szach0 21.05.06, 19:42 www.medianet.pl/~ceurorev/numer29/02.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Re: _________Diagnoza III RP______________ 21.05.06, 20:00 No, widać z tego, że posądzenia Mecenasa przez moherową ekstremę o masoństwo, nie były takie całkiem nieuzasadnione. Mnie to bynajmniej nic a nic nie przeszkadza. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Lepszy swój Mason od obcego patrioty... 21.05.06, 20:19 nadciągnęły posiłki dla Tuska z pomocą serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3359937.html Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ___________________________Cytat na temat diagnozy 21.05.06, 20:55 Autor: kecawy Data: 21.05.06, 20:38 Pod koniec lat 80 XX wieku PRL( ówczesna nazwa państwa polskiego) weszła w proces ustrojowej transformacji. Totalitaryzm będący formą ustroju Polski został przez naród obalony. Powstała Rzeczpospolita Polska, w której otwartą kwestią stał się jej charakter. Z jednej strony zarysowały się rządy pokomunistycznej oligarchii, do której dołączyły liberalne kręgi uczestników Okrągłego Stołu, z drugiej zaczął rodzić się ruch protestu przeciw układowi, jaki powstał u zarania III RP. Okrągły Stół z 1989 roku stał się symbolem utrzymania władzy przez postkomunistyczną nomenklaturę, z której narodziła się czerwona oligarchia.. Nowo powołane władze ustawodawcze, wykonawcze i sądownicze III RP w istocie konserwowały stary układ przystrajając go w szaty demokracji.. Stanowiska państwowe i samorządowe zostały utrzymane w rękach tych tzw. łże- elit.Utrzymanie władzy przez czerwoną oligarchię przyniosło wymierne natychmiast efekty.Finanse publiczne popadły w ruinę generując długi, które będą jeszcze spłacać nasze wnuki. Sprawność podatkowa państwa niepomiernie się zmniejszyła. Niesumienność powiązanych z postkomunistyczną oligarchią urzędników państwa doprowadziła do miliardowych strat budżetu. Prywatyzacja gospodarki narodowej zamieniła się częstokroć w jej grabież. Oligarchia wierna hasłu,iż pierwszy milion trzeba ukraść posunęła się znacznie dalej sięgając nie po miliony, ale miliardy.Tak jak pięćset lat temu syn Kazimierza Jagiellończyka stał się uczestnikiem oligarchizacji państwa tak na przełomie Niekompetentni i uwikłani 89 często w oligarchiczny układ funkcjonariusze urzędów państwowych patrzyli przez palce na nadużycia. Prawo w III RP tak jak przed wiekami stało się jak,, pajęczyna oligarcha się przebije a na muchę wina” Ewidentny kryzys państwa spotkał się z e zdecydowanym przeciwdziałaniem i to zarówno zorganizowanych elit politycznych jak ROP Olszewskiego czy PC braci Kaczyńskich., jak i prostych ludzi. W miastach i na wsiach coraz częściej można było w trakcie demonstracji,strajków i wieców słyszeć okrzyki; złodzieje, złodzieje.....To często zdeterminowani członkowie NSZZ,,Solidarność” skandowali te hasła. Na wsi niezadowolenie ludności doprowadziło do powstania Samoobrony. Protesty te były w istocie demonstracją świata pracy skierowaną przeciw oligarchizowaniu państwa. Wystąpienia górników czy hutników a nade wszystko blokady dróg przekraczały oczywiście granice prawa a nawet przyzwoitości, ale nie można przecież zaprzeczyć, że wcześniejsze poczynania powiązanych z władzą oligarchów były równie skandaliczne jak i często bezprawne. Lekceważenie przez postkomunistycznych oligarchów porządku prawnego, moralności, tradycji historycznej obróciło się przeciw nim samym. Społeczeństwo polskie zażądało przestrzegania istniejących praw, rozbicia oligarchicznego ładu, przeprowadzenia lustracji uzyskanych majątków Tak to narodziła się główna siła społecznego oporu, czyli Prawo i Sprawiedliwość.. Dzieło naprawy Rzeczypospolitej postrzegane często jako budowa IV, RP dokonuje się w koalicji z Samoobroną i LPR-em.Z tych partii wyłania się współczesny ruch egzekucyjny, który postawił przed sobą łatwo definiowalne cele, wśród których są: likwidacja korupcji, wzmocnienie państwowej administracji i sądownictwa, lustracja tzw. elity politycznej czy też politykę historyczną. Sejm współczesnej Polski zdaje się wkraczać na drogę tych sejmów z przed 500 laty historia zatoczyła wielkie koło IV Rzeczpospolita powstaje nie w wyniku jednorazowego aktu, ale w wyniku procesu, którego oligarchiczny układ już nie jest w stanie zatrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 uchowaj nas Boze od przyjaciol 22.05.06, 07:13 szach0 napisał: > wyłania się współczesny ruch egzekucyjny, który postawił przed sobą łatwo > definiowalne cele, wśród których są: likwidacja korupcji, wzmocnienie > państwowej administracji i sądownictwa, lustracja tzw. elity politycznej czy > też politykę historyczną. Sejm współczesnej Polski zdaje się wkraczać na > drogę tych sejmów z przed 500 laty historia zatoczyła wielkie koło IV > Rzeczpospolita powstaje nie w wyniku jednorazowego aktu, ale w wyniku > procesu, którego oligarchiczny układ już nie jest w stanie zatrzymać Czy egzekucje beda zbiorowe ze zbiorowa odpowiedzialnoscia? "sejmów z przed 500 laty historia zatoczyła wielkie koło". To jak bedzie z rozbiorami w ramach tego kolowania? Czy wyborcow SLD "zalozonej za moskiewskie pieniadze" tez sie bedzie rozliczac w ramach "polityki historycznej"? Ty Haszu jednak niewiele rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _________Diagnoza III RP______________ 21.05.06, 23:37 jaceq napisał: > > No, widać z tego, że posądzenia Mecenasa przez moherową ekstremę o masoństwo, > nie były takie całkiem nieuzasadnione. Mnie to bynajmniej nic a nic nie przeszkadza. > ____ A co Naszym Dziennikiem ,któy namiętnie zwalcza masonów? Jakas taka wybiórcza moralność pewnie. Tak jak z cała ta obecną koalicją.Były SLDowiec z Samoobrony jest cool w przeciwieństwie do innych byłych Tfu z taka moralnoąsią A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 00:04 Andrzeju, ja masonem zostać pewnie już nie zdążę, bo jeszcze kawał pięknego świata na mnie czeka. Nie tylko "ND" zresztą, ale i inne tego typu media polskojęzyczne też. Osobliwe, że Macierewiczowy "Głos" w sprawach masońskich przynajmniej ostatnio był jakiś taki powściągliwy. Cóż, jak napisał Haszu, lepszy swój mason od eskimoskiego mohera. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 01:10 A po co Ci zostac masonem Świat i bez tego jest piekny. Czy wyobrażasz sobie świat bez spisków i knowań? Gdzie ludzie spotykają się i działaja na zasadzie okreslonych praw wiedząc doskonale,że zdarzają sie oszuści i złodzieje, ale przecież to nie jest reguła? Ja tak. I ta cała pisowska teoria spisku i ogólnego złodziejstwa wybitnie mi nie lezy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 01:32 > A po co Ci zostac masonem A jak bym się na starość nudził wniebogłosy.... > > Ja tak. Ja, naturalnie, też. > I ta cała pisowska teoria spisku i ogólnego złodziejstwa wybitnie mi nie lezy. Mnie ona leży o tyle, że dostarcza przedniej rozrywki (karczemnego wprawdzie charakteru to rozrywka, ale zawsze), dopóki się nie znudzi. Uwielbiam zwłaszcza spiski wykryte np. przez sasa15. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 01:41 jaceq napisał: > Mnie ona leży o tyle, że dostarcza przedniej rozrywki (karczemnego wprawdzie > charakteru to rozrywka, ale zawsze), Jeśli chodzi o rozrywke , to podpadłem ostatnio rodzinie, ale przed końcem programu zostałem zrechabilitowany. Otóz włączyli TV na drugi program, a tam ogólna wesołość i śmiech Kawały itp.Patrzę ci ja , a za rutynowych kabareciarzy takich jak dr.Ozda czy inni robią mnisi, a przoduje im o. Góra. Nic nie ma do niego i taki program byłby na czasie w ...innych czasach, ale dziś kojarzy się z indoktrynacją...ale tam program leciał i było bardzo ciekawie, aż na zakończenie o. Góra zaczął wręczać uczestnikom karty kredytowe z nnieograniczonym debetem (jak to okreslił) Nie widziałem reklam poprzedzających program,ale ten końcowy gest przekreslił wszelkie wysiłki dla promocji słusznej idei. Srebrniki GÓRĄ A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 10:07 Takie 3 refleksje: 1) Rychu7: STOI JAK BYK; -> "szach0 21.05.06, 20:55 Autor: kecawy Data: 21.05.06, 20:38 Pod koniec lat 80 XX wieku PRL( ówczesna nazwa państwa polskiego) weszła w proces... ######: a ten nie zważając na tytuł "Cytaty" wali z grubej rury ocennopersonalnie: - "Ty Haszu jednak niewiele rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 11:49 Olechowski? A w jakim on jest ugrupowaniu? O jakich młodych piszesz? O tych wywalonych? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg P.S. 22.05.06, 11:55 Zauważ Haszu ,że to PiS podkresla wszelakie odcięcie sie od SLD (zresztą PO ostatnio tez) i bratanie się z byłymi sldowcami z Samoobrony jest czynem jak najbardziej zgodnym z linia programową PiSu Po cóz ta gadka? Niech powiedza wprost. Liczy sie program i na tej podstawie będziemy budowac sojusze. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Olechowski był ministrem... 22.05.06, 12:04 ...w ukochanym przez naszego uroczego politruczka rządzie Olszewskiego. O czym politruczek wygodnie zapomina, bo mu to nie pasuje do qncepcyi. Wtedy dobry agent, teraz niedobry agent. Podobnie jak z agenturalnością ojczulka Heymy - ojczulek Heymo był śliczny i dobry, i politruczek nasz kładł się jak Rejtan na forum w obronie agenta bezpieki, a Czajkowski jest brzydki i niedobry, chociaż źródła z IPN były te same i przewina identyczna. Ot, to taka specyficzna dla moralności 4rp i naszego politruczka osobiście uczciwość intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny11 Re: Olechowski był ministrem...gdzie czerwona suka 22.05.06, 12:45 -------------------------------------------------------------------------------- ...w ukochanym przez naszego uroczego politruczka rządzie Olszewskiego. O czym politruczek wygodnie zapomina, bo mu to nie pasuje do qncepcyi. Wtedy dobry agent, teraz niedobry agent. ------------------------------------------------ Jan Olszewski jako premier w tamtych czasach nie obsadzał stanowisk ministra spraw zagranicznych i kilku innych i DLATEGO SZACHRAJU, POMAWIACZU, OBLEŚNY OSZCZERCO i PODŁY INWEKTORZE haszowy nie masz znów racji! Olechowskiego z PZPR obsadził pan Bolek z Wachowskim! Zgadnijcie kto ma zwyczaj pisania po przegranych polemikach - "WON z Forum" ? Będzie znów czy tylko Gierkowska zcerwona suko? -------------------------------------------------------------------------- Podobnie jak z agenturalnością ojczulka Heymy - ojczulek Heymo był śliczny i dobry, i politruczek nasz kładł się jak Rejtan na forum w obronie agenta bezpieki, a Czajkowski jest brzydki i niedobry, chociaż źródła z IPN były te same i przewina identyczna. Ot, to taka specyficzna dla moralności 4rp i naszego politruczka osobiście uczciwość intelektualna. -------------------------------------------------------------------- #: Jak zazwyczaj rzetelność naszego Pisia znów gołosłowna. Nic z tych rzeczy. Ani słowa prawdy w jego nowych oszczerstwach! Link proszę. Lustracja jako problem wg takich jak Ty miała sama zaniknąć po kilku latach a niezlustrowani agenci mieli zająć się wmawianiem narodowi, ze mają się nie interesować - skąd się nagle wzięli bogaci - ale zająć się przedsiębiorczością najlepiej emigracyjną a starsi eutanazyjna - ty baranie jeden! Przewina identyczna....paradne! Nie broniłem Hejmo a jeśli już to najwyżej gnojku intelektualny, kontestowałem kolejność i wybiórczość IPN pod starym krętaczem, Prezesem Kieresem! Bo materiały o Hejmo ogłosił zadaje się IPN a o Czajkowskim dr Więckowski czyli ktoś z zewnątrz i Prezes Kurtyka natychmiast przekazał materiały> Oj sądziłem, że weźmiesz PiQ-u ziółka i posłuchasz się starszego - ta gorączka cię zeżre! Dziwne skąd wtedy już tak niby sam wziąłeś tę metodę zastosowaną przez Tuska wobec Kaczyńskiego? - inwektuywą Gomułki nawet nie Gierkiem "co otwarł sie na świat" - wobec mnie? Dzięki ci! Ja zostałem tylko Gierekiem w twoich urojeniach! Przeciez to przy Tusku brzmi jak pochwała i nobilitacja! Taka to gradacja stosowana przez ślepych na fakty oszalałych durniów! Odpowiedz Link Zgłoś
piq szanowny towarzyszu łgarzu,... 22.05.06, 19:42 ...znowu popiskujecie bez sensu, usiłując zawrzeszczeć własne wpadki. Napisaliście, tow. qmisarzu polityczny: > Jan Olszewski jako premier w tamtych czasach nie obsadzał stanowisk > ministra spraw zagranicznych i kilku innych > i DLATEGO SZACHRAJU, POMAWIACZU, OBLEŚNY OSZCZERCO > i PODŁY INWEKTORZE haszowy nie masz znów racji! > > Olechowskiego z PZPR obsadził pan Bolek z Wachowskim! Premier pod rządami Małej Konstytucji miał obowiązek uzgodnić z prezydentem - co wynikało z przepisów ustawy - stanowiska związane z polityką zagraniczną i resortami siłowymi. Natomiast samodzielnie obsadzał stanowisko ministra finansów, towarzyszu kłamczuszku. A Olechowski był ministrem finansów. Druga sprawa jest taka, że rząd Olszewskiego nie miał większości parlamentarnej i był inicjatywą prezydencką po złożeniu dymisji przez Mazowieckiego - a w kancelarii prezydenta Wałęsy pierwsze polityczne skrzypce grali wtedy bracia Kaczyńscy, nie wachowski, gnoJarek miał wtedy nawet zostać premierem, ale jak zwykle z wrodzonego tchórzostwa odmówił - tak jak zupełnie niedawno, wszak lepiej nie ponosić politycznej ani konstytucyjnej odpowiedzialności. Olszewski był kandydatem Kaczyńskich i choć Wałęsa go nie lubił, miał potężne poparcie kancelarii, która praktycznie kreowała politykę wewnętrzną po wyborze Wałęsy na prezydenta aż do czasu wyciągnięcia papierów na bolka. Taka jest prawda, towarzyszu bura suko. Olechowski został ministrem finansów w 2 miesiące po zaprzysiężeniu premiera Olszewskiego - na jego wniosek. A o obsadzaniu stanowisk prezydenckich w rządzie przez kancelarię i Kaczyńskich świadczy fakt objęcia teczek siłowych przez ludzi Kaczyńskich, czyli Macierewicza i Parysa. Brzydko tak negować oczywiste fakty, towarzyszu politruku, choć w waszej osobliwej tzw. moralności takie coś się bez trudu mieści - jak towarzysz Edgar w swoim pociesznym garniturku. Teraz następne wasze łgarstwo, dotyczące szczególnie mnie osobiście. Narobiliście oto taką rzecz: > Zgadnijcie kto ma zwyczaj pisania po przegranych polemikach > - "WON z Forum" ? Będzie znów czy tylko Gierkowska zcerwona suko? Po pierwsze - nigdy nie przegrałem z wami, towarzyszu, żadnej polemiki, bo jesteście cienias intelektualny - a nie przegrywałem zbyt często z dziesięćkroć od was mądrzejszymi. Po drugie - wygłosiliście wraz z Aurorą pean pochwalny nt. czasów gierkowskich w jej wątku. Ja mam pamięć słonia, towarzyszu. Bardzoście się wtedy wili, gdy dostawaliście wpjerdol od uczciwych ludzi forum tego po waszym ówczesnym lapsusie. Po trzecie - jako człowiek opowiadający się za nieograniczoną swobodą wypowiedzi (przeciwnie niż wy) nikogo nie wyrzucałem z FAq, bo okryłbym się nie tylko hańbą, ale i śmiesznością. Nie wyrzucałem zwłaszcza was, towarzyszu qmisarzu polityczny, boście są durni, ale nieszkodliwi (wyjąwszy wasze szmatławe świństewka np. wobec mnie, w postaci, którą już opisałem, a które spowodowały, że uważam was za gnojka). Użyłem owszem słówka "won", ponieważ w swojej umysłowej niemocy usiłowaliście mnie ogłuszyć jazgotem i obsikać mi nogawki - przeto słowo "won" użyte zostało na was jak na upjerdliwego małego wiejskiego sqndlonego ratlerka. Następny bat na własny głupi łeb kręcicie sobie sami, pracowicie klawiaturując: > Jak zazwyczaj rzetelność naszego Pisia znów gołosłowna. Nic z tych rzeczy. > Ani słowa prawdy w jego nowych oszczerstwach! Link proszę. Ani mi się śni poświęcać forum więcej czasu niż mi się chce i szukać linków do waszych idiotyzmów. Ale mając pamięć słonia doskonale pamiętam, jak podważaliście wiarygodność dokumentów IPNu nt. agenta Hejmy, a nawet wypowiedzieliście uwagę, iż nie ma w aktach jego zgody na współpracę. > Lustracja jako problem wg takich jak Ty miała sama zaniknąć po kilku latach > a niezlustrowani agenci mieli zająć się wmawianiem narodowi, ze mają się nie > interesować - skąd się nagle wzięli bogaci - ale zająć się przedsiębiorczością > najlepiej emigracyjną a starsi eutanazyjna - ty baranie jeden! Towarzyszu czerwone bydlę, ja zawsze opowiadałem się za pełnym otwarciem archiwów IPNu jako własności narodu, a wyście przeciwko temu protestowali głośno i rozpaczliwie. Podobnie wasze Pół Głowy Państwa w czasie kampanii prezydenckiej z początku przeciwstawiło się pełnej jawności agentury, zmieniając zdanie dopiero gdy wywołało to niedobry społeczny oddźwięk. Zresztą do dzisiaj wasza kryminalno-nacjonalno-socjalistyczna qalicja z Połową Głowy Państwa na czele w dobrze pojętym własnym interesie nie ujawniła dokumentów ubecji. To kto jest za lustracją i dekomunizacją - wy, towarzyszu półgłówku, usiłując ukryć przed narodem jego oprawców, czy ja? > Przewina identyczna....paradne! A nie? Ciekawe, towarzyszu durniu. Czyżbyście znowu bronili agenta hejmy? > Nie broniłem Hejmo a jeśli już to najwyżej > gnojku intelektualny, kontestowałem kolejność i wybiórczość IPN pod starym > krętaczem, Prezesem Kieresem! Bo materiały o Hejmo ogłosił zadaje się IPN a o > Czajkowskim dr Więckowski czyli ktoś z zewnątrz i Prezes Kurtyka natychmiast > przekazał materiały No i widzicie, towarzyszu nacjonalny qmunisto, jak-eście się wkopali? Bo właśnie wygłaszacie kolejną filipikę obronną w sprawie agenta Hejmy kwestionując materiały IPNu - które posłużyły również do udowodnienia agenturalnej przeszłości agentowi czajkowskiemu. Nie jesteście kłamcą - jesteście marnym hipokrytą i niezdarnym kłamcą, towarzyszu biedaczku. Wiem, że użalacie się nad ubóstwem, ale dlaczego nad ubectwem? Użalcie się też nad własnym ubóstwem intelektualnym, biedna czerwona myszeczko. I nie zapomnijcie wziąć ziółek od dilera. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 towarzyszu "wieczorowa pora" 23.05.06, 08:29 piq napisał: > wygłaszacie kolejną filipikę obronną w sprawie agenta Hejmy kwestionując > materiały IPNu - które posłużyły również do udowodnienia agenturalnej > przeszłości agentowi czajkowskiemu. W sprawie agenta Hejmy najbardziej mnie bawia reakcje "wzorcow moralnych". Hejmo wspolpracowal z oficerem "pod obca flaga". Moralizatorzy wciskaja kit, ze jest zle bardzo, ze faktycznie oficer prowadzacy byl z polskiej bezpieki. Natomiast fakt wspolpracy polskiego obywatela z (pozornie) obcym wywiadem juz przelykaja gladko. Toz to szczyt odmozdzenia i katolskiej obludy. Kaplan pracujacy dla Niemiaszkow to powod do dumy? Praca dla wlasnego panstwa to upodlenie, praca dla obcych to bohaterstwo. Ale odjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny11 __________udawacze u'ć'ciwych_________ 22.05.06, 12:17 Sie nie zająknęli słowem krytyki o wszystkoopanowującej korupcji, o usłużności Trybunału, o partykularnych interesach partyjnych, o sprzedanym prezesom spółek, banków, finansistom, obcym i swoim reformatorom, lobbystom i doradcom za setki tys. zł miesięcznie interesie narodu. O biedzie beznadziei, emigracji, barku ochrony zdrowia i emerytur tych, którzy zapłacili nędzą i beznadzieją za przemiany tj. skoku starych i nowych elit na majątek narodowy prawem kaduka albo anwet z pogwałceniem tego prawa. Nazwanie Polski Polską, opartą na przymusie, nakazie, kontroli, konflikcie i mrocznej tajemnicy, której nie można budować z PO a jedynie z Samoobroną i LPR - w których to ramiona wpychał perfidnie PO - to kolejna haniebna i kłamliwa zagrywka oszalałego Tuska. Nie pomogą przewrotne chwyty przygotowane mu przez nakradziony i obłowiony UKŁAD w starym stylu: "Tu nie ma twarzy Leppera tu jest twarza JK" tym razem zastosowane do stolika o którym powiedział J. Kaczyński, przy którym siedzą przedstawiciele polityków, biznesu i służb specjalnych iż ten sam stół, rozdający przywileje i pieniądze w spółkach skarbu państwa, zagarniający kolejne przestrzenie życia publicznego, kolejne przestrzenie prywatności, ten stół stoi równie mocno, a może nawet mocniej niż wtedy, gdy go ustawił Leszek Miller. Bo jacyż to mafiosi zasiedli przy nim wg Tuska? To nie mafiosi! To jego przeciwnicy polityzcni chcący rozliczyć aferałow! TAK on taki jezyk stosuje do politycznych przezciwników! Tusk: - "Tylko, że za tym stołem siedzą inni politycy, Jarosław Kaczyński, Andrzej Lepper i Roman Giertych, a także prezydent Rzeczypospolitej" Czyli wybrani demokratycznie politycy! A on oszalały z histerii jak rozhisteryzowane dziecko, któremu zabrano zabawki a nigdy jeszcze nie dostał klapsa w tyłek, oraganuje noc długich noży - pamiętacie kto użył tego słowa o nożach nie dawno? on oraganizuje powszechny bunt w każdej wsi gminie powiecie! Bunt nieposłuszeństwa wobec wybranej demokratycznie włądzy TYLKO DLATEGO że on przegrał w spośób KOMPROMITUJĄCY jak na polityka przystało! Kompromitujący - bo nie przygotował się do takiej ewntualności, zauroczony "dotacjami nie z budzetu" na wybory - narcyzek A viceszef PO Jan Rokita zarzucił rządzącym "podbój państwa". Było to SAMO ZA OLSZEWSKIEGO - pamietacie? Junta zrobiła wojskowy zamacha stanu przy pomocy Jednostek nadwiślanskich? A KTO NAPRAWDĘ NAWOŁUJE DO PUCZU? DO NIEPSŁUSZENSTWA wobec demokracji? Ruszajmy na Bastylię? Nie by ukraść bogatym i dac biednym! O nie! Oni bronią nakradzionej przeszłości przed biednymi okradzionymi z przyszłości. To sie nazywają liberałowie, toleranci i demokraci! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: __________udawacze u'ć'ciwych_________ 22.05.06, 12:42 Poczekam na efekty rzadzenia jedynie uczciwych, czyli Jarka z Andrzejem i Romkiem. I na sprawiedliwy podział i dalsza prywatyzację. A o koalicji PO z PiSem ,to Ty juz nie pisz . Nie zakłada sie koalicji ze złodziejami i aferzystami. Zapomniałes o swoich oskarżeniach. Tej koalicji nie mogło być! A. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny11 Re: __________udawacze u'ć'ciwych_________ 22.05.06, 12:49 Nie udawaj znów że ja marzyłęm o POPISie. Kolejne pomóienie jak Pisiu i Rysiu. Siescie dobrali pięknie i antyhaszowo. Jesli 1 głos dałem na LPR a 3 na PiS to chciałęm POPiSu albo agitowałem za woda z ogniem? Po co to imputujesz? Dasz link czy azastosujesz metode Rysia "każdy Twój post jest..." albo Pisia "czerwona suko won z forum"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: __________udawacze u'ć'ciwych_________ 22.05.06, 12:59 Nie marzyłes, ale co trochę pisałes zwalając wina tak jak Lech Kaczyński Cały czas Ci odpowiadałem i dalej bede odpowiadał. Z kryminalistami sie koalicji nie zakłada, a PO to złodzieje i aferzyści, tak więc płakanie o winie PO w sprawie koalicji jest śmiesznym Czy według nowych standardów moralnych moge nie płacic podatków? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Andrzej chłopcze wznieś się ponad wytarty slogan 22.05.06, 16:44 wytrych zastępujący wszystkie klucze normalnego rozumowania i polemik - OKI? Piś się zmoczył we własnym cuchnącym sosie Ryś zaklina "Kłamiesz..." choć nie rozumie co Leppera przyjęto w Brukseli nie jak pospolitego przestępcę ale jak fajtera, który wraca z tarczą do 16.VI nie ma KARY dla polskich chłopów od brukselskich aferałow. Otwórzcie oczy i uszy! O gópi i ślepi...może na spacer albo rowerek? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ciesz sie 22.05.06, 16:51 przeciez to Twoja koalicja (na wyborach mogłes choc jeden głos dac na Leppera) i cos się tak burmuszył, gdy odsyłałem Cie do Leppera.Widzisz.Polubiłeś. Nie zmuszaj mnie jednak , abym i ja polubił. Nie da rady. A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 mam oczy na plecach 22.05.06, 16:55 hasz0 napisał: > Ryś zaklina "Kłamiesz..." Nie zaklinam lecz stwierdzam. > choć nie rozumie co Jak nie rozumiem to wyraznie to stwierdzam. Uwazam, ze daje Ci szanse wyjasnic. Nigdy z tego nie korzystasz. Ja sie prawidlowo domyslam. Wystarczy abym byl cierpliwy. Jak na razie moje przypuszczenia sprawdzaja sie w 100 procetach. Wymagalo to jak na razie 2 lat cierpliwosci. > ale jak fajtera, który wraca z tarczą do 16.VI nie ma KARY dla > polskich chłopów od brukselskich aferałow. Najglupsze przepisy wymysla strona polska. Pozwala to Brukceli na laskawosc zwracania uwagi, ze Polska nie musi stosowac polskich GLUPICH przepisow, wystarczy, ze zastosuje unijne. Trzeba pojechac do Brukseli aby sie o tym dowiedziec. Maj jest jeszcze dobrym miesiacem na mule w Brukseli. Bylo po co jechac. > Otwórzcie oczy i uszy! Spodziewam sie ciosu w plecy. Taka jest uroda haszyzmu. Oczy mam dookola glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Haszu, chłopczyku :)) 22.05.06, 17:01 od momentu zawiązania koalicji , po moze trzydniowym wzroście, giełda dzień w dzień PIKUJE w dół.Nie spada, ale PIKUJE Dziś - 5.57% notowania.pb.pl/ Wycofałem fundusze z giełdy w momencie założenia koalicji A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Wzorowo bulgoczesz Haszku. 22.05.06, 13:59 bezrobotny11 napisał: > Nie udawaj znów że ja marzyłęm o POPISie. > Kolejne pomóienie jak Pisiu i Rysiu. > Siescie dobrali pięknie i antyhaszowo. > > Jesli 1 głos dałem na LPR a 3 na PiS > to chciałęm POPiSu albo agitowałem za woda z ogniem? > Po co to imputujesz? Dasz link czy azastosujesz metode Rysia > "każdy Twój post jest..." > albo Pisia "czerwona suko won z forum"? Wzorowo bulgoczesz Haszku. Z przyjemnoscia czytam. Nie wiem jednak po co czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 klamiesz jak zwykle 22.05.06, 13:54 bezrobotny11 napisał: > Sie nie zająknęli słowem krytyki o wszystkoopanowującej korupcji O korupcji pisalem wielokrotnie. Wole likwidacje korupcji poprzez racjonalizacje legislacji. Takiego poprawienia prawa aby nie bylo okazji do korupcji. Tak wlasnie zrobiona w Finlandii, Holandii i innych krajach niskokorupcyjnych. Maja szczescie, ze nie rzadza tam Polaczki-katoliki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: _________Diagnoza III RP______________ 22.05.06, 22:16 3) JaceQ: >> I ta cała pisowska teoria spisku i ogólnego złodziejstwa wybitnie mi nie >> lezy. "Mnie ona leży o tyle, że dostarcza przedniej rozrywki (karczemnego wprawdzie charakteru to rozrywka, ale zawsze)..." ############: Trza by zapytać Grafa, Dochnala, Kunę, Zagla, Ałganowa gen. policji z 700.000zł bez emerytury, viece-ministra sprawiedliwości + prezydenta Polski + posła z zejefanym autem w celi co myśla spiskach przeciwko Polakom i złodziejstwie skarbowym. Zyczę miłęgo nastroju i pogody ducha bo klimatyczna dopisała! Dziękuję; jedno i drugie dopisuje. Szczęśliwie w porę wyniosłem interesy z giełdy w KC. Szczęśliwie i dalekowzrocznie przeniosłem bieżące rachunki do jakiejś Szparkassy. Szczęśliwie chwilowo nie płacę w Polsce żadnych podatków (wyjąwszy VAT za piwo, które tu kupuję), więc nie muszę mieć wyrzutów sumienia, że finansuję jakieś wariactwa "rządu" Wariatkiewicza. Podobnej pogody ducha (i klimatycznej takoż) Tobie najszczerzej życzę. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ten to pewnie pozostałośc z układu 22.05.06, 14:59 www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,25660.html Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ten to pewnie pozostałośc z układu 22.05.06, 21:52 I techiczne manewry przygotowujące fundamenty pod nowy Układ: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3361913.html?skad=rss Komunistyczny Front Jedności Narodu, dla niepoznaki zwany koalicją obecnie rządzącą, przygotowuje podwaliny pod przyszłą, 99,8% frekwencję, w której FJN (Jarek, Romek, Jądruś) wezmą 78,9%. Tfu! W tej sytuacji człowiek ma w nosie jakiegoś pijanego posła PiS wjeżdżającego w płot: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3362466.html?skad=rss Jakoś mnie pijany poseł PiS zaczyna wydawać się normalką. Znaki czasów: Co popatrzę w okienko tv i zobaczę w nim księdza (a w zw. z wizytą B-XVI okazji mam sporo), to się już podświadomie zastanawiam: agent czy nie agent. W samochodzie radio włącza się kiedy samo chce (jest wyjątkowo trudne do okiełznania), czasem nawet na RM. Jadę sobie więc i słucham te bajdy księdza Bajdy. I znów; agent li on czy nie agent? Czwarta RP. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________Dziękuję za dobre życzenia! 23.05.06, 08:31 Dziwne, nigdy nie oczekiwane i smutne to było dla mnie doświadczenie - ta dyskusja o Polsce z używaniem tak nieadekwatnych do polityki finansowej, kursu walut i giełdy oraz potrzeby usunięcia trupów politycznych z szafy i przewietrzenia narastającego, starego politycznego smrodu - pomimo chytrych zaklęć, że to świeże i nowe - ...smutne doświadczenie osobiste z używaniem takich kynologicznych SŁÓW jak bulgot i czerwona suka pod moim adresem. Jakże się to nakłada na dzisiejszy, nieugaszony ciągły pożar wartości - w tym szacunku do drugiego człowieka, stworzonego na boży obraz. Pożar podpalony chęcią bezwzględnego zysku - kramem, rują, porubstwem, chłamem, profanacją, porzuceniem piekna, dobra i prawdy. Smutek powiększyła w tym momencie wiadomość o smierci największego trenera Kazimierza Górskiego w dniu ustalenia składu reprezentacji, dodana do wczorajszej o pożarze dziedzictwa narodowego po wyparciu fachowców za granicę albo wyrzuceniu ich jak mnie na bruk, czego symbolem stała się nieodpowiedzialna praca dekarzy na dachu skarbu polskiej kultury i religii. Chciałem się donieść do Waszego wycofania się z giełdy, co miałoby świadczyć o Waszej nadprzenikliwej predykcji przyszłości - po zawiazaniu tak wstydliwej w Unii koalicji - ale chyba dam sobie spokój. Jeśli Giertych i Lepper mogą po awansie na vice-premierów spowodować taki krach na światowych giełdach surowcowych i finansowych - to broniłem złej sprawy! W końcu rozmawiam tu z niezainteresowanymi ani nie zaanagażowanymi finasowo i osobiscie w polskie sprawy ludźmi NieAbonie wiązał przyszość swoich pokoleń itd. Repsik wiadomo a teraz jeszcze jakby nie było najbardziej obiektywny wobec mnie JaceQ. Pozostał staremu przed emryturą smutek i żal... sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 po to skakales przez plot 23.05.06, 09:27 hasz0 napisał: > Pożar podpalony chęcią bezwzględnego zysku Siales wiatr, zebrales burze. Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane. Poza IQ potrzebna jest jeszcze fachowosc. Umiejetnosci nie zdobywa sie przy konfesjonale. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______________________Dziękuję za dobre życze 23.05.06, 09:44 hasz0 napisał: > W końcu rozmawiam tu z niezainteresowanymi ani nie zaanagażowanymi > finasowo i osobiscie w polskie sprawy ludźmi Żałosne to co piszesz. Tak, kieruje mną prywata i interesowność. Patrze tylko za mamoną i popieram tych co dają więcej, a bezinteresownych PATRIOTÓW omijam szerokim łukiem. Popieram złodziei i aferałów i wszystkich przekrętaczy. Chce kompletnego bezprawia w Polsce....a to wszystko dlatego ,że nie popieram PiSu Drogi JEDYNY PATRIOTO W IV RP. Taraz lepiej się czujesz jak przyznałem sie do wszystkiego? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Nie do wszystkiego Do jednego -------> 23.05.06, 10:52 pardon potrąciłem prawy Enter ---> do nieumiejętności dyskusji bez "personifikacji" i stałego namolnego odnoszenia każdej poruszonej kwestii do SWOJEJ OSOBY! Co psycholog powiedziałby o zwrotach typu" "Marsz...chłopcze"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie do wszystkiego Do jednego -------> 23.05.06, 11:03 hasz0 napisał: > pardon potrąciłem prawy Enter > > ---> do nieumiejętności dyskusji bez "personifikacji" > i stałego namolnego odnoszenia każdej poruszonej kwestii do SWOJEJ > OSOBY! A w jaki sopsób mam nie odnosić wszelakiego typu oskarżeń do swojej osoby? Przeciez przesłanie ideologów PiSu jest jasne (i Ty im wtórujesz) 'jestes przeciw PiSowi, popierasz układ'. A ja chłopcze nie dam się zaszantażować takimi gadkami. > > Co psycholog powiedziałby o zwrotach typu" > "Marsz...chłopcze"? Teraz wyjasniam kwestie 'chłopca'. Otóz jesteś stary byk, ale mentalnie i pod względem naiwności jesteś chłopcem. Cecha nastolatka jest wiara w idola i bezgraniczne zaufanie dla jego poczynań. Obraża Cie to? Jeżeli tak to przestanę. 'Marsz do...' jest normalnym zawołaniem w kierunku ludzi chcących oczyścić świat polityki ze złodziejstwa. Nie zrobisz tego szemranymi metodami. Prawo mozna budowac na solidnych podstawach prawnych, a nie wojowaniu szabelką. Macie władzę Haszu.Minęło juz prawie 8 miesięcy i wszelkie niewygodne persony powinny byc usuniete ze stanowisk.Przeciez po to z Ziobra współpracuje Kryże. Tak więc ta władza z prokuratura powinna byc juz wiarygodna dla Ciebie? Nie jest? Chyba nie jest skoro obrażasz sie o to. To kiedy do diabła będzie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jak mozesz byc tak wulgarny Andrzeju? 23.05.06, 14:29 andrzejg napisał: > A ja chłopcze nie dam się zaszantażować takimi gadkami. Postawa godna wobec haszystow powinno byc poszczekiwanie spod lawy: Jawohl Herr Hasch!!! Najlepiej z wdziecznym przedluzaniem tego podwojnego rr. Cokolwiek innego to jest ruja i porobstwo. > 'jestes przeciw PiSowi, popierasz układ'. Ja musze powiedziec, ze nawet jestem za wiekszoscia "pomyslow" PiS (moze rePiSu jezel haszek wie co to?). Tyle, ze wiekszosc tej wiekszosci po prostu pozostaje "pomyslami". No bo do zrealizowania czegokolwiek po prostu trzeba byc fachowcem. A ich prominent o IQ>170 od lat prezentuje tu swoja "fachowosc" we wszystkim. Mniej prominnntni sa po prostu jeszcze bardziej pod dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg trochę źle to napisałem 23.05.06, 15:00 Powinno byc, nie zgadzasz się w niektórych kwestiach z PiSem,to .... 'jestes przeciw PiSowi, popierasz układ'. A mi wiele rozwiązań PiSu nie podoba się, a głównie centralizacjia władzy. Powinno być więcej w rękach samorządów. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 A gdzież tu meritum sporu tego lub innego znaleźć 23.05.06, 20:30 w tej ripoście: AG: "Cecha nastolatka jest wiara w idola i bezgraniczne zaufanie dla jego poczynań" #: Nie zauwazyłeś że to od dawna zużyta na Giertycha gazetowa kalka pismacza? Rysiu7 też halsuje i mandruje w labiryntach pomiedzy poruszanymi kwestiami ocierając sobie sobie kostki na zielono... Ja wytykam lustrację co to już dawno miała sama zdechnąć smiercią naturalną bo dziennikarze choć wiedzieli od dawna o autorytecie Czajkowskim...itd czekali na polonistę! Ja wytykam pilną potrzebę zmian w Konstytucji bo dziesiatki tysięcy gangsterów od listopada...wiesz chociaż o co chodzi? Do tego potrzeba odpowiedzialnej opozycji - widzisz taką w PO? O setce spraw już tu napisałem ...........odpowiedzi brak groch o ścianę i tylko te same ogólniki... ocenne dywagacje i to coraz gorsze "chłopcze" albo gorzej.... to nie jest przyznanie mi racji? Naprawdę nie? Idzie o słowa bo idą za myślą a przed czynem. I jak na razie b. odpowiedzialny jest Lepper niż Tusk! Chcesz mogę dalej rozmawiać ale NIE odpowiem ani słowa na dywagacje na mój temat. Są ludzie, którzy mnie znają dobrze z realu, chcesz ich poznać? Łyso by Ci się zrobiło, Andrzejku... Oj łyso! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 co za piekna szczerosc 23.05.06, 22:11 hasz0 napisał: > Ja wytykam pilną potrzebę zmian w Konstytucji bo dziesiatki tysięcy gangsterów Haszu, przeciez WYGRALISCIE i wzieliscie wszystko. Zadne kompromisy Wam nie sa potrzebne. Legitymizuje Was 10 procent wyborcow. No to zmieniajcie se kunstytucje. A z tym swoim a nie mowilem to mozesz juz skonczyc. Masz waadze to na bacznosc i pod stienku. > Są ludzie, którzy mnie znają dobrze z realu, chcesz ich poznać? Pan wie kto ja jestem? > Chcesz mogę dalej rozmawiać ale NIE odpowiem ani słowa na > dywagacje na mój temat. Co za konsekwencja mysli i slowa. Na 170 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________________Re: co za piekna szczerosc 24.05.06, 10:13 Znów ta rysia (lisia) metoda - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=42292919&a=42363696 jakie 10 %? jakie? nowrodków pijaczków i ślepe babcie liczysz? Demakrata jesteś czyPLUTOsrata jakiś? Kunstytucyji siy nie zmiyni kiej siy nimo niy 10 % ino 235 posłow - trza miyć 2/3. KRYCHA NA RYCHA!Na 170 procent. Ten rząd realizuje rzeczywiscie program naprawy Polski. WBREW TWEMU I PODOBNYCH KRAKANIU: nie ma benzyny po 6 zł/l zł po 5 zł ucieczki inwestorów a wręcz przeciwnie pchją się jak NIGDY potęznie inwestycje miliardowe! Nowoczesnie elektronika, ekrany, centra informatyczne, księgowe, siedziby wielkich koprporacji, uciekają ino spekulanci wzrost sięga 5% a prognozy DŁUGOFALOWE więcej! Leppera szanują i słuchają w Brukseli i boją się bardziej niż Gołoty wreszcie UJAWNIĄ MATERIAŁY IPN pamiętasz ____________jak Borsuk KRAKAŁ i lekko szydził? no już mi sie nie chce wyliczać może mnie ktoś wyręczy? Zróbcie sobie jeszcze test psychologiczny na szczerośc i obiektywność; Weźcie czyste kartki i napiszcie listę zalet swojej zony a potem tej koalicji ILE Zużyliście kartek i na kogo więcej? TYlko SZCZERZE jak w tytule postu! ---boją sie wy-ZERO-wania przez ministra ? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 prorok z reka w nocniku 24.05.06, 15:38 hasz0 napisał: > Kunstytucyji siy nie zmiyni kiej siy nimo niy 10 % ino 235 posłow > - trza miyć 2/3. KRYCHA NA RYCHA!Na 170 procent. To nalezy wiedziec gdy tworzy sie koalicje. A takze przed wyborami gdy sie pluje na przyszlych koalicjantow. Ja mialem Haszku swietna zabawe obserwujac kaczo-wieczno-psujow. Bolcio-Lechu swietnie to prorokowal. Ty jestes jak zwykle OBER-prorokiem z cechami BOSKIMI. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 z Komorowskiego "offsetem" 25.05.06, 01:14 Rokity werdyktami komisyjnymi (pamietasz jak sie zagłosowali na raport Ziobry? albo 100 zabitych działaczy? Tuska dumą z lobby "oszczędzajacego" budżet Niesiołowskiego dobrymi radami i resztą piskorczyków już by Konstytucja tylko fruwała... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 tego obawialem sie najbardziej 25.05.06, 07:29 hasz0 napisał: > już by Konstytucja tylko fruwała... Ja sadzilem Haszu, ze stworzenie IV RP wymagalo zmian konstytucji. Wy nieudaczniki macie swoje wizje. Nie musze was rozumiec. Wazne, ze prognoza Bolka o waszej skutecznosci sie sprawdza. Dobrze, ze macie IV RP bez zmian konstytucji. To mnie zadawala. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________Znów mnie nie zrozumiałeś___Tłumaczenie: 25.05.06, 08:24 dobrymi radami i resztą piskorczyków już by Konstytucja tylko fruwała... > Ja sadzilem Haszu, ze stworzenie IV RP wymagalo zmian konstytucji. Wy > nieudaczniki macie swoje wizje. Nie musze was rozumiec. Wazne, ze prognoza > Bolka o waszej skutecznosci sie sprawdza. Dobrze, ze macie IV RP bez zmian > konstytucji. To mnie zadawala. Ironizowałem że w koalicji z PO czyli w POPiSie pożądane zmiany byłyby blokowane przez PO - a tak muszą w obronie :Układu" tworzyć "pozaparlamentarny obywatelski ruch sprzecoiwu wobec demokratycznej ale groźnej dla ukłądu władzy" To zresztą pisałem w kontekście wymiany aresztwanych w Unii i tak musi byc dostosowane do wymogów unijnych! Tyle że...rozwiążę trudna zagadkę dla Was....prawo nei działa wstecz i spóźnienie zaowocuje itp. Komisje Prawdy i Sprawiedliwości TEN OD DAWNA OCZEKIWANY, TAK SKUTECZNY rząd powoła bez zmiany Konstytucji - ma się profesora i dr prawa no nie? choć PO ryczy, ze prawo łamane bo nieuki i nieudacznicy dorwali się do władzy... jak mi to przypomina opinie na mój temat Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wybory sedziow Trybunalu Konstytucyjnego 25.05.06, 10:39 hasz0 napisał: > Komisje Prawdy i Sprawiedliwości TEN OD DAWNA OCZEKIWANY, TAK SKUTECZNY > rząd powoła bez zmiany Konstytucji Do tego cyrku nie trzeba bedzie kupowac biletow. Swoi "demokratycznie" potwierdza zgodnosc z konstytucja. Dobre wzory z 1933. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: A gdzież tu meritum sporu tego lub innego zna 23.05.06, 23:02 hasz0 napisał: > Są ludzie, którzy mnie znają dobrze z realu, chcesz ich poznać? > Łyso by Ci się zrobiło, Andrzejku... > Oj łyso! > Hoho! Z prokuratury są oni ,czy z nowo powstałego CBA? Groźba.Naslesz ich na mnie? Prosze bardzo. Nasyłaj. Zdaję sobie sprawę, że dziś tak jak za bolszewii - jest człowiek , to i paragraf się znajdzie. Posuwasz się do ciekawych zagrywek. CBA chyba będzie skuteczniejsze, ponieważ bez wyraxniego powodu i na widzimisię szefa CBA może siedzieć w firmie do 9 mesięcy. Potężne utrudnienie dla firmy i nie chodzi o łapówki , tylko o chodzenie koło takiej mendy (kawkę,herbatkę,ciasteczko???) Działaj,działaj. Masz władze ze swoimi kolegami, to masz mozliwości A ja mam nadzieje ,że komunę przeżyłem , to przezyję ta bolszewię. A. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: ______________________Dziękuję za dobre życze 23.05.06, 21:21 hasz0 napisał: > Smutek powiększyła w tym momencie wiadomość o smierci największego trenera > Kazimierza Górskiego w dniu ustalenia składu reprezentacji, Faktycznie szkoda i smutno. Bliskie Mistrzostwa dodatkową nutę grają - wszak zawsze gdy nasi grają wspominane są te największe osiągnięcia i ich głowny współtwórca. Teraz będą to inne wspominki. Jednak > dodana do > wczorajszej o pożarze dziedzictwa narodowego po wyparciu fachowców za granicę > albo wyrzuceniu ich jak mnie na bruk, czego symbolem stała się > nieodpowiedzialna praca dekarzy na dachu skarbu polskiej kultury i religii. > tu zdecydowanie poniosła Cię poetycka nuta a logikę zostawiłeś w kieszeni. Alboż to dekarze czy spawacze nie zaprószyli ognia dotychczas wielokrotnie? Za "lepszych czasów" pełnego zatrudnienia tak udało im się spalić dach Akademii Ekonomicznej w moim mieście, zasada bhp nawet jakaś jest, że trzeba monitorować miejsce po takich pracach do 24h po (zapłacono mi kiedyś za siedzenie i pilnowanie tzn. czytanie książki i słuchanie radia w sobotę, po piątkowej wymianie kaloryferów z udziałem spawacza w pewnym archiwum). "Wyparcie fachowców" na szczęście też częściowe mamy bo nawet jeśli myślący i uważni dekarze wyjechali łatać dachy w UK to na szczęście zostali jeszcze fachowi strażacy i dali radę Może się też Haszu okazać, że to neoliberalny ksiądz wynajął dekarzy oferujących najniższą cenę i wtedy powinieneś zrobić konkretny piętnujący wątek! A. ps. dałeś juz na ściepe? Nawet jeśli nie, minister już w Twoim (i moim) imieniu obiecał. Niby powinien i ok, ale jakoś tak... wolałbym gdyby zapowiedział instalację alarmową ppoż w pozostałych "skarbach polskiej kultury", ubezpieczenie tego co spłonęło przecież na pewno było (?). Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: __________________Dziękuję za dobre życzenia! 23.05.06, 22:48 hasz0 napisał: > Jakże się to nakłada na dzisiejszy, nieugaszony ciągły pożar wartości ... Ja o tym, Haszu, wczoraj chciałem, dla mnie wartością są wybory bezpośrednie burmistrzów, wójtów itp., a nie - z partyjniackiego nadania, przywieziony w teczce wypłosz, mierny ale Partii wierny. > wczorajszej o pożarze dziedzictwa narodowego po wyparciu fachowców za granicę > albo wyrzuceniu ich jak mnie na bruk, czego symbolem stała się > nieodpowiedzialna praca dekarzy na dachu skarbu polskiej kultury i religii. O ile dobrze zrozumiałem Twój tok rozumowania, to marni dekarze podpalili dach, bo dobrzy wyjechali za granicę za groszem, wyrzuceni przez biedę spowodowaną przez 17 lat rządów Platformy O., czyli że to tak jakby Rokita wziął zapałki i ten dach podpalił? Podobnym tokiem rozumownia wykazał się zabrany na pogrzeb ks. Krolla przez Giertycha ten drugi, Mężydło, poseł PiS. A raczej ten, co go wysłał, czyli Ziobro we własnej osobie. "Minister osobiście będzie nadzorował śledztwo w sprawie śmierci ks. Krolla" - powiedział - "Jest przekonany, że jeśli rozwikłamy to morderstwo, być może uda się też wyjaśnić mechanizmy innych, do dziś nierozwiązanych męczeńskich śmierci kapłanów w 1989 [ks. ks. Zycha, Niedzielaka, Suchowolca]". Zdaniem Mężydła czasy mamy podobne co w latach 80-tych (sic!). Do tego Giertych: "zginął z powodów ideowych... za zamachem stali komuniści...". A dla mnie: dawno już nie widziałem nic tak obrzydliwego, jak ta ohydna polityczna szopka odstawiona przez te dwie hieny cmentarne nad trumną ks. Krolla. Przetarg na wybory samorządowe? konkurs politycznej piękności? Biskup pelpliński już ustalił, że nie było żadnej biżuterii, bo "po co mu ona?" i że policjanci to durnie. Czy też już ktoś to ustalił ponad wszelką wątpliwość, że to właśnie dekarze? A nawiasem, aż strach pomyśleć, co by było, gdyby zamiast św. Katarzyny spłonęła św. Brygida. Już widzę Jacka Kurskiego przysięgającego, że widział jak Tusk biegał z kanistrem i polewał, a abp metropolita pożyczał mu zapałki. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Krótko trwały niestety___Dziękuję za dobre życzeni 24.05.06, 09:33 Przyznaję! Nie uściśliłem tego zdania następnym. Ale DZIĘKUJĘ WAM z wnikliwą i rzeczową krytykę, taką jakiej ZAWSZE PRAGNĄŁEM NA TYM FORUM! Otóż miałem kilka myśli na raz w tym momencie, gdy pisałem na gorąco o pożarze, którego można BYŁO UNIKNĄĆ! PRZYZNAJECIE mi TO CZY NIE? Jak? No to już alfaalfa opisał - WŁAŚNIE w godzinę po napisaniu postu tłumaczyłem komuś, ze albo winien ksiądz, nie zgłaszając prac nadzorowi ( nie czytałem prasy - muszę oszczędzać!) albo wynajmując sam bez zasięgniecia fachowej opinii konserwatora i inspektora - roboli (tacy doprowadzali mnie do rozpaczy na mojej budowie nadzorowanej z odległości 500 km) - jak mogli OBAJ ZEJŚĆ Z DACHU O DREWNIANEJ KONSTRUKCJI? Nad robolami musi stać szef ale fanatyczni liberałowie rękami Mazowieckiego olali rzemieślnicze cechy, pozwalając laikom i partaczom rejestrować dowolną działalność by sobie mogli sami przyznawać kwalifikacje i pisać na pieczątkach poważne tytuły bez egzaminu, stażu, kontroli społecznej kwalifikacji i awansu. MOŻNA BYŁO UNIKNĄĆ - tak samo jak można było uniknąć skrytobójczej smierci Ja nie twierdzę że wszyscy najlepsi wyjechali a zostali najgorsi! To Wasza nadinterpretacja ALE.... Czy jeśli zachód płaci 10 razy więcej FACHOWCOM to...zastali tu najlepsi za psie pieniądze a najgorszy milion czy półttora wyjechał? Jacqu jesteś blisko stoczni - śa jeszcze dobrzy spawacze na wybrzeżu? Pamietasz jak H_Z95 z którym tovzyłęm roczny bój pisał iż budowa stakó to "prymitywne spawanie blach" które może robić byle jaki spawacz z PGR? A ja twierdziłem, że nawet gdyby nieznacznie dotować a wystarczyło przypomnę dać gwarancje (Balcerowicz wtdy odmówił a postkomuszy rząd dał gwarancje Indiom na budowę statku!!) - to budownicwtwo statkow na morzu daje taki napęd dla gospodarki jak budownictwo na lądzie! Po co było zamrażać? Po co? Huty tak wyśmeiwanie sprzedane i hindusi robią kokosy na Chińczykach kopalnie Czesi biorą naszych a my d'pę tzrymamy na ruskim gazie! Dopiero ten rząd kojarzy Brody z Wąsczami i robi porządek! TO TE 3 mln mieszakń ZNÓW WYSMIEWANE PRZEZ LIBERAŁOW - do cholery czas pokazuje kTO miał rację! Jeśli nie widzicie związku z atakiem medianym na lustrację już i tak mocno wynaturzoną że Jaruzelski mógłby uzyskać status pokrzywdzonego, na chcących zaprowadzić porządek prawny, wywracany na życzenie gangsterów i mafii ulokowanej wysoko we władzy rónież sądowniczej oraz policji, chcących zlikwidować prawniczą solidarność Trybunału Stanu, ujawnić źródło sił dziwnych matactw, zaniechań śledczych, zatarcia śladów z niby to żenującej indolencji ekip detektywów policyjnych, wypuszczania najgroźniejszych bandytów i korzystania z ich usług jak starżników kont szwajcarskich....itd itp z niewyjaśnionymi zabójstwami 100 DZIAŁACZY "S" i księzy w PIERWSZEJ KOMISJI Rokity na początku III RP z nastepnymi zabójstwami księzy jakoś dDZIWNIE nie bogatych ale tych głoszących konieszność likwidacji pozostałości komunizmu i bezhołowia, deprawacji młodzieży i wychowywania bandytów z młodzieży wałęsającej się nocą... to brak mi słów! Pardon za literówki...ale mnie i tak tu nikt nie czyta z zdrowia coraz mni! Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _____________________To uże konec! 24.05.06, 13:11 Zapętliłeś się jak Rychu7, który kolejny raz się zapętlił dziecinnie, powtarzając te same mantry i wywołując wciąż te same stare upiory - jak Niesiołoski i Tusk: - "to twarz Leppera! Ratunku! O rety! na kogo spojrzę... nawet na Jarosława - WIDZĘ TWARZ LEPPERA! Oni pozamykają WSZYSTKICH KOMUCHÓW! ( a pisałem Ci i wyjaśniałem STO razy - celowo mnie stawiasz w tym świetle...) Nie respektują prawa bo to kaczory nie mają pojęcia o prawie! Ani o demokracji! Kto ich wybrał? Oszołomy! To niedemokratyczne wybory! ...to Gomułka - patrz tak samo chodzi i mówi... te same gesty... a ja? Kim jestem dla Ciebie? ...bolszewik, towarzysz, czerwona suka a może nawet goebelsik nie zareagowałeś nawet się ucieszyłeś że mi „dołozyli”! Dołożyli? Czy zhańbili swój rozum? o kindersztubie nie wspominając! Twoich miłych określeń nie zacytuję... choć masz podobną percepcję - pierwsza myśl ....donosiciel ! Choć przecież TO NA MNIE DONIESLI A JA NA NIKOGO!!!! I o tym wiesz! Nie wiesz kto? Może nie wiesz kim są te godne nicki Dr Hydne i Jackyle-pacyniarze... Choć prawie wszystkich odkryłem TU NA FORUM sztuczkami polemicznymi i podchwytliwymi postami oraz analizą stylu i typowych błędów - czyli doniosłem WSZYSTKIM - KTO SWINIA i TCHÓRZLIWY CHAM! TaaaK? Do cholery! Na mnie doniosły świnie których poglądy podzielasz a.... posądziłeś mnie? Większego absurdu po tylu latach dyskusji nie widziałem! To już nie przypadek po tylu napomnieniach z mojej strony! I uwagach, że JA TEGO TOBIE NIE ROBIĘ! Widzisz strachy i omamy jak Tusk i Niesiołowski? PRZEANALIZUJ ten absurd:__________Przedstawiasz mnie KOLEJNY RAZ w złym świetle nie znając mnie tak naprawde wcale - jak znają mnie moi starzy znajomi. Więc jedynym logicznym wnioskiem jaki wyciągnąłeś z oczywistej odpowiedzi jest dołożenie mi donosicielem? Choć zawarłem umowę m.in. z Tobą jak rozmawiamy o polityce bez odniesień do siebie? Co to za przywara nie do wyeliminowania patrznie na swój nos a #-a mogą poniewierać? Mam tego dość! To koniec rozmów z pomawiaczami! Miał rację Nurni i Quardian. hasz0 napisał: O setce spraw już tu napisałem ...........odpowiedzi brak groch o ścianę i tylko te same ogólniki... ocenne personalne dywagacje i to coraz gorsze "chłopcze" albo gorzej.... to nie jest przyznanie mi racji? Naprawdę nie? Chcesz mogę dalej rozmawiać ale NIE odpowiem ani słowa na dywagacje na mój temat. Są ludzie, którzy mnie znają dobrze z realu, chcesz ich poznać? Łyso by Ci się zrobiło, Andrzejku... Oj łyso! ----mogło znaczyć tylko w kontekście tylko zaprzeczenie Twoich insynuacji! Pisywałem Ci czytaj z kontekstem – do cholery pisałem czy nie? Nie raz nie DWA! A TY udając niby to największego naiwniaka: > Są ludzie, którzy mnie znają dobrze z realu, chcesz ich poznać? > Łyso by Ci się zrobiło, Andrzejku... > Oj łyso! Hoho! Z prokuratury są oni ,czy z nowo powstałego CBA? Groźba.Naslesz ich na mnie? Prosze bardzo. Nasyłaj. Zdaję sobie sprawę, że dziś tak jak za bolszewii - jest człowiek , to i paragraf się znajdzie. Posuwasz się do ciekawych zagrywek. Zresztą.Czy Ty aby nie idziesz dalej od swoich idoli? Jak mnie pamięc nie myli , to któryś z Kaczyńskich mówił o rozliczeniu przestepców , a nie wszystkich komuchów. A. HASZCZ######################################################: bez cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 mea culpa 24.05.06, 15:34 haszszachmat napisał: > a może nawet goebelsik > nie zareagowałeś nawet się ucieszyłeś że mi „dołozyli”! > Dołożyli? Czy zhańbili swój rozum? o kindersztubie nie wspominając! Pisalem Ci Haszu, ze powtarzasz klamstwa po 1000 razy. Nie docieralo wiec widzac Twoj poziom PRAKTYCZNEGO IQ napisalem Ci kto powtarzal po 1000 razy aby stalo sie klamstwem. A Ty jak ksiezniczka na ziarnku grochu pokazujesz swoje zagubienie na publicznym forum. Bardzo Cie przepraszam, ze niedocenilem Tej podlosci i przewrazliwienia. Nie sadzilem, ze pod budka z piwem spodkam grafa. > - czyli doniosłem WSZYSTKIM - KTO SWINIA i TCHÓRZLIWY CHAM! TaaaK? Wszyscy ale nie TY. Przeciez to oczywiste. > To już nie przypadek po tylu napomnieniach z mojej strony! Nie chca chamy uznac Twej BOSKIEJ natury. Prorok we wlasnym kraju ... > HASZCZ######################################################: bez cześć! Pad na plecy i tupanie nozkami. Wiek 2-4 latka. Odpowiedz Link Zgłoś