Dodaj do ulubionych

Bush sprzedaje nam miraz, wojne

10.06.07, 01:06
z Rosja i radioaktywna smierc. Bushitzkie tarcze nie dzialaja, jak pokazuja
amerykanskie testy, i nie chronia przed zadnym zagrozeniem. One maja sluzyc
do atakow na Europe i Azje. Polska ma byc glownym terenem tej wojny.

www.thenation.com/blogs/edcut?pid=203257
Obserwuj wątek
    • rimbalzo Re: Bush sprzedaje nam miraz, wojne 10.06.07, 01:09
      ?
    • jenisiej Co robić, Emilio? Sprzedać ten kit Azerom? 10.06.07, 01:22
      orwella napisała:

> z Rosja i radioaktywna smierc. Bushitzkie tarcze nie dzialaja, jak pokazuja
      > amerykanskie testy, i nie chronia przed zadnym zagrozeniem. One maja sluzyc
      > do atakow na Europe i Azje. Polska ma byc glownym terenem tej wojny.

Dziękujemy Tobie i Putinowi za uratowanie Polski przed nieuchronną zagładą.
      Niech giną Azerowie:

> Z ofertą wykorzystania dzierżawionego przez Rosjan u władz Azerbejdżanu
      > radaru wystąpił niespodziewanie w czwartek na szczycie państw G8 prezydent
      > Rosji Władimir Putin. Według niego ta propozycja stanowi alternatywę wobec
      > planowanego przez USA rozmieszczenia elementów tarczy antyrakietowej
      > w Europie Środkowej.
      • orwella Re: Co robić, Emilio? Sprzedać ten kit Azerom? 10.06.07, 12:29
        Nalezy zwyczajnie zazadac od Busha dowodow, ze te tarcze beda skuteczne jako
        obrona Polski i Europy, i nie naraza nas na ataki nuklearne. Poniewaz on ich
        nie dostarczy, bo takowych brakuje, nalezy odmowic ich instalowania. ten facet
        skompromitowal sie totalnie na wszystkich frontach, nie podjal zadnej decyzji
        politycznej korzystnej dla swego kraju, ani nawet korzystenj dla swego biznesu
        (jego wszystkie biznesy splajtowaly). NIE mozna skladac odpowiedzialnosci za
        zycie polskiego narodu w rece szalenca, ktorego juz nikt na swiecie nie
        traktuje powaznie, poza tym to juz "lame duck". Wziac dyplomatycznie na
        wstrzymanie. Wyobrazcie sobie co sie stanie, kiedy Amerykanie niby omylkowo,
        wystrzela od nas rakiete w kierunku Rosji, nad czym nie bedziemy mieli zadnej
        kontroli. Skutkiem tego na 100% bedzie polska Hiroszima.
    • jenisiej Co pokazują testy? 10.06.07, 01:54
      orwella napisała:

> Bushitzkie tarcze nie dzialaja, jak pokazuja
      > amerykanskie testy, i nie chronia przed zadnym zagrozeniem.

Podążyłem wgłąb za Twym linkiem:

www.cdi.org/program/document.cfm?DocumentID=3970&from_page=../index.cfm

i czytam:

> This most recent test, which was delayed from May 24 due to bad weather, was
      > designated a “no test” when the target missile “failed to reach the defended
      > area.”

TARGET missile failed, am I right?

To jest pocieszające: USA poświęcają niewiele uwagi technologiom ofensywnym
      i skupiają się na obronie.

On second thought: może ten TARGET był wzorowany np. na przodującej technologii
      irańskiej? Też pocieszające.

wink
      • stormbird Re: Co pokazują testy? 10.06.07, 02:02
        groups.google.com/group/soc.culture.russian/browse_thread/thread/8acf6c200ad4668e/b7a6009c4a17ceb9?lnk=raot
      • orwella Re: Co pokazują testy? 10.06.07, 12:33
        Bylo wiele testow tych tarcz i ogromna wiekszosc z nich zakonczyla sie
        fiaskiem, co znaczy ze ten sh'it nie dziala. TO dsa opinie amerylanskich
        ekspertow - naukowcow, inzynierow, wojskowych. celem tych tarcz nie jest obrona
        USA tylko lupienie spoleczenstwa przez militarne korporacje.
    • orwella Polska bedzie jedynym krajem na swiecie 10.06.07, 12:59
      Gdzie te tarcze szalencow beda rozmieszczone na zamieszkalym terenie. kilka
      takich tarcz jest rozmieszczonych na Alasce i w Kalifornii i one wystrzeliwuja
      rakiety w kierunku oceanu. Tylko od nas bedzie sie wystrzeliwac rakiety
      kierunku zamieszkalych terenow. Zgoda na te tarcze to samobojstwo Polski.

www.ucsusa.org/global_security/missile_defense/
      • jaceq Re: Polska bedzie jedynym krajem na swiecie 10.06.07, 14:36
        orwella napisała:
        > Tylko od nas bedzie sie wystrzeliwac rakiety
        > kierunku zamieszkalych terenow.

A tak, w kierunku zamieszkałych [0,02 osoby / km2] terenów północneggo Iranu i
        może ew. południowej Rosji. Mnie to np. nic a nic nie przeszkadza. Stąd się
        zresztą bierze przerażenie Puta-putina, bo jeśli się nie mylę, to nikt mu nie
        powiedział dotąd, że 'Great Gig In the Sky' odbędzie się "in the sky" a nie
        gdzieś na wysokości lamperii na kremlowskich pokojach, jako że mowa jest o
        rakietach balistycznych. Czy bolszewizm pojmuje, co to znaczy "balistycznych"?
        Czy wyłożyć zwięźle, acz przystępnie?
        • orwella Re: Polska bedzie jedynym krajem na swiecie 10.06.07, 23:18
          polscy naiwniacy nadal wierza w szalone i falszywe obietnice Busha, ktory caly
          czas klamie calemu swiatu. swiat i Amerykanie juz sie poznali na tym klamcy i
          odpowiednio go traktuja, o czym swiadczy chociazby ponad 200 tysieczny marsz
          przeciwnikow Busza w Rzymie, lecz polska polityczna i medialna ciemnota nadal
          wpatrzona w Busha jak w obraz i z masochistryczna luboscia chlonie wszystkie
          jego klamstwa, opluwanie i wyzyskiwanie. Caly madry swiat wie, ze te tarcze to
          smierc dla Polski, tylko durni polscy decydenci tego nie widza, lub chca
          zaglady Polski. Glupiemu, niestety, nic nie pomoze, a z szalencamu i
          ludobojcami typu Jacek nie ma dyskusji.
          ---
          Carpe diem.
          • wikul Re: Polska bedzie jedynym krajem na swiecie 11.06.07, 00:29
            Napisz ale tak szczerze, czy ty wierzysz w te wszystkie brednie które
            wypisujesz ? Takich bzdur nie wypisywały nawet peerelowskie gazety z
            najgorszego okresu tzw.zimnej wojny.

A tu masz do wykorzystania wierszyk Adam Ważyka - Coca-Cola
            Powinien ci sie podobać.

Dobrze wam było pić Coca-Cola.
            Ssaliście naszą cukrową trzcinę,
            zjadali nasze ryżowe pola,
            żuliście kauczuk, złoto, platynę,
            dobrze wam było pić Coca-Cola.
            [...]
            My, co pijemy wodę nadziei,
            wiemy, gdzie sięga dziś nasza wola:
            wyszliście z Chin, wyjdziecie z Korei,
            my wam przerwiemy sen Coca-Cola,
            my co pijemy wodę nadziei.
            • marouder Juz ja pare razy o to pytalem..zdaje sie naprawde 11.06.07, 00:33
              ..wierzyc skubanasmile)
              • jaceq Re: Juz ja pare razy o to pytalem..zdaje sie napr 11.06.07, 00:58
                No, ale po Targowicy Helskiej już chyba nie jest taką Kaczoressą jak kiedyś...
                • marouder Jej miszczem jest p.palnick...sadze, ze po... 11.06.07, 01:16
                  ...odbyciu stosownych konsultacji z palnickiem, Kaczorella zracjonalizuje
                  (czytaj uracjonalni post factum) swoj stosunek do tego problemu.
                  Palnick niestety cus zamilkl a chcialem ich, w miare moznosci, oboje zapytac o
                  te Tragowicesmile
                  • an.der.division Koleżanka E. jest samodzielna umysłowo, jeśli już, 11.06.07, 01:51
                    to jej guru jest własne szaleństwo.
                    • marouder Alez sama mi sie swego czasu przyznala w czasie 11.06.07, 09:28
                      ...rozmowy na FK do palania wielka sympatia wobec palnicka.
                      To mowisz, ze wlasne szalenstwo jest jej pierwszym guru?
                  • wikul Re: Jej miszczem jest p.palnick...sadze, ze po... 11.06.07, 15:45
                    marouder napisał:

> ...odbyciu stosownych konsultacji z palnickiem, Kaczorella zracjonalizuje
                    > (czytaj uracjonalni post factum) swoj stosunek do tego problemu.
                    > Palnick niestety cus zamilkl a chcialem ich, w miare moznosci, oboje zapytac o
                    > te Tragowicesmile

Ona jesat bardziej palnikowa (zapalczywa) od palnicka. Wyczuwam nawet u niego
                    pewne zakłopotanie zwiazane z jej postami.
                  • jaceq Re: Jej miszczem jest p.palnick...sadze, ze po... 11.06.07, 17:59
                    jaceq napisał:
                    > Kaczoressą

marouder napisał:
                    > Kaczorella

Kuchennymi drzwiami wkrada się niepokój semantyczny i zamęt pojęciowy.
                    Proponuję, by Tę tu zdefiniować jako Kaczorellę, a Tamtą tam - Kaczoressę.
                    • marouder Zgadzam sie, ale pozwolcie bym z przyczyn... 11.06.07, 18:45
                      ...najzupelniej abstrakcyjnych mowil czasem do palnicka per "gut Niemiec".
                      • jaceq Re: Zgadzam sie, ale pozwolcie bym z przyczyn... 11.06.07, 21:06
                        Jak mawia Alf, "no problem".
              • wikul Re: Juz ja pare razy o to pytalem..zdaje sie napr 11.06.07, 15:42
                marouder napisał:

> ..wierzyc skubanasmile)

Też pytałem ale po kolejnych "rewelacjach" nie mogę sie powstrzymać.
          • jaceq Re: Polska bedzie jedynym krajem na swiecie 11.06.07, 00:50
            > ludobojcami typu Jacek

I kanibalami, zapewniam Cię Niewiasto. A przed posiłkiem zawsze lubimy sobie
            pogwałcić.
            • marouder Mam to samo!/nt 11.06.07, 00:52
              jaceq napisał:

> I kanibalami, zapewniam Cię Niewiasto. A przed posiłkiem zawsze lubimy sobie
              > pogwałcić.
              >
    • orwella marnotrawienie kasy - mowia amerykanscy spece - 11.06.07, 17:09
      o tarczach zaglady. Oczywiscie polskiej kasy, bo Bush chce zeby Polacy sami
      zaplacili za te smieci, tak jak zafundowali sobie zlom F16. Poniewaz nasi
      decydenci sa zniani w swiecie z braku rozumu i wlazidu'pstwa, bushici sa pewni,
      ze kupia za pieniadze polskich podatnikow ten miraz. dodatkowo za darmo
      zafunduja Polakom zaglade, bo wiadomo, ze zanim jakis wrog USA zatakuje ten
      kraj, najpierw unicestwi tarcze razem z Polakami.

www.commondreams.org/archive/2007/04/25/742/
      • marouder Kaczorello, a co z miloscia do Kaczorescow po... 11.06.07, 17:50
        ..haniebnej Targowicy Helskiej?
        Czy jakis jej ogryzek pozostal w sercu Twoim?
        • orwella Re: Kaczorello, a co z miloscia do Kaczorescow po 11.06.07, 19:13
          Ok, odpowiem. Sadzilam, ze Kaczysci pomoga oczyscic Polske z esbecko-
          nomenklaturowo-mafijnego syfu (nadal na to licze), dlatego ich poparlam z braku
          laku czyli jakiejkolwiek alternatywy, ale nie sadzilam, ze dadza sie zlapac na
          zakup za kolejne miliardy $$$ smieci gorszych od F16. Jeszcze mam nadzieje, ze
          sie opamietaja, wszak nie podpisali jeszcze cyrografu. Zakup tarcz wlasnej
          zaglady byloby znacznie gorszym dealem od zakupu zlomu F16, ktory mozna
          zwyczajnie wrzucic do oceanu. To bylaby smierc Polski. Licze, ze Kaczynscy sa
          patriotami i sie opamietaja. Niech wreszcie zrozumieja, ze rzad USA nie mysli o
          zadnych krajach i obywatelach, nawet swoich, tylko o zyskach dla korporacyjnych
          mafii i siebie. Dla tego rzadu Polska istnieje tylko jako kolonia do
          lupienia.
          ----
          Carpe diem.
          • marouder Aide-memoire 11.06.07, 19:22
            Hohosmile
            To nie pozostaje Pani chyba nic wiecej, tylko napisac stosowny aide-memoire
            zaadresowany do TW Albiny i Palacu Prezydenckiego.
            Moze sie Kaczorescowie posluchaja tresci tego memuaru.

PS. Ale, ze Pani do Kaczewictwa przystapila tylko z przyczyn utylitarnych, to
            podejrzewam, ze nawet wg. Palnicka ma Pani grzech niesmiertelny!
            • orwella Re: Aide-memoire 11.06.07, 19:40
              Dzieki za pomysl, sprobuje z listem do krola.
              Politycy w demokracji maja sluzyc spoleczenstwu, dlatego powinno sie ich
              traktowac utylitarnie i popierac tylko tak dlugo, jak dlugo oni faktycznie
              sluza wiekszosci obywateli i bronia ich interesow. Nie widze w Polsce zadnej
              powaznej partii, pod programem ktorej bym sie podpisala. Odpowiadalaby mi
              uczciwa niezalezna od SLD i LID lewica, ale takiej nie ma. Poza tym, zawsze
              plynelam pod prad.smile
      • wikul Wiesz jak powiedzieli Romanowi w Radiu "Z" ... 11.06.07, 19:22
        ...Roman, przestań pieprzyć. Czego i tobie życzę.
        • wikul Re: Wiesz jak powiedzieli Romanowi w Radiu "Z" .. 11.06.07, 19:25
          wikul napisał:

> ...Roman, przestań pieprzyć. Czego i tobie życzę.

Żeby nie było watpliwości, to oczywiście dotyczy orwelii.
        • marouder Nie sluchaj sie Wikula Kaczo..ee...Orwello... 11.06.07, 19:33
          On tylko tak, zeby prawde ukryc przed ludem czarnoroboczym.
          Pieprz dalej, na zdrowiesmile
          • orwella Re: Nie sluchaj sie Wikula Kaczo..ee...Orwello.. 11.06.07, 19:45
            Ja sobie pisze, bo takie moje prawo w demokracji. Kogo interesuje, niech czyta,
            kogo mierzi, niech ignoruje. Ciekawe dlaczego Wikul czyta moje wypowiedzi? Ja
            Wikula nigdy nie slucham, bo praktycznie nigdy s nim sie nie zgadzam.smile
            • marouder Prawidlowo! 11.06.07, 19:56
              Najlepiej nie czytac roznych takich, co sieja poznawczy zamet w ludowej
              hierarchii wartosci!
              • orwella Re: Prawidlowo! 12.06.07, 17:11
                zaden poznawczy zamet. Nigdy nie przeczytalam ciekawej, oryginallnej mysli w
                wypowiedziach Wikula z ktora wartoby dyskutowac, wiec czytanie ich uwazam za
                strate czasu. moze niektorych one rajcuja, mnie nie! poza tym wypowiedzi wikula
                to prawie zawsze inwektywy rzucane pod czyims adresem, on nie dyskutuje ad rem,
                tylko ad personam. to jest monolog obelg, ktorym sie brzydze, ale rozumiem, ze
                niektorzy w tym sie lubuja. delektowanie sie "geniuszem" wikula im zatem
                pozostawiamsmile)
                • wikul Śpij,auroro,orwello,antithesis, az30 & Co, śpij 13.06.07, 18:45
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=58802180&a=58824078
                  • marouder Czuje sie jak w trakcie akademii ku czci... 13.06.07, 18:53
                    ...gdy czytam orwelle/aurore..
                    "Juz z Aurory wystrzal padl,
                    Odegrzmial pokoleniom..."
            • wikul Re: Nie sluchaj sie Wikula Kaczo..ee...Orwello.. 11.06.07, 19:59
              orwella napisała:

> Ja sobie pisze, bo takie moje prawo w demokracji. Kogo interesuje,niech czyta,
              > kogo mierzi, niech ignoruje. Ciekawe dlaczego Wikul czyta moje wypowiedzi? Ja
              > Wikula nigdy nie slucham, bo praktycznie nigdy s nim sie nie zgadzam.smile

Ja nie mam pretensji że piszesz, ja mam pretensje że od kiku lat piszesz bzdury
              i nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. Napisz chociaż raz która z twoich
              katastroficznych przepowiedni sie spełniła. A było tego do cholery i trochę.
              Jeszcze pod pierwszym(?)nickem Emily. Przecież to zespół paranoidalny - zespół
              w którym omamy nie tworzą spójnego systemu, często są to urojenia wypływu lub
              owładnięcia. Występują również halucynacje, zaburzenia jaźni i toku myślenia.
              • marouder Nie mozna tak destruktywnie:( 11.06.07, 20:05
                W paranoi nie kwalifikacja poznawcza faktow jest spoiwem systemu urojeniowego a
                towarzyszace ich reminiscencji np. silne emocje.
              • orwella badz zdrow wilule, twoje mysli mnie NIE obchodza 12.06.07, 17:14
                ZUPELNIE!
    • orwella Troche faktow dla paru madrych na tym forum:) 12.06.07, 17:37
      System antyrakietowy NIE dziala i nikogo nie obroni, a skutecznie wywola
      kolejna wojne w Europie. I o to Bushowi biega.
      --
      In fact, the success rates of U.S. missile defense systems are marginal at
      best. Another test of the U.S. missile defence system failed Monday when an
      interceptor missile did not launch from its island base in the Pacific Ocean.
      It was the second failure in months for U.S. President George W. Bush's
      controversial multibillion dollar military program. Under American pressure to
      join, the Canadian government has not yet said whether it will.

FROM DEC. 15, 2004: U.S. missile defence test fails

letters.salon.com/politics/war_room/2007/05/25/missile_defense/view/?show=all
      www.defensetech.org/archives/001068.html
      en.wikinews.org/wiki/Second_U.S._anti-missile_defence_system_test_fails
      news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4097267.stm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka