Dodaj do ulubionych

Glosowanie

04.05.05, 04:33
Jutro głosowanie nad skróceniem kadencji Sejmu.

Cos mi sie wydaje, że na wybory poczekamy do jesieni.
Obserwuj wątek
    • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 16:11
      Jeśli DZIS Sejm nie podejmie decyzji o samorozwiązaniu, co byłoby równoznaczne
      ze skróceniem obecnej kadencji, to w piątek 6 maja premier Marek Belka poda
      swój rząd do dymisji.

Ciekawe... BLEF czy PRAWDA ?
      • inny.obserwator Re: Glosowanie 04.05.05, 18:49
        Cuski, Ty Wielki Demaskatorze, Ty naprawdę nie wiesz, czy blef, czy prawda? =]
        • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 19:19
          Inny obserwator napisał:
          "Cuski, Ty Wielki Demaskatorze, Ty naprawdę nie wiesz, czy blef, czy prawda?"

INTELIGENTNIEJSZE BESTIE trudniej zdemaskowac!
          • inny.obserwator Re: Glosowanie 04.05.05, 20:21
            cuski napisał:

> INTELIGENTNIEJSZE BESTIE trudniej zdemaskowac!

Tak, oni są dużo bardziej inteligentni od Ciebie =]

Cała Polska wie, a Ty nie wiesz, co się będzie działo? Cuski, co z Tobą?
            • milennik11 Re: Glosowanie 04.05.05, 20:34
              ...jestem za i ...przeciw...
              • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 20:40
                Milennik11 napisał:
                "...jestem za i ...przeciw..."

To zupelnie ja WALESA !!!
            • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 20:38
              Inny obserwator napisał: "Cuski, co z Tobą?"

Co ze mna ? A co ma byc ? - w porzadku !
              Raczej, co z tobie sie stalo ?
              Wiesz, dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i Twoja Głupota.
              • 0kowita Re: Glosowanie 04.05.05, 20:45
                Cuski, a gdybyś tak spróbował odpowiedziec merytorycznie... przynajmniej raz.
                Odpowiedz Obserwtorowi co sądzisz o tej sprawie.....
                Bo Twoje personalne zaczepki już chyba wszystkim tu obrzydły.
                Personalna zaczepka to nie dyskusja....
                • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 20:53
                  Sluchaj moderatorku, gdyby ten twoj obserwatorek zamiescil, chociaz jeden
                  sensowny post w tym watku, to bym z nim podyskutowal. Jak narazie takiego postu
                  nie widze. Jezeli oboje nie chcecie dyskusji - nikt was do tego nie zmusza. Ja
                  nie komentuje durnych watkow - wy mozecie robic to samo. Jak was cos ugryzlo
                  idzcie do doktorka!
                  • 0kowita Re: Glosowanie 04.05.05, 21:01
                    Koniecznie chciales tu dyskusji o problemach miasta i o polityce. Dotychczas to
                    co tu napisales to tylko personalne wycieczki i kopiowanie.....zero dyskusji.
                    Chciałes gadac o polityce... masz partnera gadaj o Belce a nie wymyślaj komus
                    kto się do Ciebie odezwał od głupków.

Nie komentujesz durnych watków ??? Wrzucic linki ???
                    • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 21:12
                      0kowita napisał:
                      "Koniecznie chciales tu dyskusji o problemach miasta i o polityce. Dotychczas
                      to co tu napisales to tylko personalne wycieczki i kopiowanie.....zero
                      dyskusji. Chciałes gadac o polityce... masz partnera gadaj o Belce a nie
                      wymyślaj komus kto się do Ciebie odezwał od głupków.

Nie komentujesz durnych watków ??? Wrzucic linki ???"

O czym ty gosciu pleciesz? Ja o niebie, a ty o chlebie !
                      Jestes zalosny moderatorku !
                      Wedlug twojego rozumowania, w ktorym jest brak logiki jest TAK:
                      1) Jesli ktos odzywa sie do mnie od glupkow - wowczas DOBRZE JEST !!!
                      2) Jesli natomiast Cuski odpowie temu "Komus" w ten sam desen - wowczas JEST
                      ZLE !!!

Zastanow sie nad tym co wypisujesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. Wrzucaj sobie co chcesz, tylko pamietaj koles: "Kto mieczem walczy, ten od
                      miecza ginie."
                    • inny.obserwator Re: Glosowanie 04.05.05, 21:14
                      Okej, dzisiaj i wczoraj wieczorem też Cuskiego zaczepiałem i denerwowałem
                      (specjalnie)... Ale tylko za to wczorajsze o "powiatowym urzędniku" =]

Wracając do Belki, to Belka znany jest z tego, że słowa dotrzymuje i jest
                      politykiem z "klasą". To, że się poda 6 maja do dymisji jest pewne i nie ma się
                      co zastanawiać, czy blef, czy nie. Za to można się zastanawiać co będzie potem?
                      Prezydent dymisji nie przyjmie, SLD, UP i niezrzeszeni znów obronią sejm przed
                      samorozwiązaniem, a premier zajmie się tworzeniem partii demokratcznej........
                      • 0kowita Re: Glosowanie 04.05.05, 21:23
                        Ja się na polityce nie znam... a Ty jak sadzisz Cuski ? co to będzie ?
                      • cuski Re: Glosowanie 04.05.05, 21:31
                        Inny obserwator napisał:
                        "Belka znany jest z tego, że słowa dotrzymuje i jest politykiem z "klasą". To,
                        że się poda 6 maja do dymisji jest pewne i nie ma się co zastanawiać, czy blef,
                        czy nie."

No widzisz! Pierwszy post na temat!
                        Jesli chodzi o mnie, to wole jednak poczekac do piatku na decyzje Belki.
                        Nauczylem sie, ze w polityce nie ma nic pewnego. Wtedy zobaczymy, co wydarzy
                        sie w polskim parlamencie.
                        • inny.obserwator Re: Glosowanie 04.05.05, 22:31
                          Cuski, ale Belka zgłaszając się do dymisji nie ma nic do stracenia. Natomiast
                          jeśli się nie zgłosi, to straci honor i w partii demokratycznej będzie mało
                          potrzebny taki ktoś - szczególnie jako lider.

Belka zapowiada to od roku. Coraz częściej mówi o tym od miesiąca. Dzisiaj
                          mówił kilkanaście razy, przy każdym spotkaniu z mediami. Bo ta dymisja i tak
                          niczego nie zmienia. Sejm się nie rozwiąże (PRAWDOPODOBNIE), więc jeśli tak, to
                          prezydent dymisji nie przyjmie. Nie przyjmie, bo musiałby wtedy przerabiać od
                          nowa trzy konstytucyjne punkty, żeby znaleźć nowego premiera. A niczym by to
                          zrobił, to mielibyśmy wrzesień. Więc Belka się poda do dymisji, a rządzić
                          będzie nadal. Żadnego blefu dopatrywać się w tym nie trzeba.
                          • cuski Re: Glosowanie 05.05.05, 00:40
                            Politycy maja to do siebie, ze czesto BLEFUJA i dosc czesto podejmuja glupie,
                            nielogiczne decyzje. Wole poczekac do piatku - juz nieraz spekulowalem. Obaczym
                            za 2 dni.
                            • inny.obserwator Re: Glosowanie 05.05.05, 00:47
                              Blefują, gdy chcą w ten sposób coś osiągnąć. Tutaj, gdy premier w wystąpieniu
                              telewizyjnym na TVP1 zapowiada, że za dwa dni poda się do dymisji, nie ma
                              żadnego blefowania. Bo w ten sposób stracilby wszystkie cechy, za które cenią
                              go wyborcy. W polityce byłby skończony...
                              • cuski Re: Glosowanie 05.05.05, 01:18
                                Poprzez polityke wielu siegnelo DNA, ale narod jak zwykle zapomnial i wybral
                                poraz kolejny, bo np. kampanie wyborcza robil profesjonalista od marketingu
                                politycznego. Dorym przykladem jest FENOMEN Leppera. Sorki, ale dziewczyne mam
                                na lini.
    • cuski Re: Glosowanie 05.05.05, 02:50
      Wlasnie uslyszalem oswiadczenie Belki: "My się na rzeczywistość nie obrażamy.
      Jeśli Sejm nie podejmie decyzji o samorozwiązaniu, a prezydent nie przyjmie
      mojej dymisji, rząd będzie dalej funkcjonować."

Chyba jednak nie BLEFUJE!
    • inny.obserwator Re: Glosowanie 05.05.05, 16:26
      No i dwie minuty temu zakończyło się głosowanie w sejmie. Posłowie się
      nie "samorozwiązali" =]
      • cuski Re: Glosowanie 05.05.05, 16:37
        Inny obserwator napisał:
        "No i dwie minuty temu zakończyło się głosowanie w sejmie. Posłowie się
        nie "samorozwiązali" =]"

To akurat bylo do przewidzenia. Panowie i Panie z pierwszych stron gazet, chca
        jeszcze cos skubnac z tego polskiego korytka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka