzeba trochę przyprawy aby smakował wyśmienicie! > > Tylko nie przysolcie! > > Smacznego! > > no a co z takimi przyprawami jak pieprz i sól? > > soli ci w Polskiej Ziemi dostatek, ale czy pieprz też tu rośnie? mnie każą znikać tam gdzie nawet pieprz nie rośnie, albo się przekwalifikować na pieprzenie bez ...pieprzu ale za to z chrzanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:35 A ja bym dał więcej " Kapuchy " tej z kwaśnej fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek Re: Polski Bigos IP: *.lublin.mm.pl 08.01.05, 16:28 a do tego wszystkiego smaczki z Kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loom Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:47 a dla aromatu z pewnością Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garnek Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:35 a zacząć trza chyba trzeba ode mnie, bo bez garnka to w czym ten bigos się ugotuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:47 Dziękuje Ci Garnku ześ sie poświecił, dbaj dobrze o to żebyś sie nie przypalił. I wiedz - oliwa na wirzch wypływa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garnek Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:57 na szczęście bigosu nie trzeba klarować, aby szumowiny na wierzch wypłynęły a co do przypalania to chyba jakiś kuchcik w randze kopciuszka się znajdzie, aby mnie doszorować aż zabłysnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:05 Oj, Garnuszku kochany szkoda że, patelnią nie jesteś bo juz bym ją lizał! Wrzuć trochę przypraw do gara a smak sie poprawi! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszadełko Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:13 a kto mną zamiesza? przed przypaleniem nawet jajecznicy na patelni jestem niezbędnie potrzebne a już do mieszania bigosu w gornku jestem niezastąpione! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:15 A śliczne mieszadełko jest Cie za co potrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręka kucharza Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:28 kucharzu a jak już trzymasz to swoje mieszadełko w ręce to mieszasz nim tylko w bigosie czy też drabiesz się nim po głowie także? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:43 Ręko(jmio)moja drapię się gdzie lubisz, Kucharzem jestem, kucharzem smakuję "Danie Narodu" Bigos - przypraw mi trzeba przypraw, nie rad. Radę to juz raz nam dał: Kraj Rad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:03 jędnoręki bandyta przy twoim kucharzeniu powinien trzymać się zdala nie tylko od przypraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Las Vegas Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:06 tych bandytów od jednej ręki (czy nogi) to do mnie wyślijcie ja już znajdę dla nich zajęcie, aby wam bezrobocie kucharek ukrócić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:21 No, no zacynaam Was kołchoć,ale smak trzymom, przypraw mi dajcie, co byk bigosiontko paachniało po góralsku jako smak naroodłoowy. Inoo byk narodłoowi w gordzieli nie staneeło. hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśnica Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:33 jeno kucharzu nie pomylcie garnków z bigosem i kwaśnicą przy ich przyprawianiu na jednej płycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:46 Jurzek Ci rad a piiknie sschlebiom! I co byście wiedzieli poomyłek nie uznaajem, com spieprzył to som ziim ,ale byście mi cłeku przypraw do garnca doodłali co byk wywaruu do Biigłoosu psypalic nie umioł. hej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: Polski Bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 08:57 jestem za tym aby ten bigos to Rokita warzył zawsze to diabelski smak, kogos do gara wsadzi jak nie za grzechy to za czyny. Odpowiedz Link Zgłoś