gina.gina 06.01.06, 22:26 Komedyja, "kobieca twarz", to tak jak Romusia pseudo Koński Łeb męską twarzą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogromca_mrowek Blondynko L - pogrzeb w szczecinie.... 06.01.06, 22:40 A tej babie z KULu sie nie dziwie. W PO kariery nie zrobi a moze tez "od zawsze" marzyła o tece minfina? System każdego potrafi kupic i sku...ć. Tylko jak przezyje to ta głupiutka blondynka ze Szczecina ("pogrzeb w szczecinie...") Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Buhahaha.... miało nie być "Polski liberalnej PO" 06.01.06, 22:41 a przecież Gilowska jest autorką programu gospodarczego PO. Tak czy owak będzie to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.who W samo południe, dokladnie! 06.01.06, 22:57 a dla autentycznych aferalow z KLD undertaker szykuje juz skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:23 No, no... J. Kaczyński pokazał tym ruchem swoją klasę. Jednym słowiem zakosił PO! Szkoda tylko, że jego priorytetem jest budowa wielkiego PiS'u i trwanie u władzy, a nie dobro obywateli naszego kraju. Mam jednak cichą nadzieję, że wreszcie zacznie robić coś pożytecznego, bo już kilka miesięcy zostało zmarnowanych. Ale może to tylko złudna nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:25 Akurat wymiana Lubińskiej na Gilowską jest posunięciem jak najbardziej propaństwowym i proobywatelskim :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:29 Przed wyborami PiS "podkupił" człowieka Samoobrony, żeby zyskać głosy na wsi, teraz Gilowska, żeby zyskać głosy liberałów. Wygląda na to, że kaczkom marzy się jeden naród, jedna partia i dwóch wodzów (kaczorów). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:30 Tylko: 1. Po co im głosy teraz? 2. Nawet jeśli chcą przedterminowych, to łacząc LPR, SO i PO się rozkraczą. Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:34 Nie rozkraczą, nie rozkraczą. Albo dojdzie do rozłamu w PO i nie będzie potrzeba nowych wyborów albo będą wybory i PiS z Gilowską będzie miał dużo większe szanse na uzyskanie ponad 50% w Sejmie. Jarosław Kaczyński to wybitny strateg partyjny, żeby coś z tego było dobrego dla Polski ale sądząc po tym co się dzieje, Sejmowe rozgrywki to jedyne co go interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:39 rbrbr napisał: > Jarosław Kaczyński to wybitny strateg partyjny, > żeby coś z tego było dobrego dla Polski ale sądząc po tym co się dzieje, Sejmowe rozgrywki to jedyne co go interesuje. Rozgrywki w Sejmie to tylko jeden z poziomów w strategicznym planie JK, jak sądzę. I chyba wcale nie najwyższy. A z dotychczasowych działań nie wynika, by celem była gra sama w sobie i władza dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 00:16 Jest to pozytywny punkt dla pisu ale i tak ich nie polubie. Jest to fizycznie niemozliwe. Nadal jest to przeciez rzad manipulowany przez Opus dei Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 ZYTA O NIC NIE PYTAJ! RUSZ POLSKĘ Z KOPYTA ;))) 07.01.06, 00:51 Lubinska byla totalnym nieporozumieniem. na szczęście jestes Ty! Wprowadzaj podatek liniowy i bądź odważna w reformach. OSTRO DO PRZODU, już za długo staliśmy w miejscu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: ZYTA O NIC NIE PYTAJ! RUSZ POLSKĘ Z KOPYTA ;) 07.01.06, 01:01 chyba nie sądzisz, że Zyta zrobi coś, co byłoby wbrew woli Kaczyńskich, chyba że nagle przeciwniczka "socjalu" zmieni poglądy stawiam na zmianę poglądów, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Podatek 3x15 rządu Marcinkiewicza 07.01.06, 01:04 to gwarantowane 3,15 % poparcia dla PiS. Wyborcy błyskawicznie wyautowaliby PiS razem z Zytą. Tak jak Leppera - za zdradę ideałów. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Podatek 3x15 rządu Marcinkiewicza 07.01.06, 01:07 Nie będzie 3x15, tylko coś innego bardziej liniowego (wiem, że to bez sensu brzmi). Zresztą... do wyborów daleko. Można się pobawić w liberałów, bo jest na to czas. A PiS już z niejednego się wycofał i sądząc po sondażach nikt się tym nie przejął. Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: Podatek 3x15 rządu Marcinkiewicza 07.01.06, 03:01 no, nareszcie, jedna z nielicznych kompetentnych osób w tym rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 PiS socjalno-liberalno-narodowo-konse rwa-lewicowy? 07.01.06, 06:13 Jedna Zyta niczego nie zmieni. Do tego potrzeba zmian systemowych i poparcia dla nich w sejmie - stabilnej większości, woli i determinacji wprowadzania rzeczywistych reform, w tym zwłaszcze finansów publicznych, podatkowych i instytucjonalnych (naprawy i likwidacji już istniejących a nie mnnożenie kolejnych w wersji PiS). Kto w sejmie poprze Zytę, o ile pozostanie wierna swoim poglądom i spróbuje coś zrobić? Giertych i Leper, obecni parlamentarni koalicjanci? Mżonki. PO postanowiła wreszcie być twardą opozyjcą, na wzór PiSu z pop. kadencji, i słusznie. Zyta będzie pełnić role przypisaną przez Prezesa, czyli listka figowego przykrywającego wstydliwą rzeczywistą aktywność Prezesa w zakrojonych na szeroką skalę czystkach politycznych i ogólnie w spółkach państwowych lub powiązanych. Masowo są odwoływani nawet dobrzy i skuteczni menadżerowie wysokiego szczebla i na ich miejsce powoływani bmw Prezesa (I Prezesa IV "kaczej" RP) Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw PIS realizuje program POPISu, bez Tuska, Schetyny 07.01.06, 06:41 HGW, Niesiołowskiego, Palikota... I BARDZO dobrze. Jeśli PO nie "pęknie", to wzmocniony Gilowską (itp.) PIS wygra w cuglach przedwczesne wybory wiosną. Pozornie mamy chaos w polityce, ale w tych bólach rodzi się coś dobrego dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: PIS realizuje program POPISu, bez Tuska, Sche 07.01.06, 07:11 lwaw napisał: > Pozornie mamy chaos w polityce, ale w tych bólach rodzi się coś dobrego dla Polski. Coś?????? Co? Chaos pozorny? Dla Polski realny... Dla PiS pozorny, ci żrą te swoje konfitury (stanowiska w spółkach państwowych) aż im uszy się trzęsą. Czekam tylko, kiedy dostaną torsji... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: PIS realizuje program POPISu, bez Tuska, Sche 07.01.06, 07:57 wan4 napisał: > Chaos pozorny? Dla Polski realny... Dla PiS pozorny, ci żrą te swoje konfitury > (stanowiska w spółkach państwowych) aż im uszy się trzęsą. Czekam tylko, kiedy > dostaną torsji... Ty pewnie wolałbyś towarzyszy z Ordynackiej w "spółkach", Waniek w KRRiT, Kwiatkowskiego w TVP, rozmaitych TW na placówkach dyplomatycznych itd. No cóż, inna optyka. Odpowiedz Link Zgłoś
master_in_lunacy i tak się PiS zamienia w liberalny kabaret;) 07.01.06, 08:06 liberalni anarchiści gospodarczy górą;( bo Gilowska z swoimi puentami to sie do kabarewtu nadaje;)oczywiście liberalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon [...] 07.01.06, 09:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
po.pieprz.ony1 CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ?????????? 07.01.06, 13:55 po-mazaniec napisał: > no to rokita i tusiek > załatwieni na amen ! > > sierota tusiek jeszcze w ostaniej chwili > przepraszał gilowską ale już było za późno ! > > natomiast > medialny szybki diabełek rakieta > może założyć czarny premierowski kapelusz na łysinę > i już iść na > polityczną emeryturę Rokita spaskudził swoją szansę życiową głupkowatymi wypowiedziami pod adresem PISu i rządu i udowodnił, że jego kompetencja to co najwyzej pozycja zakomplesionego krytyka rządzacych oraz nieudacznika kurczowo trzymającego się przegranej partii TYLKO PATRZEC JAK PO - UGRUPOWANIE STWORZONE PRZEZ BEZIDEOWYCH KORYTOWCOW CELEM ZASPAKAJANIA AMBICJI STOLCOWO-FINASOWYCH ROZPICHRZNIE SIE Z BRAKU KORYTA ! Odpowiedz Link Zgłoś
po.pieprz.ony1 [...] 07.01.06, 13:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: PIS realizuje program... ??? he he 07.01.06, 08:12 NIE, nie chcę Waniek i Czarzastego. I wyrażałem to na forum b. ostro w tamtym czasie. Ale na ich miejsce nie chce kolejnych bmw, tym razem zamiast kolegów Millera koledzy Prezesa i koledzy jego kolegów z PiS, tylko kompetentnych fachowców wygranych w otwartych konkursach!!!!! Widzisz różnicę???? Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw PIS realizuje program... 07.01.06, 08:23 wan4 napisał: > NIE, nie chcę Waniek i Czarzastego. I wyrażałem to na forum b. ostro w tamtym > czasie. Ale na ich miejsce nie chce kolejnych bmw, tym razem zamiast kolegów > Millera koledzy Prezesa i koledzy jego kolegów z PiS, tylko kompetentnych > fachowców wygranych w otwartych konkursach!!!!! > > Widzisz różnicę???? Dlaczego więc ZAKŁADASZ, że władzę w spółkach skarbu państwa obejmą ludzie typu BMW, koledzy prezesa, itp. skoro w rządzie jest tak wiele osób nie związanych jednak z Kaczyńskimi. Dopuść taką możliwość, że im zależy na Państwie. Nie przekreślaj z góry - tylko o to proszę! Na otwrte konkursy przyjdzie czas, a na razie nie da się tego zrobić dobrze w pośpiechu. Jest tak wiele ważnych spraw do załatwienia w krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 PIS realizuje program... realizacji programu walki 07.01.06, 08:42 z układami poprzez tworzenie własnych układów... Ja to WIEM, bo obserwuje działania Prezesa i prezesów z nadania Prezesa w konkretnych przypadkach, a te znam od konkretnych, znanych mi osób... Ja więc WIEM co robi Prezes a NIE WIERZĘ w to co mówi, że robi... I tym się róznie od ciebie, lwaw, i tobie podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw PIS realizuje program...POPISU 07.01.06, 15:17 wan4 napisał: > z układami poprzez tworzenie własnych układów... > > Ja to WIEM, bo obserwuje działania Prezesa i prezesów z nadania Prezesa w > konkretnych przypadkach, a te znam od konkretnych, znanych mi osób... > > Ja więc WIEM co robi Prezes a NIE WIERZĘ w to co mówi, że robi... > > I tym się róznie od ciebie, lwaw, i tobie podobnych wan4, nie podałeś żadnego konkretu, żadnych precyzyjnych zastrzeżeń wobec konkretnego człowieka "z nadania", tylko uprawiasz PROPAGANDĘ, a dzisjaj mamy konkret - Zyta Gilowska - odnoś się do jej wiedzy, kompetencji. Prof. Zyta Gilowska (jej nominacja) jest FAKTEM, do którego nie potrzeba WIARY. Więc ja, i wielu innych forumowiczów WIEMY, a nie WIERZYMY, więc lepiej mniej lamentuj, a nade wszystko nie pogardzaj "lwaw-em i jemu podobnym". Pamiętaj, ta pogarda dla "gorszych" zgubiła Tuska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgrzywin Re: PIS realizuje program... 07.01.06, 10:33 Dam ci kolego konkretny przyklad koleśów z PIS.Dyrektor poczty Polskiej - facet skompromitowany za rządów AWS(przekręty z handlem plytami cd w pacówkach poczty) zostal wlaśnie ponownie mianowany przez PIS. To ma być odnowa moralna???????? Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 Re: PIS realizuje program i zależy im na państwie 07.01.06, 19:16 szkoda że dla tylko dla siebie i swoich przydupasów. Pamiętam te swołocze z pierwszego dorwania się do koryta. I wierzcie mi to nikomu z nas szarych płatników podatków dobrze nie wróży. Skuteczność działań w stolicy tego kaczego dworu polegałą tylko na wydawaniu mnóstwa kasy na swoje pensyjki i nagrody za zasługi. To ich metoda na tworzenie zaplecza szkoda tylko że dla ogółu zostają tylko chwytliwe hasełka. Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Odczepcie się od Palikota! 07.01.06, 19:10 Ja bardzo lubię to co on produkuje. A jak wypiję więcej, to nawet ten głupek Tusk wydaje mi się być mądrzejszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: PIS realizuje program POPISu, bez Tuska, Sche 07.01.06, 23:08 lwaw napisał: > HGW, Niesiołowskiego, Palikota... I BARDZO dobrze. Jeśli PO nie "pęknie", to > wzmocniony Gilowską (itp.) PIS wygra w cuglach przedwczesne wybory wiosną. > Pozornie mamy chaos w polityce, ale w tych bólach rodzi się coś dobrego dla Pol > ski. > Widocznie, zeby zrodziło się "coś dobrego dla Polski" trzeba wyborców traktować jak idiotów. Niewazne co mówi wodzuś, przecież zawsze mówi z najwyższym przekonaniem wiec słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Gratulacje dla prof. Gilowskiej! Właśnie takiej... 07.01.06, 08:12 ...koalicji chciałem - PIS plus rozsądna część środowisk konserwatywno - liberalnych. Idzie w tym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Gratulacje ... 07.01.06, 08:21 Takiej koalicji "rozsądna część środowisk konserwatywno - liberalnych" w sejmie chciałeś????????? Leper czy Giertych to "rozsądny konserwatywny - liberał"??????? Wysoce abstrakcyjne postrzeganie faktów... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Gratulacje ... 07.01.06, 08:32 wan4 napisał: > Takiej koalicji "rozsądna część środowisk konserwatywno - liberalnych" w sejmie > > chciałeś????????? > > Leper czy Giertych to "rozsądny konserwatywny - liberał"??????? > > Wysoce abstrakcyjne postrzeganie faktów... Lepper i Giertych są w szachu trzymani na bezpieczną odległość, mimo napraszania się Leppera i jego gotowości do współrządzenia. Przyjrzyj się składowi rządu - to leczy z "wysoce abstrakcyjnego postrzegania faktów" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Gratulacje ... 07.01.06, 08:49 I co, Leper i Giertych w szachu uchwalą ustawy reformujące finanse publiczne??? Wolne żarty. Po za tym PiS nie ma zamiaru takich ustaw przygotowywać. PiS chce państwa "solidarnego" (czyt. socjalnego) i żadne zaklęcia, propagandowe wygibasy ani "pojedyncze listki figowe" tego nie ukryją. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Gratulacje ... 07.01.06, 15:32 wan4 napisał: > I co, Leper i Giertych w szachu uchwalą ustawy reformujące finanse publiczne??? > > Wolne żarty. Po za tym PiS nie ma zamiaru takich ustaw przygotowywać. PiS chce > państwa "solidarnego" (czyt. socjalnego) i żadne zaklęcia, propagandowe > wygibasy ani "pojedyncze listki figowe" tego nie ukryją. Król dobrze zaszachowany, przy odpowiednich ustawieniach na szachownicy musi pewne ruchy wykonywać. Osobiście przewiduję jednak bądź wzmocnienie PIS po prognozowanym rozłamie w PO, bądź doprowadzenie do szybkich wyborów i wtedy "zasilony" PIS wygrywa ok. 60% miejsc w sejmie i ponad 70% w senacie. Easy. Mój głos już mają, bo ja głosowałem na PO będąc pewnym POPISU. Czyli mamy 3 warianty, dwa ostatnie uważam za lepsze, gdyż można głebięj zreformować państwo w sferze gosp.-fin. Można się łatwo zorientować, że PIS nie jest za wariantem z LPR-SO. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Gratulacje ... 07.01.06, 09:02 > > Leper czy Giertych to "rozsądny konserwatywny - liberał"??????? > > > > Wysoce abstrakcyjne postrzeganie faktów... > > Lepper i Giertych są w szachu trzymani na bezpieczną odległość, mimo napraszani > a > się Leppera i jego gotowości do współrządzenia. Przyjrzyj się składowi rządu - > to leczy z "wysoce abstrakcyjnego postrzegania faktów" :-) > Mohery tego, pisowi nie wybaczą już nie będzie w radiu m nasz rząd nasz premier Mam nadzieję, że w przyszłości nie usłyszę, że "nic się nie udało, bo to przez Gilowską, bo ona za platformy" Ciekawe jak Jarek wytłumaczy się przed ojcem dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Gratulacje ... 07.01.06, 15:45 natural7 napisał: > Ciekawe jak Jarek wytłumaczy się przed ojcem dyrektorem. Ciekawe, jak się Gilowska będzie tłumaczyć na falach RM... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Gratulacje ... 07.01.06, 15:51 rs_gazeta_forum napisał: > Ciekawe, jak się Gilowska będzie tłumaczyć na falach RM... Ciekawe jak Tusk będzie się tłumaczył przed PO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grandle Re: Gratulacje ...grandle 07.01.06, 10:11 Wyobrazam sobie w jakiej rozterce jest lepper.Wicepremier przeszedl kolo nosa.jeszcze pare zmian i zabraknie dla lepera stanowiska ministra.Andrzej śpiesz sie bo cie pisy zalatwia a sam widzisz ze umieja w te klocki grać. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 00:56 Połączenie kościoła z biznesem i obwarowanie tej spółki tajemnicą. Kościół katolicki nigdy biedny nie był - wbrew sensowi nauczanej wiary - ale jeszcze mu mało, najwyraźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 01:09 pierwszywprawo napisał: > Połączenie kościoła z biznesem i obwarowanie tej spółki tajemnicą. Chyba żadna organizacja katolicka nie doczekała się w ostatnich dniach tak wielu omówień i komentarzy jak Opus Dei:) Gdzie tu tajemnica? > Kościół > katolicki nigdy biedny nie był - wbrew sensowi nauczanej wiary - ale jeszcze mu mało, najwyraźniej. Kościół to nie tylko kler, ale także laikat. I właśnie wiernym Kościoła katolickiego brakowało przez długi czas etosu pracy, tak charakterystycznego dla protestantów niemieckich czy szwajcarskich. Uczciwa i solidna praca jest dobrem, majątek też jest dobrem, pomnażanie dóbr jest dobre. Dobry jest wolny rynek i konkurencja na nim. Co za szczęście, że ludzie myślący w ten sposób mogą spotykać się i doskonalić w ramach organizacji katolickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 01:16 > Kościół to nie tylko kler, ale także laikat. Może nawet przede wszystkim :o) > Co za szczęście, że ludzie myślący w ten sposób > mogą spotykać się i doskonalić w ramach organizacji katolickiej? Bo to nie dość że wierzący, to jeszcze liberałowie (może nawet neoliberałowie!). Podlać taki oto schemat myślenia "Kodem da Vinci" i rezultaty są widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 10:53 adas313 napisał: > A co jest złego w Opus Dei? To co w każdym fanatyku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 22:32 "Opus Dei" to wydmuszka propagandowa GW... przepraszam "Ministerstwa Prawdy i Lagodnosci" wydajacego swoj informator w 500 tys nakladzie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: I tak nie polubie Pisu 07.01.06, 22:34 "Opus Dei" jest wydmuszka gazety ))) Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 Nie martw się, Sanchedryn ma się dobrze 07.01.06, 20:59 Nie zamartwiaj się. I tak Sanchedryn ma w swoich rękach media, banki i gospodarkę Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 11:45 Wydaje mi sie,ze masz racje ze to madra glowa. Ale napewno nie chodzi mu tylko o rozgrywki.... Robia juz porzadek z komunistami(przestepcami) ktory juz bylo trzeba zrobic przed wieloma laty.Mam nadzieje,ze rozlicza jeszcze wielu bandytow i choc ich popularnosc bedzie z czasem mala oczyszcza polske raz na zawsze z bledow przeszlosci.Umocni sie przez to pozycja Polski w europie i swiecie.Wreszcie bedzie sie Polske traktowac jako prawdziwego partneta.Nie latwe zadanie ale zycze im powodzenia! Dla scislosci by ktos nie mysl,ze jestem wielkim zwolennikiem Kaczynskich...glosowalem za platworma. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Z Twoją wypowiedzią mogę się tylko w 100% zgodzić! 07.01.06, 15:35 igel1 napisał: > Wydaje mi sie,ze masz racje ze to madra glowa. > Ale napewno nie chodzi mu tylko o rozgrywki.... > Robia juz porzadek z komunistami(przestepcami) ktory juz bylo trzeba zrobic > przed wieloma laty.Mam nadzieje,ze rozlicza jeszcze wielu bandytow i choc ich > popularnosc bedzie z czasem mala oczyszcza polske raz na zawsze z bledow > przeszlosci.Umocni sie przez to pozycja Polski w europie i swiecie.Wreszcie > bedzie sie Polske traktowac jako prawdziwego partneta.Nie latwe zadanie ale > zycze im powodzenia! > Dla scislosci by ktos nie mysl,ze jestem wielkim zwolennikiem > Kaczynskich...glosowalem za platworma. Odpowiedz Link Zgłoś
po-mazaniec CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ???????? 06.01.06, 23:40 no to rokita i tusiek załatwieni na amen ! sierota tusiek jeszcze w ostaniej chwili przepraszał gilowską ale już było za późno ! natomiast medialny szybki diabełek rakieta może założyć czarny premierowski kapelusz na łysinę i już iść na polityczną emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Pieknie zakonczyla przysiege. 07.01.06, 14:58 Pieknie zakonczyla przysiege. Tak jak pan prezydent. Spodobalo sie to pani prezydentowej, prymasowi i ojcu Rydzykowi. Daje to gwarancje panstwowych dotacji na swiatynie Opatrznosci Bozej, Radio Maryja, centrum niezliczonych mysli JP II "Nie lekajcie sie", i inne swiete przedsiewziecia w tym cudownym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pieknie zakonczyla przysiege. 07.01.06, 15:08 a co miala powiedziec? tak mi dopomoz lenin? albo marks? wroxi napisał: > Pieknie zakonczyla przysiege. Tak jak pan prezydent. > Spodobalo sie to pani prezydentowej, prymasowi i ojcu Rydzykowi. > Daje to gwarancje panstwowych dotacji na swiatynie Opatrznosci Bozej, > Radio Maryja, centrum niezliczonych mysli JP II "Nie lekajcie sie", > i inne swiete przedsiewziecia w tym cudownym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Pieknie zakonczyla przysiege. 07.01.06, 15:39 silesius.monachijski napisał: > a co miala powiedziec? tak mi dopomoz lenin? albo marks? ... albo: Tak mi dopomóż TUSK ???! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kzegota1 Re: Pieknie zakonczyla przysiege. 07.01.06, 20:59 > a co miala powiedziec? tak mi dopomoz lenin? albo marks? tak mi dopomóż lucyfer Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Pieknie zakonczyla przysiege. 07.01.06, 15:49 wroxi napisał: > Pieknie zakonczyla przysiege. Tak jak pan prezydent. > Spodobalo sie to pani prezydentowej, prymasowi i ojcu Rydzykowi. > Daje to gwarancje panstwowych dotacji na swiatynie Opatrznosci Bozej, > Radio Maryja, centrum niezliczonych mysli JP II "Nie lekajcie sie", > i inne swiete przedsiewziecia w tym cudownym kraju. wroxi, w USA np. nawet Clinton sobie usta Bogiem wycierał, więc się nie czepiaj! Powiedziała: tak mi dopomóż BÓG, a nie "prymas", "Rydzyk", Maryja, czy papież. Wtedy dołączyłbym się do twej krytyki. LWAW, nie-katolik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
po-st-komuch [...] 06.01.06, 23:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ??? 06.01.06, 23:52 po-st-komuch napisała: > > Rokita spaskudził swoją szansę życiową > głupkowatymi wypowiedziami > pod adresem PISu i rządu > i udowodnił, że jego kompetencja to > > co najwyzej pozycja > zakomplesionego krytyka rządzacych > oraz nieudacznika > kurczowo trzymającego się > przegranej partii Niestety masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb a co, ci, którzy odrzucili ofertę PiS, to nieudacz 07.01.06, 01:09 a co fritz tudzież celebrowany przez Ciebie po-st-komuch, wszyscy, którzy odrzucili ofertę PiS, to nieudacznicy? cała wina Rokity to powiedzenie partii braci Kaczyńskich - nie doprawdy ciekawy tok rozumowania :D Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ??? 06.01.06, 23:53 Cóż, najwyraźniej skuteczności działania i niektórych metod Jarek uczył się od tow. Stalina. Bynajmniej, to JEST komplement. Stalin nie pchał się na pierwszy plan, grał może i dziwnie ale bardzo konsekwentnie i skutecznie. Od odpowiedzialności miał ludzi: był zły Mołotow i niedobry Jeżow, ale on sam był w porzo. No i wygrał prawie wszystko co chciał. Prawie, bo Hitler uprzedził go o dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
po-st-komuch Re: CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ??? 07.01.06, 00:03 adas313 napisał: > Cóż, najwyraźniej skuteczności działania i niektórych metod Jarek uczył się od > tow. Stalina. > > Bynajmniej, to JEST komplement. > > Stalin nie pchał się na pierwszy plan, grał może i dziwnie ale bardzo > konsekwentnie i skutecznie. Od odpowiedzialności miał ludzi: był zły Mołotow i > niedobry Jeżow, ale on sam był w porzo. > > No i wygrał prawie wszystko co chciał. Prawie, bo Hitler uprzedził go o dwa > tygodnie. porównanie równie dyletanckie co nielogiczne ! świadczące o braku wiedzy historycznej politycznej i nieznajomosci psychologi ! jezeli kogoś tu porównywać do stalina to mamy wielu towarzyszy bohaterów z sld ! natomiast bardzo silne kontakty zarówno polityczne, rodzinne i historyczne z berlinem a także tendencje do agresywnego firerowania przejawia sam tusk ! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ??? 07.01.06, 00:07 > porównanie równie dyletanckie > co nielogiczne ! > świadczące o braku wiedzy historycznej > politycznej i nieznajomosci psychologi ! Argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: CZY ROKIETA JUŻ ODZYSKAŁ PRZYTOMNOŚĆ ??? 07.01.06, 08:57 adas313 06.01.06, 23:53 + odpowiedz Cóż, najwyraźniej skuteczności działania i niektórych metod Jarek uczył się od tow. Stalina. Bynajmniej, to JEST komplement. Stalin nie pchał się na pierwszy plan, grał może i dziwnie ale bardzo konsekwentnie i skutecznie. Od odpowiedzialności miał ludzi: był zły Mołotow i niedobry Jeżow, ale on sam był w porzo. No i wygrał prawie wszystko co chciał. Prawie, bo Hitler uprzedził go o dwa tygodnie. ==================================================================== porównywanie Jarosława do Stalina dowodzi jednak nieograniczonego miłosierdzia bożego dla bezmózgowca addasa Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:33 rbrbr napisał: > Przed wyborami PiS "podkupił" człowieka Samoobrony, żeby zyskać głosy na wsi O ile wiem, ten "podkupiony" człowiek jest po prostu niezłym i uczciwym politykiem. > teraz Gilowska, żeby zyskać głosy liberałów. Wygląda na to, że kaczkom marzy się jeden naród, jedna partia i dwóch wodzów (kaczorów). A może po prostu jedno, uczciwe, dobrze funkcjonujące państwo z kompetentnym rządem? Użyj brzytwy Ockhama i zobacz, co zostanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:36 Został Dorn i z kompetencji nici. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:41 rbrbr napisał: > Został Dorn i z kompetencji nici. Nie, Dorn rozbija patalogie postkomunistyczne: bez korupcja nie zostanie zlikwidowana i zadne reformy sie nie udadza. Paskudna postkomunistyczna mafijna potworka po prostu zmieni forme. Zadaniem Dorna jest wlasnie skonczenie z tym wszystkim. Dorn jest swietnym i bardzo kompetentym czlowiekiem do tego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 06:29 fritz.fritz napisał: > Nie, Dorn rozbija patalogie postkomunistyczne: bez korupcja nie zostanie > zlikwidowana i zadne reformy sie nie udadza. > > Paskudna postkomunistyczna mafijna potworka po prostu zmieni forme. > > Zadaniem Dorna jest wlasnie skonczenie z tym wszystkim. Dorn jest swietnym i > bardzo kompetentym czlowiekiem do tego zadania. Musisz w to wierzyć! Wierzyć bardzo silnie... bo wiara czyni cuda Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Niezły ruch... 07.01.06, 06:50 wan4 napisał: > Musisz w to wierzyć! Wierzyć bardzo silnie... bo wiara czyni cuda Tutaj nie trzeba wiary. PIS to po prostu zrobi. Co ty chcesz od Dorna, redaktorze dyżurny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... 07.01.06, 07:28 lwaw napisał: > Tutaj nie trzeba wiary. PIS to po prostu zrobi. Włąśnie potrzeba WIELKIEJ wiary, że "PIS to po prostu zrobi". Ty wierzysz, ja NIE. Ja opieram się na analizie faktów, a nie werbalnych deklaracji, wiele, wiele, wieeele razy niedotrzymanych. Obiecanki cacanki a głupiemu... Ja np. nigdy nie wierzyłem, że PiS zniesie podatek giełdowy i dobrze na tej niewierze wyszedłem... > Co ty chcesz od Dorna, > redaktorze dyżurny ;-) ???? Ani ja redaktor ani dyżurny. Budzę się wcześnie rano a to podobno cechą umysłów b.inteligentnych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 06.01.06, 23:49 rbrbr napisał: > Został Dorn i z kompetencji nici. Czy popełnił jakiś błąd? Nie zauważyłam. Konsekwentnie sunie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 11:30 Choćby ostatni jego wybryk - straszenie lekarzy prokuraturą i wojskiem. Jesli to jest wg. Ciebie ok, to nie mna o czym gadać. Przypomnę, że tak zneinawidzeni przez pisiaków i Dorna komuniści (niektórzy członkowie PiS byli w PZPR, może to dlatego) działali podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Niezły ruch... 07.01.06, 15:43 swoboda_t napisał: > Choćby ostatni jego wybryk - straszenie lekarzy prokuraturą i wojskiem. Jesli > to jest wg. Ciebie ok, to nie mna o czym gadać. Nie takie rzeczy człowiek w emocjach powie, a wszyscy wiedzą, łącznie z Dornem, który się grzecznie wycofał, że do czynów nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 06:25 mamablues napisała: > A może po prostu jedno, uczciwe, dobrze funkcjonujące państwo z kompetentnym > rządem? Użyj brzytwy Ockhama i zobacz, co zostanie:) brzytwy Ockhama to użyj do oceny PSich "reform" instytucji... naprawa poprzez tworzenie kolejnych bytów???? "Tanie państwo" he he... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 06:25 mamablues napisała: > A może po prostu jedno, uczciwe, dobrze funkcjonujące państwo z kompetentnym > rządem? Użyj brzytwy Ockhama i zobacz, co zostanie:) brzytwy Ockhama to użyj do oceny PSich "reform" instytucji... naprawa poprzez tworzenie kolejnych bytów???? "Tanie państwo" he he... Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 00:12 > Akurat wymiana Lubińskiej na Gilowską jest posunięciem jak najbardziej > propaństwowym i proobywatelskim :o)))) Jedynym słusznym i propaństwowym działaniem jest tworzenie silnego rządu PO- PIS, a nie marionetkowego rządu dupodajki (raz na prawo, raz na lewo) kolaborującego z partiami anarchizujacymi (chamoobrona) i faszyzującymi (LPR). Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 06:35 kaspera napisał: > Jedynym słusznym i propaństwowym działaniem jest tworzenie silnego rządu PO- > PIS, a nie marionetkowego rządu dupodajki (raz na prawo, raz na lewo) > kolaborującego z partiami anarchizujacymi (chamoobrona) i faszyzującymi (LPR). Dokładnie, ale wtedy Prezes musiałby się podzielić wadzą, zwłaszcza w spółkach państwowych, a to jest niewyobrażalne... Prezes wszędzie widzi spiski czworokątów i trójkątnych stolików więc postanowił je zastąpić pojedynczym krzesłem... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Niezły ruch... 07.01.06, 06:58 wan4 napisał: > Dokładnie, ale wtedy Prezes musiałby się podzielić wadzą, zwłaszcza w spółkach > państwowych, a to jest niewyobrażalne... Prezes wszędzie widzi spiski > czworokątów i trójkątnych stolików więc postanowił je zastąpić pojedynczym > krzesłem... Prezes Ci wielokrotnie udowadnia, że są miejsca we władzach dla kompetentnych ludzi z innych środowisk (np. Gilowska, Religa), natomiast Prezes nie podzieli się władzą z tymi od "trójkątnych stolików". Boli Cię to? - Mnie nie! Mnie cieszy. Czas już wyleczyć się z antykaczyńskiej fobii. Poczytaj dalej to forum, bo wiele przypadków ozdrowienia widać... Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... 07.01.06, 07:18 lwaw napisał: > Prezes nie podzieli > się władzą z tymi od "trójkątnych stolików". Boli Cię to? - Mnie nie! Mnie "trójkątne stoliki" to kwestia wiary a nie wiedzy. Czy ty to w ogóle odróżniasz? No chyba, że dla ciebie słowo Prezesa ciałem sie staje... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Niezły ruch... 07.01.06, 08:05 wan4 napisał: > "trójkątne stoliki" to kwestia wiary a nie wiedzy. Czy ty to w ogóle > odróżniasz? No chyba, że dla ciebie słowo Prezesa ciałem sie staje... Układy, układy, i jeszcze raz układy to rzeczywistość oczywista w Polsce nawet dla przedszkolaków. Nie potrzeba żadnej wiary w FAKTY. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... 07.01.06, 08:17 lwaw napisał: > Układy, układy, i jeszcze raz układy to rzeczywistość oczywista w Polsce nawet > dla przedszkolaków. Nie potrzeba żadnej wiary w FAKTY. A na te układy lekarstwem mają być... kolejne układy, tym razem dobre, bo nasze, PiSowskie... Żełosną argumentację prezentujesz, lwaw Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Niezły ruch... 07.01.06, 08:28 wan4 napisał: > A na te układy lekarstwem mają być... kolejne układy, tym razem dobre, bo > nasze, PiSowskie... > > Żełosną argumentację prezentujesz, lwaw Twoja ocena. Jeśli każda ekipa rządząca to dla Ciebie "układy", to współczuję. Ja określam układem, to co jest pozaprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Niezły ruch... 07.01.06, 08:56 Myślał by kto, PiS przejmujący się procedurami przewidzianymi prawem... Widzieliśmy to przy uchwalaniu ustawy medialnej... Czarzasty mógłby się u Prezesa uczyć... Od ścigania "układów" łamiących obowiązujące prawa jest prokuratura, a nie PARTIA ! Toż to bolszewizm w czystym wydaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Niezły ruch... 07.01.06, 16:06 wan4 napisał: > Od ścigania "układów" łamiących obowiązujące prawa jest prokuratura, a nie > PARTIA ! Toż to bolszewizm w czystym wydaniu... Na Białorusi, w Rosji też jest prokuratura, ... Za rządów SLD nasza "zdrowa" prokuratura, "naprawiająca państwo" odsłoniła swoje oblicze... Jesteśmy, niestety w okresie przejściowym, gdy wiele instytucji nie funkcjonuje najlepiej. Jeśli ustawa medialna jest be, to mamy Trybunał Konstytucyjny. Z tego co wiem to ustawa przeszła większością głosów i JAWNIE, a żaden nieupoważniony Czarzasty przy tym nie majstrował. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Niezły ruch... 07.01.06, 09:08 > A na te układy lekarstwem mają być... kolejne układy, tym razem dobre, bo > nasze, PiSowskie... Co ty chcesz to katolicy oni są uczciwi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Kaczynski Superstar 07.01.06, 21:24 Jarek Kaczynski udowadnia ze jest obecnie jedynym politykiem wielkiego formatu z jasna wizja. Cieszy mnie ze Zyta wraca bo brakowalo jej w polityce a fachowcem jest bezprzecznie. Teraz tylko czekam na przejscie prawicowej czesci PO do PISu i powtorke z UW w PO ;) GO PIS GO ! Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Niezły ruch... 07.01.06, 15:06 "Zyta Gilowska postawiła twardy warunek: chce być nie tylko ministrem finansów, ale i wicepremierem. I bracia Kaczyńscy to przełknęli." A ja sądzę, że się UCIESZYLI!!! Mądzy liderzy potrafią zaprząc do wspólnego dzieła kompetentnych ludzi, a jak im się udaje, to się CIESZĄ. Oj, jak różna postawa Kaczyńskich/PIS-u i Tuska (który "wykosił" konkurencję w swojej partyjce, wkrótce kanapowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jassek1 Re: Niezły ruch... szkoda że dobry tylko dla PiS 07.01.06, 11:01 Jest pewna grupa ludzi, dla których własne korzyści tożsame są z dobrem kraju. Do nich należą Kaczory. Nie zmienili się przez całe lata, to i teraz się nie zmienią. Mieli, mają i zawsze będą mieli mentalność apartaczyków partyjnych. Im pod tym względem niczym się nie różnią od towarzyszy z PZPR, WKP czy NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
monk_gasputin Pocieszny jesteś jassek... 07.01.06, 11:31 ...to nawet nie demagogia, tylko zwykłe kłamstwo. Różnią się pod każdym względem od towarzyszy, których wymieniłeś. Wymienię ci tylko pierwszy z brzegu: niczego nie ukradli, co przyznają nawet w/w towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw jassek1, masz "mentalność apartaczyków partyjnych 07.01.06, 15:56 I "pod tym względem niczym się nie różnisz od towarzyszy z PZPR, WKP czy NSDAP." Polemizuj teraz z takim sądem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
linda2005 Re: W samo południe, dokladnie! 06.01.06, 23:32 Pani Zyto, szczere GRATULACJE i podziekowania za przyjecie propozycji. Jest Pani Kobieta z wielka KLASA! Platforma bez Pani jest niczym! Ma Pani bardzo wielu zwolennikow, ktorzy Pania lubia i podziwiaja. POWODZENIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Gilowska odeszła w maju z PO 07.01.06, 01:14 jak taka osoba podziwiająca Gilowską mogła ten fakt przeoczyć? :D więc nie ma sie czym podniecać, a już na pewno nie momentem odejścia z PO Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: W samo południe, dokladnie! 07.01.06, 09:11 > Pani Zyto, szczere GRATULACJE i podziekowania za przyjecie propozycji. > Jest Pani Kobieta z wielka KLASA! Żal mi tej pani, że dała się w ciągnąć w te polityczne gierki. Najgorzej, że później usłyszę, że ona jest z platformy Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: W samo południe, dokladnie! 07.01.06, 16:11 natural7 napisał: > Żal mi tej pani, że dała się w ciągnąć w te polityczne gierki. Świetnie, że nie dała się wciągnąć w nieudaczne polityczne gierki Tuska i Schetyny. > Najgorzej, że później usłyszę, że ona jest z platformy Co zrobisz, gdy tego nie usłyszysz (ze strony PIS)? "Odpracujesz" swoje wypowiedzi na forum, czy będziesz "szedł w zaparte". Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: W samo południe, dokladnie! 07.01.06, 11:47 Gratuluje rowniez !!!!!No moze niczym to przesada ale zapewne Pani bardzo tam brakuje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: W samo południe, dokladnie! 07.01.06, 22:59 dr.who napisał: > a dla autentycznych aferalow z KLD undertaker szykuje juz skrzynki. Gilowska dzieki temu, że przeszła do jedynie słusznego PiS'u już nie jest aferałem, a w kazdym bądź razie nieutentycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Rokita? 06.01.06, 23:02 Jeszcze lepiej!!! Super. PiS jedzie naprawde konsekwentnie swoja linie i tam gdzie nie ma "kompetencji" we wlasnych szeregach, bierze dobrych ludzi z zewnatrz. PiS wypelnil juz praktycznie zobowiazanie koalicyjne: PO ma juz 3 pelnych ministrow (Religa, Gasiecka i Gilewska). To jest prawie komplet. W innych resortach pracuja experci z PO. Czy wlasciwie powinienem uzywac okreslenia "Z bylej PO?". Zaden z tych ministrow nie byl czlonkiem KL-D aferalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:06 > Super. PiS jedzie naprawde konsekwentnie swoja linie i tam gdzie nie > ma "kompetencji" we wlasnych szeregach, bierze dobrych ludzi z zewnatrz. A podobno PiS był taki kompetentny :o)))) I nie chciał liberalizmu :o))))) I miał program i ludzi do ich realizacji :o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:12 adas313 napisał: > A podobno PiS był taki kompetentny :o)))) Przez wiele miesięcy PiS deklarował się jako uczestnik kolalicji POPiS zainteresowany resortami siłowymi. Teraz konsekwentnie oddaje gospodarkę w ręce ludzi kompetentnych. Ja mam radochę w każdym razie:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:16 mamablues napisała: > adas313 napisał: > > > A podobno PiS był taki kompetentny :o)))) > > Przez wiele miesięcy PiS deklarował się jako uczestnik kolalicji POPiS > zainteresowany resortami siłowymi. Teraz konsekwentnie oddaje gospodarkę w ręce > > ludzi kompetentnych. > Ja mam radochę w każdym razie:) Dokladnie to !! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:17 Podobno sztuką władzy jest przydzielenie właściwych ludzi do właściwych zadań. Może jednak Jarosław Kaczyński to potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:20 adas313 napisał: > Podobno sztuką władzy jest przydzielenie właściwych ludzi do właściwych zadań. > Może jednak Jarosław Kaczyński to potrafi? Na to wygląda:) Ależ się cieszę:D Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:24 Ja też. Choć "siłowa" strona rządu nadal mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:27 adas313 napisał: > Ja też. > Choć "siłowa" strona rządu nadal mi się nie podoba. Silowa strona jest dycydujaca dla oczyszczenia struktur panstwowych z patologii postkomunistycznych. Dlatego wlasnie na koncu PO tak rozpaczliwie walczyla o kontrole nad nimi. Chciala uratowac postkomunistyczna siatke. Jest rowniez bardzo prawdopodobne, ze likwidacja przyniesie na swiatlo dzienne "dorobek KL- D" z pierwszej polowy lat 90-tych. Szefem KL-D byl Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:29 adas313 napisał: > Ja też. > Choć "siłowa" strona rządu nadal mi się nie podoba. Mi też nie, posłużyłam się frazeologią z czasu rozmów koalicyjnych, bo najszybciej przyszło mi do głowy, a radość mię rozpiera:) Użyte w którymś z komentarzy niżej określenie "budowanie silnego państwa" zdecydowanie trafniej oddaje to, co miałam w tym momencie na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:32 Silne państwo to silna gospodarka, a nie tylko silne struktury. Zresztą nie wierzę że Dorn z Wassermanem uzdrowią "siły". Już większych postępów się spodziewam ze strony Ziobry (którego też nie lubię). Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:52 adas313 napisał: > Silne państwo to silna gospodarka, a nie tylko silne struktury. oczywiscie. Tylko ze jedno nie istnieje bez drugiego. Bez czystych, solidnych i dobrze zdefiniowanych struktur nie ma silnej gospodarki tylko jest miotanie sie miedzy skorumpowanymi urzednikami. To jest dokladnie ten punkt. > Zresztą nie wierzę że Dorn z Wassermanem uzdrowią "siły". Już większych postępów się spodziewam ze strony Ziobry (którego też nie lubię). Oni "zalatwiaja" ten sam problem ale z dwoch roznych stron. Jak sie spotkaja, Polska przestanie byc skorumpowana republika bananowa, ktorej struktury panstwowe sa przesiakniete mafia. (np. afera paliwowa teraz, czy nieco starsze: afera z automatami czy tez sprawa pan Kluski, zeby wymienic tylko najglosniejsze) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:23 adas313 napisał: > Podobno sztuką władzy jest przydzielenie właściwych ludzi do właściwych zadań. > Może jednak Jarosław Kaczyński to potrafi Masz racje. Jak narazie JK daje sobie swietnie rade: 1. brat prezydentem :) to jest dowcip 2. Marcinkiewicz nie spadl z ksiezyca 3. Religa rowniez. Prezydent Lech osobiscie go przekonywal JK stawia rowniez na fachowosc a nie na "wlasny" debilizm. Dokladnie w ten sposob powstaja bardzo dobre firmy. dlatego jest ich tak malo :) Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:12 1 niewątpliwie PiS likwiduje PO 2 szkoda tylko że w świetle tego co było mówione w kampanii to wychodzi że PiS robi co innego a mówił co innego np służba zdrowia, teraz Gilowska... Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:15 data1 napisał: > 1 niewątpliwie PiS likwiduje PO PO samo się likwiduje. W wyjątkowo żałosny sposób:( > 2 szkoda tylko że w świetle tego co było mówione w kampanii to wychodzi że PiS > robi co innego a mówił co innego np służba zdrowia, teraz Gilowska... Komu szkoda, temu szkoda. Głosowałam na PiS, ale informację o Gilowskiej przyjmuję z ogromną radością. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Niesmiala prosba 07.01.06, 00:18 To jak już tak się niezmiernie cieszysz, że Polską rządza hipokryci, kłamcy, manipulatorzy i populiści i naznaczeni fobiami wszelkiej maści narodowi socjaliści (a nie wspomniałem jeszcze o Giertychu, Lepperze i Rydzyku) to bardzo uprzejmie Cię proszę, usuń albo zmień swoją sygnaturkę. Jak poczytasz trochę o zyciu prywatnym Mirona Białoszewskiego, to sama go to pewnie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Niesmiala prosba 07.01.06, 00:34 pierwszywprawo napisał: > To jak już tak się niezmiernie cieszysz, że Polską rządza hipokryci, kłamcy, > manipulatorzy i populiści i naznaczeni fobiami wszelkiej maści narodowi > socjaliści (a nie wspomniałem jeszcze o Giertychu, Lepperze i Rydzyku) to bardz > o > uprzejmie Cię proszę, usuń albo zmień swoją sygnaturkę. Nie mam powodu. Po prostu kompletnie się z Tobą nie zgadzam. A jeśli chodzi o twórczość Mirona Białoszewskiego, znam prawie całą. Także to, co o jego twórczości i o życiu napisano czytałam. Niemało. Pozwól mi mieć własne zdanie i nie zawlaszczaj Mistrza dla siebie i jakiejś określonej opcji politycznej. Byłby bardzo niezadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: Niesmiala prosba 07.01.06, 00:47 Chcialem tylko zaznaczyc, ze panująca opcja polityczna nie byłaby zachwycona osobą Mistrza. Mam na myśli zycie prywatne, bo nie uwierzę, że ktoś z aktualnie rządzących czytał jego wiersze. (Nie można przeczytać Białoszewskiego - albo Gombrowicza - a potem nadymać się i kochać władzę jak obaj Kaczyńscy, to po prostu niemożliwe.) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Niesmiala prosba 07.01.06, 01:04 pierwszywprawo napisał: > Chcialem tylko zaznaczyc, ze panująca opcja polityczna nie byłaby zachwycona > osobą Mistrza. Pomyliłeś PiS z LPR lub Młodzieżą Wszechpolską:) A może PO i SLD (w końcu władze Poznania i województwa wielkopolskiego nie wydały pozwolenia na Marsz Równości:) > Mam na myśli zycie prywatne, bo nie uwierzę, że ktoś z aktualnie > rządzących czytał jego wiersze. Wiersze może nie, ale Pamiętnik z Powstania Warszawskiego chyba wielu. > (Nie można przeczytać Białoszewskiego - albo > Gombrowicza - a potem nadymać się i kochać władzę jak obaj Kaczyńscy, to po > prostu niemożliwe.) Ponownie się z Tobą nie zgodzę - IMO to nie nadymanie się i pragnienie władzy dla władzy, lecz dla wprowadzenia zmian koniecznych dla naprawy państwa. Do początku tego roku wydawało mi się, że Kaczynscy są beznadziejnymi ponurakami, pozbawionymi kompletnie poczucia humoru, wdzięku, ludzkich uczuć. Tak skutecznie wyprały mi mózg wysokonakladowe media (głównie GW, bo tej czytałam najwięcej). W pierwszej połowie roku zaczęłam częściej włączać telewizor i co jakiś czas widziałam braci w programach na żywo. Szok. Dowcipni, potrafią nawet zarechotać, błyskotliwi... Zdarzają się tez gorsze momenty, autentycznego zadęcia, ale nie ma ludzi bez wad:) I tak już zupelnie nawiasem - w życiu nie zestawiłabym Białoszewskiego z wykreowanym do granic absurdu Gombrowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:20 data1 napisał: > 1 niewątpliwie PiS likwiduje PO > 2 szkoda tylko że w świetle tego co było mówione w kampanii to wychodzi że PiS > robi co innego a mówił co innego np służba zdrowia, teraz Gilowska... Gilowska musila zgodzic sie na realizacje celow PiS. Czyms innym jest droga jaka do tego wybierze. Np. cele socjalne PiS moga byc rowniez realizowane przy pomocy podatku liniowego, pytanie tylko jakiej wysokosci bedzie ten podatek i czy bedzie suma wolna. Innymi slowy, PiS sciaga kompetentnych ludzi do realizacji wlasnych celow. Religa jest rowniez dobrym wyborem i w zaden sposob nie stoi w sprzecznosci z celami PiS. Uporzadkowanie systemu zdrowia jest niezwykle ciezkim zadaniem. SLD pokazalo co moga zdziala niekompetentni idioci. Jest naprawde dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:26 > i w zaden sposob nie stoi w sprzecznosci z celami PiS. Daruj, ale PiS chciał natychmiastowej likwidacji NFZ, Religa mówi że może za dwa lata :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:35 adas313 napisał: > > i w zaden sposob nie stoi w sprzecznosci z celami PiS. > > Daruj, ale PiS chciał natychmiastowej likwidacji NFZ, Religa mówi że może za dw > a > lata :o))) Zgadza sie. PiS dala sie przekonac Relidze. Najgorsza glupota, wrecz samobojcza glupota jest slepy upor. Religa jest bardzo dobrym lekarzem ktory reprezentuje punkt widzenia srodowiska na zmiany. Do czego prowadza zbyt szybkie zmiany widzielismy przy reformie zdrowia przeprowadzonej zbyt szybko przez AWS: chaos, cierpieli ludzie. Po roku sytuacja zaczela sie naprawde poprawiac. Do czego prowadza idiotyczne zmiany pokazal SLD: chaos bez najmniejszej szansy na poprawe. Ludzie dostawali prawie proszek do prania zamiast lakarstw. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:39 Ilość zmian względem programu wyborczego PiSu sugeruje, że mamy do czynienia rzeczywiście nie z partią upartą, ale partią mięczaków, którzy są jak chorągiewka na wietrze. Akurat ruch z Gilowską jest jak najbardziej udany. Ale np. taki Lepper w Prezydium Sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:45 adas313 napisał: > Ilość zmian względem programu wyborczego PiSu sugeruje, że mamy do czynienia > rzeczywiście nie z partią upartą, ale partią mięczaków, którzy są jak > chorągiewka na wietrze. Nie. Program PiS skladal sie z nastepujacych punktow: Panstwo: reforma struktur, zniszczenie patoloigii, walka z korupcja. Rozbicie WSI, kodeks rzadowy, zmiana struktur zarzadzania: wszystko jest realizowane. Spoleczenstwa: Polska solidarna, pro rodzinna. Jest realizowane. Gospodarka: maksymalne uproszczenie zycia gospodarczego, podatki. Poczekaj do marca. Ale duzo wskazuje na to, ze jest rowniez realizowane. PiS pozostaje na kursie. Tam gdzie nie ma kompetencji tam sciaga ja z zewnatrz. To jest bardzo dobrze. > > Akurat ruch z Gilowską jest jak najbardziej udany. > Ale np. taki Lepper w Prezydium Sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:47 Jak przepraszam bardzo ma się niszczenie patologii do wyboru Endrju Leppera do Prezydium Sejmu? Nie dość że ex-działacz PZPR, to jeszcze karany przestępca. Odpowiedz Link Zgłoś
grandle Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Rog 07.01.06, 10:37 zagalopowałes się Leperowi nie mozna wupominać karalności bo przestepcami karalnymi w rzadzie sa wysocy pisowcy!!! Juz zapominialeś? Trzeba byc obiektywnym Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 07.01.06, 13:29 No i co z tego? To PiS trzyma resorty siłowe, a nie Lepper. Jestem obiektywny. W rozgrywkach politycznych nie ma znaczenia kto ma rację. Ma znaczenie ten, kto ma środki działania. Machiavelli się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:46 adas313 napisał: > Ilość zmian względem programu wyborczego PiSu sugeruje, że mamy do czynienia > rzeczywiście nie z partią upartą, ale partią mięczaków, którzy są jak > chorągiewka na wietrze. IMO raczej z rozsądną, znającą swoje słabe strony. > Akurat ruch z Gilowską jest jak najbardziej udany. O tak:) > Ale np. taki Lepper w Prezydium Sejmu? Też nie podoba mi się Lepper na stanowisku wicemarszałka, ale przypuszczam, że był to krok związany z pewną strategią. 1. spacyfikowanie największego warchoła, któregmu równocześnie podsunięto pomysły, jak kreować się na bardziej zrównoważonego polityka 2. ukłon w kierunku wyborców SO, którzy uczynili Samoobronę trzecim pod względem wielkości klubem w Sejmie 3. cena wotum dla rządu Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:48 Zgoda. Ale polityka jest zazwyczaj albo moralna albo skuteczna. PiS obiecywał moralną, wybrał skuteczną; choć mogł pozwolić sobie na luksus i moralnej i skutecznej. Wystarczyło nie pluć na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:51 adas313 napisał: > PiS obiecywał moralną, wybrał skuteczną; choć mogł pozwolić sobie na luksus i > moralnej i skutecznej. Wystarczyło nie pluć na PO. Wystarczało nie obrażać się jak dzieci. A po ostatnich tygodniach oddycham z ulgą - w rządzie nie ma niezrównoważonych i obrażalskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 07.01.06, 01:03 Nie ma niezrównoważonych? Dorn. Obrażalskich? Wassermann (i Gilowska, przy okazji). Jest jeszcze paranoik Ziobro. Dla mnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 07.01.06, 03:05 mamablues napisała: > Też nie podoba mi się Lepper na stanowisku wicemarszałka, ale przypuszczam, że > był to krok związany z pewną strategią. > 1. spacyfikowanie największego warchoła, któregmu równocześnie podsunięto > pomysły, jak kreować się na bardziej zrównoważonego polityka Kosztem zerwania koalicji z PO > 2. ukłon w kierunku wyborców SO, którzy uczynili Samoobronę trzecim pod > względem wielkości klubem w Sejmie Kosztem zostania zakladnikiem populistow i kryminalistow > 3. cena wotum dla rządu Marcinkiewicza. patrz dwa poprzednie > Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 07.01.06, 03:37 colombina napisała: > Kosztem zerwania koalicji z PO To był pretekst. Koalicja nie powstała z powodu służb. > Kosztem zostania zakladnikiem populistow i kryminalistow Jakim zakladnikiem? Przyjrzałaś się wszystkim głosowaniom w nowym Sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 07.01.06, 09:32 > sytuacja zaczela sie naprawde poprawiac. Nawet dziecko wie, że tam też potrzebny jest wolny rynek, ale pis na to nie pozwoli lekarze zresztą też będą zaciekle bronić obecnego stanu, bo im jest on na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 PiS+Zyta=POdatek Liniowy 07.01.06, 01:16 fritz.fritz napisał: > Gilowska musila zgodzic sie na realizacje celow PiS. > Czyms innym jest droga jaka do tego wybierze. > Np. cele socjalne PiS moga byc rowniez realizowane przy pomocy podatku > liniowego, pytanie tylko jakiej wysokosci bedzie ten podatek i czy bedzie suma > wolna. Tez sie zastanawiam. Sadze ze PiS, aby ulowic taka gruba rybe jak Gilowska, dal jej nie tylko VP ale tez zgodzil sie na jej warunki co do realizacji programu. I mam nadzieje ze tak oto kuchennymi drzwiami byc moze ponownie zastanowimy sie nad meritum podatku liniowego. I czemu nie - zeby zlapac Relige PiS wyrzucil swoj "program" do kosza, to samo moze zrobic dla Gilowskiej. Przepowiednia: W przeciagu roku, jesli Gilowska nie opusci PiSu przedwczesnie trzaskajac drzwiami, Jaroslaw.K swiadomie doprowadzi do przedterminowych wyborow, ktore nastepnie wygra i zdobedzie wiekszosc pozwalajaca na samodzielne rzady. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PiS+Zyta=POdatek Liniowy 07.01.06, 01:45 cynik9 napisał: > I > mam nadzieje ze tak oto kuchennymi drzwiami byc moze ponownie zastanowimy sie > nad meritum podatku liniowego. Zaraz tam kuchennymi:) Niestety, w tekst jest już w archiwum płatnym, więc tylko tytuł i początek, dostępne bezpłatnie: POPiS: jednak będzie podatek liniowy? Kompromis w sprawie podatków nie powinien być wcale taki trudny. PO chce podatku liniowego. A propozycja PiS to dla 99,58 proc. podatników tak naprawdę także podatek liniowy. serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2941128.html Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: PiS+Zyta=POdatek Liniowy 07.01.06, 03:13 mamablues napisała: > cynik9 napisał: > > > I > > mam nadzieje ze tak oto kuchennymi drzwiami byc moze ponownie zastanowimy > sie > > nad meritum podatku liniowego. > > Zaraz tam kuchennymi:) > Niestety, w tekst jest już w archiwum płatnym, więc tylko tytuł i początek, > dostępne bezpłatnie: > POPiS: jednak będzie podatek liniowy? > Kompromis w sprawie podatków nie powinien być wcale taki trudny. PO chce > podatku liniowego. A propozycja PiS to dla 99,58 proc. podatników tak naprawdę > także podatek liniowy. Dzieki za link. Co mnie jednak kompletnie zaskakuje to pozytywna reakcja elektoratu PiS na Gilowska, przynajmniej sadzac z forow GW. Przeciez wielu ludzi glosowalo na PiS wlasnie dlatego ze PiS razem z ojcem dyrektorem postraszyli ich rzekomym liberalizmem i wlasnie podatkiem liniowym. No ale podobno cuda sie zdarzaja, tak przynajmniej twierdzi Radyjo. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: PiS+Zyta=POdatek Liniowy 07.01.06, 03:43 cynik9 napisał: > Przeciez wielu ludzi glosowalo na PiS wlasnie dlatego ze PiS razem z ojcem dyrektorem postraszyli ich rzekomym liberalizmem Raczej - rzekomo się przestraszyli. Sporo moich znajomych glosowało na PiS. I nikt z nich nie słucha RM. Większość do końca nie była pewna - PiS czy PO? To był wybór nie tyle drogi, co priorytetu. Co najpierw - czyszczenie struktur państwa czy naprawa gospodarki? IMO, żeby budować coś nowego, trzeba najpierw posprzątać - dlatego jednak PiS. Oraz słabszy wynik w sondażach. Natomiast liczyłam na rząd kolaicyjny. Zaproszenie Gilowskiej spełnia moje oczekiwania. I zapewne nie tylko moje. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:23 > 2 szkoda tylko To nie szkoda. To opamiętanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:16 adas313 napisał: > > Super. PiS jedzie naprawde konsekwentnie swoja linie i tam gdzie nie > > ma "kompetencji" we wlasnych szeregach, bierze dobrych ludzi z zewnatrz. > > A podobno PiS był taki kompetentny :o)))) > I nie chciał liberalizmu :o))))) > I miał program i ludzi do ich realizacji :o))))) > PiS chcial reformy panstwa. Resorty gospodarcze byly dla PO. PiS nie mial kompetencji w tym zakresie. Niebezpieczenstwo polegalo na tym, ze PiS sprobuje wlasnymi ludzmi obsadzac te resorty. Jak widac Kaczory nie poszly na latwizne tylko na professionalnosc. Dokladnie na odwrot jak to robila SLD! Powstaje naprawde nowa Polska !!!! Polska fachowa a nie idiotow i kolesiow, jak w tym slynnym SMSie: Cala wladza kolesiom a ch.. wont. > Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly01 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 07.01.06, 01:00 Drogi Kolego odnosnie cytatu adama halbera Polska fachowa a nie idiotow i kolesiow, jak w tym slynnym SMSie: Cala wladza kolesiom a ch.. wont. >To dokładnie mówiąć było Chwała NAm i naszym kolegom chu....m precz! to był smses adamka halbera do Naszego ukochanego nieodżałowanego prezesa Kwiatkowskiego TVP. Wielki robus i małay adam A teraz PIS na wschodzącej z Zytą na czele ale PO dostaął pstyczka w nos Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: PO w rzadzie i ma vice premiera :)a ze nie Ro 06.01.06, 23:21 adas313 napisał: > A podobno PiS był taki kompetentny :o)))) > I nie chciał liberalizmu :o))))) > I miał program i ludzi do ich realizacji :o))))) PiS od początku ustalił swoje priorytety, MSWiA, Min.Sprawiedl., Służby i się ich trzyma. A może Ziobro czy Dorn są "na wylocie"? Jesli myślisz że Gilowska przychodzi do rzadu PiSu z liberalnym programem PO, to sie rozczarujesz. Gilowska tyle dostała tylko dlatego że poczyniła ze swej strony daleko idace ustepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś