Gość: Mosze IP: 5.3D* / *.red.bezeqint.net 31.05.02, 00:59 Pytanie: Czy w Polskim jezyku tez sa Palindromy? 216.239.35.100/search?q=cache:XKBO- zi9S4oC:thinks.com/words/palindromes.htm+&hl=en&ie=UTF8 Pzdr, Mosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mosze Re: Palindrome ! Link ! IP: 5.3D* / *.red.bezeqint.net 31.05.02, 01:03 Gość portalu: Mosze napisał(a): thinks.com/words/palindromes.htm > Pzdr, > Mosze Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Palindrome ! Link ! 31.05.02, 01:17 Panie Mosze przepraszam ze napisze nie na temat. Czy moglby Pan znalezc w Izraelu kilku takich Zydow jak Pan i namowic do pisania na tym forum. Zawsze czytam Pana z duza uwage. Z wielkim szacunkiem Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze :-))) IP: 5.3D* / *.red.bezeqint.net 31.05.02, 01:30 wojcd napisał(a): > Panie Mosze > przepraszam ze napisze nie na temat. Czy moglby Pan znalezc w Izraelu kilku tak > ich Zydow jak Pan i namowic do pisania na tym forum. Zawsze czytam Pana z duza > uwage. > Z wielkim szacunkiem Wojciech Ha, ha... ile dywizji potrzebujesz.... ) Pzdr, Mosze Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: :-))) 31.05.02, 01:35 Wystarczy ze 2 lub 3 rozsadnych, takich by nie narzekali bez przerwy jak im to zle zyc na tym swiecie, jak ich skrzywdzono itp. Niech pisza o radosci zycia. Z szacunkiem Wojciech PS. Mam dosc narzekania polskich Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Opsymista ! IP: 5.3D* / *.red.bezeqint.net 31.05.02, 07:07 Pesymista - widzi pol szkalnki pustej. Optymista - widzi pol szklanki pelnej. Opsymista - widzi pol szkalnki pustej, pol szklanki pelnej... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumisie Re: Palindrome ! IP: *.chem.usu.edu 31.05.02, 01:43 Oto kilka: arrakis.put.poznan.pl/~franckey/ced/pali.htm www.zkorytarza.silesianet.pl/rz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Palindrome ! IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 08:38 Mosze, oto jeden z dluzszych (nie najdluzszy) palindromow polskich. Napisal go Stanislaw Baranczak. ""Oto i kwili Beduin, a tepo w ani bas, ani baryton ci utrafi: "Ach, cudu! Rola waloru ducha (i fartu, i cnoty!) rabina Sabina w opetaniu debili w Kioto."" Pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Palindrome ! Brawo!! IP: 194.90.236.* 31.05.02, 10:07 Gość portalu: borsuk napisał(a): > Mosze, > oto jeden z dluzszych (nie najdluzszy) palindromow polskich. > Napisal go Stanislaw Baranczak. > > ""Oto i kwili Beduin, a tepo w ani bas, ani baryton ci utrafi: "Ach, cudu! > Rola waloru ducha (i fartu, i cnoty!) rabina Sabina w opetaniu debili w Kioto." > " > > Pozdrawiam > > borsuk jest tez po heb: " "אבי אל חי שמך למה המלך משיח לא יבא" avi el hay szimcha lama hamelech masziah lo jawo Dziekuje, bardzo ladny Palindrome. Mosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Palindrome ! Brawo!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 10:26 Witajcie, Muzo raz daj jad za rozum. i ruski dowcip na dodatek: Szto takoje amerikanskij specnaz? Eto soldaty, kotoryje celych tri nedeli mogut prozhit' bez koka-koli, pop-korna i prostitutok. Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Palindrome ! Brawo!! IP: 194.90.236.* 31.05.02, 10:34 Gość portalu: Scan napisał(a): > Witajcie, > > Muzo raz daj jad za rozum. > > i ruski dowcip na dodatek: > > Szto takoje amerikanskij specnaz? > > Eto soldaty, kotoryje celych tri nedeli mogut prozhit' bez koka-koli, > pop-korna i prostitutok. > > Scan Ja ne gowori ruski.... Ja gowori polski, pazalasta... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Palindrome ! Brawo!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 10:41 Czesc Mosze. łoi nas anioł; -------- "Co to takiego "amerykanskie sluzby specjalne" To zolnierze, ktorzy przez 3 tygodnie moga sie obejsc bez coca-coli, pop-cornu i prostytutek." Pazdrawliaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Palindrome ! Brawo!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 10:40 Jeszcze jeden, tego samego autora: "" Albo nalowi ci Walesa masa lawic i wola: "Nobla!.." "" A dowcip? No coz. Czyms sie specnaz pocieszac musi, jak nie ma juz bezbronnych ofiar do torturowania. 50-letnia doktryna wojenna uwazajaca, ze Coca-Cola oslabia wole walki, osiagnela wlasnie apogeum. pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Palindrome ! Brawo!! IP: 194.90.236.* 31.05.02, 10:54 Gość portalu: borsuk napisał(a): > > A dowcip? No coz. Czyms sie specnaz pocieszac musi, jak nie ma juz bezbronnych > ofiar do torturowania. > 50-letnia doktryna wojenna uwazajaca, ze Coca-Cola oslabia wole walki, > osiagnela wlasnie apogeum. > > pozdrawiam > > borsuk Ok, to od dzis juz bede pil tylko wode mineralna... ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Palindrome ! Brawo!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 11:16 Uchowaj Boze, pij Coca Cole ona wzmacnia wole. Skoro juz przy ruskich jestesmy - co Coca Coli nie pili i jak wygladaja kazdy widzi, to jeszcze jeden palindrom Baranskiego: "" Nam Rusi bable mak! Lube Ci, maso, sznycle jada Jelcyn z sosami, cebulka, melba, bisurman!"" Wskutek nie posiadania przeze mnie polskiej czcionki wyjasniam, ze "bable mak" nalezy czytac jak "bomble monk". Z "cebulkom" i "melbom" of course. pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: Palindrome ! Brawo!! 31.05.02, 12:54 Skąd Wy tyle tego macie? Ja przez lata żyłem w naiwnym przekonaniu, że najdłuższy palindrom po polsku jest ten o kobyle: kobyła ma mały bok. Pozdrawiam po polsku, rosyjsku, hebrajsku, mazowiecku i dolnoniemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Robak i Chrzan ! IP: 5.3D* / *.red.bezeqint.net 31.05.02, 13:05 tyu napisał(a): > Skąd Wy tyle tego macie? > Ja przez lata żyłem w naiwnym przekonaniu, że najdłuższy palindrom po polsku > jest ten o kobyle: > kobyła ma mały bok. > > Pozdrawiam po polsku, rosyjsku, hebrajsku, mazowiecku i dolnoniemiecku. No widzisz... to tak samo jak robak, co wszedl do chrzana i mysli ze jest to najslodka rzecz na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Robak i Chrzan ! IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 13:10 Laaaaaaadne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Palindrome ! Brawo!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 13:13 Skoro przy Ruskich: Na wiecu: No, Jim, jedz bób; zdejmij onuce, Iwan Samowo łuczsziewo, S. Odpowiedz Link Zgłoś