03.05.02, 20:35
Czytając post o uzależnieniach pomyslałem sobie jakie zaszły zmiany na
świecie.W tym 10-cio leciu ludzi dokonali więcej odkryć niż przez ostatnie 2000
lat łącznie.Żyjemy w niesamowitych czasach zmian,zakupy przez net to już
standart ,bank w domu ,itp. Jedne zawody zanikneły a porodziły się nowe,ludzie
w polsce zaczeli doceniać znaczenie postawy mentalnej,to kim jesteś i co masz
jest uzależnione od tego jak myślisz
Obserwuj wątek
    • m.a.r.y.s.i.a Re: Skok + 05.05.02, 14:06
      A więc cieszyć się ,że w takich czasach żyjemy ???????
      • Gość: Magda Re: Skok + IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.05.02, 16:42
        Slyszalas kiedys od dziadka czy babci haslo: "Za moich czasow..."? Przypuszczam,
        ze my tez rzucimy kiedys tym zdankiem co pozwoli mi twierdzic, ze owszem, mimo
        wszystko mozemy sie cieszyc, ze zyjemy w TAKICH czasach. Czy Ty sadzisz inaczej?

PS. Jepat! Przesylam Ci wirtualnego buziaka (to tak poza tematem i w nawiasie:))

m.a.r.y.s.i.a napisał(a):

> A więc cieszyć się ,że w takich czasach żyjemy ???????

• m.a.r.y.s.i.a Re: Skok + 06.05.02, 19:54
        Obawiam się poprostu , że przy takim oszałamiającym postępie może dojść do
        tego ,że jakiś psychopata jednym pstryczkiem pozbawi nas tego pięknego
        świata.Może lepiej niech ten świat tak nie pędzi.
    • jepat Re: Skok + 06.05.02, 06:37
      Magda dzięki !!!!!!! a wracając do tematu ,pewnie że się cieszę ,zawsze
      można koncentrować się na "+" albo siąść i narzekać.Zauważyłem że ludzie jak są
      szczęśliwi to pogwizdują albo podśpiewują,ja to robie kiedy jestem wkurwiony i
      wtedy mimo woli robie się weselszy .To czy ktoś jest szczęśliwy czy nie zależy
      od niego a nie od OKOLICZNOŚCI !!!!!!!!!!
      • gadacz Re: Skok + 06.05.02, 10:19
        Ale nie sądzisz że okoliczności mogą troszeczkę humorek pospuć ?
        Zresztą mamy niespecjalnie wpływ na to gdzie i kiedy żyjemy więc pewnie tylko z
        pokorą sobie możemy pogwizdywać i nic więcej...
        • jepat Re: Skok + 06.05.02, 10:35
          gdzie żyjemy mamy-kiedy nie, a zawsze masz wybór reakcji na określone czasami
          nieprzyjemne okoliczności i to jest twój wybór
          • gadacz Re: Skok + 06.05.02, 11:13
            Gdzie żyjemy - też raczej nie do końca - inaczej byś żył gdybyś urodził się np. w
            Etiopii inaczej niż np. w Norwegi a jeszcze inaczej tu.
            Zgodze się z tobą co do reakcji że jest to mój wybór ale moje reakcje stymulują
            okoliczności i to raczej one decydują czy jest tak :) czy tak :(.

• jepat Re: Skok + 07.05.02, 06:43
              gadacz napisał(a):

Zgodze się z tobą co do reakcji że jest to mój wybór ale moje reakcje stymulują
              okoliczności i to raczej one decydują czy jest tak :) czy tak :(.

> GADACZ postaraj się to zmienić bo w takim razie za dużo osób niekoniecznie
              odpowiednich ma wpływ na ciebie.Ja mam stosunek luzacki do ludzi co mają mózgi
              płytkie jak naleśnik,mój sposób to przyznawanie racjii matołom i szukanie mostów
              z ludżmi co mają coś do powiedzenia a różnice będą zawsze.
              • gadacz Re: Skok + 07.05.02, 08:36
                No to się cieszę że mi nie przyznajesz racji...
                Mało osób ma wpływ na mnie - czasami się po prostu czymś przejmuję i tyle - to
                chyba normalne.. a bezkrytyczne przyznawanie racji jak to napisałeś matołom to
                bardzo bezpieczna i zdrowiutka zasada, choć może sie stojącym z boku wydawać że
                skoro przyznajesz im rację to jesteś do nich podobny.
                • jepat Re: Skok + 07.05.02, 08:51
                  gadacz napisał(a):

chyba normalne.. a bezkrytyczne przyznawanie racji jak to napisałeś matołom to
                  bardzo bezpieczna i zdrowiutka zasada, choć może sie stojącym z boku wydawać że

skoro przyznajesz im rację to jesteś do nich podobny.

Prawde powiedziawszy strzyka mnie zdanie innych na moje zachowanie
                  • jepat Re: Skok + 07.05.02, 08:57
                    Nie jest przypadkiem tak ze większosć ludzi zamartwia się na zapas a tak
                    naprawde nic się nie dzieje ,zamartwianie się to nie wyjście z sytuacji.
                  • gadacz Re: Skok + 07.05.02, 08:58
                    hm. ale napisałeś gdzie indziej że nie kopiesz kamyczków bo Cię obserwują
                    dzieciaki...
                    • jepat Re: Skok + 07.05.02, 09:00
                      to nie tak ,zasada jest taka że możesz mieć racje albo pieniądze ja wole to
                      drugie
                      • gadacz Re: Skok + 07.05.02, 09:02
                        Zgadza się - ale czy nie lepiej mieć i to i to ???
                        • jepat Re: Skok + 07.05.02, 09:14
                          Pewnie lepiej ,ale z mojego doświadczenia wynika ze się nie da--to jest zdanie
                          subiektywne.Większośc kocha jak ma racje nawet gdy póżniej żałuje.
                          • gadacz Re: Skok + 07.05.02, 09:23
                            jepat napisał(a):

> Pewnie lepiej ,ale z mojego doświadczenia wynika ze się nie da--to jest zdanie
                            > subiektywne.Większośc kocha jak ma racje nawet gdy póżniej żałuje.

I tu się z Tobą zgodzę w 100 % - choć raczej nie zaliczam się do większości -
                            czasami wolę odpuścić i mieć święty spokój - dzieci zmieniają człowieka.
                            • jepat Re: Skok + 07.05.02, 09:26
                              Mówią tak "modliłem się o cierpliwość i bóg mi dał 6-cio dzieci" :-))))
                              • gadacz Re: Skok + 07.05.02, 09:46
                                :) święte słowa.
    • shadok Re: Skok + 07.05.02, 20:47
      Ja się cieszę, że żyję w takich czasach. Korzystam z osiągnięć techniki i
      jestem z nich zadowolony. Mam konto w wirtualnym banku, kupuję przez net.
      Dzięki temu świat przybliżył się do mnie. Gdyby nie te osiągniecia o wielu
      rzeczach nie miałbym zielonego pojecia i wielu spraw bym nie załatwił. Żałuję,
      że nie będzie mnie za 100 lat. Wtedy dopiero będzie pięknie :)
      • millenik1 Re: Skok + 07.05.02, 21:05
        ja mam nadzieje ze bede za sto lat (a co)...
        • jepat Re: Skok + 08.05.02, 06:52
          Każdy czas jest super,zależy tylko na czym się skoncentrujesz,pewnym jest że
          czasy sa teraz bardzo ciekawe.U mnie jest tak w pracy ze po tygodniu przerwy
          trzeba nadrabiać zaległości z nowości.Miesiąc temu byłem na wolnym prawie
          miesiac i po powrocie stosowałem standardowe procedury a standarty się
          zmieniły !!!!!! .Miałem poważne kłopoty ,najbardziej boli dotkliwy brak całej
          pensji..... Jedno wiem napewno nie chce iść dłużej na urlop jak 2 tygodnie -
          dłuższy pobyt kosztuje :-((
      • gadacz Re: Skok + 08.05.02, 09:06
        shadok napisał(a):

> Ja się cieszę, że żyję w takich czasach. Korzystam z osiągnięć techniki i
        > jestem z nich zadowolony. Mam konto w wirtualnym banku, kupuję przez net.
        > Dzięki temu świat przybliżył się do mnie. Gdyby nie te osiągniecia o wielu
        > rzeczach nie miałbym zielonego pojecia i wielu spraw bym nie załatwił. Żałuję,
        > że nie będzie mnie za 100 lat. Wtedy dopiero będzie pięknie :)
        Shadok lubisz Lema ?
        Polecam "Okamgnienie" . Z tego co On tam pisze chyba nie będzie pięknie. A On
        żadko się mylił.
        • jepat Re: Skok + 08.05.02, 09:21
          > Polecam "Okamgnienie" . Z tego co On tam pisze chyba nie będzie pięknie. A On
          > żadko się mylił.

Ja lubie LEMA ,a rzadko nie znaczy wcale :-)))
          • gadacz Re: Skok + 08.05.02, 09:28
            jepat napisał(a):

Ja lubie LEMA ,a rzadko nie znaczy wcale :-)))
            Np. jak ja z "żadko"... :)) sorki - to przez te matury.
            Ale akurat tu fajnie opisał co możemy a czego nie ... szczególnie genetyka i
            klonowanie.
            Co Ci się z Lema najbardziej podoba ? Ja uwielbiam "cyberiadę" i "dzienniki
            gwiazdowe" - mogę nawet 2 razy do roku..

• jepat Re: Skok + 12.05.02, 01:40
              gadacz napisał(a):

> jepat napisał(a):
              >
              > Ja lubie LEMA ,a rzadko nie znaczy wcale :-)))
              > Np. jak ja z "żadko"... :)) sorki - to przez te matury Etam nie zawracaj
              sobie głowy pierdołami bo ci rzeczy większe umknął. Bardzo utkwił mi w pamięci
              kapitan Pirx( jakoś tak) uśmiałem się przy nim do łez ,nie pamietam jak to sie
              nazywało.Wiele Lema czytałem ale nie pamiętam tytułów(mam bardzo dobre
              zapominanie :-)) ) Kolekcjonowałem "fantastykę" teraz brat ją kupuje.
              >
              >
              >

• gadacz Re: Skok + 13.05.02, 11:02
                To szczególnie polecam te dwa zbiory opwiadań - śmierć ze śmiechu gwarantowana.
                Szczególnie opwiadanie o pętli czasu w "dziennikach gwiazdowych" daje taką
                dawkę śmiechu że można prawie zejść... a tak na marginesie lubicie Monty
                Phytona ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka