Dodaj do ulubionych

Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie

IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 21:13
nie wiem czy temat nie byl poruszany wczesniej, ale fascynuje mnie od dluzszego
czasu taka dysproporcja miedzy zwolennikami UPR w rzeczywistym swiecie i w
internecie.
Wiem ze fanowie tego ugrupowania twierdza ze netem sie posluguje elita, ale to
tlumaczenie jest bzdurne, bo obslugiwanie myszki, wpisywanie adresow, albo
klikanie na linki jeszcze o elitarnosci nie swiadczy.
Czyli jeszcze ra, skad taka dysproporcja miedzy rzeczywistoscia i virtualem?
Obserwuj wątek
    • max_bialystock czy antysocjalista musi nalezec do razu do upr?:)) 06.12.01, 21:18
      Gość portalu: Blong napisał(a):

> nie wiem czy temat nie byl poruszany wczesniej, ale fascynuje mnie od dluzszego
      >
      > czasu taka dysproporcja miedzy zwolennikami UPR w rzeczywistym swiecie i w
      > internecie.
      > Wiem ze fanowie tego ugrupowania twierdza ze netem sie posluguje elita, ale to
      >
      > tlumaczenie jest bzdurne, bo obslugiwanie myszki, wpisywanie adresow, albo
      > klikanie na linki jeszcze o elitarnosci nie swiadczy.
      > Czyli jeszcze ra, skad taka dysproporcja miedzy rzeczywistoscia i virtualem?
      >

jak Blong do PZPR?wink

klikacz maxon

bolszewicy Laissez Faire łaczcie sie! wink
      • Gość: Blong Re: czy antysocjalista musi nalezec do razu do upr?:)) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 21:28
        UPR czy ultraliberal to obojetne. Zwlaszcza w momencie kiedy poglady tutaj
        prezentowane i cytaty czy artykuly przytaczane sa prawie zawsze w 100% zgodne z
        linia polityczna UPR.
        • max_bialystock czy antyfiskalista musi nalezec do razu do upr?:)) 06.12.01, 21:31

> UPR czy ultraliberal to obojetne. Zwlaszcza w momencie kiedy poglady tutaj
          > prezentowane i cytaty czy artykuly przytaczane sa prawie zawsze w 100% zgodne z
          >
          > linia polityczna UPR.

to tylko przypadek uwierz mi! wink
          • Gość: Blong Re: czy antyfiskalista musi nalezec do razu do upr?:)) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 00:10
            max_bialystock napisał(a):

> to tylko przypadek uwierz mi! wink

taaak
            a gruszki rosna na wierzbach
            smile))
    • max_bialystock albo... :) 06.12.01, 21:23
      czy jak powiem ze wkurza mnie np. istnienie cła to tez bede w upr?smile)
      poprostu sa tacy co niezart! i widza na okolo to co chca zobaczyc a nie to co
      jest naprawde! czesto tak masz?wink
    • mram Blongu z ulicy mego... 06.12.01, 21:58
      ... dzieciństwa.
      Tak zawsze było.
      Zapytaj gdzie te 10% Leppera w necie.

Ponieważ każdy posiadacz składaka
      po fascynacji Diuną, czy Nukem,
      po przejrzeniu wszystkich
      darmowych stron...www.niesamowite.dupy...

używać zaczyna składaka
      do zajęć zgoła niepotrzebnych
      bo świata zaczyna być ciekawym.
      Tu niespodzianka..

Ci od Korwina
      ci od Michnika
      wyszczekani zazwyczaj są
      toteż odpowiedzi udzielą
      na pytanie każde.

"nie wiem"
      to jak frajer jestem i tak mi głupio
      że żyję.

Toteż odpowiedzą na wszystkie zapytywania:
      Dlaczego piloci kamikadze, hełmy zakładali?
      Dlaczego nie produkuje sie karmy dla kotów
      o smaku myszy?
      Jeśli do teflonu nic sie nie przykleja,
      to jak przyklejono go do patelni?
      itd..

Wiedzę mają
      i jej nam nie szczędzą.

I choć w gównie częściej grzebią
      niż prawdy dotykają

warto się pochylić
      bo i chcący/niechcący
      czegoś ważnego dotykają.

czasem ...
      nie mylą się.
      Choć im to niepotrzebne.

Bez odbioru.
    • Gość: orange Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 04:14

Skąd?
      Błąd systemu.
      wink

• Gość: Sceptyk Inet daje nam wiecej wolnosci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.01, 12:35
      Internet to wolne medium. Wiadomo ze wszystkie TV przemilczaja UPR, wiec zawsze
      mozna w necie nadrobic smile W inecie mozna kazdemu przygadac, wierzcie mi ze
      politycy tez z pewnoscia na te forum wchodza i nie raz juz z nimi
      rozmawialisciesmile) Ciekawe jest tez to jak wygladaja rozne sondaze polityczne w
      necie - w gazetach, np w ostatniej rzeczpospolitej, UPR nawet nie uwzgledniono w
      sondazu, a w necie UPR osiaga nawet 70% smile) Ciekawe nie ? Rowniez sie zastanawiam
      kiedy wlace beda chcialy zabrac nam rowniez i ta wolnosc....

Pozdrawiam
      • Gość: # Inet daje nam wiecej wolnosci... virtualnej ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 07.12.01, 13:03

Cytat poprzednika.
        " bolszewicy Laissez Faire łaczcie sie! wink"

Jamais ne laissez pas aux Polonais , que c'est vous vous pouvez prendrer.
        A mialem wytlumaczyc helm z teflonowej patelni na glowie kamikadze
        majacego dinghi i spadochron.

Otoz drogi n0str0m0 (cholera skleroza, nie jestem juz pewien, czy to Ty pisales
        - ale tak mi sie kojarzy z Twoja, niewatpliwie, wyrafinowana w dlugim ciagu
        destylacyjnym inteligencja !!!!
        - nie odmawiaj kamikadze zdolnosci naglego olsnienia !
        A teflonu ignorancie nie klei sie do patelni !
        Patelnie sie przykleja do teflonu - na co bys bez # -a nie wpadl !
        Gdybys mial jeszcze jakies pytania sluze - w przerwach ataku sklerozy.
        Pzdr dwa 0. Cholera nie docenilem TRZY 0 ! #
        • mram sorry nOstrO...i pytanie do # 07.12.01, 16:59
          Jeśli baletnice tańczą na czubkach palców
          nie wystarczyłoby po prostu zatrudnić wyższe?

Właściwie to do JKM.
          Nie takie sprawy podnosił.
    • Gość: mietek Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie IP: 10.0.210.* 07.12.01, 14:29
      Bo nadchodzi czas UPR-u.
      • Gość: V.C. Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 14:43
        Najwyższy czas. Na ...likwidację
        Ile macie posłów ? A senatorów ?
        • Gość: luka Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie IP: 217.67.196.* 07.12.01, 14:47
          Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Najwyższy czas. Na ...likwidację
          > Ile macie posłów ? A senatorów ?

O, tu jesteś. Podobały się cytaty z Twojego kumpla, towarzysza Hitlera?
          • Gość: V.C. Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 15:28
            Wypraszam sobie ! Hitlera znasz jak mało kto . Musisz go chyba bardzo lubić ?
            Gdyby istniała jeszcze NSDAP , pewnie utworzyłbyś w niej frakcję konserwatywno-
            liberalną ? wink
            • max_bialystock do V.C. marksisty(?) czy ... :)) cytata! 07.12.01, 15:38
              "Po wielkim sukcesie partii nazistowskiej w wyborach w 1930 roku, zupełnie
              niespodziewanym dla wszystkich obserwatorów, liderzy monopolistycznego biznesu
              stali się faszystowscy. Mieli oni dwa cele: po pierwsze, próbowali "oswoić"
              antywłaścicielską mentalność lewicowych nazistów, bojąc się, że jeśli obejmą oni
              władzę, to nastąpi nacjonalizacja najważniejszych przemysłów; po drugie, mieli
              nadzieję, że oswojona partia nazistowska zdobywszy władzę nie będzie wahała się
              użyć instrumentów państwa do rozwiązania kryzysu po ich myśli. Ale nawet
              marksiści muszą przyznać, że poparcie wielkiego biznesu dla Hitlera nie stworzyło
              pierwotnego sukcesu partii, ale było jego następstwem, pomagając tym samym tej
              partii zdobyć ostatecznie władzę. "

lub

"W faszystowskich rządach jest zatem ciągły konflikt. W faszystowskich Niemczech
              toczyły się na przykład walki między głównym nurtem partii a antywłaścicielskimi
              lewicowymi SA, między partią a tradycyjną administracją i między siłami
              bezpieczeństwa a armią. "

teraz zadam pytanko o Twoje poglady! smile jakie one są? czy są teraz
              marksistowskie? jezeli nie to jakie?:] wskaz roznice w swojej wizji panstwa a np.
              "antywłaścicielskimi lewicowymi SA"?

i...? wink

• bykk Re: do V.C. 07.12.01, 15:52
                V.C,gdzie tak intensywnie myślałeś,że wymyśliłeś tak "trafną" odpowiedź?
                Czyżby w V.C,o przep. WC?
                Możesz powiedzieć wyraźniej ilu Ty masz swoich w parlamencie?
                pozdrawiam mimo
                Ps.Blong,pytasz skąd? Wielu z ukochanego Królewskiego Miasta Stołecznego Kraków!
            • Gość: luka Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie IP: 217.67.196.* 07.12.01, 15:46

> Wypraszam sobie ! Hitlera znasz jak mało kto . Musisz go chyba bardzo lubić ?
              > Gdyby istniała jeszcze NSDAP , pewnie utworzyłbyś w niej frakcję konserwatywno-
              > liberalną ? wink

Co sobie wypraszasz?
              Znam.
              Nie lubię go dlatego, że go poznałem.
              Gdyby istniała NSDAP to niczego bym w niej nie tworzył, ponieważ jako prawicowiec
              to partii socjalrewolucyjnej na pewno bym nie wstąpił.

PS. A cytaty Twojego ideowego kumpla podobały się?
              • Gość: Janusz2 Re: O socjalistach IP: 194.92.234.* 07.12.01, 15:59
                Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                >
                > > Wypraszam sobie ! Hitlera znasz jak mało kto . Musisz go chyba bardzo lub
                > ić ?
                > > Gdyby istniała jeszcze NSDAP , pewnie utworzyłbyś w niej frakcję konserwat
                > ywno-
                > > liberalną ? wink
                >
                > Co sobie wypraszasz?
                > Znam.
                > Nie lubię go dlatego, że go poznałem.
                > Gdyby istniała NSDAP to niczego bym w niej nie tworzył, ponieważ jako prawicowi
                > ec
                > to partii socjalrewolucyjnej na pewno bym nie wstąpił.
                >
                > PS. A cytaty Twojego ideowego kumpla podobały się?

A ja kilka cytatów przypomnę.
                W wątku "Zagadka historyczna" Luka przypomniał następujące fragmenty
                "Mojej waliki" (autorstwa Adolfa Hitlera), Kraków 1992:

str. 37: "Ponieważ austriackie państwo w praktyce ignorowało całkowicie socjalne
                prawa, jego niezdolność do usunięcia złych narośli [brak praw socjalnych] budziła
                mój niepokój".

str. 39: "W wieku 20 lat nauczyłem się odróżniać związki zawodowe będące
                instrumentem obrony socjalnej praw pracujących i walki o lepsze warunki życia dla
                nich od związków pełniących funkcję instrumentu partyjnego w politycznej walce
                klasowej".

str. 96: "Podstawowe zasady, które rozważaliśmy, były później realizowane przez
                nas w NIemieckiej Partii Robotniczej. Nazwa tego nowego ruchu wskazywała
                początkowy kierunek penetracji szerokich mas[...] Tak więc nazwaliśmy ją partią
                socjalrewolucyjną, gdyż idee socjalne tej nowej organizacji łączyły się z
                rewolucją".

str. 128: "Ruch robotniczy[...] oferuje robotnikowi pomoc i zabezpieczenie w
                ciężkiej walce o egzystencję z powodu chciwości i krótkowzroczności pracodawców,
                a także możliwość uzyskania lepszych warunków życiowych".

str. 156: "Obowiązkiem państwa jest przekazać pewną określoną edukację w
                narodowej szkole przeciętnemu dziecku[...] Państwo powinno uznawać za swój
                najwyższy obowiązek otwieranie drzwi państwowych instytucji dla wyższego
                wykształcenia[...]".

W tym samym wątku ja przypomniałem kilka punktów z programu NSDAP:
                "(...)10. Najważniejszą powinnością każdego obywatela państwa powinna być praca
                umysłowa albo fizyczna. Zakres działania jednostki nie może kolidować z
                interesami większości, ale powinien się mieścić w ramach społecznych i służyć
                ogółowi.

Dlatego żądamy:

11. Niehonorowania dochodów nie osiągniętych przez pracę.
                (...)
                13. Żądamy nacjonalizacji wszelkich przedsięwzięć, które dotychczas
                ukształtowały się w formie kompanii (trustów)
                (...)
                15. Żądamy wszechstronnego zabezpieczenia socjalnego dla ludzi w wieku
                emerytalnym.
                (...)
                23. Żądamy podjęcia środków prawnych przeciwko świadomym kłamstwom i
                oszczerstwom politycznym i propagowaniu ich przez prasę.
                (...)"

A niektórzy ciągle wbrew zdrowemu rozsądkowi nazywają Narodowo-Socjalistyczną
                Niemiecką Partię Robotników nazywają "prawicową"
              • ptwo Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie 10.12.01, 22:46
                Gość portalu: luka napisał(a):

>
                > > Wypraszam sobie ! Hitlera znasz jak mało kto . Musisz go chyba bardzo lub
                > ić ?
                > > Gdyby istniała jeszcze NSDAP , pewnie utworzyłbyś w niej frakcję konserwat
                > ywno-
                > > liberalną ? wink
                >
                > Co sobie wypraszasz?
                > Znam.
                > Nie lubię go dlatego, że go poznałem.
                > Gdyby istniała NSDAP to niczego bym w niej nie tworzył, ponieważ jako prawicowi
                > ec
                > to partii socjalrewolucyjnej na pewno bym nie wstąpił.
                >
                > PS. A cytaty Twojego ideowego kumpla podobały się?

To bardzo ciekawy pogląd! prawica w Polsce! Przecież ona nie ma w ogóle żadnej
                bazy społecznej. Czyli chyba chodzi o takich prawicowców-teoretyków (czyli
                prawicowców "na sucho").
    • ptwo Re: Ciekawe skad sie wziela taka ilosc UPR w necie 07.12.01, 20:31

> nie wiem czy temat nie byl poruszany wczesniej, ale fascynuje mnie od dluzszego
      >
      > czasu taka dysproporcja miedzy zwolennikami UPR w rzeczywistym swiecie i w
      > internecie.
      > Wiem ze fanowie tego ugrupowania twierdza ze netem sie posluguje elita, ale to
      >
      > tlumaczenie jest bzdurne, bo obslugiwanie myszki, wpisywanie adresow, albo
      > klikanie na linki jeszcze o elitarnosci nie swiadczy.
      > Czyli jeszcze ra, skad taka dysproporcja miedzy rzeczywistoscia i virtualem?
      >

Widocznie nie mają nic innego do roboty
      • Gość: V.C. Re: Riposta IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 21:19
        Huzia ! Wszyscy na jednego ?
        Wybaczcie , ale nie mam namniejszego zamiaru tłumaczyć się , ani komentować
        cytatów z książki napisanej , bagatela ,75 lat temu . Tym bardziej , że nie
        dysponuję owym "wiekopomnym" , tylekroć przez Was cytowanym , "dziełem".
        Lansujecie karkołomną tezę o rzekomej lewicowości Hitlera i nazizmu . Wasze
        prawo . Internet , podobnie jak zwykły papier , jest cierpliwy .
        Oczywiście pomijacie fakt , że faszyzm wyrósł na całkowitej negacji wszelkich
        innych ruchów politycznych ( a zwłaszcza komunizmu ) . Jednocześnie jednak ,
        czerpał zarówno z retoryki lewicowej , jak i skrajnie nacjonalistycznej . Był
        więc swoistym miszmaszem , efemerydą , niepodobną do niczego przedtem ( ani
        potem ). Sama zaś nazwa "narodowy socjalizm" sama w sobie jest dziwacznym
        zlepkiem pojęć , czymś wrodzaju "zimne ciepło" , "złe dobro" .
        Oczywiście jak w każdym innym ruchu politycznym , istniały w NSDAP różne
        skrzydła . Do czasu . "Po zneutralizowaniu w 1930 r. lewicowej opozycji w
        partii i uzyskaniu pomocy wielkiej finansjery Hitler stał się charyzmatycznym
        przywódcą coraz szerszych kręgów wyborców " , Henryk Olszewski "Słownik twórców
        idei ", Poznań 1998 .
        A teraz poproszę Was o ocenę czy na podstawie następującej wypowiedzi można
        zaklasyfikować pewną osobę jako socjalistę ?
        " Liczne i poważne problemy socjalne i ludzkie , które gnębią dziś Europe i
        świat , częsciowo wywodza się z porzejawów zdegenerowanego kapitalizmu . Nie
        brak im nadużyć - wielu form niesprawiedliwości , wyzysku , przemocy i
        arogancji . Wtedy też dochodzimy do form dzikiego kapitalizmu . To właśnie te
        nadużycia powinny być tępione ."
        Czyż nie są to słowa zdeklarowanego socjalisty ?
        • ptwo Re: Riposta 07.12.01, 21:25

> Huzia ! Wszyscy na jednego ?
          > Wybaczcie , ale nie mam namniejszego zamiaru tłumaczyć się , ani komentować
          > cytatów z książki napisanej , bagatela ,75 lat temu . Tym bardziej , że nie
          > dysponuję owym "wiekopomnym" , tylekroć przez Was cytowanym , "dziełem".
          > Lansujecie karkołomną tezę o rzekomej lewicowości Hitlera i nazizmu . Wasze
          > prawo . Internet , podobnie jak zwykły papier , jest cierpliwy .
          > Oczywiście pomijacie fakt , że faszyzm wyrósł na całkowitej negacji wszelkich
          > innych ruchów politycznych ( a zwłaszcza komunizmu ) . Jednocześnie jednak ,
          > czerpał zarówno z retoryki lewicowej , jak i skrajnie nacjonalistycznej . Był
          > więc swoistym miszmaszem , efemerydą , niepodobną do niczego przedtem ( ani
          > potem ). Sama zaś nazwa "narodowy socjalizm" sama w sobie jest dziwacznym
          > zlepkiem pojęć , czymś wrodzaju "zimne ciepło" , "złe dobro" .
          > Oczywiście jak w każdym innym ruchu politycznym , istniały w NSDAP różne
          > skrzydła . Do czasu . "Po zneutralizowaniu w 1930 r. lewicowej opozycji w
          > partii i uzyskaniu pomocy wielkiej finansjery Hitler stał się charyzmatycznym
          > przywódcą coraz szerszych kręgów wyborców " , Henryk Olszewski "Słownik twórców
          >
          > idei ", Poznań 1998 .
          > A teraz poproszę Was o ocenę czy na podstawie następującej wypowiedzi można
          > zaklasyfikować pewną osobę jako socjalistę ?
          > " Liczne i poważne problemy socjalne i ludzkie , które gnębią dziś Europe i
          > świat , częsciowo wywodza się z porzejawów zdegenerowanego kapitalizmu . Nie
          > brak im nadużyć - wielu form niesprawiedliwości , wyzysku , przemocy i
          > arogancji . Wtedy też dochodzimy do form dzikiego kapitalizmu . To właśnie te
          > nadużycia powinny być tępione ."
          > Czyż nie są to słowa zdeklarowanego socjalisty ?

Nie wiem, czy cytowane słowa można przypisać zdeklarowanemu socjaliście, w każdym
          razie świadczą, że ten osobnik nie wiedział, o czym mówi. Ja na przyklad nie
          rozumiem określenia "dziki kapitalizm". I co należało by tępić.
          • Gość: V.C. Re: Riposta IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 19:06

>
            > > Huzia ! Wszyscy na jednego ?
            >
            > > Wybaczcie , ale nie mam namniejszego zamiaru tłumaczyć się , ani komentowa
            > ć
            > > cytatów z książki napisanej , bagatela ,75 lat temu . Tym bardziej , że n
            > ie
            > > dysponuję owym "wiekopomnym" , tylekroć przez Was cytowanym , "dziełem".
            > > Lansujecie karkołomną tezę o rzekomej lewicowości Hitlera i nazizmu . Was
            > ze
            > > prawo . Internet , podobnie jak zwykły papier , jest cierpliwy .
            > > Oczywiście pomijacie fakt , że faszyzm wyrósł na całkowitej negacji wszel
            > kich
            > > innych ruchów politycznych ( a zwłaszcza komunizmu ) . Jednocześnie jednak
            > ,
            > > czerpał zarówno z retoryki lewicowej , jak i skrajnie nacjonalistycznej .
            > Był
            > > więc swoistym miszmaszem , efemerydą , niepodobną do niczego przedtem ( an
            > i
            > > potem ). Sama zaś nazwa "narodowy socjalizm" sama w sobie jest dziwacznym
            > > zlepkiem pojęć , czymś wrodzaju "zimne ciepło" , "złe dobro" .
            > > Oczywiście jak w każdym innym ruchu politycznym , istniały w NSDAP różn
            > e
            > > skrzydła . Do czasu . "Po zneutralizowaniu w 1930 r. lewicowej opozycji w
            > > partii i uzyskaniu pomocy wielkiej finansjery Hitler stał się charyzmatycz
            > nym
            > > przywódcą coraz szerszych kręgów wyborców " , Henryk Olszewski "Słownik tw
            > órców
            > >
            > > idei ", Poznań 1998 .
            > > A teraz poproszę Was o ocenę czy na podstawie następującej wypowiedzi mo
            > żna
            > > zaklasyfikować pewną osobę jako socjalistę ?
            > > " Liczne i poważne problemy socjalne i ludzkie , które gnębią dziś Europe
            > i
            > > świat , częsciowo wywodza się z porzejawów zdegenerowanego kapitalizmu . N
            > ie
            > > brak im nadużyć - wielu form niesprawiedliwości , wyzysku , przemocy i
            > > arogancji . Wtedy też dochodzimy do form dzikiego kapitalizmu . To właśni
            > e te
            > > nadużycia powinny być tępione ."
            > > Czyż nie są to słowa zdeklarowanego socjalisty ?
            >
            Czy mogę Was prosić o odpowiedź ?

P.S. A teraz znowu jakiś aktywista reklamuje na wszystkich forach stronę
            internetową UPR . Brawo !-)

• Gość: Blong nazizm IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 19:33
          Bardzo dokladnie wylozyles dlaczego nie moze byc NSDAP nazywane partia
          lewicowa /aczkolwiek nikt nie zaprzecza, ze korzystali w niektorych czesciach
          swojego programu z retoryki lewicowych partii, ale w innych im zaprzeczali/,
          ale niestety watpie, zeby to niektorzy potrafili zaakceptowac, bo by im to
          zburzylo caly swiatopoglad smile

Pozdrawiam

p.s.
          NSDAP jest podobnie lewicowe jak prawicowa by byla partia z jednej strony
          proponujaca zadne podatki bezposrednie i rownoczesne podwyzszanie posrednich
          smile
          • Gość: max wiec kto wierzy w tzw. "socjalizm włascicieli"?:)) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 19:46
            Blong jest lewicowcem ktory dazy do zniesienia własnosci prywatnej?smile jak np
            marksista-komunista z ktorym walczyl narodowysocjalizm?smile
            Na ile Blong moze powiedziec ze jest tzw. lewicowy?smile))
            jezeli nie jest za zniesieniem własnosci prywatnej? jest klasycznym faszystą! smile
            ktory mowi: regualcja rynku przez rzad! bez likwidacji własnosci jako takiej! to
            jest własnie FASZYZM! smile

wiesz ze Rooswelt byl faszystą?smile

teraz mamy faszytowskie rzady! rozumiesz?smile
            • Gość: Blong hmm IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 19:58
              Lewica akceptuje wolny rynek gdybys o tym przypadkiem nie wiedzial.
              smile
              • Gość: max teraz jest klasyczny roosweltowski faszyzm! :)) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 20:10

> Lewica akceptuje wolny rynek gdybys o tym przypadkiem nie wiedzial.
                > smile

Jaki wolny rynek?smile) z koncesjami rzadowymi?smile) z regulacja emisji waluty??
                to jest faszystowski socjalizm! ( wymysł Adolfa! pierwszy na to wpadł! )

mowisz LEWICA?smile tak sie zgadza! nsdap to jest lewica! ma dokladnie taki progam
                gosposdarczy jak new deal! Keynes! itd...

wiec o kim mowimy?smile o faszystach! gdybys dązyl do zniesienia własnosci prywatnej
                byłbys komunistą! ( lub lewym skrzydłem NSDAP tzw. "antywłascicielskim ")

faszyzm jest teraz!smile
                • Gość: siedem Re: teraz jest klasyczny roosweltowski faszyzm! :)) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 20:29
                  to tak jak z demokracją ludową.
                  miała tyle wspólnego z demokracją co nasz "rynek".
                  7,60

Gość portalu: max napisał(a):

> Gość portalu: Blong napisał(a):
                  >
                  > > Lewica akceptuje wolny rynek gdybys o tym przypadkiem nie wiedzial.
                  > > smile
                  >
                  >
                  > Jaki wolny rynek?smile) z koncesjami rzadowymi?smile) z regulacja emisji waluty??
                  > to jest faszystowski socjalizm! ( wymysł Adolfa! pierwszy na to wpadł! )
                  >
                  > mowisz LEWICA?smile tak sie zgadza! nsdap to jest lewica! ma dokladnie taki progam
                  >
                  > gosposdarczy jak new deal! Keynes! itd...
                  >
                  > wiec o kim mowimy?smile o faszystach! gdybys dązyl do zniesienia własnosci prywatn
                  > ej
                  > byłbys komunistą! ( lub lewym skrzydłem NSDAP tzw. "antywłascicielskim ")
                  >
                  >
                  > faszyzm jest teraz!smile

• Gość: max tzw. "zreformowana" lewica ma tatusia to Adolf !:] IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 20:44
                    jego "myśli" czerpią garsciami wszelkie pseudo wolnorynkowe formacje tzw.
                    socjaldemokratyczne! ktore nie akceptują wolnego rynku a chca w nim grzebac jak
                    Adolf Hitler ( tłumaczac to tak jak ten oszołom ze to dla dobra ludzi )
                    i tak jak On uwazaja ze własnosc prywatna ( dobrodusznie?: ) moze istniec obok
                    tzw. znacjonalizowanej!
                    jest tylko jedna roznica! tzw zreformowany faszym dziala teraz demokratycznie
                    i pozwala na swoja krytykę! dokladnie jak to czynil Rooswelt chodz był ubabrany
                    po szyje w mieszaniu w tzw. wolnym rynku! przyklad: konfiskata złota ( tak jak
                    taki Belka konfiskuje oszczednosci! )

FASZYZM JEST TERAZ!
                    • Gość: V.C. Re: do Maxa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 21:11
                      Więc kogo wolisz Roosevelta czy Hitlera ?
                      Max, głosisz bardzo radykalne , żeby nie powiedzić rewolucyjne poglądy .
                      Chwilami Lenin się chowa .Pozujesz na AntyLenina ?
                      P.S. Czy diabeł też jest lewicowy ?
                      • Gość: max do V.C. :)) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 22:40

> Więc kogo wolisz Roosevelta czy Hitlera ?

wole tego ktory mnie mniej ograbia! smile

> Max, głosisz bardzo radykalne , żeby nie powiedzić rewolucyjne poglądy .

na czym polega radykalizm?:] dla mnie radykalzim polega na zmuszaniu kogos pałką
                        kijem pistoletem do przyjecia jakichkolwiek pogladow...

> Chwilami Lenin się chowa .Pozujesz na AntyLenina ?

Lenin to dziecko "oswieceniowego" feudalizmu na skale przemyslową ;] ale przyznac
                        trzeba ze facio mial dryg medialny ...

> P.S. Czy diabeł też jest lewicowy ?

smile) no jak moze diabel na prawo zejsc? tylko na lewo! smile))
                        gooo heeellllllwink
          • Gość: Blong prawica to IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 21:08
            wiec repete specjalnie dla maxa

partia z jednej strony
            proponujaca zadne podatki bezposrednie i rownoczesne podwyzszanie posrednich
            albo
            partia z jednej strony popierajaca likwidacje biurokracji a z drugiej
            likwidujaca wolnosc jednostki
            albo
            partia znoszaca podatki osobom fizycznym ale nacjonalizujaca wszystkie
            przedsiebiorstwa

twoja logika maxiu smile
            • Gość: max wiec kim jest"antywłascicielskie"skrzydlo S.A."?:) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 21:22

> wiec repete specjalnie dla maxa
              >
              > partia z jednej strony
              > proponujaca zadne podatki bezposrednie i rownoczesne podwyzszanie posrednich
              > albo
              > partia z jednej strony popierajaca likwidacje biurokracji a z drugiej
              > likwidujaca wolnosc jednostki
              > albo
              > partia znoszaca podatki osobom fizycznym ale nacjonalizujaca wszystkie
              > przedsiebiorstwa
              >
              > twoja logika maxiu smile

ja nie ma problemu z okresleniem kto i co chce w polityce! smile

KTO TO JEST LEWICOWIEC?smile)
            • Gość: Blong albo IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 21:38
              najwiekszym polskim prawicowcem jest Balcerowicz bo chcial obnizyc podatki
              bezposrednie, reszta niewazna
              smile
              zdrowko maxiu
              • Gość: V.C. Re: do Maxa ( i nie tylko ) IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 22:15
                "Pododno lewica chce ludziom rozdawać ryby , zamias uczyć ich posługiwania się
                wędką . To podobno robią liberałowie .
                Otóż nie .Lewica chce dać ludziom dostęp do wędek, których w kapitalizmie
                będzie zawsze za mało . A liberalowie jedyną wartość widzą w tym , że ludzie
                będą je sobie wydzierać ,. Bo przecież wolność to także wolność nieposiadania
                wędki..."
                • Gość: max Re: do Maxa ( i nie tylko ) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 22:46

> "Pododno lewica chce ludziom rozdawać ryby , zamias uczyć ich posługiwania się
                  >
                  > wędką . To podobno robią liberałowie .
                  > Otóż nie .Lewica chce dać ludziom dostęp do wędek, których w kapitalizmie
                  > będzie zawsze za mało . A liberalowie jedyną wartość widzą w tym , że ludzie
                  > będą je sobie wydzierać ,. Bo przecież wolność to także wolność nieposiadania
                  > wędki..."

lewica wydziera np w Vacie smile a kogo? dzieci , emerytow i biedakow!
              • Gość: max Re: albo:)) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 22:42

> najwiekszym polskim prawicowcem jest Balcerowicz bo chcial obnizyc podatki
                > bezposrednie, reszta niewazna
                > smile
                > zdrowko maxiu

liczy sie to co zrobił! smile Keynessssss
                • Gość: Blong Re: albo 2 IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 22:44
                  z ust Leppera tez slyszalem cos o nizszych podatkach reszta niewazna wiec to
                  tez prawica /narodowa/ smile

p.s.
                  on nic nie zrobil tak samo jak JKM wiec prawica po dwakroc
                  • Gość: max Re: albo 3 :) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 22:54

> z ust Leppera tez slyszalem cos o nizszych podatkach reszta niewazna wiec to
                    > tez prawica /narodowa/ smile
                    >
                    > p.s.
                    > on nic nie zrobil tak samo jak JKM wiec prawica po dwakroc

coz! wiec NSDAP to lewica bo mowila ze podniesie haracz i rzeczywiscie
                    podniosla :]

Balcerowicz mowi ze obnizy a podwyzszyl tez lewica!

Rooswelt mowił ze zwiekszy haracz i zwiekszyl np "myk Belkoidalny ze złotem"
                    - lewica
                    • Gość: Blong Wrzodak wodzem liberalow IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 22:58
                      tez zapowiadali w kampanii obnizki podatkow
                      wiec w Sejmie mamy 3 liberalne partie Samoobrona, LPR i Platforma
                      po co jeszcze UPR
                      ?
                      smile
                      • Gość: max Adolf wodzem socjalistow-fiskalistow :) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:00

> tez zapowiadali w kampanii obnizki podatkow
                        > wiec w Sejmie mamy 3 liberalne partie Samoobrona, LPR i Platforma
                        > po co jeszcze UPR
                        > ?
                        > smile

to jak z tymi koncesjami na hodowle świn?smile
                        • Gość: Blong do NAFTA IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 23:02
                          nas tez LPR doprowadzi
                          smile
                          • Gość: max Re: do NAFTA :)) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:07

> nas tez LPR doprowadzi
                            > smile

wiec kto jest bardziej faszystowski? Ty czy Giertych?smile ponawiam pytanko Kim dla
                            Ciebie jest lewe skrzydło "antywłascicielskie" S.A.?wink
                            • Gość: Blong nie dla UE IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 23:10
                              pod liberalnymi skrzydlami LPR nas nigdy eurobiurokrata nie dorwie
                              smile
                              • Gość: max Re: nie dla UE IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:13

> pod liberalnymi skrzydlami LPR nas nigdy eurobiurokrata nie dorwie
                                > smile

Ty sam eurobiurokracie nie wierzysz!
                                • Gość: Blong kara smierci IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 23:15
                                  liberalowie z LPR juz zadbaja by bandziory skonczyly na stryczku
                                  smile
                                  • Gość: max :) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:19

> liberalowie z LPR juz zadbaja by bandziory skonczyly na stryczku
                                    > smile

jestes rzecznikiem tej partii?
                                    • Gość: Blong zycie poczete IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 23:21
                                      nie bedzie zagrozone pod rzadami liberalow z LPR

p.s.
                                      nie jestem, ale jam fanem liberalow smile
                                      • Gość: max czy faszysta zada mordu niewinnego czlowieka? IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:31

> nie bedzie zagrozone pod rzadami liberalow z LPR

mowisz np. o zyciu Żydow Cyganow Polakow Francozw etc?

> p.s.
                                        > nie jestem, ale jam fanem liberalow smile

np. "liberałow" podnoszacych haracz na urzednika?
                                        czy "liberałów" ala Himmler mordujacych niewinnych ludzi bo to jest
                                        przeciez "liberalne" ( wolnosc? )
                                        • Gość: max więc kto jest faszystowskim bydlakiem? IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:36
                                          ...
                                          • Gość: Blong bron dla kazdego IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 23:38
                                            tez nam z pewnoscia liberalowie z LPR zapewnia
                                            • Gość: max kiedy bedziesz mowic za siebie? IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:45

> tez nam z pewnoscia liberalowie z LPR zapewnia

jak to mozna nazwac? lprofilia?
                                          • Gość: Blong narazie pauza IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 23:39
                                            ale jeszcze sie pojawie odkrywac innych liberalow smile
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: max Re: narazie pauza?:) IP: *.net.bialystok.pl 08.12.01, 23:54

> ale jeszcze sie pojawie odkrywac innych liberalow smile
                                              > Pozdrawiam

juz daje ci przyklady "liberałow" : Robespierre, Neron, Kuba Rozpruwacz,
                                              Kaligula, Marikz de Sade, Hess, Bierut, Stalin, Dzierzynski, Trocki, kanibale
                                              mao, Che, Balcerowicz, Iwan grozny, dr. Polpot...
                                              • Gość: Blong a no i owszem IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 06:33
                                                Dokladnie oto liberalowie tacy sami jak Hitler lewicowiec. Dobrze ze wrescie
                                                zrozumiales.
        • Gość: luka Re: Riposta IP: 217.67.196.* 10.12.01, 10:41

A co, towarzyszu, bez kolektywu odbiera wam mowę?

> cytatów z książki napisanej , bagatela ,75 lat temu .

Towarzyszu, rzuciłeś wyzwanie: "Czy Hitler kiedykolwiek chwalił socjalizm".
          Bez trudu udowodniono Ci, że jak najbardziej.
          Zdałeś sobie sprawę, że obrona jest rzeczą beznadziejną, więc teraz usiłujesz
          sprawę zbagatelizować. Towarzyszu, z przyjemnością zauważam, żeś poległ z
          kretesem.
          Ponawiam pytanie po raz kolejny: podobały Ci się lewackie majaczenia towarzysza
          Hitlera? Podpisałbyś się pod jego postulatami? Wy, towarzyszu, rzuciliście
          wyzwanie, więc zachowujcie się jak na mężczyznę przystało, a nie uciekajcie
          rakiem w dialektyczne sitowie.

> Tym bardziej , że nie

To nie nasza wina. Ale cieszy mnie, że uczciwie przyznajesz się do ignorancji -
          to już pewien postęp. Ale zabawnym jest, że nie znając tego "dzieła" przesądzasz,
          iż towarzysz Hitler był prawicowcem.

> Lansujecie karkołomną tezę o rzekomej lewicowości Hitlera i nazizmu .

Karkołomną? Udowodniono Ci jasno na białym lewicowość tow. Hitlera i jego bandy -
          to rzecz oczywista dla każdego człowieka, który potrafi posługiwać się mózgiem.
          Rozumiem, że Ci się ta teza nie podoba, ale przecież to nie Twoja wina, że tow.
          Hitler należy do wielkiej rodziny Lewicy, jak Pol Pot, Stalin czy inni masowi
          mordercy.

> innych ruchów politycznych ( a zwłaszcza komunizmu ) .

Faszyzm był zradykalizowanym socjalizmem - Mussolini opuścił Włoską Partię
          Socjalistyczną właśnie dlatego, że uważał ją za mało radykalną.
          Rozumiem jednak, ignorancie, że masz na myśli narodowy socjalizm. No i znowu się
          mylisz - głównym wrogiem nazistów była socjaldemokracja, a nie komuniści.
          Towarzysz Hitler pisze o tym wielokrotnie w dziele, którego nie czytałeś.

> Jednocześnie jednak ,
          > czerpał zarówno z retoryki lewicowej , jak i skrajnie nacjonalistycznej .

Nacjonalizm towarysza Hitlera był skierowany przeciw Żydom, których Fuehrer
          oskarżał o przechwycenie władzy w partiach socjaldemokratycznych. Krytykując
          Marksa nie zarzucał mu błędów metodologicznych czy merytorycznych (przeciwnie,
          nazwał go "prorokiem"), ale żydowstwo. Marksizm był w pojęciu tow. Adolfa
          syjonistycznym jadem, który miał na celu opanowanie świata. Dlatego
          przeciwstawiał mu nacjonalizm, jako broń do walki z kosmopolityczną dyktaturą
          socjaldemokracji i bolszewizmu.

> Sama zaś nazwa "narodowy socjalizm" sama w sobie jest dziwacznym

Nieprawda. Ja jestem konserwatywnym liberałem i żadnej sprzeczności tu nie ma.
          Powtarzasz w tej chwili tezy sowieckiej propagandy.

> przywódcą coraz szerszych kręgów wyborców " , Henryk Olszewski "Słownik twórców
          > idei ", Poznań 1998 .

Oczywiście. Stalin również dokonywał czystek, ale nikt nie będzie twierdził, iż
          po rozwaleniu starych bolszewików stał się prawicowcem. Likwidacja skrajnych
          skrzydeł w ramach opcji politycznej nie zmienia jej na przeciwną!
          A pan Olszewski wypisuje twierdzenia raczej kontrowersyjne - poparcie wielkiej
          finansjery dla NSDAP, partii socjal-rewolucyjnej, zwiększa poparcie wyborców?

A nie? "Dziki kapitalizm" to ulubiony epitet lewaków.
        • Gość: luka Re: Riposta IP: 217.67.196.* 10.12.01, 11:29

A co, towarzyszu, bez kolektywu odbiera wam mowę?

> cytatów z książki napisanej , bagatela ,75 lat temu .

Towarzyszu, rzuciłeś wyzwanie: "Czy Hitler kiedykolwiek chwalił socjalizm".
          Bez trudu udowodniono Ci, że jak najbardziej.
          Zdałeś sobie sprawę, że obrona jest rzeczą beznadziejną, więc teraz usiłujesz
          sprawę zbagatelizować. Towarzyszu, z przyjemnością zauważam, żeś poległ z
          kretesem.
          Ponawiam pytanie po raz kolejny: podobały Ci się lewackie majaczenia towarzysza
          Hitlera? Podpisałbyś się pod jego postulatami? Wy, towarzyszu, rzuciliście
          wyzwanie, więc zachowujcie się jak na mężczyznę przystało, a nie uciekajcie
          rakiem w dialektyczne sitowie.

> Tym bardziej , że nie

To nie nasza wina. Ale cieszy mnie, że uczciwie przyznajesz się do ignorancji -
          to już pewien postęp. Ale zabawnym jest, że nie znając tego "dzieła" przesądzasz,
          iż towarzysz Hitler był prawicowcem.

> Lansujecie karkołomną tezę o rzekomej lewicowości Hitlera i nazizmu .

Karkołomną? Udowodniono Ci jasno na białym lewicowość tow. Hitlera i jego bandy -
          to rzecz oczywista dla każdego człowieka, który potrafi posługiwać się mózgiem.
          Rozumiem, że Ci się ta teza nie podoba, ale przecież to nie Twoja wina, że tow.
          Hitler należy do wielkiej rodziny Lewicy, jak Pol Pot, Stalin czy inni masowi
          mordercy.

> innych ruchów politycznych ( a zwłaszcza komunizmu ) .

Faszyzm był zradykalizowanym socjalizmem - Mussolini opuścił Włoską Partię
          Socjalistyczną właśnie dlatego, że uważał ją za mało radykalną.
          Rozumiem jednak, ignorancie, że masz na myśli narodowy socjalizm. No i znowu się
          mylisz - głównym wrogiem nazistów była socjaldemokracja, a nie komuniści.
          Towarzysz Hitler pisze o tym wielokrotnie w dziele, którego nie czytałeś.

> Jednocześnie jednak ,
          > czerpał zarówno z retoryki lewicowej , jak i skrajnie nacjonalistycznej .

Nacjonalizm towarysza Hitlera był skierowany przeciw Żydom, których Fuehrer
          oskarżał o przechwycenie władzy w partiach socjaldemokratycznych. Krytykując
          Marksa nie zarzucał mu błędów metodologicznych czy merytorycznych (przeciwnie,
          nazwał go "prorokiem"), ale żydowstwo. Marksizm był w pojęciu tow. Adolfa
          syjonistycznym jadem, który miał na celu opanowanie świata. Dlatego
          przeciwstawiał mu nacjonalizm, jako broń do walki z kosmopolityczną dyktaturą
          socjaldemokracji i bolszewizmu.

> Sama zaś nazwa "narodowy socjalizm" sama w sobie jest dziwacznym

Nieprawda. Ja jestem konserwatywnym liberałem i żadnej sprzeczności tu nie ma.
          Powtarzasz w tej chwili tezy sowieckiej propagandy.

> idei ", Poznań 1998 .

Oczywiście. Stalin również dokonywał czystek, ale nikt nie będzie twierdził, iż
          po rozwaleniu starych bolszewików stał się prawicowcem. Likwidacja skrajnych
          skrzydeł w ramach opcji politycznej nie zmienia jej na przeciwną!
          A pan Olszewski wypisuje twierdzenia raczej kontrowersyjne - poparcie wielkiej
          finansjery dla NSDAP, partii socjal-rewolucyjnej, zwiększa poparcie wyborców?

A nie? "Dziki kapitalizm" to ulubiony epitet lewaków.
    • Gość: Ola Bo ludzie saą tu mądrzejszy i rozumnejsi IP: 213.241.38.* 09.12.01, 22:41
      Ot, co! Zapraszam na WWW.KOLIBER.ORG
    • Gość: Agent SONDAZ WYBORCZY - UPR 65.24% :))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.01, 11:51
      www.e-wybory.com.pl/index.php3 (na dole)

tak wlasnie zakonczyl sie kolejny sondaz w neciesmile))

Sondaż sympatii politycznych polskich Internautów - wynik edycji 26 listopada -
      9 grudnia 2001 SLD 2.57 % (21)
      Platforma Obywatelska 6.73 % (55)
      Prawo i Sprawiedliwość 2.94 % (24)
      Samoobrona 2.69 % (22)
      PSL 0.37 % (3)
      Liga Polskich Rodzin 1.59 % (13)
      AWS 2.57 % (21)
      Unia Wolności 1.35 % (11)
      KPN 0.12 % (1)
      PPS 1.35 % (11)
      Unia Polityki Realnej 65.24 % (533)
      Unia Pracy 1.10 % (9)