Dodaj do ulubionych

Wielki Klucznik Putin

05.09.15, 19:43
wyborcza.pl/magazyn/1,148047,18712445,wielki-klucznik-putin-rozmowa-z-rosyjskim-opozycjonista-grigorijem.html#BoxGWImg w Rosji powstał system polityczny, który jest nie tylko autorytarny, kryminalny, ale też ekspansywny. Który szuka dla siebie nowej przestrzeni i jest gotów do wojny. Wyjście jest jedno - Norymberga 2.0
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Wielki Klucznik Putin 14.09.15, 16:07

Co takiemu zrobisz. Naród go kocha.... ;)
      • czuk1 Re: Wielki Klucznik Putin 14.08.16, 11:44
        Rosja ma swój interes narodowy a Ukraina swój. Ukraińcy , starajcie się uratować Ukrainę. Grozi jej zagłada.
        • tapatik Re: Wielki Klucznik Putin 17.08.16, 19:06
          Czuk, odpowiadasz sam sobie :-)
          Tak przy okazji - czytam właśnie biografię Putina - "Wowa, Wołodia, Władimir". Jest przerażająca.
          • czuk1 Re: Wielki Klucznik Putin 17.08.16, 19:28
            tapatik napisał: Czuk, odpowiadasz sam sobie :-)
            Kiedy odpowiadam szybko odręcznie - faktycznie odpowiadam zawsze na poprzedni wpis.
            Gdy jednak piszę zaraz kolejny.... jest on uzupełnieniem do mojej wypowiedzi poprzedniej.
            ....to tytułem wyjaśnienia....
            ... tu konkretnie masz rację ...
            .... choć rutynowo podaję komu odpowiadam,

Ponadto.
            Na tym forum .... chcę ożywić forum. I ... niestety (niezgodnie z netykietą) podnoszę wątki.
            Chyba mnie ukarzą ...
            • tapatik Re: Wielki Klucznik Putin 17.08.16, 21:48
              Wygląda na to, że skoro wojna zatrzymała się na Ukrainie, to można spać spokojnie.
              • czuk1 Re: Wielki Klucznik Putin 18.08.16, 09:11
                tapatik napisał: Wygląda na to, że skoro wojna zatrzymała się na Ukrainie, to można spać spokojnie.

Niech wyjaśni się ostatecznie los Ukrainy. Spać można nieco spokojniej, kiedy Ukraina będzie
                suwerenna i bezpieczna.
                • tapatik Re: Wielki Klucznik Putin 18.08.16, 10:07
                  Moja wypowiedź była ironią.
                  Mam świadomość, że tuż za miedzą mamy wojnę, ale skoro o niej na razie nie piszą w gazetach i nie gadają w telewizorze, to można odnieść wrażenie, że działania wojenne zostały zakończone i że można spać spokojnie, bo do nas nikt nie przyjdzie.

Los Ukrainy nieprędko się wyjaśni, bo Wielkiemu Klucznikowi potrzebna jest właśnie sytuacja niejasna. Poza tym jest jeszcze do wyjaśnienia los Naddniestrza.
                  W zeszłym tygodniu czytałem coś o szpiegach ukraińskich złapanych przy granicy z Krymem i o koncentracji wojsk na Krymie. Może być kolejna eskalacja działań, tym razem mająca na celu "wyzwolenie" Naddniestrza.

Obym się mylił.
                  • czuk1 Re: Wielki Klucznik Putin 19.08.16, 17:48
                    tapatik napisał:
                    > Los Ukrainy nieprędko się wyjaśni, bo Wielkiemu Klucznikowi potrzebna jest właś
                    > nie sytuacja niejasna. Poza tym jest jeszcze do wyjaśnienia los Naddniestrza.
                    > W zeszłym tygodniu czytałem coś o szpiegach ukraińskich złapanych przy granicy
                    > z Krymem i o koncentracji wojsk na Krymie. Może być kolejna eskalacja działań,
                    > tym razem mająca na celu "wyzwolenie" Naddniestrza.
                    > Obym się mylił.

Co zrobi Rosja trudno przewidzieć.
                    Jedno jest pewne. Ukraina jest faktycznie w stanie wojny z Rosją, bo na terenie Ukrainy działania wojenne (z udziałem broni i żołnierzy Rosji) są przecież prowadzone od ponad roku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka