Dodaj do ulubionych

Obrady Solidarności

IP: *.pnet.pl 26.10.01, 12:07
Krzaklewski dawno już powinien odejść. Facet nie ma twarzy. Z Buzka zrobił
marionetkę, którą za pomocą sznurków ożywiał. De facto to Krzklewski
doprowadził Polskę do takiego stanu, a nie rząd Buzka. Związkowcy to powinni
wreszcie zauważyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: Obrady Solidarności IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 17:29
      Gość portalu: Grażyna napisał(a):

> Krzaklewski dawno już powinien odejść. Facet nie ma twarzy. Z Buzka zrobił
      > marionetkę, którą za pomocą sznurków ożywiał. De facto to Krzklewski
      > doprowadził Polskę do takiego stanu, a nie rząd Buzka. Związkowcy to powinni
      > wreszcie zauważyć.

A może, póki sznurki były, póty Buzek dawał sobie radę?
    • Gość: LIMAK Re: to były obrady godnych pożałowania Szmaciaków IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 26.10.01, 17:51
      Przepraszam Grażynko za moją uwagę , ale tam , poza przewodniczącym S z
      Elbląga , nie było ani jednej osoby z twarzą .
      Prawdziwej Solidarności juz dawno nie ma !
      LIMAK
      • Gość: Indris Zgoda ale... IP: *.ibspan.waw.pl 26.10.01, 17:55
        Na sali była związkowa nomenklatura ("bonzowie" związkowi). Ale prawdziwej "S"
        jest jeszcze ok 970 000. Może jeszcze uda się to towarzystwo pogonić. Szanse
        małe, ale...
        • Gość: LIMAK Re: Zgoda ale... IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 26.10.01, 18:17
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> Na sali była związkowa nomenklatura ("bonzowie" związkowi). Ale prawdziwej "S"
          > jest jeszcze ok 970 000. Może jeszcze uda się to towarzystwo pogonić. Szanse
          > małe, ale...

INDRIS
          Aby Twe słowa zamieniły się w diamenty.Takie jest moje pragnienie .
          Były S
          LIMAK

• chaladia Samokrytyka w najlepszym stylu komuny lat '60 26.10.01, 21:49
            Oglądałem w TV obrady "S". Widziełem na własne oczy składających samokrytykę
            Krzaklewskiego, Buzka, Grześkowiakową etc. I tak mi to przypominało samokrytyki
            składane przed aktywem przez różnych czerwonych bonzów gotowych dowolnie się
            upodlić, byle utrzymać się na stołku...
            Robiliśmy źle, kłóciliśmy się, nie wspieraliśmy rządu itp, itd. A przez 4 lata
            to nikt o tym nie myślał? W ledwo dwa miesiące po wyborach tych bonzów
            oświeciło?
            Nigdy nie byłem zwolennikiem AWS, ale patrząc na ten show stwierdziłem z
            niesmakiem, że ta partia ma do PZPR lat '60 znacznie bliżej niż obecne SLD.
            • Gość: Kohelet Re: Samokrytyka w najlepszym stylu komuny lat '60 IP: *.chello.pl 26.10.01, 22:38
              Popieram. AWS to PZPR-bis tj. banda karierowiczów, która wykorzystała szczytne
              ideały ruchu robotniczego dla własnych korzyści. To samo robiła PZPR z ideałami
              przedwojennych socjalistów np. z PPS. Vanitas vanitatis et omnia vanitas.

Kohelet
              • Gość: Zsypek Re: Samokrytyka w najlepszym stylu komuny lat '60 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 23:14
                Popieram
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka