Gość: annia IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 14:18 mam prosbe prosze o podanie kogos kto pomaga rodzina alkoholokow z syndromem DDA chodzi o moj amatke siostre o omnie, a ponadto jak mozna zmusic kogos do poddania sie leczeniu z powananiem anna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: annia Re: do Pani Markiewicz IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 11:42 chcialam jeszcze powiedziec ze jestem z katowic i to ze alkoholizm ojca ma duzy negatywny wplyw na nasze zycie prosze o szybka odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.markiewicz Re: do Pani Markiewicz 30.07.01, 13:39 Pomoc otrzymacie w poradniach odwykowych, ich adresy znajdziesz w książce telefonicznej lub w gazecie. Niektórym wydaje się, że poradnie odwykowe maja ofertę tylko dla samych alkoholików, podczas kiedy mają one również propozycję pomocy dla rodzin alkoholików. Dla dorosłych dzieci alkoholików polecam Instytut Psychologii Zdrowia w Warszawie przy ul. Gęślarskiej, zadzwoń tam, wszystkiego sie dowiesz. Niestety leczenie osoby uzależnionej, bez jej osobistej decyzji jest raczej bez szans, ale reszta waszej rodziny może zrobic coś dla siebie i czsami wskutek zmian, jakich dokonuja inne osoby z rodziny, sam alkoholik jest zmuszony do działania. Przede wszystkim skorzystaj z pomocy dla siebie i innych członków rodziny, którzy tego chcą. Zyczę wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia Re: do Pani Markiewicz IP: 213.134.151.* 31.07.01, 12:01 dziekuje za odpowiedz annia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama TWARDE STOLCE U DZIECKA IP: *.daewoo.com.pl 22.10.01, 10:41 Prosze o rade wszystkie matki ktore mialy podobny klopot. Moje 5cio letnie dziecko ma bardzo twarde stolce poza tym placze przy wyproznianiu. czasem stosuje czopek (wiem ze nie jest to srodek do czestego uzywania) ostatnio tez owoce kopru wloskiego -niestety oprocz gazow nie ma oczekiwanego efektu. Konkretnie co mozna podac dziecku na zatwardzenie, pani w aptece nie chciala nic podac dla dziecka, nic oprocz tego kopru. Dodam jeszcze iz dziecko je owoce pije soczki owocowe.Moze to jakis problem z jelitami, czy powinnam zrobic badania itd. dzieki z gory za listy czekam z niecierpliwoscia na rady pozdrawiam mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: TWARDE STOLCE U DZIECKA IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.10.01, 13:20 Swego czasu nasz pediatra odradził stosowania herbaty z kopru,który wbrew obiegowej opini/również lekarzy/,która powoduje powstawanie "gazów".Po zastosowaniu się do rady mojego lekarza problemy,o których piszesz ustąpiły. Zalecono nam stosować herbatkę z rumianku!Działa i pomaga.Jeżeli i to nie pomoże nie czekaj ,tylko zgłoś się do lekarza.Ja w swojego wierzę ,bo nie raz pomógł w trudnych chwilach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś