oleg3 15.06.05, 13:09 X prawdopodobnie nie wybierze się na Paradę; jego decyzja jest uzależniona m.in. od legalności manifestacji. "Jako członek rządu i osoba publiczna nie mogę okazywać nieposłuszeństwa obywatelskiego". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karlin "Oto dziś dzień krwi i chwały....." 15.06.05, 13:22 Środek tygodnia, nie wiadomo - w te, czy wetwte? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: "Oto dziś dzień krwi i chwały....." 15.06.05, 13:25 Tak, tak ... . Pełny legalizm. Mrożek by tego nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Bo prawo winno być 15.06.05, 13:32 przyjazne. A nie utrudniać marsz postępu. Teraz progresywni stoją na chodnikach, międoląc ze spuszczonymi oczętami (no, nie tylko rąbek garnituru od Armianiego lub kiecki od Versace i nie wiedzom, co zrobić. Z jednej strony męski wygląd oddziałów prewencji, z drugiej ten legalizm.... Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Acha, jeszcze jedno, miałem na myśli Trockiego 15.06.05, 19:41 Lwa. On miał bardzo podobne zapatrywania. O pomyłkę nietrudno )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Z ostatniej chwili: X jest przeciwna powielania 15.06.05, 13:43 stereotypów płciowych w podręcznikach i lekturach szkolnych. No, i nie będzie więcej Marynia Połaniecka cierpieć z powodu stanu odmiennego. Ciekawe, jak Stach będzie z tym wyglądać ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Z ostatniej chwili: X jest przeciwna 15.06.05, 14:03 Oto list X do Roberta Korzeniowskiego Pragnę wyrazić moje zdumienie i oburzenie z powodu dyskryminacji kobiet podczas IV Cracovia Maraton, który miał miejsce w dniu 7 maja br. Jak dowiedziałam się z lektury Regulaminu Maratonu, mężczyzna - zdobywca I miejsca otrzymać miał 20 tys. złotych, podczas gdy kobieta-zdobywczyni takiego samego miejsca - jedynie połowę tej kwoty, czyli 10 tys., i tak w przypadku niższych pozycji (II miejsce w klasyfikacji generalnej mężczyzn - 12 tys. zł, II miejsce w klasyfikacji generalnej kobiet - 6 tys. zł, itd.). Nie wiem, czym podyktowane było zróżnicowanie wysokości nagród pieniężnych wygrywanych przez kobiety i tych wygrywanych przez mężczyzn. Jako Pełnomocnik Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn mogę stwierdzić, iż jest to po prostu działanie dyskryminujące jedną z płci. A Panowie, promując szczytną ideę maratonu, promowali przy okazji - dyskryminację. www.rownystatus.gov.pl/pl/index.php?m=artykul&art=310 Ciekawe kiedy Guzowska dostanie tyle co Kliczko ? Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Tego listu nie znałam; fajny jest. Ale za to kie- 15.06.05, 14:10 dyś moje oczy (brzydkie i stare, kropa, spokój! oczy hermafrodyty, landkarte, prrr!) przeczytały w tygodniku DD (darmowym zreszą) skargę ojca, który wyżalał się w sondzie redakcyjnej, że jest dyskryminowany przez sąd rodzinny. W odpowiedzi X raczyła była zająć ofiacjalne stanowisko, że: - mało ojców występuje o opiekę nad dzieckiem, - a jeśli sąd ojców dyskryminuje, to MOŻNA SIĘ OD DECYZJI SĄDU ODWOŁAĆ. To by było na tyle, jeśli chodzi o "równouprawnienie" w wykonaniu X. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs maratonskie rachunki :) 15.06.05, 15:52 policzmy: Zalozmy sobie, ze ze bieg jest dotowany w wyskosci 40 zl od uczestnika. 40x800 = 32000 Z tego przeznaczmy po 28,60 zlotych od uczestnika na nagrody nagrody dla zwyciezcow. Dla uproszczenia tylko za pierwsze miejsce. Reszta na koszta organizacjne Otrzymamy wtedy kwoty 20.020 do zdobycia wsrod 700 mezczyn i 2860 zl do zdobycia wsrod 100 kobiet. Jest to sprawiedliwe, gdyz pokonanie 699 przeciwnikow jest mniej wiecej 7-krotnie truniejsze niz pokonanie tylko 99 przeciwniczek. Z opisu wynika, ze mezczyna dostal o 20 zlotych za malo, zas kobieta o 7140 zl za duzo. ) borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: maratonskie rachunki :) 15.06.05, 16:39 Naciskanie by zwyciężczyni dostała tyle co zwycięzca może się skończyć tak. Nie rozróżniamy płci w regulaminie (zgłoszenie do Pokojowego Nobla gwarantowane!) i płacimy (oczywiście więcej bo łączymy pule) za zajęcie pierwszych miejsc. Jest politpoprawnie i niedyskryminująco. Poczekamy kiedy pierwsza kobieta skasuje premię )) Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Jasny gwint! A ja zawsze tylko serioznie i serioz- 15.06.05, 14:20 nie ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna O, to do karlina było. Komplement, choć powinnam 15.06.05, 14:25 zrugać - teraz muszę monitor czyścić ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
karlin A tak nawiasem mówiąc Oleg 15.06.05, 14:29 z tym X możesz mieć jeszcze poważne kłopoty. Czyś Ty przypadkiem nie zdjął ze ściany i nie popsuł ulubionej zabawki Klerojada? Przybijając ją do drzwi gabinetu minister od niwelacji? On się połapie, że chcesz aby właśnie stamtąd to spróbował ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A tak nawiasem mówiąc Oleg 15.06.05, 14:31 Koła nie da się opatentować. Mam nadzieję, że i "X" też nie.)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg czy to jest ta osoba, która 15.06.05, 14:30 w wywiadzie dla jakiegoś dziennikarza , podczas pobytu (bodajże) w Szwecji, wykazała się nieposłuszeństwem obywatelskim i głosiła poglądy niezgodne z linia rządu? Jeżeli tak, to ja się pytam - co taka osoba robi w rządzie, gdy co rusz musi sie wzbraniać przed obywatelskim nieposłuszeństwem? A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Czy Biedroń jest liderką ? 15.06.05, 14:43 W lutym 2002 roku Pani Minister Izabela Jaruga-Nowacka - Pełnomocnik Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn - powołała Radę Programowo-Konsultacyjną, w skład której weszli przedstawiciele Senatu RP, liderki kobiecych organizacji pozarządowych oraz wysokiej rangi naukowcy - prawnicy, socjologowie, filozofowie - będący ekspertami ds. równego statusu kobiet i mężczyzn. Marek Balicki Robert Biedroń Henryka Bochniarz .... www.rownystatus.gov.pl/pl/index.php?m=artykul&art=92 Do której kategorii należy Robert Biedroń? 1. Przedstawiciel Senatu RP 2. Liderka kobiecych organizacji pozarządowych 3. Wysokiej rangi naukowiec Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Biedroń 15.06.05, 15:12 jest członkiem SLD. Mówi ci to coś? Nie ma lepszych ekspertów od równości. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Rażący przejaw dyskryminacji ze względu na płeć 15.06.05, 15:09 występuje w samym Urzędzie Równości i jego terenowych strukturach. Pełnomocniczka rządu i pełnomocniczki WSZYSTKICH wojewodów to kobiety. Oczywiście "osoba odpowiedzialna za kontakty z Pełnomocniczkami" to kobieta. www.rownystatus.gov.pl/pl/index.php?m=artykul&art=48 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________Kobiety 10 razy silniej przeżywają szczyty 15.06.05, 15:29 interpersonalnych (niekoniecznie interpłciowych) finałow. Możeby się Srodek na Ludzi tym też zajął. Jakieś rekompensty unijne albo chociazby prawo do natychmiastowego zasypiania na dowolnym boku. Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna Jako transseksualista z certyfikatem podżyrowanym 15.06.05, 15:35 przez kropę i landkarte pozwole sobie grzecznie zauważyć, że może kobiety mocniej, ale za to mężczyźni częściej ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 To stara prawda 15.06.05, 15:50 >kobiety mocniej, ale za to mężczyźni częściej ;-D znana już starożytnym Grekom. Jest taki mit, w którym mężczyzna, będący z woli bogów przez jakiś czas kobietą, tak właśnie dzielił się doświadczeniami. Ale teraz jest postęp. Mężczyźni już nie nadrabiają tym "częściej". Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To stara prawda 15.06.05, 15:54 oleg3 napisał: > Ale teraz jest postęp. Mężczyźni już nie nadrabiają tym "częściej". Postepowy mezczyzna dzieli sie tym z innymi mezczynami. ) Odpowiedz Link Zgłoś
lala.laleczna ... a jak kobieta jest niepostępowana, to może 15.06.05, 15:57 się cieszyć męskim "częściej" - nie tak, jak biedny X ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
piq wieszcz Tejrezjasz 15.06.05, 16:54 To był wieszcz Tejrezjasz, który za prawo do pobycia sobie kobietą i zakosztowania tych słodkości zapłacił ślepotą, bo w sporze Hery z Zeusem komu jest przyjemniej w łożu - kobiecie czy mężczyźnie - jako była kobieta przyznał rację Zeusowi, który twierdził, że kobiecie; ale za to zyskał od Zeusa dar wieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: wieszcz Tejrezjasz 15.06.05, 17:37 Miło spotkać kogoś zorientowanego. Nie chciało mi się grzebać w mitach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Oj, Haszu, Haszu 15.06.05, 16:02 hasz0 napisał: > interpersonalnych (niekoniecznie interpłciowych) finałow. > > Możeby się Srodek na Ludzi tym też zajął. > Jakieś rekompensty unijne albo chociazby prawo do natychmiastowego zasypiania > na dowolnym boku. ------------------------------------------------------------------------- Bo Ci się jeszcze Biedroń przyśni. Jak go do zajęcia się Twoją interpelacją Środa oddeleguje. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 dawać mi tu natrychmiast gospoda und madamy... 15.06.05, 19:01 ...JEDEN ARGUMENT uzasadniający PRAWNIE obsersję kaczodyla niedużego. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Te Babaryba, linkowałeś już ze dwa razy 15.06.05, 19:39 te artykuły. Nie pora na to, by je przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 patrzę ja sobie hymenie na to wszystko... 15.06.05, 21:06 ...co w tym wątku napisałem I jedyny link który teojr pretensje uzasadniać może jest linkiem do USTAWY, a zatem tylko za zdrwoie twoje pozostało mi tylko połknąć. I daj boh,sztob nieposlednij,,,' Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: patrzę ja sobie hymenie na to wszystko... 15.06.05, 21:08 No popatrz Babaribo, zgadzamy się. To przeczytałeś te artykuły? Odpowiedz Link Zgłoś