Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

terapia indywid + grupa DDA?

24.01.06, 12:21
    Kochani, jak sądzicie, czy warto do terapii indywidualnej dołączyć chodzenie
    na grupę? CZy jeśli czuję przed tym opór, znaczy, że powinnam to zrobić?
    Podzielcie siswoimi doświadczeniami, proszę.
    Obserwuj wątek
      • konstatacja Re: terapia indywid + grupa DDA? 24.01.06, 15:52
        Ja chodzilam na oba i bardzo sobie chwale. O pewnych sprawach po prostu nie
        chcesz rozmawiac na grupie, albo najpierw trzeba to przerobic indywidualnie.
        Choc nie, o pewnych sprawach nie nalezy opowiadac publicznie, w koncu trzeba
        zachowac cos dla siebie ;).
        Ale bardzo czesto do terapii grupowej sa wlaczone abonamentowe spotkania
        indywidualne, wiec to nie jest tak, ze ty sama decydujesz o swoim leczeniu.
        Decydujesz sie na pakiet, i juz.
      • jq32 Re: terapia indywid + grupa DDA? 25.01.06, 12:22
        Hej! Terapię indywidualną rozpoczęłam pół roku temu. W pewnym momencie zdałam
        sobie sprawę, że to za mało. Zapragnęłam kontaktu z takimi ludźmi jak ja.
        Zaczęłam uczęszczać na grupę. Jest ciężko, czasami mam ochotę to rzucić, ale...
        zobaczyłam światełko w tunelu na normalne życie. TYLKO KIEDY?????? Pozdrawiam
      • magentka Re: terapia indywid + grupa DDA? 26.01.06, 08:42
        ja jednocześnie chodzę na grupę wsparcia dla DDA i mam spotkania indywidualne -
        jedno uzupełania drugie - grupa jest mi potrzebna do tego, zeby pobyc z ludzmi
        ktorzy maja te same problemy co ja, mozemy podzielic sie doswiadczeniem i
        wspierac rzecz jasna - dzieki cudzym "bledom" czesto znajduje rozwiazania dla
        siebie itd. Na grupie mowie to co potrzebuje powiedziec publicznie, to czego
        nie jestem w stanie przerobic na grupie rozkładam na kawalki na indywidualnych
        spotkaniach - nie znam innego rodzaju terapii a ten mi bardzo odpowiada. Czesto
        widze jak osoby ktore zaczynaja terapie z biegiem czasu mowia coraz wiecej i
        wiecej, otwieraja sie. To wazne. Mowie ze inni a ja przeciez tak samo sie
        zachowywalam. Po roku terapii moge powiedziec ze jestem niezwykle otwarta
        osoba ;-)))))) POLECAM. Opór jest po to, żeby przełamywać swoje lęki, pokazuje
        jakie kawałki mamy do przerobienia. Jesli wystepuje to super bo wiemy nad czym
        mamy pracować.
        Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka