tolbiac 29.07.05, 12:44 Co o nich sądzicie? Czy u Was też jest na dole w części 'drewnianej' taka sporo przerwa przez którą łatwo może coś wypaść? Wygląda to tak jakby brakowało jednej deski na dole... myślicie, że moznaby to zgłosić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alimari Re: balkony 29.07.05, 13:24 Możesz zgłosić wszystko co wg Ciebie jest do poprawienia - w końcu to Twoje mieszkanie, za Twoją kasę i budowane dla Ciebie. My poprawki z wykończeniówki robimy już od chyba 3 tygodni, wcześniej wszystkie niedociągnięcia poprawiane były "na bieżąco" łącznie z wyburzaniem ściany i stawianiem jej na nowo 8 cm dalej. Uważam, że to nasze prawo i mimo komentarzy typu "tylko Państwu się nie podoba" nie mamy zamiaru z tego prawa rezygnować. Odpowiedz Link
tolbiac Re: balkony 29.07.05, 13:58 Masz całkowitą rację. Jasne, że trzeba wlaczyć o swoje. W końcu kupę kasy każdy z nas włożył w to mieszkanie. Z tymi balkonami to bardziej chodziło mi o poznanie opinii innych, czy też Was to razi? Bo dla mnie to dziwnie i trochę niepraktycznie wygląda, ale spółdzielnia raczej na pewno nie uzna tego jako coś 'do poprawki'. Ale trzeba sprobować. To trochę tak jak z tymi krótkimi daszkami, dla nich wszystko ok, a dla nas nie... Odpowiedz Link
awinter Re: balkony 29.07.05, 14:13 dla mnie też te balkony bez tej ostatniej deseczki wygladają dość dziwnie... boję się o tych co własnie wychodząc z klatki zostaną trafieni np. jabłuszkiem które spadło z balkonu...itd...zamierzam zgłosic to jako usterkę przy odebraniu mieszkania Odpowiedz Link
shaddock Właściwie dlaczego budowlańcom tak zależy? 29.07.05, 14:40 Przecież wpłaciłaś już całą kasę za mieszkanie. Mogliby powiedzieć: jak się coś nie podoba, to trudno, proszę nie odbierać mieszkania, my tu nic nie będziemy robić... Odpowiedz Link
axina Re: Właściwie dlaczego budowlańcom tak zależy? 29.07.05, 15:29 shaddock napisał: > Przecież wpłaciłaś już całą kasę za mieszkanie. Mogliby powiedzieć: jak się coś > > nie podoba, to trudno, proszę nie odbierać mieszkania, my tu nic nie będziemy > robić... tak, czynszu płacić też im wtedy nie musisz... to tak w ramach nic nie robienia ;) Odpowiedz Link
shaddock Re: Właściwie dlaczego budowlańcom tak zależy? 29.07.05, 15:43 Czynsz płacimy Spółdzielni, a nie budowlańcom. Zresztą myślę że przy stawce 1.5 zł/m2 zaległości stałyby się zauważalne dla Spółdzielni dopiero po długim czasie niepłacenia. Interesuje mnie, dlaczego na odbiorze zależy Wojtbudowi. Może ostatnią część kasy za usługę budowlaną dostaną od Spółdzielni dopiero wtedy, gdy wszyscy odbiorą mieszkania? Odpowiedz Link
tolbiac Re: Właściwie dlaczego budowlańcom tak zależy? 29.07.05, 21:55 shaddock napisał: > Interesuje mnie, dlaczego na odbiorze zależy Wojtbudowi. Może ostatnią część > kasy za usługę budowlaną dostaną od Spółdzielni dopiero wtedy, gdy wszyscy > odbiorą mieszkania? Z tego co wiem to zazwyczaj przy takich inwestycjach wykonawca po zakonczeniu prac dostaje ok 90%-95% kwoty (oczywiscie w przypadku opoznien developer/spoldzielnia nalicza kary - dlatego wykonawcy zalezy na odbiorze mieszkan). Pozostale 10%-5% kwoty jest wyplacane dopiero w rok po zakonczeniu inwestycji - dzieki temu wykonawca ma motywacje do napraw gwarancyjnych. Odpowiedz Link
anetamr Płytki na balkonach 31.08.05, 09:12 Płytki na balkonie każdy kładzie we własnym zakresie. Boki balkonów widoczne są z zewnątrz budynku. Wyobraźcie sobie, jak ten budynek będzie wyglądał jak każdy wybierze inny kolor, rodzaj płytek. Może warto byłoby jakoś się umówić co do koloru, rodzaju płytek. Względnie 'dopasować się' do już położonych. Wybierając płytki na balkony bierzcie pod uwagę, ze boki balkonów bardzo widać z zewnątrz i możemy kompletnie zeszpecić ten budynek, jak na każdym balkonie będzie co innego. A. Odpowiedz Link
qqlio Re: Płytki na balkonach 31.08.05, 09:34 Beże i jasne brązy rulez, bo pasują do calości i tak większośc kładzie. Ale co to da, że 10 mieszkań forumowiczów sie wpasuje skoro 100 innych - nie :| Dopóki ktoś nie wyskoczy z seledynami będzie dobrze ;p Pzdr Odpowiedz Link
anetamr Re: Płytki na balkonach 31.08.05, 09:45 W zasadzie to problem rozwiązałaby ta jedna 'brakująca' deseczka w balkonach. ta na dole, o ktorej pisaliście że brakuje. a Odpowiedz Link
michasiaaaa Re: Płytki na balkonach 31.08.05, 12:17 Balkon traci na swojej funkcjonalności przez to "coś" brakujące. Wlaśnie przymierzamy sie do położenia płytek na balkonie i kombinujemy żeby tej dość dużej szpary nie było. Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: Płytki na balkonach 05.09.05, 10:09 szczerze mówiąc to ta szpara trochę przeszkadza. Ale zgłębiałem ten temat i jest to zgodne z przepisami. O ile wiem zamierzają coś z tym zrobić ale na to bym nie liczył. Najlepiej zrobić samemu płytki, i tak każdy chyba robi Odpowiedz Link
lady Re: Płytki na balkonach 06.09.05, 09:41 qqlio napisał: > Beże i jasne brązy rulez, bo pasują do calości i tak większośc kładzie. > Ale co to da, że 10 mieszkań forumowiczów sie wpasuje skoro 100 innych - nie :| > Dopóki ktoś nie wyskoczy z seledynami będzie dobrze ;p Ja myślę oliwce, nadaje się jeszcze? :-P Mam już lekki przesyt brązami... Odpowiedz Link
arcus_caelestis Re: Płytki na balkonach 06.09.05, 09:56 ja sie chyba skuszę na szary...trudna decyzja :D , ale też mam dość brązów. Odpowiedz Link
anetamr Re: Płytki na balkonach 09.09.05, 08:48 brązy, oliwki, szaroście... W sumie to kolory super i nie mam nic przeciwko kolorkom. Tylko miejcie na uwadze wygląd całego budynku. Za chwilkę może wyglądać koszmarnie, jak każdy balkon będzie w innym kolorze tęczy. Jeszcze do tego brakuje, zeby sobie kazdy wymalował bariereczki na inny kolorek bo np jedna pani lubi seledynowy, a zdanim drugiej różowy jest ślicznyny i mieszkamy jak cyganie ! Odpowiedz Link
qqlio Re: Płytki na balkonach 09.09.05, 08:58 Jesli ktos ma fantazje i chce miec na balkonie intensywne kolory to nie ma problemu - wystarczy, ze cokolik z przodu bedzie stonowany. Mozna spokojnie kupic przeciez kilka plytek brazowych tylko na ten pas. Pzdr Odpowiedz Link
anetamr Re: Płytki na balkonach 12.09.05, 08:52 No i bardzo dobry pomysł. Cokolik przynajmniej niech będzie taki sam !!! Odpowiedz Link
malamika Re: Płytki na balkonach 14.09.05, 07:42 Można tylko to trzeba było zaproponować wczesniej na jakimś spotkaniu a nie teraz na forum. Zresztą większość dobrych pomysłów powstałych na forum pozostaje niestety bez efektu. Taka to uroda forum. Myślę sąsiedzie że problem tego paska nie jest taki istotny bo spółdzielnia obiecuje że dokręcą jeszcze jedną deskę przez co nie będzie takiej dziury w balkonie i ona w znacznym stopniu zasłoni pasek. Trzeba tego tylko przypilnować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
arcus_caelestis Re: Płytki na balkonach 09.09.05, 19:59 " Jeszcze do tego brakuje, zeby sobie kazdy wymalował bariereczki na inny kolorek > > bo np jedna pani lubi seledynowy, a zdanim drugiej różowy jest ślicznyny i > mieszkamy jak cyganie !" Niezły pomysł , idalnie będzie to współgrało z nowym oświetleniem ;) Odpowiedz Link
vanilia25 Re: balkony 13.11.05, 21:54 spoldzielnia miala cos zrobic z ta spora pzrerwa w czesci drewnianej balkonu, ale nici. polozylismy plytki, ale to nie uzupelnia w pelni tej szczeliny. Odpowiedz Link