Dodaj do ulubionych

KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26.05.02, 20:46
Dlaczego Kasy Chorych za pobyt VIPów płacą 10 razy więcej niż za zwykłego
obywatela? Przecież on/ona nie musi leżeć na KOSZT PODATNIKÓW w sali lux. Może
sam za nią płacić. Takie sale powinny być dla ludzi, którzy chcą i mogą sami za
nie zapłacić. W ten sposób szpitale mogłyby podreperować swoje budżety.
Zosia
Obserwuj wątek
    • zosia11 Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.02, 21:32
      Alez Zosiu, mila imienniczko przeciez to proste: VIPowie sa VIPami. Swiat
      dzieli sie na rownych i rowniejszych, tak jest od zawsze.
      Pozdrawiam,
      Zosia
      • zosia Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.02, 22:20
        Z przykrością sad((((((( muszę się z Tobą zgodzić. Wiem, że świat dzieli się na
        równych i równiejszych, ale i tak mi się to nie podoba. Może nie wiele
        zdziałam, ale zawsze można próbować.
        Pozdrawiam,
        Zosia
        • Gość: snajper Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 26.05.02, 22:37
          zosia napisał(a):

> Z przykrością sad((((((( muszę się z Tobą zgodzić. Wiem, że świat dzieli się na
          > równych i równiejszych, ale i tak mi się to nie podoba. Może nie wiele
          > zdziałam, ale zawsze można próbować.
          > Pozdrawiam,
          > Zosia

Równiejszych, trudno. Ale dlaczego aż 10 razy równiejszych ????? wink)

Pozdrawiam.
          • Gość: K Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.47.* 26.05.02, 22:39
            Gość portalu: snajper napisał(a):

> zosia napisał(a):
            >
            > > Z przykrością sad((((((( muszę się z Tobą zgodzić. Wiem, że świat dzieli si
            > ę na
            > > równych i równiejszych, ale i tak mi się to nie podoba. Może nie wiele
            > > zdziałam, ale zawsze można próbować.
            > > Pozdrawiam,
            > > Zosia
            >
            > Równiejszych, trudno. Ale dlaczego aż 10 razy równiejszych ????? wink)
            >
            > Pozdrawiam.

Bo tak sie wpisalo jakiemus urzednikowi ( tez VIPowi zapewne ) wink
            Pozdrawiam

• Gość: snajper Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 26.05.02, 22:51
              Gość portalu: K napisał(a):

> Gość portalu: snajper napisał(a):
              >
              > > zosia napisał(a):
              > >
              > > > Z przykrością sad((((((( muszę się z Tobą zgodzić. Wiem, że świat dzieli si
              > > > ę na równych i równiejszych, ale i tak mi się to nie podoba. Może nie wiele
              > > > zdziałam, ale zawsze można próbować.
              > > > Pozdrawiam,
              > > > Zosia
              > >
              > > Równiejszych, trudno. Ale dlaczego aż 10 razy równiejszych ????? wink)
              > >
              > > Pozdrawiam.
              >
              > Bo tak sie wpisalo jakiemus urzednikowi ( tez VIPowi zapewne ) wink
              > Pozdrawiam

To ku..wa dobrze, że mu się jeszcze dwa zera nie dopisały. wink)

Pozdrawiam.

• Gość: K Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.47.* 26.05.02, 22:57
                Gość portalu: snajper napisał(a):
                > To ku..wa dobrze, że mu się jeszcze dwa zera nie dopisały. wink)
                > Pozdrawiam.
                Jeszcze nic straconego - za ktoryms razem przy przepisywaniu papierow moze mu sie
                omsknac reka i dopisze te dwa zera... Albo przyjdzie nowy VIP na ten sam stolek i
                stwierdzi, ze 1000 wyglada lepiej niz 10. W tym kraju jest wszystko mozliwe. wink
                Pozdrawiam

• zosia Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.02, 14:43
            Właśnie dlaczego 10 razy? Czy w tych salach wszystko wyłożone jest złotem?
            Ciekawa jestem też czy taki vip ma swoją osobistą pielęgniarkę i lekarza? A
            jeżeli któreś z nich będzie potrzebne innemu pacjentowi to czy mogą zostawić
            vipa i zająć się bardziej potrzebującym?
            • Gość: K Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 22:45
              zosia napisał(a):

> Właśnie dlaczego 10 razy? Czy w tych salach wszystko wyłożone jest złotem?
              > Ciekawa jestem też czy taki vip ma swoją osobistą pielęgniarkę i lekarza? A
              > jeżeli któreś z nich będzie potrzebne innemu pacjentowi to czy mogą zostawić
              > vipa i zająć się bardziej potrzebującym?

To nie chodzi o wylozenie zlotem sal szpitalnych. VIPy sa po prostu leczone tak,
              jak powinni byc leczeni wszyscy ludzie. To znaczy, ze nie maja zadnego problemu z
              dostaniem sie do specjalisty, ze lekarz bez zadnego wahania zleci im wszystkie
              potrzebne ( a czasem pewnie i niepotrzebne ) badania, ze na wykonanie tych badan
              nie musza oni czekac miesiacami, ale maja je zrobione od reki. Jesli trafia do
              szpitala to dostana pojedyncza sale z porzadnym wyzywieniem, byc moze z wlasna
              pielegniarka. Tutaj znowu beda mieli wykonane wszystkie potrzebne badania,
              dostana najlepsze leki, beda konsultowani przez najlepszych specjalistow,
              operowani przez najlepszych chirurgow, najlepszymi metodami, przy uzyciu
              najnowoczesniejszego sprzetu. Jesli jest taka potrzeba to beda leczeni za
              granica. Czyli niby nic nadzwyczajnego - gdyby swiat byl rzeczywiscie
              sprawiedliwy, to takie leczenie powinno przyslugiwac kazdemu. Ale swiat nie jest
              sprawiedliwy i we wszystkich krajach VIPy maja lepiej od reszty spoleczenstwa. A
              ze Polska jest biednym krajem, to roznica miedzy tym, co przysluguje VIPom, a tym
              co nalezy sie reszcie, jest znacznie wieksza. Przykre, lecz niestety prawdziwe. I
              nic na to nie poradzimy, poniewaz nie mamy na to wplywu. VIPy natomiast moze i
              maja na to wplyw, ale im akurat na zmianach nie zalezy.
              Pozdrawiam
      • Gość: K Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.47.* 26.05.02, 22:46
        zosia11 napisał(a):

> Alez Zosiu, mila imienniczko przeciez to proste: VIPowie sa VIPami. Swiat
        > dzieli sie na rownych i rowniejszych, tak jest od zawsze.
        > Pozdrawiam,
        > Zosia

Przeciez wszystko jest jak nalezy - za wszystkich VIPow placa rowno 10 razy
        wiecej, wiec w czym problem? Rozumiem, gdyby za jednego VIPa placili 10 razy
        wiecej a za innego 20 - wtedy mozna by mowic o niesprawiedliwosci. A tak wszystko
        jest w porzadku, co nie? wink
        Pozdrawiam smile ( wszystkich VIPow 10 razy bardziej oczywiscie wink

• Gość: Kraken Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 27.05.02, 23:27
          Gość portalu: K napisał(a):

> zosia11 napisał(a):
          >
          > > Alez Zosiu, mila imienniczko przeciez to proste: VIPowie sa VIPami. Swiat
          > > dzieli sie na rownych i rowniejszych, tak jest od zawsze.
          > > Pozdrawiam,
          > > Zosia
          >
          > Przeciez wszystko jest jak nalezy - za wszystkich VIPow placa rowno 10 razy
          > wiecej, wiec w czym problem? Rozumiem, gdyby za jednego VIPa placili 10 razy
          > wiecej a za innego 20 - wtedy mozna by mowic o niesprawiedliwosci. A tak wszyst
          > ko
          > jest w porzadku, co nie? wink
          > Pozdrawiam smile ( wszystkich VIPow 10 razy bardziej oczywiscie wink
          >

-Kr.Nikt nie zauwazyl,ze te polskie siermiezne "VIPy" sa VIPami TYLKO W SWOJEJ
          WYOBRAZNI(oraz typowo polskiej czolobitnosci co poniektorych rodakow wrazliwych
          na bzdurne tytuly jak np. "pani konduktorowa wakotorowa")-tak rozgladam sie po
          USA i widze,ze tutaj pierwszy lepszy suprvisor w pierwszym lepszym zakladzie MA
          WIECEJ W SOBIE Z VIPa ANIZELI CALY POLSKI ESTABLISHMENT RAZEM WZIETY(co bowiem
          moze byc za VIP z jakiegos Lepera,czy innego pozal sie boze Balcera???-No,moze
          dla Polakow,bo wedle norm swiatowych prezentuja sie NAD WYRAZ NEDZNIE-i niech ich
          wszystkich diabli wezma 10 razy po 10 i jeszcze raz 10
          • Gość: kama Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.02, 11:19
            Całkowicie sie z Toba sie zgadzam.
            To niesprawiedliwe, ze za takiego chama jak Lepper placa wiecej. Mogliby by
            placic wiecej, ale zamiast leczyc powinni...
            pozdrawiam

• Gość: K Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 11:41
              Gość portalu: kama napisał(a):

> Całkowicie sie z Toba sie zgadzam.
              > To niesprawiedliwe, ze za takiego chama jak Lepper placa wiecej. Mogliby by
              > placic wiecej, ale zamiast leczyc powinni...
              > pozdrawiam

mowiac powaznie - czy Lepper, czy nie Lepper - uwazam, ze placenie wiecej za
              leczenie jakiejkolwiek osoby, niz za leczenie innej, jest niesprawiedliwe i
              karygodne. pozdrawiam!
    • Gość: Wiem Re: KASA SKANDALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.altkom.com.pl 04.06.02, 12:33
      zosia napisał(a):

> Dlaczego Kasy Chorych za pobyt VIPów płacą 10 razy więcej niż za zwykłego
      > obywatela? Przecież on/ona nie musi leżeć na KOSZT PODATNIKÓW w sali lux. Może
      > sam za nią płacić. Takie sale powinny być dla ludzi, którzy chcą i mogą sami za
      >
      > nie zapłacić. W ten sposób szpitale mogłyby podreperować swoje budżety.
      > Zosia

To pytanie należy skierować do największych beneficjentów,
      a konkretnie do pań i panów posłów i senatorów (i jeszcze do kogoś innego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka