Dodaj do ulubionych

______Wpierw się przyznajcie jak Skalski a póżniej

18.06.07, 12:31
The former dissident Ernest Skalski,
one of the founders of the liberal daily Gazeta Wyborcza,
recently admitted
that.... he too had signed a "lojalka" as a young man.
www.signandsight.com/features/1364.html
...przeproście a następnie no przecież już wiecie!
Obserwuj wątek
    • szach0 Stępień już się przyznał po 2 znamiennych potopach 18.06.07, 14:12
      w Łodzi
      - o których przezcież pisałem, jako swoistych "znakach czasu" do odczytania
      że nie wolno nikomu czytać w Archiwach ani pisać o nich ani ujawniać
      pod żadnym pozorem nawet jesli pełnia b. odpowiedzialne funkcje państwowe
      czy gospodarcze!

Nie wolno! Wg niego - prawdziwy z niego Stępień.

www.pap.pl/
      Nie pomogły stępionemu dwukrotne zobrazowanie zatopionej Ojczyzny
      jako zatopionej metną wodą Łodzi.
      Łodzi jako Polski nie jako łodzi czy miasta Łodzi.

Czyż mieszkańcy miasta Łodzi, nawet w obliczu zakazu, gdyby taki
      wydał jakiś Postępieniec - nie oczyścili by swego miasta z błota i mułu?

Po cóż więc Opatrzność dawała Polakom te prorocze znaki?
      Woda to znak oczyszczenia się...
    • rycho7 juz 2 razy na forum sie przyznawalem. 18.06.07, 17:55
      Nic z takiego przyznawania sie nie wynika dla haszystow-kaczystow. Nadal klamia
      jak najeci.

hasz0 napisał:

> Re: Wpierw się przyznajcie

> ...przeproście

Jedyna osoba jaka przepraszam jestem ja sam. Bylem mlody i glupi i chcialem cos
      zrobic dla Polski, dla polskiego panstwa. Zdanie oszolomow, ktorzy maja inne
      zdanie o polskosci i panstwowosci zupelnie mnie nie interesuje. Obecnie
      wszystkim mlodym tlumacze aby nie byli glupi. Liczy sie jedynie wlasny portfel.
      Zlo i dobro oszolomy zawsze zamienia miejscami.

Ciebie Haszu nie mam za co przepraszac i przestalbym siebie szanowac gdybym to
      zrobil. Bos taki namolny i pomowieniowy.

> a następnie no przecież już wiecie!

Niestety Haszu nie wiem. Nie mam paranoi wiec nie poczuwam sie do liczby
      mnogiej. W odroznieniu od Ciebie.

Moge sie domyslac, ze zgodnie ze znana mi Twoja "kultura" i miloscia blizniego
      chcialbys abym sie powiesil. Twoje zdanie nie wzrusza mnie. Mam jeszcze wiele
      ciekawosci swiata. Ty mozesz mnie jedynie urzadzic jak Baranine. To Twoje
      klimaty i Zera metody.
      • hasz0 Rychu! Z Toba zaczęły się nieporozumienia gdy pomy 18.06.07, 19:41
        liłeś moje posty z p. Sz0ka. I to w czasach gdy pisałem tylko pod jednym
        nickiem #0.

Rozmawiałem z Tobą mając duża dozę sympatii i podziwu dla erudycji, wnikliwego
        spojrzenia i nadzwyczaj pragmatycznego oglądu spraw. Obycia i kultury.
        Umiesz ubóść celną, lakoniczną i nadzwyczaj celną ripostą. Nie mam
        najmniejszych aspiracji do ocen Twoich wyborów zyciowych jak i pretensji do
        Twoich poglądów.

Mnie nie szkodzisz ani nie pomagasz pilnując swojego portfela.
        Przecież nie proponowałeś poważnie zatankowania mi baku?
        Nie deklarujesz tez przeprosin choć parę inwektyw rzuconych
        jako "ad personam" pod adresem starszego od Ciebie by sie uzbierało...

Nazywasz mnie "namolnym i pomówieniowym." czyżbym to ja jak rzep czepiał swe
        posty pod Twoimi? Czy to ja w moich postach sugeruję bezposrednie odniesienia
        do największych megaludobójców jakich zna ludzkość z jakimkolwiek adwersarzem?

Nie wszczynam po raz 100 sporu. Ale do pomyłki z Sz0kiem sam się kiedyś
        przyznałeś i wtedy zrozumiałem przyczyne Twej agresji.

Lista 500 ani mnie ziębi ani grzeje. Masa krytyczna autokompromitacji
        rozumiejących państwowość jako cenzurę, poniżanie sprawiedliwych,
        pogardzanie pokrzywdzonymi, oskarżanie wykluczonych przez manipulantów,
        zacieranie śladów i zamiatanie palących spraw pod dywan została przekroczona.

Śmietanka tez już wypita. Młodzi sami czuja smak pozostawionej im Kwaśnej
        serwatki. Kacze bajorko tym bardziej cuchnie im stępnione przegniłe motki i
        kłebki nitek sieci zagrzebywane są głębiej. I tak wypłyną na powierzchnię
        - bo jak sam piszesz zło i dobro nie dadza sie zamienić miejscami na zawsze.
        Choć prawdziwe oszołomy to te co dalej w to wierzą!
        Oni udają że szanują samych siebie...Widziałeś Stępnia gdy odbierał słowa
        a zamykał oczy i... jąkał się!

• rycho7 Re: Rychu! Z Toba zaczęły się nieporozumienia gdy 18.06.07, 21:42
          hasz0 napisał:

> pomyliłeś moje posty z p. Sz0ka. I to w czasach gdy pisałem tylko pod jednym
          > nickiem #0.

Krotko ujmujac, klamiesz. Trudno mi to inaczej ujac, choc to powod do obrazy,
          jak kazdy inny drobiazg dla ksiezniczki na ziarnku grochu.

Pod jednym nickiem pisales zapewne znacznie dawniej gdy ja jeszcze nie bywalem
          na forum. Nie znam wiec tego "zlotego wieku" - znanego mi z opowiadan.

Ponadto nie ma to nic do sprawy czyli jak zwykle zmieniasz temat.

> Przecież nie proponowałeś poważnie zatankowania mi baku?

Nie daje na tace aby skorumpowac Sedziego Ostatecznego. Ty co prawda jestes Nad-
          Bogiem ale nie proponowalem Ci zadnych korzysci. Poza, jedna na samym poczatku,
          poprawy Rzeczypospolitej. Swoj cel osiagnales przekonujac mnie, ze to
          niemozliwe. Jestem Ci wdzieczny, poniewaz nie bede na darmo tracil czasu.

> Nie deklarujesz tez przeprosin choć parę inwektyw rzuconych
          > jako "ad personam" pod adresem starszego od Ciebie by sie uzbierało...

Tu przeprosin, ktore byly, nie zauwazyles. To pasuje do Twego laknienia
          pomowieniowosci. Przestalo mi to przeszkadzac. Te przeprosiny moge Ci ponawiac
          do znudzenia. Nie zmieni to Twojej percepcji i mojego niesmaku z mojej
          nieszczerosci. Nie pisze Ci do sluchu tego co nalezne jedynie aby nie
          wysluchiwac Twoich pomowien. Robie to nieskutecznie bo mozesz wyszukiwarka
          kolekcjonowac tabuny Twoich pomowien. Dla mnie to jedynie cicha satysfakcja z
          prywatnej oceny Twojej klasy. Szczerze moge Ci napisac o Twojej erudycji,
          pracowitosci, zapale itd. itp. Para niestety idzie w gwizdek.

> wtedy zrozumiałem przyczyne Twej agresji.

Tak jestem niezmiernie agresywny zgodnie z Twoimi pomowieniami. Real mi
          powiewa, mam luksus zachowania swoich ocen dla siebie. Nie odczuwam potrzeby
          przejmowania sie ksiezniczka na ziarnku grochu.

> Masa krytyczna autokompromitacji ... została przekroczona.

Tak, prawa haszysci-kaczysci nie chca zrozumiec i nie zrozumieja. Moja chata z
          kraja. Wystarcza mi na codzien tradycje od Fryderyka (z jakims numerkiem).
          Polacy maja to na co zasluzyli.

> Śmietanka tez już wypita.

Ziobro nie odwroci czasu? Przeciez po to to cale szambo IVRP. Zwatpienie?

> kłebki nitek sieci zagrzebywane są głębiej.

Od tego sa elitarne szkoly srednie na calym swiecie. Nauka dla swoich o
          sznurkach marionetek. A Ty ciagle jak dziecko we mgle. Jedz na Capri w slady
          Lenina. Dzialaj. Wydawaj gazete. Agituj masy. Tworz struktury sterujace
          niezadowoleniem.

> I tak wypłyną na powierzchnię

Ponownie urojenia. Odpowiednie lektury pokazalyby Ci, ze wszystko jest jak na
          dloni. Masz swoj papistowski indeks to i kolo chcesz wynalezc.

> Oni udają że szanują samych siebie...

Ty jako Nad-Bog jestes szafarzem godnosci. Gleboko Ci wspolczuje.

> Widziałeś Stępnia gdy odbierał słowa

Nie nie widzialem. Serdecznie mu wspolczuje, ze musi sie tlumaczyc, iz pracowal
          dla panstwa. To nezawislosc sedziowska IVRP? Cos z tego rozumiesz? Bo ja na
          pewno nie zrozumiem. Nawet jak wszystkie mohery z 10-ma pokoleniami stana na
          rzesach. Wy doprawdy absolutnie nie kontrolujecie zawartosci swoich czaszek. To
          jest tak niewyobrazalne, ze az nie warto sie tym zajmowac. Udam, ze nie
          czytalem.
        • rycho7 odmiennie to oceniam 18.06.07, 21:51
          hasz0 napisał:

> Lista 500 ani mnie ziębi ani grzeje.

Wydawalo mi sie, ze jako pierwszy napisales o niej na FA. To objaw obojetnosci?

Ja nie mam watpliwosci jak skuteczne bylo SB. Nawet gdy skonczyl sie komunizm
          potrafili ci ludzie sie urzadzic. Co przeciez tak bardzo Cie denerwuje. Co mam
          Ci udowadniac? Pisze 99% zgodnosci. Przeciwne wnioski i propozycje reakcji.
          • hasz0 _________________________stępnien ia nie rozumiesz? 18.06.07, 22:18
            R7:
            Serdecznie mu wspolczuje, ze musi sie tlumaczyc, iz pracowal
            dla panstwa. To nezawislosc sedziowska IVRP? Cos z tego rozumiesz?

#: niezawisłość utonęła w zdaniach odrębnych.

R7:
            Wydawalo mi sie, ze jako pierwszy napisales o niej na FA.

#: a Ty jako pierwszy zaprzeczyłeś zgodnie z pobudką "niezawisłości"
            stępnionej.->
            R7:
            "czy tez znajduje sie jedynie w glowie. Glownie w glowie Hasza. Czy bedziez
            wyzymal z glowy te tajnosci?

> W Twoim interesie jest by tej listy nie ujawniać.

W moim interesie jest aby ta liste ujawnic. Niech narod ma radoche z zawartosci
            glowy Hasza.
            • hasz0 _______________________bo ja Ciebie rozumiem 18.06.07, 23:32
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=64145281&a=64434000
              Czy uświadamiasz Niemcom chocby tyko te 800 wsi spacyfikowanych a mieszkańców
              wymordowanych - do tej pory jeszcze nie przekutych na kasę przez
              "wypędzonych" Rychów7?

Bo "wypędzeni" z powodów ekonomicznych z automatu dostawali od Stenbach
              kartę na kasę...
              P.S.
              Wiesz, ze "wypędzeni" nie odpowiada prawdzie?

• andrzejg pierwszy uderz się w piersi/nt 18.06.07, 20:35
      • hasz0 a za co konkretnie?n 18.06.07, 22:18
        • andrzejg a do czego mam sie przyznac? 19.06.07, 07:30
          cos sugerujesz swoim wątkiem?

A.
          • hasz0 Macierewicz działa na Twoją korzyść aR7 przeciwnie 19.06.07, 07:35
            jeszcze nie załapałeś?
            • andrzejg pytałem sie o co innego 19.06.07, 07:39
              Do czego mam sie przyznac? Co sugerujesz?

Bo moje zalecenie abys pierwszy uderzył sie w piersi wynikło z mojego
              zrozumienia Twojego tekstu.

Macierewicza działa dla mojej korzyści?Bzdura.
              Rycho działa na moją szkodę ? Totalna bzdura.

A.
              • haszszachmat ___________________MAT___________ _________________ 19.06.07, 09:20
                Obraz Polski w zdyscyplinowanych niemieckich mediach jest fatalny a w
                mediach „polskich”funkcjonuje obraz idealnych Niemiec. Tam rzadko prezentuje
                się odmienne stanowisko od oficjalnego, ich prezydencja niemiecka wUE jest
                wzorowa, nie poszukuje się na siłę lapsusów, potknięć, błędów.

Nie kontestuje się linii niemieckiej polityki.

W naszych słyszę bez przerwy krytyke rządu, przyrównywanie do wad i swarów
                szlachty, a z drugiej strony obronę uprzywilejowanych beneficjentów „przemian”
                tej swoistej kasty z LISTY MICHNIKA z 1989, o której nikt z dziennikarzy się
                nie zająknie –własnie to NIESZLACHECTWO pochodzi już nie z urodzenia ale też
                nie z zasług a... z przywilejów stanu wojennego, szantażu OS i ochrony afer III
                RP.

Prowadzi to w efekcie do sytuacji paradoksalnej, która okaże się niezdrowa dla
                Polski: szlachcicem jest każdy, kto ma odpowiednie genealogiczne drzewo,
                niezależnie od jego zdolności, patriotyzmu, oddania, a nawet majątku. To w
                wynaturzonym systemie sejmowym doprowadzi do masowego zjawiska przekupstwa,
                gdyż to właśnie ta grupa ma najważniejszą rolę polityczną.

Czyż nie ma dziś identycznej analogii?
                Chcby z "Zerem" i korporacją Stępioną?

Media jak na razie stosuja zmowę milczenia taką jak w sprawie „goleni w
                Katyniu”.
                Gołota – która nie została rozliczona za utracenie przez Polskę ogromnego
                majątku - wprowadziła Polaków w błąd przed referendum, którego skutki zrzucono
                na barki PiS-u – teraz już obrotowi nie krytykuja zasadności celu jaki rząd
                chce osiągnąć ale taktykę i metody. Obarcza go winami za które sami odpowiadają
                bo bałamucili czytelników usypiając opinię publiczną a polityków rozsądnych,
                realistycznych i przewidujących przedstawiali tak jak R7 mnie przy pomocy AG.

Gdybyż krytyka mediów polegała na ocenie stanu faktyczneo, nikt nie ma monopolu
                na prawdę...nawet #...
                Ale niemiecka prasa (tez ta w Polsce) pisze identycznie (co powtarza mi
                bezrefleksyjnie AndrzejG)
                - "Polska burzy, nie umie budować, konfliktuje, PARTACZE""

Polska musi zapłacić za to, ze nie siedzi cicho! „Osłabiamy” swą pozycję w
                Brukseli – no ja juz z Toba nie mogę! R7 jest ucziwszy - nawet mu podziekowałem!
                Siedząc cicho nie osłabiamy sad... bo zgadzammy się na DWUKROTNE zmniejszenie
                siły głosu Polski !!!???

Krytyka opiera się na niezrozumiałych przesłankach, na psychologii, nie
                wychylajmy się nie osmieszajmy - oparta jest na kompleksach nie realnych
                przesłankach; - Polska powinna siedzieć cicho.. lepiej krytykować po fakcie?

A uchwała PO i PiS pokazuje, że lepiej zawiesić krytykę nie dopuścić do
                wyizolowania Polski czego chce SLD w ustanowieniu systemu podejmowania decyzji
                w UE: Czesi Litwa popierają a grupa kilku państw Francja Hiszpania czeka – na
                rozwój sytuacji z Anglią. A sprzedajne media nagłasniają tylko to co może w
                złym świetle przedstawić nasz kraj – "niezbyt klarowne wystąpienie Fotygi
                zaszkodziło Polsce"!

Niemcy są w fazie „końca epoki świadków ich hańby”. Film "Upadek" uczłowieczył
                Führera, bez jakiegokolwiek przesłania politycznego do tego dołączyło
                bezrefleksyjne kronikarstwo. Martin Walser w idyllicznej powieści o swoim
                dzieciństwie w Trzeciej Rzeszy "Der springende Brunnen", domaga się prawa do
                zachowania autentycznej, młodzieńczej pamięci bez naleciałości polityczno-
                rozrachunkowych. Komedia o Hitlerze dopełniła upadku ostatniego tabu. Chadecki
                wiceminister kultury zaproszony do udziału w uroczystościach na terenie byłego
                obozu koncentracyjnego w Buchenwaldzie zamiast uczcić pamięć jego ofiar,
                rozwodził się na temat... „wypędzonych” przerwane protestami oburzonych. Gunter
                Hoffman pisał, że historia niemieckich rozliczeń z przeszłością składa się z
                faz przemilczania i nadawania sensu. W 1999 r. armia niemiecka wzięła udział w
                interwencji NATO w Kosowie. Niemcy jako ambasador popierający akcesję Polski do
                UE, reagują irytacją. na krytykę roszczeń „wypędzonych”, których rząd niemiecki
                niby nie popiera ale urzędnicy do czasu podniesienia tego problemu przez
                Olszewskiego i Macierewicza w Sejmie wręczali im gotowe wnioski do polskich
                sądów.

Wrzeszczą razem z Rychem7 i... z poparciem co już zakrawa na absurdalna farsę
                -AG (masz księge wieczystą?): - „Schluss mit lustig!”

Pedro Zerolo wezwał do wyrzucenia Polski z Unii Europejskiej za dyskryminację
                wobec gejów i lesbijek co zbiegło się w czasie z wizytą, jaką złożył w Polsce
                szef Parlamentu Europejskiego Hans-Gert Pöttering pouczający jaką szkodą dla
                Polski będzie troska o swą pozycję w głosowaniu. Słyszymy:

- Wynocha z Unii Europejskiej! Tam są drzwi!

Czyzby powtórka z historii?
                Zapomnielismy jak kolejne rządy zajmowały się wyłącznie polityką opartą na
                mitach wzmacnianych sprzedanymi mediami. Okazało się dziś jak naiwne
                poklepywanie Mazowieckiego, Skubiszewskiego, Gieremka, Kwaśniewskiego, Belki...
                okazało nieskuteczne. Wynika to z braku kompetencji i ograniczonym horyzontom
                tych polityków. Liczyły się najbliższe wybory i sondaże opinii publicznej.
                Zabrakło woli, refleksji o kierunku przemian, modelu demokracji wolnej od
                notorycznych sługusów. Politycy ci nie myśleli o sytuacji jaka za 30 - 40 lat
                zmieni światową gospodarkę i stosunki międzyludzkie... ale nawet o sytaucji
                Polski za 2 lata w Unii.

• haszszachmat __________________szaaaMAT_______ ____ ___________ 19.06.07, 09:38
                  czy Ty nie widzisz jak Tusk nie podaje ręki Rokicie a na drugi dzień klepie go
                  i przytula?

Czy nie widzisz Olejniczaka? Czy Pawlaka?

Dlaczego mnie nazywasz partaczem? Oszołomem?
                  Komuchem? Bratam się z komuchami a korzyści pozyskałem od SB?

Powiedz mi czy masz wszystkie klepki?
                  Jak tak można ? Załadowałem pół wagonu na Dworcu w Lublinie w 1997 4 materace,
                  z 8 nowych butli 3 kg, z 10 nowych kuchnek gazowych, wielki ruski ponton z
                  wiośłami -wszystko nieużywane, jakies nowe koce, proszki, mydła, TV który
                  dałem naprawić ale nie zapłaciłem gdy się dowiedział, ze dla powodzian, no od
                  cholery róznych rzeczy ..
                  i z obrzydzeniem patrzyłęm na prywtnych biznesmenów którzy przywozili całe worki
                  ale starych zużytych ciuchów.

Gdy napisałem tu o innych przykładach odruchu serca zostałem wyśmiany, # to
                  księżniczka na grochu, gdy zabrakło już w słowniku Miodkowych okresleń na
                  Pana Hasza...jestem skończonym idiotą - sam to przyznaję!
                  Macie wszyscy 100% rację smile !
                  • andrzejg pytanie było proste 19.06.07, 10:10
                    Do czego mam sie przyznac?

A.
                    • andrzejg jakbys nie rozumiał prostego pytania , to napisze 19.06.07, 10:32
                      jeszcze raz:

Hasz napisał:
                      "Wpierw się przyznajcie jak Skalski a póżniej ..."

Tak więc ja sie pytam:
                      'Do czego mam sie przyznać?"

Wybacz, ale prościej juz sie nie da.

A.
                      • hasz0 __________a jesli wybacz...to wybaczam na lewy bok 19.06.07, 11:20
                        > 'Do czego mam sie przyznać?"
                        >
                        > Wybacz, ale prościej juz sie nie da.
                        >
                        > A.

"Dlaczego mnie nazywasz partaczem? Oszołomem?
                        Komuchem? Bratam się z komuchami a korzyści pozyskałem od SB?

Powiedz mi czy masz wszystkie klepki?" To masz czy nie.
                        Prościej już się nie da!
                        • andrzejg Re: __________a jesli wybacz...to wybaczam na lew 19.06.07, 11:28
                          hasz0 napisał:

> > 'Do czego mam sie przyznać?"
                          > >
                          > > Wybacz, ale prościej juz sie nie da.
                          > >
                          > > A.
                          >
                          >
                          > "Dlaczego mnie nazywasz partaczem? Oszołomem?
                          > Komuchem? Bratam się z komuchami a korzyści pozyskałem od SB?
                          > Powiedz mi czy masz wszystkie klepki?" To masz czy nie.
                          > Prościej już się nie da!

Kiedyż to było Haszu?Przeciez za tych esbeków Cie przeprosiłem
                          Doskonale wiesz,ze to było pisanie na skróty i tak wyszło jak wyszło.

Jesli chodzi zaś o oszołoma...no cóz - masz w sobie coś z saleńca.
                          Partacza nie pamiętam, ale może kiedys cos klapnąłem.

Tak więc , do czego ja mam sie przyznac?

Bo widzisz..zaczynasz stosować typowo pisowskie metody
                          wszyscy sa winni i lepiej sie do tego przyznajcie.

A.
                          • haszszachmat ___________Ty masz w sobie psychiatrę politycznego 19.06.07, 11:39
                            > Kiedyż to było Haszu?Przeciez za tych esbeków Cie przeprosiłem
                            > Doskonale wiesz,ze to było pisanie na skróty i tak wyszło jak wyszło.
                            >
                            > Jesli chodzi zaś o oszołoma...no cóz - masz w sobie coś z saleńca.
                            > Partacza nie pamiętam, ale może kiedys cos klapnąłem.
                            >
                            >
                            > Tak więc , do czego ja mam sie przyznac?
                            >
                            > Bo widzisz..zaczynasz stosować typowo pisowskie metody
                            > wszyscy sa winni i lepiej sie do tego przyznajcie.
                            >
                            >
                            > A.
                            • andrzejg Re: ___________Ty masz w sobie psychiatrę polityc 19.06.07, 11:44
                              mozliwe

nadal nie rozumiem Twojej irytacji na moje proste pytanie
                              i nadal nie usłyszałem sensownego wyjasnienia Twojej propozycji przyznania się

A.
                              • andrzejg P.S. 19.06.07, 11:49
                                i staram się siebie wyobrazic w sytuacji , gdy staję przez zespołem swoich
                                pracowników 'przyznajcie się tak jak sie przyznał X - chlałem w pracy/kradłem'
                                Aby to miało jakis skutek , to za ta propozycja powinna iść propozycja darowania
                                winy, albo łagodniejszej kary - abolicja Haszu.Tak więc powinieneś chociaż
                                obiecać,ze bedziesz jeszcze się odzywał do tych co sie przyznają.....
                                a tak w ogóle Kaczor powninie wprowadzić dobrowolna lustrację i rzec tak jak
                                Ty 'przyznajcie sie obywatele do wszystkich grzechów..., bo inaczej i tak
                                na was znajde paragraf'

A.
                                • szach0 e tam tak delikatnie tu masz Rycha z grubą Bertą n 19.06.07, 12:39
                                  na Polaczków - juz wysłał pozew powiernictwa który otrzymał jako wypędzony
                                  pisze tu od jakiegoś czasu i straszy zrobieniem KASY na Tobie a ty mu pomagasz
                                  jak ja Wrocławianom a Wrocław mi pokazął figę z praca i obwodnicą
                                  ia dziś uciekł do samego Paryża.
                                  Od lat mogłem tam na niego czekać...gdybym nie był taki naiwny i głupi..
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=64423954&a=64458123
                                  • andrzejg Re: e tam tak delikatnie tu masz Rycha z grubą Be 19.06.07, 13:17
                                    Rycho chce zrobić na mnie kasę?
                                    Nie doczytałem tego.Chyba cos Ci sie pokałamućkało
                                    Za mocne filtry masz na umysle i widzisz wszystko jednostronnie.

Co do pracy Haszu.
                                    To nie tylko Wrocław.Wszedzie miałbyś kłopoty, bo pracodawcy to sa takie mendy,
                                    że pilnuja wpierw swojego interesu, a potem cudzego.

Na obwodnice tez się wkurzam - na Łosia też
                                    Liczę,że za tą decyzją musiały stać ważne powody - najważniejszy to brak kasy
                                    Rycho juz ja wyciągnął?

A.
                                    • hasz0 Kłopoty z mendami 19.06.07, 15:00
                                      Kłopoty to masz ciągle te same: - z percepcją.
                                      • andrzejg Re: Kłopoty z mendami 19.06.07, 15:09
                                        co prawda to prawada, a szczególnie z jedną

smile

A.
                                      • rycho7 naucz sie czytac/sluchac innych Haszu 19.06.07, 18:38
                                        hasz0 napisał:

> Kłopoty to masz ciągle te same: - z percepcją.

Analizowalem sens odpowiadania Ci. Stwierdzilem, ze powiedzialem dosc. Madrej
                                        glowie dosc dwie slowie.

Ty Haszu probujesz zagadac duskusje i jak mniemam swoja podswiadoma samoocene.
                                        • hasz0 Re: naucz sie czytac/sluchac innych Haszu 19.06.07, 19:58
                                          kasa niektórym leczy podświadomość
                                          • rycho7 dreczy Cie wysokosc emerytury Haszu? 19.06.07, 22:51
                                            hasz0 napisał:

> kasa niektórym leczy podświadomość

Ilosc przechodzi w jakosc. Ty jestes podprogowy?

kaczyzm-haszyzm = zaszkodzic bogatszemu sasiadowi

Wiadomo sasiad bogatszy bo ukradl. A jak sasiad mowi, ze uczciwy to znaczy, ze
                                            mataczy i ma duzo do ukrycia. Trzeba zwiekszyc kary dla sasiada. A jak mnie
                                            trafi pisdzielska "sprawiedliwosc" to znaczy, ze komuszy uklad ryje. Cza
                                            odzyskac wszystkie cztery waadze (no i piata papistyczna). Polskie pieklo
                                            weszlo na "salony" waadzy i slome do butow sprowadza z samego Paryza (co to
                                            wiadomo ... ryza i nie zrobia z owsa ...). No i koniecznie trzeba podnosic na
                                            dalszy wyzszy poziom mentalnosc powstanio-warszawsko-imperialna.

Zalecam Ci rozwiazania RFN, emerytura od 67 roku. Z przyszla progresja w Polsce
                                            2 lata pozniej emerytura za kazdy rok pracy. Bedziesz mogl zorganizowac
                                            permanentne strajki we francuskiej firmie telekomunikacyjnej.
                                            • haszszachmat Re: dreczy Cie wysokosc emerytury Haszu? 20.06.07, 08:05
                                              Znam doskonale zasady mienieckie!

I niemieckie przepisy emerytalne też. W odróżnieniu od czerwonych i różowych
                                              leberów, którym matactwo, kłamliwość i cynizm pozwlającu nazywać się nawet
                                              etosem Solidarnosci - w Niemczech

Niemcy siebie nie podzieli jao Niemców na "podludzi i rasę Panów"

Natomiast u nas lebery różnej maści nienawidzi tzw. motłoch, zaścianek,
                                              oszołomów, i cąły ciemnogród nieuznający autorytetów z listy 500 czyli
                                              patriotów, kombatantów, bohaterów, narodowców, zdolnych, mądrzejszych,
                                              sprawiedliwych, kompetentnych, przewidujących negatywne skutki
                                              (vide # - który osamotniony przed laty (nie teraz bo tera wszyscy chcą otwierać
                                              ale tak jakoś dziwnie) ostrzegał o skutkach zaniechania rozliczeń, bilansu
                                              komunizmu, policzyć barankom stan wyjściowy i zasługi - by nie mącili 18 lat.

Nie wyznaczać krótkich terminów prywatyzacji bo cena spada...
                                              "godoł gurol było niy przedować kiej za tanio" chyba że chce się przejąć.

To samo z emeryturami. Zabrakło mi 1 roku do 90% emerytury,
                                              Solidarni TW ale mdz sobą! Innym ochłapy! Sądy nie respektuja nie tylko dowodów
                                              na piśmie z pieczątką samego kłamcy wykazujące mu to kłąmstwo - CZY TY
                                              ROZUMIESZ CO JA TU PISZĘ?
                                              ale nawet zmanipulowanych WAŻNYCH umów ! Nie wiem qrwa czy taka Beata której to
                                              lata czyta cokolwiek przed rozprawą czy tlko wierzy koleżance z roku z
                                              korporacji dziedziczonej. Gdyby nie zdrowie - machnąłem ręką
                                              sa priorytety inne niż pieniądze czego Wy jeszcze nie rozumiecie...

W Niemczech była progresja masz 60 dostałesz tyle masz 63 tyle a od 65 całość
                                              teraz podnieśli do 67 i słusznie sam bym pracował do 100 a nie do 80 jak Ty.
                                              Ale nie za tyle samo co pół zasiłku.
                                              Zauważ - ze Cie nie obrażam ani nie pomawiam - noe moze troszeczkę....
                                              • haszszachmat Czy Ty sobie wyobrażasz,że dopiero teraz 99latkowi 20.06.07, 08:13
                                                który rozegrał w Oflagu Olompiadę przyznał ten oszołomski rzund
                                                czy prezydent (słabo widziałem bo jadłem koalcję) medal Olimpijski.
                                                Nawet jedna taka wysoka i niegdyś najszybsza z SLD się dołączyła....

Wiesz, ile Rejewski zarabiał i jak się cieszył, ze ci co to tera w SLD i UW
                                                z przykrywką LiD
                                                nie chcieli go wynagradzać?

I wcale się nie upominał! Wcale ale to wcale!
                                                A odznaczono jeszce wielu skazanych na śmierć prowomocnymi wyrokami...
                                                No bo ten rząd lubi przestepców... do rzundu ich nawet bierze...
                                                • rycho7 to do nich pasuje 20.06.07, 18:54
                                                  haszszachmat napisał:

> przyznał ten oszołomski rzund ... medal Olimpijski.

Tyn rzunt powinien jeszcze Noble, Oskary, Guinessy i inne. Ty zatwierdzisz
                                                  bezwarunkowo. Masz smakowite teksty. Moze jakis zbiorek opublikujesz? Jako
                                                  wydawca zarobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka