Dodaj do ulubionych

CO SLD ZROBI PO WYBORACH...

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
To, że SLD wygra wybory - nikt nie wątpi; kwestią jest jedynie, czy będzie
miało w Sejmie większość bezwzględną.
Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że gdy już Miller i jego ludzie (stary
beton PZPR) dorwą się do stołków, nie zrobią absolutnie nic. A koniunktura
będzie dalej słabła. A wiecie jak to będą tłumaczyć? Ano tak, że przejęli kraj
w tak katastrofalnej sytuacji, że nic nie dało się zrobić, a na efekty ich
działań trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. I wiecie, co jeszcze zrobią?
Przyspieszą wybory samorządowe, by z jednej strony szybko powsadzać na stołki
rozpijaczone doły partyjne, które już przebierają nogami, a z drugiej strony do
czerwca 2002 (planowany termin wyborów samorządowych) ludzie jeszcze nie
spostrzegną się, że są w kanale. Takie to właśnie plany mają moi starsi koledzy
z SLD. Niestety dla młodych u nas nie ma miejsc. A szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: tyu Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: *.BMJ.net.pl 24.06.01, 00:00
      Piszesz: "Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że gdy już Miller i jego ludzie
      (stary beton PZPR) dorwą się do stołków, nie zrobią absolutnie nic. A
      koniunktura będzie dalej słabła. A wiecie jak to będą tłumaczyć? Ano tak, że
      przejęli kraj w tak katastrofalnej sytuacji, że nic nie dało się zrobić, a na
      efekty ich działań trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. I wiecie, co jeszcze
      zrobią? Przyspieszą wybory samorządowe, by z jednej strony szybko powsadzać na
      stołki rozpijaczone doły partyjne, które już przebierają nogami..." itd.

Jeśli naprawdę jesteś "młody z SLD", to powinni cię jak najszybciej wywalić:

1. Kwestionujesz sens przejęcia władzy przez SLD. Wolno ci, oczywiście! Tylko
      wtedy, konsekwentnie, należałoby wystąpić z SLD. Czego ty, z takimi poglądami,
      tam szukasz?!
      2. Publicznie nadajesz na kolegów. Jeśli to prawda, co piszesz, należałoby
      NAJPIERW zrobić rozróbę w twojej organizacji, po sąd partyjny włącznie, a POTEM
      szukać sprawiedliwości gdzie indziej. Próbowałeś? Jakoś nie było słychać o
      czymś takim w Kielcach, czy okolicy, a GW chętnie napisałaby.

Tylko - czy ty NAPRAWDĘ jesteś z SLD? Ja też mogę przybrać nick "Rockefeller" -
      kto sprawdzi?
      • Gość: mlodySLD Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: 127.0.0.* / 195.164.212.* 24.06.01, 00:00
        Widze, ze przede wszystkim interesyje cie mija osoba, a nie problem, ktory
        poruszylem. Niestety w moich odczuciach i ocenie sytuacji nie jestem sam.A
        jezeli chodzi o pijanstwo, niestety mielismy rowniez jego przyklad w Kielcach -
        niejaki wiceprezydent Kielc Zdzislaw Ch. - pokazali to nawet w TV na zywca.
        Starsi koledzy nas zablokowali dokladnie, Ale my poczekamy...
        • Gość: tyu Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: *.BMJ.net.pl 24.06.01, 00:00
          Właśnie, że interesuje mnie problem, nie personalia. Jeśli jest tak, jak
          piszesz - w każdej partii, w tym w SLD są sądy partyjne, po szczebel krajowy.
          Tu trzeba zacząć! Zgadzam się, że każde ugrupowanie, w tym SLD, ma swoją
          frakcję "TKM". Sam też tu o tym pisałem, (m.in. o sytuacji w RM Czeladzi), ale
          to co robisz, to nie metoda.
    • Gość: Kral Bedzie pyszna.... i dlatego damy ja wyborcom na pozarcie IP: *.powered-by.skynet.be 24.06.01, 00:00
    • Gość: gomez Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: *.solutions.net.pl 24.06.01, 00:00
      co sie zmieni po wyborach ? ano nic sie nie zmieni.mam natomiast nadzieje ze z
      ekranu TV znikna bezczelne geby pelne wartosci na pokaz i z kieszeniami bez dna
    • Gość: max wezmie przyklad z komunistow chinskich ... IP: *.net.bialystok.pl 24.06.01, 00:00
      ... incredible!smile

chinczycy sa bardziej marksistowscy wink
      • Gość: tyu Re: do maxa... IP: *.BMJ.net.pl 24.06.01, 00:00
        Nie strasz, bo sam się przestraszysz i nie będziesz mógł usnąć. Czy w latach
        1993-97 było coś, co potwierdzałoby twoje obawy?
        • Gość: mariusz do tyu IP: *.tnt2.san-francisco3.ca.da.uu.net 25.06.01, 00:00
          witaj tyu , czysbys wspomnial Czeladz? Dlaczego? bardzo serdecznie pozdrawiam
          mariusz.
          • Gość: mariusz Re: do tyu IP: *.tnt2.san-francisco3.ca.da.uu.net 25.06.01, 00:00
            mialo byc "czyzbys"...
            • Gość: tyu Re: do Mariusza IP: *.BMJ.net.pl 27.06.01, 18:45
              Witaj, Mariuszu krajanie!
              Dopiero dziś zauważyłem twój (i to podwójny) list - może dlatego, że dyskusja w
              tym wątku jakoś szybko się skończyła i przyćmiły go inne. Pisałeś kiedyś, że
              uważnie przeglądasz Forum, więc może i tę odpowiedź, choć spóźnioną nieco,
              znajdziesz.
              Tak, wspomniałem o Czeladzi i o tym, że już wcześniej o niej wspominałem;
              konkretnie w wątku “‘Rzepa’ kolebką polskiego maccarthyzmu”, gdzie m.in.
              dyskutowałem z Luzerem i Alem o meandrach losów polskiej lewicy.
              Sprawa czeladzka, zgodnie z informacjami prasowymi, zwł. w lokalnej GW, a także
              zgodnie z tym, co do mnie dotarło przez znajomych ze stron rodzinnych, wygląda
              mniej więcej następująco.
              Czeladź, podobnie jak całe Zagłębie Dąbrowskie, to “matecznik” lewicy, jeden z
              kilku punktów na mapie Polski, gdzie te tradycje były autentyczne i uchowały
              się do dziś. (Aż dziw, jak ty, pochodząc z Zagłębia, uchowałeś się z poglądami
              tak radykalnie odmiennymi.wink) Nic dziwnego, że i tu władzę w mieście ma SLD.
              Parę miesięcy temu burmistrz zażyczył sobie wysokiej premii, przyznawanej (lub
              nie) przez Radę Miejską. Teoretycznie nic niezgodnego z prawem, ale:
              1. szereg osób stwierdziło, że żąda za wiele,
              2. w głosowaniu na sesji Rady Miejskiej wymusił w tej sprawie partyjną
              dyscyplinę radnych z SLD.
              Przewodnicząca Rady (też oczywiście z SLD) sprzeciwiła się temu, a następnie
              głosowała przeciw, więc wymusił: zdjęcie jej ze stanowiska przewodniczącej RM
              (przy sprzeciwie opozycji!), a jej męża (który usiłował ją bronić) z funkcji
              przewodniczącego partii w Czeladzi. Oraz kary (?!) partyjne.
              Większość Rady miał “kupioną”, większość lokalnych władz SLD - też.
              Dalsza “perełka” jego klakierów, to odwlekanie przyjęcia uchwały (czysta
              formalność!) stwierdzającej śmierć jednego z radnych, ponieważ skutkiem tej
              uchwały byłoby wejście do Rady następcy zmarłego - spoza kliki...
              Co prawda, burmistrz z kolei został za to wszystko wyrzucony z władz
              powiatowych SLD, ale... burmistrzem jest nadal. Może nie więcej, niż rok -
              czyli do wyborów samorządowych, bo jest “ustawiony” tylko w Czeladzi, a
              centrala SLD ma na niego oko za to wszystko, ale co złego zdąży narobić, to
              jego. I tu racja “młodego SLD”, który rozpoczął wątek, że nie zawsze takich
              ludzi łatwo się pozbyć.
              Tyle smętnych, acz - sądzę - uczciwie opisanych przyczynków do istnienia TKM
              także w moim SLD i moim rodzinnym Zagłębiu. Że w AWS takich spraw są
              dziesiątki? Prawda, tylko jeśli ktoś bliski ma grypę, to nie jest pociechą
              zapalenie płuc nielubianego sąsiada. To już oczywiście MÓJ ogląd sytuacji.

Pozdrawiam!

• Gość: mariusz do Tyu IP: *.tnt2.sfo3.da.uu.net 28.06.01, 01:55
                witaj Tyu. Milo Cie czytac znowu. Pytam o Czeladz bo toc moje ojcowe strony.
                Jak madry czlek napisal .... "tak by sie nam serce rwalo do ogromnych ,
                wielkich rzeczy a tam ... pospolitosc skrzeczy" (w ukochanej Czeladzi). Jak
                wacpan wiesz bede na Slasku w jesieni, bylbym zaszczycony rozmowka z Toba
                chocby przez telefon, bo jezyk masz Pan ostry , a i pogladow trzymasz sie mocno.
                Wiele czytam o Slasku i Zaglebiu ,wiem wiec wiele o sytuacji jaka jest na tym
                terenie Polski (troszke serce boli...). Niestety w Czeladzi dobrze sie nie
                dzieje, ludziska proste , od sierpa przy wladzy... . Bardzo serdecznie Cie
                pozdrawiam mariusz.
                mam nadzieje na widzenie moze...?
                • Gość: tyu Re: Do Mariusza IP: 157.158.68.* 28.06.01, 18:39
                  Witaj krajanie!
                  Jestem do dyspozycji! Jesienią najprawdopodobniej nosa poza woj. śląskie nie
                  wyściubię. Wyściubię natomiast na pewno poza Gliwice, bo u mamy w Sosnowcu
                  bywam często. A stamtąd do Czeladzi „rzut beretem”...
                  Mam gdzieś twój e-mail, który niegdyś podawałeś - mam nadzieję, że aktualny?
                  Niezależnie od tego - napisz przed wyjazdem, że startujesz, dogadamy się na
                  pewno.
                  Pozdrawiam !
                  P.S. A Budda nadal milczy...
                  • Gość: mariusz do Tyu IP: *.006.popsite.net 29.06.01, 04:48
                    witaj Tyu. Jak sie ciesze, ze masz ochote sie spotkac.
                    Jezeli ciagle masz moj adres na Yahoo - perfect ,
                    ciagle go trzymam. jezeli dasz znac natychmiast
                    odpowiem i ustalimy,gdzie ,kiedy. bardzo goraco
                    pozdrawiam mariusz.
                    P.S.
                    Pozdrowienia od mojej zonki.
                    • Gość: tyu Re: Do Mariusza IP: *.BMJ.net.pl 29.06.01, 17:50
                      Witaj Krajanie!

Też się cieszę! Mam jakiś Twój adres z czasów, gdy po raz pierwszy pisałeś, że
                      jedziesz do Polski. Ale podobno już wtedy był „stary”: maly65... czy to ten?

Pozdrawiam i wzajemnie ukłony dla małżonki.
                      • Gość: tyu Re: Do Mariusza c.d. IP: *.BMJ.net.pl 29.06.01, 21:37
                        W wątku "Precz ze śmiercią..." Budda napisał: "Pozdrow Mariusza ode mnie jak go
                        gdzies przechwycisz. Czy on ciagle sie wybiera do Polski. Pamietacie ? Macie za
                        mnie po okocimku oszronionym wyduldac w Wisle mej kochanej."

No to przekazuję. Odpisz mu sam, jeśli zechcesz.

Pozdrowienia raz jeszcze !
                      • Gość: mariusz do Tyu IP: *.tnt2.san-francisco3.ca.da.uu.net 01.07.01, 17:14
                        witaj Tyu dokladnie tak. jest to adres ciagle aktualny. Bardzo serdecznie
                        pozdrawiam mariusz
    • Gość: maurycy Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
      SLD przejmie po nieudaczniku Buzku 11 miliardowy deficyt budżetowy, zapać
      gospodarczą, 18% procentowe bezrobocie. Czerwoni będą potrzebowali 2 lat na
      zatrzymanie tych zjawisk, a następnie dalszych dwóch lat aby się nieco
      poprawiła, jeżeli to będzie możliwie w schładzającej się gospodarce światowej.
      Potem będą następne wybory.
      Czy macie jakieś konstruktywne propozycje, poza krytyką, dla przyszlego rządu?
      Będzie przecież naszym rządem, obojetnie czy tego chcemy czy też nie.
    • Gość: Robert Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 21:06
      Vox populi! Naród tak chce!
      Nie widzę zadnego racjonalnego powodu, żeby Polacy wybrali reprezentacię o
      wyższym poziomie, niż przeciętna krajowa!
      R.
    • jacek#jw Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... 01.07.01, 08:34
      Decyzje podejmowane przez rząd dotyczące sterownia gospodarki w większości
      przypadków skutkują dopiero po pewnym czasie. Zatem nieudacznik Buzek po części
      odpowiada swoją głową za poprzedników. Nie przeczy to opinii o jego
      nieudolności czy też braku spostrzegawczości. SLD chce by widzieć tę formację
      jako socjaldemokrację i ja tak ją widzę, odrzucając stereotypy o postkomuniźmie
      czy lewactwie. Polski na socjaldemokrację nie stać. Aparat państwowy jest
      olbrzymi, mamy do czynienia z tendencją centralnego sterowania gospodarką,
      spuścizną po Buzku jest również brak pomysłu na Polskę. SLD nie jest formacją
      jednolitą. Są w niej widoczne wyraźnie liberalne elementy. Jeżeli ludzie o tych
      poglądach będą decydować o gospodarce, wygrana SLD nie musi skończyć się
      katastrofą dla Polski. Mimo prognoz, wygrana SLD nie jest jeszcze faktem.
      Łatwość przerzucania swojego poparcia z AWS na SLD przez wyborców tłumaczę
      sobie m.in. tym, że tak naprawdę programy gospodarcze tych ugrupowań są bardzo
      zbieżne.
    • Gość: TVP Re: CO SLD ZROBI PO WYBORACH... IP: *.acn.waw.pl 01.07.01, 13:36
      Wpłyną na TVP, żeby wychwalała ich pod niebiosa.
      • Gość: Kayo do młodego z SLD IP: 195.117.241.* 01.07.01, 18:37
        po pierwsze dobra kura nigdy nie sra w swoje gniazdo a Ty srasz to chyba o
        czymś świadczy !!! co może SLD zrobić po pięciu latach ogólnego bałaganu z
        Mańkiem na czele
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka